Ваканцията на Седми за осми

• 61 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мили дами,
бих искала да попитам нещо. В другите гимназии, да ги наречем - обикновени, разказвателните предмети в 9,10,11,12 клас на какъв език се учат.
Интересуваме например 30 СОУ. В 8 клас ще учат ИЕ 18 часа седмично /първи език/.  В 9,10,11,12 ще учат  ИЕ 4 часа седмично, но никъде в сайта не е упоменато разказвателните предмети на какъв език ще се преподават. Как стоят нещата в останалите училища?
Anita71, в 30 СОУ аз ги тормозя с "Психология и логика" в 9 клас на испански; в 10-ти клас с "Етика и право",а в 11-ти клас с "Философия"  Joy Направила съм им едни тетрадки с уроците по планове и обяснения (на испански, а в час четем и обясняваме, и на български ...) и ... полека - лека, колкото поддават - четат, превеждат ... Абе, остава им нещо Simple Smile Много им е трудно, но се справят ...
Билингвистични учебници по моите предмети няма и съм им направила нещо като помагала: по всички дисциплини съм им разработила плановете по учебни единици с обяснения на испански (получиха се едни тетрадки с по о/о 60-80 страници - после ги подвързаха със спирала децата и м/у всяка страница си оставиха и по 1 празен лист - на него пишат и плановете на български, и си правят упражненията ... добре се получава). Не претендирам, че е най, но е добре - разбират материала, а и имат много понятия и знания и на испански ... Е, не мога да ги подготвя като в 164-то или 157-мо, но тези, които имат желания се справят отлично Simple Smile
Ла вида лока,....  Hug  bouquet

# 136
  • София по рождение
По повод квотите-аз учих в 35, тогава,Руска езикова гимназия, без квоти. 20 момичета бяхме и 8 момчета. Ми, много гадно. Момчетата станаха едни лигави, защото всеки им обръща внимание, дори и учителите, нали са кът. Не искам дори и сина ми да учи в женска паралелка. Най-добре е да са равни. Повярвайте.
Момичета, срещата кога е? Hug

# 137
  • Mladost
la vida loca  намерихте ли всички "книжки" за НГДЕК, че аз нещо не мога да открия някои от тях
 newsm78

# 138
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
la vida loca  намерихте ли всички "книжки" за НГДЕК, че аз нещо не мога да открия някои от тях
 newsm78

Не Sad Само 3 свалих в е-вариант ...

# 139
Поздравления за всички деца постигнали отлични резултати със собствени сили. Знам, че има такива - но познавам и моето - умно и мързеливо (на мен прилича). Затова избрахме школа - все ще реши 2 задачи повече.
Благодаря на школа "Веди" (г-жа Гуцова - БЕЛ и г-жа Николова - М) за добрата организация, мотивация и отношение.
Резултатите от НВО са: М - 5,607 (не е мн.добре - задачите ги е решил, но е отбелязал грешно, а разсеяността са заплаща); БЕЛ - 5,036 - мн.добро представяне - Благодарение на школата, както и годишна оценка БЕЛ - 6 (за сравнение ще отбележа, че в 6-ти клас год.оценка беше - 4, въпреки че посещаваше школа (в СМГ - по БЕЛ и М).
Зная, че детето ми може и повече, но аз не успявам да го мотивирам да работи само.

# 140
  • гр. София
По повод квотите-аз учих в 35, тогава,Руска езикова гимназия, без квоти. 20 момичета бяхме и 8 момчета. Ми, много гадно. Момчетата станаха едни лигави, защото всеки им обръща внимание, дори и учителите, нали са кът. Не искам дори и сина ми да учи в женска паралелка. Най-добре е да са равни. Повярвайте.

Ами няма желаещи май за среща  newsm78 И аз днес питах, и Anita71, ама никой не се отзова.  Sad

# 141
  • София
НЕКА ПРЕБРОЯВАНЕТО ЗА СРЕЩАТА ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА
1.Anita71
2.Leila
3.Nadyk
+ мен

И аз съм за в неделя. Хайде, записвайте се де Hug

За школите +1 за Веди /г-жа Торнева по Мат и г-жа Дакова по Бел/

# 142
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Ами няма желаещи май за среща  newsm78 И аз днес питах, и Anita71, ама никой не се отзова.  Sad
И аз искам Simple Smile Но от 13 часА, моля  Embarassed И през седмицата съм свободна Simple Smile Сега само си доизкусурявам плановете на уроците и си играя да направя всичките на презентации  Joy

# 143
  • София
Среща в неделя, 13ч./ да спят бебетата/, място -предлагам същото-Мистър Пица на Верила.

# 144
  • гр. София
Среща в неделя, 13ч./ да спят бебетата/, място -предлагам същото-Мистър Пица на Верила.

newsm10

# 145
Запис и от мен, че ви изпуснах  Laughing

# 146
Heart Eyes

# 147
  • София
Вчера взех, че се подстригах късо, тъкмо ще дефилирам с новата глава Crazy

# 148
  • София
За литературата в НГДЕК- свали 2 книги: Махабхарарата и Рамаяна. Добави си и някакъв индийски епос, но той не е от списъка.
За срещата - в неделя не мога. Ще кръщавам бебе. Много отговорна задача  Simple Smile
За школа "Софроний" мога да кажа само хубави неща. Оценките няма да споменавам, но по математика изкара толкова, колкото получаваше и в школата на ПИ. Толкова си може детето.  Laughing По БЕЛ беше сгрешила при нанасянето във втората колонка на отговорите от теста и това и намали много оценката. Просто техническа грешка от шаш и паника  ooooh! Преразказът й беше перфектен (така каза и госпожата, която обясняваше). Сега не помня точно, но 2 или 3 от разказите на автора на бабата с котките, се бяха упражнявали на тях.  За миналата година имаха подготвен сборник със задачи по математика. Освен че бяха много добре подбрани и подредени, имаше и описание на елементарен език за подхода/начина на решаване на съответния тип задача. Много полезно и удобно и за самоподготовка. Сега разбрах, че скоро ще издадат и Граматика на БЕ, с прости обяснения и ясни примери. Аз ще си я взема, че скоро и матурите ще дойдат.

# 149
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
НЕКА ПРЕБРОЯВАНЕТО ЗА СРЕЩАТА ДА ЗАПОЧНЕ СЕГА
1.Anita71
2.Leila
3.Nadyk
+ мен

И аз съм за в неделя. Хайде, записвайте се де Hug

За школите +1 за Веди /г-жа Торнева по Мат и г-жа Дакова по Бел/

среща с или без младежта?

Общи условия

Активация на акаунт