Отговори
Здравейте,

Моля, който е водил дело за лишаване от родителски права, да сподели колко е бил адвокатския хонорар.
Става въпрос за София.

При мен би трябвало нещата да протекат сравнително гладко, защото няма да споря с другата страна.  Бащата е чужденец, не живее в БГ, разделени сме от 2008, когато дъщеря ми беше на няколко месеца. След  това нямаме никакви взаимоотношения, той не се интересува от детето и не плаща издръжка. Делото се налага, защото догодина изтича паспорта на дъщеря ми и сама не мога да го подновя.

Другата седмица имам среща с адвокат и ми трябва база за сравнение, когато говорим за пари.

Благодаря предварително!!!

# 1
  • София
По същия начин може да питаш колко струва едно подстригване. В някоя квартална бръснарница могат да те подстрижат за 2 лв, а в разни студия за същата услуга да ти поискат 50 лв.
Адвокатските хонорари вървят от 300 лв до няколко хиляди. Зависи каква цена си е сложил адвокатът избран от теб. За дело за издръжка ми поискаха 400 лв за първа инстанция. Адвокатът ми беше препоръчан от друга майка, която от няколко години ползва услугите му.
Не е от известните, които обикалят по телевизиите, но е коректен и отдаден на работата си.

# 2
Това, че бащата е чужденец, само усложнява делото и въобще не води до "гладко протичане". Нито означава, че 100 % ще бъде лишен от родителски права.

Хонорарът - мис Пиги е права. Съветът ми е да търсите специализиран адвокат, дори това да струва повече пари.

# 3
По същия начин може да питаш колко струва едно подстригване. В някоя квартална бръснарница могат да те подстрижат за 2 лв, а в разни студия за същата услуга да ти поискат 50 лв.
Адвокатските хонорари вървят от 300 лв до няколко хиляди. Зависи каква цена си е сложил адвокатът избран от теб. За дело за издръжка ми поискаха 400 лв за първа инстанция. Адвокатът ми беше препоръчан от друга майка, която от няколко години ползва услугите му.
Не е от известните, които обикалят по телевизиите, но е коректен и отдаден на работата си.

Toчно защото е ясно, че цените варират (в зависимост от локация, реноме на адвоката, опит и др.), е хубаво човек да е информиран КАК точно варират. Очевидно трябваше да попитам какъв е минимума, защото тавана, в зависимост от спецификата и сложността, може да е всякакъв.
Вече заведох делото при адвокати по семейно право, препоръчани от приятели, които са водили и печелили дела за лишаване от права. Засега съм платила 550 лв. хонорар, предстоят държавни такси и такава за служебен защитник на БНД-то.

# 4
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
i_love_chocolate, има ли вече дата на делото и колко се предполага, че ще струва служебния защитник? newsm78

# 5
Относно минимума, ако вече не е късно:
за прекратяване на брак по исков ред - 500 лв.,
за развод по взаимно съгласие - 300 лв

Това, ако имате брак с БНД. Ако не - минимумът е 150лв.

Успех!!!

# 6
i_love_chocolate, има ли вече дата на делото и колко се предполага, че ще струва служебния защитник? newsm78

би трябвало да е между 80 и 120лв. възнаграждението на служебия защитник.

# 7
Oще чакам дата за делото.

Нещата се бавят, защото съда поиска удостоверение от МВР за липса на адресна регистрация на БНД-то в БГ.

Част от процедурата е и призоваването на БНД-то чрез държавен вестник, което би трябвало да е 30ина лв.

След това чакам назначаването на служебния защитник, който се очаква да струва около 150-200 лв.

При мен друг вариант, освен да бъде лишен от права няма, така че просто е въпрос на време. Вече съм водила дело за заместване на липсващо съгласие за издаване на паспорт, което беше прецакано от предишните адвокати и съдийка-идиотка. Дори и да бях успяла, след време пак щеше да се наложи да го водя, затова трябва веднъж и завинаги да приключа с въпроса.

# 8
Здравейте! И аз  водя в момента подобно дело. На мен ми отсъдиха 150 лв хонорар за служебен адвокат. Поздрави  и  пожелания  всичко да ви мине по вода .

# 9
i_love_chocolate, до къде стигнахте? Издадоха ли удостоверението? Надявам се да, по принцип бързо стават те

# 10
Ох, благодарение на българската правосъдна система, след общо 14 месеца (заедно с предишното дело) до под кривата круша ;-( Преди 2-3 седмици съдийката поиска за пореден път поиска декларация, че не знам къде живее БНД-то (след като е приложена към делото още през юли!). Май, според адвокатката, е бил е пропуснат текста, че знам, че нося наказателна отговорност по еди-кой си член, ако лъжа (което е пропуск на адвокатката, но пък е супер издребняване от страна на съдията).  Пак я подписах и пак се приложи.

Миналата седмица имаше нова резолюция от съдийката – иска бележка за платена такса за обявата за Държавен вестник, при положение, че и това вече е направено след като заведохме делото!!! Губят ли се всички тези документи или съдиите изобщо не си правят труда да разлистват внимателно такива дребни за тях дела и такива, за които не са получили рушвети, не знам ...

Не разбирам защо е тази гавра с една нормална бг мaйка и какъв е този зор да се гарантират права на баща, който дори не е бг гражданин и за който вече има доказателства, че не е стъпвал у нас с години!

Не може ли поне един път да ме призоват, да видят, че съм нормален човек, който работи в една от най-големите фирми у нас, има добри доходи, имоти и е способен психически, физически и финансово да си гледа детето? Когато става въпрос за моите задължения към тази държава, аз си ги изпълнявам като с години плащам големи данъци на реална заплата ...  А когато се боря за правата си, тази тъпа държава ме прави на идиот ... Направо ми се повръща вече ...

# 11
съчуствам ти искрено, абсолютно си права, че има още какво да се желае от правосъдната ни система! #Cussing out

относно текста на декларацията - за съжаление съдийката не издребнява, той е задължителен, но пък адвокатът ти е трябвало да го включи, текстът е стандартен и не знам как го е пропуснал.

за бележката, че е платена таксата за ДВ - ако вече веднъж сте я прилагали има два варианта - съдията наистина да не я е видял (но честно казано това е малко вероятно, защото освен съдията и секретарките гледат за тези неща); а втория вариант е да е изчезнала от преписката с делото просто ей така. И двата случая е много дразнещо и си представям колкое изнервящо чакането и протакането заради подобни дребни глупости ...

за рушвета се съмнявам честно казано в твоя случай - ответната страна (БНД) дори не е тук, адвокатът му е служебен (а те в повечето случаи гледат само да си свършат работата, за нищо "допълнително" не се напрагят, което обаче може само да те радва, защото идея си нямаш какви адвокати има !!!!!!)

мога само да ти пожелая скорошно насрочване на заседание и бързо и успешно приключване! Ако мога да те успокоя с това, че обикновено при липса на допълнителни усложнения така да се каже тези дела се решават само с едно съдебно заседание, след което съдията има един месец за да постанови решение!  Praynig

успех!!!   Hug

# 12
Ох, благодарение на българската правосъдна система, след общо 14 месеца (заедно с предишното дело) до под кривата круша ;-(Не разбирам защо е тази гавра с една нормална бг мaйка и какъв е този зор да се гарантират права на баща, който дори не е бг гражданин и за който вече има доказателства, че не е стъпвал у нас с години!

Не може ли поне един път да ме призоват, да видят, че съм нормален човек, който работи в една от най-големите фирми у нас, има добри доходи, имоти и е способен психически, физически и финансово да си гледа детето? Когато става въпрос за моите задължения към тази държава, аз си ги изпълнявам като с години плащам големи данъци на реална заплата ...  А когато се боря за правата си, тази тъпа държава ме прави на идиот ... Направо ми се повръща вече ...
i_love_chocolate, не се ядосвай!  Hug
Напълно те разбирам и за да не си мислиш, че само в България нещата са така ще ти кажа, че аз водя дело в чужбина и при подадени документи  през декември 2011, делото беше насрочено за октомври 2012. Съдийката каза кратко и ясно нещо от рода на : "Мен не ме интересуват подробности на отношенията между родителите! Приоритет са интересите на детето!" и второто заседание ще е през януари 2013г.
Относно доходите на БНД: комедия с очакван край! Представил е декларации за доходи за поредни години само в държавата, където се води делото и то по-ниски от моите.  Иначе някоя банка (знам коя е) е решила да му отпусне кредит с месечна вноска 700 евро при тези доходи ...ooooh! Тук съдийката не може нищо да направи освен да ги приеме като достоверни АКО другата страна не поиска финансова ревизия относно "съответствие на декларирани данни пред съда с тези, декларирани пред фиска".
i_love_chocolate, в твоя случай БНД поне не е идвал в България...докато при мен БНД идва често, но няма намерение да вижда детето ми. Peace Това обаче не е важно за съдийката, защото детето ми имало право да познава и поддържа нормални отношения с двамата си ЖИВИ родители.
Късмет ама много късмет трябва!  Party

# 13
@МаdM: Сега проверих и в старата декларация и този текст наистина липсва ;-( Taка че пропускът е при нас ... Макар че това за отговорността се подразбира, явно трябва изрично да е написано.

Адвокатката по сегашното ми дело също спомена, че въпреки всички тези забавяния след насрочване на заседание е възможно решението да се вземе бързо. Зависело много от конкретния съдия.

За рушветите имах предвид по принцип това, което се говори за корупцията на много съдии, до такава степен, че чак и от ЕС ни го намекват – палатите в Панчарево, хотелите в  Приморско и др. не се купуват със заплати. Приятелка адвокатка ми разказва как наскоро, докато е била на дело за имуществени делби за имоти в центъра, в които участвали и разни цигани, съдиите са били супер любезни с тях, въпреки че онези дъвчели, държали се невъзпитано ... А с такива като нас се гаврят! Но както и да е ...

@dias Ако не е тайна, за коя държава става дума? Питам, защото след приключване на делото тук, смятам да заведа дело и в Италия, откъдето е БНД-то.  Всъщност зависи колко би струвало едно дело и  адвоката там. 4 години се заричах да не го правя и гледах да не мисля за това, но покрай тези дела и факта, че случайно разбрах / видях във ФБ как си гледа живота на другия край на света, реших, че не е редно занапред да лишавам детето си от повече възможности заради моята гордост.

Да, добре че БНД-то изобщо не идва вече в БГ, защото това би било един непрекъснат дразнител за мен. Имам подобни примери ... Не знам кое е по-натоварващо за едно дете – да виждат рядко един такъв баща или изобщо да не го познават ... А това, че детето ти има право да вижда и двамата си родители значи ли, че тя, въпреки липсата на заинтересованост и грижи, няма да го лиши от права (нали и ти водиш такова дело)? То всяко дете има това право, но това не значи, че всички бащи са достойни за това право ... (и двамата с баща ми живеем в София, но това не му пречи за 25 години да ме е виждал 5-6 пъти ...)

Да са ни живи и здрави децата, а тях един ден Господ ще ги съди...

# 14
_love_chocolate, никаква тайна не може да е това: водя дело в Италия.  Hug
Можеш спокойно да питаш за всичко, което те интересува. С радост бих помогнала с информация.
След приключването на делото за отнемане на родителски права в България, какво дело би искала да започнеш в Италия? Колко голямо е детето ти?
P.S. Съжалявам, че имаш пример за абсолютно безотговорен и незаинтересован родител.

Общи условия

Активация на акаунт