Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 2

• 65 775
  • 768
  •   1
Отговори
# 420
Helеn,аз не съм казала,че не играят добре ролите си,а казах че не съм съгласна,че целият актьорски състав е бил блестящ.Но след като ме питаш,ще ти кажа -от главните герои д-р Сердар ми остана доста неубедителен,изглеждаше ми някакси неемоционален,безизразен,неубедителен;за играта на Нарин ,не че толкова не беше добра,просто гласът й адски ме нервеше,другото което може би се дължеше по-скоро на сценария беше това й мигновено израстване от необразовано девойче,което ходеше за диплома до 8 клас в бизнес дама(това беше дори комично) ;играта на актрисата,която играеше майка й не ми допадна,през цялото време имаше една злобна гримаса върху лицето й;играта на Пашата беше смешновата;играта на Асие имаше своите проблясъци,беше по-скоро добра,допадна ми играта на Аслан и Дурие,Сафие;играта на певицата и останалите персонажи просто не мога да запомня с нищо оригинално.Пак ще се повторя,дори да ме обвините в пристрастие -играта на Енгин Ак. ги помете всички и ги направи второстепенни персонажи във всяко отношение.

# 421
Всички актьори бяха  на ниво, в това число и децата, дори бабката на Зилан, момичетата с епизодични роли
Нямам забележки към никой от актьорите, и преди казах , забележките ми са само към оператора
Не подкрепям мнението на Енгин Алтан, че М.Б. е психопат
Мустафа Булут/Е.Ак. ни взе ума с чара и харизмата,които Енгин Алтан няма
Но трябва да признаем и че по сценарий моментите в които М.Б. ни караше да плачем,да страдаме, да се смеем ,да му съчувстваме, да го обичаме са много повече от тези на доктора

# 422
Мустафа Булут или Енгин А. ви е взел сърцето?
Защото и на мен ми хареса ЕА като начин на игра и изразяване, дори повече от КВнФ, но Мустафа в никакъв случай.

# 423
фло,говорим за актьора Енгин Ак.,що се отнася до образа му,там не знам,мисля че не са много жените,които биха си пожелали такова торнадо в къщи,но кой знае може и такива да има.

# 424
P.S. На мен ми е интересно нещо друго-в едно свое интервю Енгин Акюрек казва,че по принцип прилича повече на Керим от КВФ,но за образа на Мустафа Булут е "бръкнал" дълбоко в душата си,може би за да намери нещо,което да му помогне да изиграе този образ.Явно,че всеки от нас носи кой по-наяве,кой по-дълбоко нещо от "лудостта" на Мустафа Б.

# 425
На мен сърцето ми го е взел Енгин Акюрек - прави така, че да обикнеш героя му независимо от това дали е положителен или отрицателен.
За мен обаче и Енгин Алтан е страхотен, подходящо подбран за ролята, чаровен и много истински  Peace

# 426
Енгин Алтан има нещо високомерно във визията, което мен лично ме подразни
Беше понякога арогантен/...прибирай се в бърлогата си и др./
Ролята  на доктора,ако беше изпълнена от друг актьор а не от актьора Енгин Алтан,може би щеше да  се отрази съществено  на  мнението на феновете относно двамата главни герои
Но аз мисля, че този филм е повече филм за Мустафа  и неговата невъзможна любов отколкото за доктора,дори не мога да кажа че ролята на доктора е главна

# 427
Знам си аз, че съм малцинство, стане ли дума за вездесъщия Енгин Акюрек, ама нейсе, свикнала съм  Hug

eva6516, права си за визията на Енгин Алтан, но това, което ти се струва на теб високомерно, аз наричам модерно, интелигентно, европейско излъчване. Акюрек е голям хубавец, но по ориенталски. Алтан просто има друг стил и друг дух, последно го гледах в "Пет минарета в Ню Йорк" (Gawina, непременно ще го коментирам), ами не го отличих от американците, модерен, съвременен, европейски.

И аз много харесвам ЕА, момичета, обаче да ви призная, като му гледам снимките от почивката това лято, с тези безумни цветови комбинации на бермуди и тениски, пък и снимките му по принцип извън снимачното облекло, ами....лъха ми на Анадола, не че е лошо, но ми се струва, че трябва да заложи на по-модерна и изчистена визия, тъй като е интелигентен актьор. Това си е моето субективно мнение, разбира се, не го приемайте лично.  Peace

# 428
Gphilipova,в рамките на шегата това ,че Енгин Алтан прилича на европеец или американец не е никакво предимство-то американци има над 300млн.,но изключителните актьори са 300млн.пъти по-малко Joy Joy Joy

# 429
Да ,Е Ак  не е рус,не е  със сини очи и бяла кожа , мисля обаче, че  в живота той е много земен и нищо не би могло да го накара да не бъде себе си, ако иска така да се облича, ще го прави
В интервюто с карираната риза, снимано  по време на Облака ми се видя много естествен и истински и никой бледолик красавец не може да ме накара да спра да го харесвам и това си е
Само още две думи, не мисля ,че славата при него е дошла като подарък от Бога,на пръв поглед визията му с нищо не говори , че има огромен талант и сигурно му е било нужно доста време  и труд за да се докаже

# 430
Ева,при Енгин Ак. подарък от Бога е таланта,но всичко останало е плод на труд и доколкото разбирам много четене.Освен красотата си притежава и изключителна харизма,която имат не много хора.Не напразно ни приковава пред екраните.Не мисля,че цветът на панталоните и тениските му имат особено значение.Той е бил на почивка,а не на модно ревю.

