Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 2

• 65 776
  • 768
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,момичета.И аз като вас изгледах на един дъх Облака.Честно да си призная до към средата ми беше много интересно,но след това нещата доста зациклиха.Имах някак си по-големи очаквания за развитието на героите и едната само брилянтна игра на Енгин Акюрек не беше достатъчна за да предизвика възхищението ми от филма.За съжаление играта на д-р Сердар и Нарин  не беше много убедителна,да не говорим,че Мелиса Сюзин въобще не прилича на наивна 18 год. девойка,а пък и интонацията й във филма е направо влудяваща.
Фло(позволи ми да се обърна към теб така),по принцип си права,но светът и хората са изключително различни,всеки обича и мрази по своему.Самата майка Инджи каза на Сердар,че не е виждала по-влюбен човек от Мустафа.Принего май беше на принципа,че на война и в любовта всичко е позволено.А що се отнася до това дали майката беше права да каже на Мустафа за детето-да,според мен напълно права-лесно е да се каже,че е по-добре без баща,но от свой опит мога да ти кажа,че това не е така-изключително трудно е да отглежда човек сам децата си.Още повече се оказа,че детето "облагороди" Мустафа и той съвсем не беше лош баща.

# 406
Аз пък не съм съгласна, че Мелиса Сьозен не е подходяща за ролята, напротив. Тя има вид точно на едно невинно 18 год. момиче, а с тоя поглед и с тия очи си е точно образа, който Мерал Окай е искала да покаже. Иначе интонацията и мен ме подразваше понякога, но това за мен не е недостатък. Аз лично не виждам друга актриса да е по-подходяща от Мелиса.

# 407
Здравей, velijana.

Аз пък не виждам по-подходяща актриса за Нарин от Мелиса Сьозен. Мелиса с тези огромни топли очи на подплашена сърна е уникално попадение на Мерал Окай. Освен това не споделям пристрастията и на огромната част от изгледалите сериала относно Енгин Акюрек.

Енгин е брилянтен актьор, вярно, но не, Енгин не прави Ако бях облак това, което е. Правят го всички малки и големи актьори с ролите си, ако щеш Фатма и Сехер, ако щеш Ибо с нервния си тик да си закопчава сакото, прави го самата Инджи - Мерал с уникалното си присъствие и като роля, и като сценарий. АБО е съвкупност от уникален актьорски състав, неповторим сценарий и невероятна атмосфера.

# 408
Момичета,въпрос на вкус-всеки приема и чувства нещата по своему,точно затова са форумите и дискусиите,за да  обогатяваме емоциите и възприятията си,да споделим хубава музика,поезия,да видим интересни клипчета и колажи. Peace

# 409
Мелиса се справи страхотно с образа на Нарин, а и не само тя. Всички актьори блестящо се превъплатиха в персонажите си. И съм съгласна с gphilipova, че второстепенните герои в огромна степен допринесоха за цялостното излъчване на сериала.
А как всеки тълкува действията на един или друг от персонажите, зависи от самия човек.  Peace

# 410
Здравейте, момичета!
Стигнах до 11еп. и не знам какво искам. Здравият разум казва - 1-ви братовчиди - не може,но защо му съчувствам на Мустафа  Wink  А и Нерин ми се струва, че изпитва някакви чувства към него...
Асие за сега се бори за конака златото, не за Мустафа.
Мнооого силни сцени от годежа на Нерин...

# 411
  • Варна
привет,момичета! Hug Hug
искам да си призная - ако не беше Енгин Акюрек в тази роля нямаше да го изгледам този филм.
да припомня и думите на Енгин Алтан/за откровеността го поздравявам/-"и царя на психопатите да беше МБ,ЕА така го изигра,че всички бяха на негова страна".
Убедена съм,че ако ЕА играеше доктора,всички щяха да говорят само за него.Мен любовта на Сердар не ме развълнува/никак даже/ Peace Peace
А от женските роли ми хареса Асие,имаше живец в нея/дори не знам името на актрисата/.

# 412
  • В Града на Липите
Аnista и аз почувствах нещата по този начин.
Знам, че Е.Акюрек, не би могъл да направи целия сериал, но за мен той беше движещата сила и притегателния образ. Толкова добре го изигра този МБ, че останалите образи и на мен ми останаха бледи и в сянка. Ако той не играеше МБ, никога не бих харесала героя. Но, ето че Е.Алтан се е оказал прав.  Grinning
Но всичко е въпрос на лични възприятия и усещане.

# 413
  • Варна
Хриси  Hug
/права си,не може всички да усещаме нещата по един и същ начин/

да не съм голословна
...бурята Мустафа Булут... пеещ
   http://www.youtube.com/watch?v=ff88bQlycXs&feature=BFa&l … 8CQEWr7zsZwssfhZA   http://www.youtube.com/watch?v=ff88bQlycXs&feat … 8CQEWr7zsZwssfhZA

# 414
Gphilipova,Flo,не искам да изпадам в полемика,аз ви казах ,че аз така възприемам нещата,но не искам да се съглася,че целият актьорски състав "блестящо" изпълнил ролите си.Ами не бяха всички блестящи,какво да се прави.За щастие в човешкия живот има хора,учени,актьори,художници,поети и т.н.,които са докоснати от Бога и с тяхната гениалност правят нашия живот по-красив,по-лесен и по-богат.Не знам защо омаловажавате таланта на Енгин Акюрек,ами той е един от тези,докоснатите от Бога и ние можем само да се наслаждаваме на неговия талант и да се радваме,че има хора като него.

# 415
velijana, нито споря с теб, нито омаловажавам таланта на Енгин Акюрек, напротив, смятам го за блестящ актьор. Но в никакъв случай не мога да се съглася, че в АБО е само един Енгин Акюрек или пък, че някои актьори не са се справили с ролите си. Просто такива няма, според моята субективна преценка.

Обаче твърдението ти, че другите две главни роли Енгин Алтан и Мелиса Сьозен не били убедителни, е повече от омаловажаване на таланта на двама наистина добри актьори и някак си не можах да го подмина. Но всеки има право да усеща и интерпретира филма през своето светоусещане, така че, моля, не го приемай като спор.  Peace

# 416
Gphilipova, Peace,между другото благодаря за темата  bouquet

# 417
Всъщност благодарностите за темата са за Г-Добрева

# 418
  • Разград

# 419
И аз без да споря - не искам да ме разберете погрешно, пиша всичко с най-добри чувства, от чисто любопитство:
velijana, според теб кои артисти не играят добре ролите си? Иначе ми е интересно да видя друга гледна точка, макар и да не съм съгласна с нея  Hug

dani_kovacheva, и аз имах същите чувства като теб когато гледах за 1-ви път  Flutter И аз силно симпатизирам на Мустафа, не мога иначе, просто много ми влезе под кожата и това си е. Лично аз приемам за 2-мата главни герои Нарин и Мустафа. Докторът е страхотен, но... как да ви кажа  Rolling Eyes... МБ ми взе сърцето  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт