Да си тръгна или не...?

• 25 183
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
  • ...на безопасно
Марчелке, ти сега ще останеш....но, нали си знаеш, че по-зле ще става?
Щом пред хора си е позволил, смятай какво те чака. Не знам, какво значи "обичаме се" за теб, ама това не е обич. И на мен ми трябваше време да го осъзная, но побързай детето ти да не възприеме този модел за обичане.
Надявам се да имаш къде да е прибереш с детето. Нищо добро не чакай от тоя мъж, и мен са ме замеряли с чаша зад гърба, щото Той реши, че вината е моя да паднем на карти....
Бягай...

# 211
Марчелке, щом те е ударил веднъж, да знаеш че ще има и втори, и трети ...

Той иска да му простя,но немога да го преглътна това ,не защото ме е заболяло когато ме удари ,а защото той не се чувтсва виновен не се разкая,а каза ,че аз сама съм си виновна/както винаги/.
"Сама си си виновна" си  е чиста манипулация. Утре ще си виновна и за това че грее слънце.

Когато ти е обещал щастливо семейство, те е излъгал, нали? Сега като му простиш боя да не си мислиш че няма да се повтори?

Бягай, по-зле ще става!

Има ли къде да живееш с детето?

# 212
Марчелке, и на теб ще кажа, както и на авторката на темата- толкова си млада, всичко още ти предстои, можеш да промениш много неща в живота си, да го направиш какъвто искаш да е, без да ти се налага да търпиш някакви комплексари. Не си мисли, че с тази женитба ти е свършил живота и вече до гроб трябва да търпиш това отношение Peace Направила си грешка, но тя не е непоправима, все още можеш да бъдеш щастлива и да имаш семейството, за което мечтаеш. Това вашето не е обич, поне от негова страна не е... а от твоя е някаква привързаност, която лека-полека ще изчезне след всяка подобна случка и в един момент ще разбереш, че си загубила безценни години в гонене на Михаля, вместо да си уредиш спокоен живот през това време.
Никой няма право да ти посяга, най-малкото някакъв недорасъл пикльо, който е решил да се прави на мъж и да създава семейство и си мисли, че това включва само безплатна слугиня, върху която да си изкарва яда...
Успех, дано да има кой да ти помогне докато стъпиш на крака Hug

# 213
Марчелке - БЯГАЙ!!! Не е срамно, разделяйте се докато е време... Посегне ли веднъж ще посегне пак с още по голяма жестокост... Има ли къде да отидеш? Кажи на майка си и на баща си, те ще ти помогнат. Не си мисли че ще се промени, няма вярвай ми. Аз все разказвам за БДН, но той беше такъв идиот... бременна в 6 тия месец ме рита, ама аз "НЕ та не... Децата ми да имат БАЩА" овца ... Извинения, прошки и накрая видях в очичките му онази злоба и садистично желание отново да ме малтретира заради собствените си грешки... И това продължи 11 години!!!
А аз малоумницата се надявах да се промени към добро! Няма промяна и сега си е същия ... с другата жена до себе си...

Млада си, ще намериш подходящия човек и той ще стане истински баща на детето ти. Не се тревожи за това. Ще бъдеш обичана, уважавана, глезена от друг, но не и от този човек, той не е дорасъл за отговорностите, които са се струпали на главата му. Въобще не го защитавам, но детето за него е било поредната играчка...
Не му давай шанс, ще съжаляваш 100 кратно сигурна съм  Peace

# 214
Имам къде да отида ,мога да се справя сама,не ме е страх от това,но аз страдах мнго когато бях малка ,защото майка ми и баща ми не са заедно и,че едва ли не се мразят заради горе долу същите неща и не искам детето ми да преживее това,но и както казвате той ако не се промени пък ще бъде свидетел на много грозни сцени и това не искам ... голяма каша ми е.

# 215
Имам къде да отида ,мога да се справя сама,не ме е страх от това,но аз страдах мнго когато бях малка ,защото майка ми и баща ми не са заедно и,че едва ли не се мразят заради горе долу същите неща и не искам детето ми да преживее това,но и както казвате той ако не се промени пък ще бъде свидетел на много грозни сцени и това не искам ... голяма каша ми е.