# 431
  • Варна
да си кажа и аз
Мисля,че какъвто и образ да играе ЕАкюрек,то героя му оживява,става пълнокръвен.
След това,което видях и в КВФ и в АБО,летвата  много ми се вдигна за добра актьорска игра.
Вече каквото и да гледам,се взирам в лицата на актьорите и виждам неща,които преди не са ми правили никакво впечатление.
Защото понякога е лесно лоша актьорска игра да бъде компенсирана от добър сценарий или още повече от добра режисура.

Преди тези филми,които за мен са си истинско явление ,просто съм гледала и възприемала по комплексно самите герои,не съм правила анализи,каквито почвам сега да правя.

Докато сега преднамерено се вторачвам и установявам при някои актьори толкова статичност и липса на емоционалност,че чак съм удивена.Някои имам чувство,че даже като че ли са надянали маски на лицата си.
Нямам предвид АБО,нито КВФ - това според мен са филми с най-добрия кастинг,особено КВФ.
velijana     Hug   и мен не ме вълнува,че не е модна икона/ако беше, сигурно нямаше да е това,което е/
eva   Hug - да,славата  не му е паднала отгоре,както на някои други,само заради сините им очи.Потрудил се е доста за нея,даже ми се струва,че позакъсняха да го открият.

# 432
Момичета, аз не споря относно актьорския талант на Енгин Акюрек, безспорен е, блестящ е. Обаче разликата между мен и вас е, че аз не виждам само ЕА в Облака и не оценявам само неговия талант. Нима не забелязахте Дурие и Махмуд паша и във ВВ? И там правят невероятни образи. Мелиса Сьозен също се появява в епизодична роля, Аслан Булут и той. Примерът с облеклото на ЕА го дадох не защото е съществен и е от значение за актьорството, а за да подчертая колко различни стилово са Енгин Алтан и Енгин Акюрек.

Аnista, чудесен пост  Peace
Много турски сериали започнах да гледах след АБО и КВФ, но никой не ме задържа за повече от няколко серии, с изключение на ВВ, може би защото и той е дело на Мерал, знам ли  newsm78

# 433
Gphilipova,не че има значение,но в случаите когато Енгин е бил на официални събития,той е много изискано и с вкус облечен.Не мисля,че няма стил-е наистина не може да се сравнява например като обличане с Кенан Измиароглу(дано му написах името верно),който е пример за изискано обличане,но дори и той на снимките от почивката си това лято беше брадясал и с бермуди на цветя!

# 434
Мотивите, от които се водя, когато харесвам даден актьор, не са облеклото и външния вид, а начина на игра, изразяване на емоциите и предаването им върху мен, зрителя. А това е много субективно!
Не съм казала, че Енгин е лош актьор, напротив - страхотен е. Представи се по-добре от другия Енгин, предвид сложността на образа му. Двамата бяха различни типажи и с оглед персонажите си и разсъжденията, които будят, смятам, че се представиха отлично. Според мен един отрицателен персонаж може да се разгърне много повече от положителния. Веднага ще ме опровергаете, че Мустафа не е бил отрицателен образ, но според мен беше. Имаше моменти, в които му съчувствах, но в следващия ме караше да съжаля за това. Както в живота, така и в сериалите, няма напълно добри и напълно лоши хора. Но това да харесвам Мустафа, ме кара да предам нещо в себе си, тъй като не мисля, че колкото и дълбоки да са чувствата на някой, трябва да стигат до крайност. Доктора също имаше вина за развоя на събитията, тъй като беше прекалено мислещ, несигурен и разбиращ, а понякога няма нищо лошо просто да се втурнеш в нещата и да вземеш каквото искаш.
Любовта на Мустафа беше изкривена през неговата призма и мислеше само за себе си,тълкуваше всичко през неговите мисли. Еми, съжалявам. Правя разлика между актьор и персонаж и колкото и да харесвам Енгин, толкова Мустафа ме отврати - като човек, характер, представа. Браво за което на актьора. Лично за себе си не мога да разбера как някой би нарекъл веригите, преследванията, тормоза, обсебването и безбройните безумия на Мустафа любов, но както казах, всичко е прекалено субективно.

Общи условия

Активация на акаунт