Не чакай, действай... Казват че момичетата, често вземали за мъже точно такива като баща си... и е вярно донякъде ... Кажи на майка си, предполагам, че не иска за детето си същата съдба като нейната, но надали иска и да е тормозено. Дори съм сигурна че и баща ти ще застане на твоя страна, въпреки че е бил лош с майка ти.
Вярвай ми детето ти ще бъде свидетел и на още по лоши сцени ако останеш там. Един човек който не те уважава и в къщи, и пред другите хора, няма да се промени към по добро... Не може да риташ жена си която току що ти е родила наследник и да си мислиш, че с едно извинявай ще се размине до следващия път ... защото той знае, че ти го обичаш повече от него. И може би му се е разминавало и друг път ...
Бягай отново те съветвам, докато не е станало късно и ти си станала прекалено зависима от него  Peace

# 216
Не знам, какво значи "обичаме се" за теб, ама това не е обич. И на мен ми трябваше време да го осъзная, но побързай детето ти да не възприеме този модел за обичане.

Обич е, но всеки има различен модел на обичане, както ти го казваш. И само обичта не е достатъчна, иска се отношение, уважение...

# 217
И моя съвет е да бягаш,докато е време и докато си млада-не му позволявай да те пречупи.Не вярвам аз на такава любов.Ти би ли ритала любимия си човек?

# 218
Детето ти няма да е щастливо когато ти си нещастна. Тези неща няма как да се скрият.
Не се залъгвай, че с времето всичо ще се нареди. Ако искаш обаче си дай време, дай още един шанс за да се увериш сама, да си сигурна в решението си.

# 219
Що за тъпо оправдание да не напускаш побойник, понеже детето ти щяло да се чувства зле? Много добре ли ще се чувства, виждайки как тати млати мама?
Преди години имах познат, баща му така е биел майка му, за добър ден. Тя била стояла при него, понеже много го обичала и искала така да му покаже, че той каквото и да направи, тя ще е до него. В резултат големият й син се беше превърнал в темерут, неспособен на уважение към жените, а познатият ми - в хленчещо мрънкало, изпадащо в истерии и ревящо за всяко нещо. Ако имаше дъщеря, сигурно един ден щеше да смята, че е нормално мъжът й да я поступва.
Кога ще разберете, че оставайки при такъв човек, не правите добро на децата си?

# 220
Според мен авторката не е готова да си тръгне. Ще мине време ще разбере, че с този човек нещата няма да се променят, но не сега. Личи си, че не е готова.
Нещото, което трябва да разбереш marchellka е мъжете не уважават жени, които се самоунижават. Прощаването до безкрай не води до нищо добро. Събери си акъла и помисли практично, незнам до колко е реалистично един мъж (бил той и на 22) да се промени така, че да имате стабилно и хармонично семейство.

Успех.

# 221

. Дали да съм с мъжа до мен и ще позволя цял живот да ми нарежда какво да правя и с кой да контактувам... Или да си тръгна, колкото и да го обичам и колкото и да ми тежи... Дайте ми някакъв съвет... В задънена улица съм... Сигурно звуча много объркано, но това е защото в главата ми е каша...
И кво му обичаш на тоя(освен салама де)?
Как ще обичаш човек,който не обича теб?
Ако ти беше сирак,ква щеше да е разликата?
Така поставен въпроса ти е голяяяяяма дилема.Наистина. Crazy

Що за тъпо оправдание да не напускаш побойник, понеже детето ти щяло да се чувства зле? Много добре ли ще се чувства, виждайки как тати млати мама?
Може би..заради това,да не лиши детето от емпиричният му път?Може би,вярва,че детето и тряя става свидетел и потърпевш на насилие,за да се изгради като характер?Знае ли човек..Свят пъстър..
Бе викам,аз,че женското обича,салама повече от леба,ма дамите се сърдят.
Бас ловя,че секса им е"фантастичен".
Кво беше..Бий мЪ,Убий мЪ,Убичъм Тъ!

# 222

Joy Joy Joy  Aз няма да ти се сърдя щото си мисля че съм надраснала тези неща

# 223

Joy Joy Joy  Aз няма да ти се сърдя щото си мисля че съм надраснала тези неща
Недей..Не ми се сърди,щот тва са лични наблюдения! И съм се чудил,как жена може да седи с мъж който я пребива(не бие),тя го издържа,дори не е баща на детето и..После разбрааме де е ключа от бараката де..И то да беше само братчетката,съсловието ви с мед да го намажеш..Изобщо..мноо примери на семейно насилие имам,в които дори не става въпрос"децата да имат баща",или пък да са 100%зависими по некъв начин от насилника..
Начи опираме,до тва,че мама трее има мръвка
Кофти..Жалко..Но истина.

# 224
За жалост наистина го има и този случай. При моето наблюдение даже случаят излезе доста извън граници - мама си прати щерката при баба, щото пишман боксьорът, желаещ да си упражнява дясното кроше, не я бил искал. И подвижната му боксова круша му роди и друго, ТОЙ за да не я напусне НЕЯ ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт