Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 717
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
стана досадна темата че Киара ще купува машина на дъщеря си и се проточи доста дълго, всички се изказаха... Това не е космически кораб все пак, във всяка къща има шевна машина ..... А има и тема "каква шевна машина да си купя" в бг-мама...

# 406
стана досадна темата че Киара ще купува машина на дъщеря си и се проточи доста дълго, всички се изказаха... Това не е космически кораб все пак, във всяка къща има шевна машина ..... А има и тема "каква шевна машина да си купя" в бг-мама...

Фри  .... Моите извинения , че с поста си ти развалих хармонията в душата през днешният ден .

Гневна си че Киара има пари за нова машина , че иска да си избере и да се убеди , че това е нейната машина или просто лафа  на шопа .

Да си жива и здрава ...   мнооого дрехи да ушиеш и никога да нямаш нужда от съвет.

И дано Бог прости на всеки сгрешил , ако го е сторил неволно . Аз не мисля , че съм безгрешна - нито бих размахвала пръст на някой , който има нужда от подкрепа . Казано е "Не съди" има кой да ни съди .
     Ако си права нека Бог ти въздаде според заслугите - както пише в християнските книги . Peace

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 21:18 от argo

# 407
  • sofia
Бихте ли погледнали това което пуснах на линка малко по-горе Praynig  Последно, обещавам  Grinning
Тази е добра от гледна точка функции. И марката е добра. Купувай смело  Grinning

# 408
Е айде сега ако не сме тук да си помагаме тогава за какво сме Thinking Така или иначе не виждам много произведения напоследък  Mr. Green Утре и на някой друг ще му се наложи да си вземе нова машина и ще се чуди и мае.
Аз например грам не разбирам и ако тук не се пишеше коя машина каква е и кво е нямаше и да ги знам изобщо. Аз моята си я имам едва ли не като наследство. Да не говорим, че ми е набор  Laughing Затова и не ги разбирам новите машини, но като гледам колко неща са изброени звучи добре.
А това дали са метални частите ... Ми то може да са метални и да ръждясат  Mr. Green Щото метални не означава - неразвалящи се. Избора винаги е 50% проучване и 50% късмет Peace

# 409
Благодаря момичета  Hug

argo, Бертичка, vesi1, много сте мили   bouquet  Единственото оплакване от машината е че мотора не бил закрепен правилно, но лесно се оправяло ако случа на такава. Дано не се налагат пренастройки.
Ще рискувам да купя тази.
Арго, моя асцендент е дева  Wink

Фри, мила, може и достадно да е, но обърни внимание, че не купувам от Б-я + ще купувам от нета. Това което се обсъжда по форума са все неща които ги има в страната, а ги няма при мен. И понеже идея нямам, както каза и Бертичка, какво да гледам и търся, се опитвам да намеря необходимото в месния пазар. А тези особени наименования на бодобе, крачета и подобни неща, как мислиш се превеждат на английски и търсят  ooooh!

Ако в мойта къща имаше машина, макар и стара, нямаше да купувам или поне щях да имам представа от качеството на продуктите тук (все пак има голяма разлика на различните континенти).
Нали бях избрала една и аха купувах от Б-я, да ми се изпрати и се отказах благодарение на много мил пост, че тока тук е различен което не е добре за мотора и още други неща. И ако не бях питала и казала тези неща, сега щях да се чудя какво да я правя тази машина. А това не са малко пари не само за машината, но и за транспорта и митото които си добавят доста отгоре (излиза почти двойно от първоначалната сума).

# 410

А това дали са метални частите ... Ми то може да са метални и да ръждясат  Mr. Green Щото метални не означава - неразвалящи се. Избора винаги е 50% проучване и 50% късмет Peace

Bertichka  ...  Hug ти ме разсмя от сърце с това ръждясване . Ми частите на шевните машини се правят от специални сплави . Приборите ти за хранене и ножове в къщи ръждясват ли като ги мокриш постоянно  Laughing Метални тенджери нямаш ли и те ли ръждясват  Joy За да го казвам ... това означава , че съм сигурна защо го казвам . Когато си купувах Жанома не беше евтин и се съветвах не с шивачки , а с техници от сервизите за шевни машини. Още повече , че във Варна е един от големите заводи за конфекция и има достатъчно техници по поддръжката им . Нали като ти се почупи машината ще идеш при техника , а няма да си я поправяш сама .  Peace

# 411
Зависи от климата  Wink Може и да ръждясат. Приборите в къщи ако ги оставя без да ги ползвам за по-дълго започват да ръждясват. При мен влагата е голяма, даже и мухъл си имаме   Tired
Важно е машината да се ползва редовно, да не застоява.

# 412
argo, металите са мноого, много видове. Тези които не ръждясват са само няколко - желязо, хром , стомана, титан, сребро мисля,  никел, алуминий и сигурно още няколко. А да и злато.
Останалите лесно ерозират. Това, че са направени от метал, който по-бавно ерозира, не означава, че не ерозира.
И при нас някои прибори ръждясват. Просто от стоенето.
Забелязах и че на оверлога ми има една задна част (мисля, че не е нещо съществено) която е тръгнала да ръждясва. Това, че старите машини и професионалните нови ги правят както трябва, не означава, че и битовите са така.
Отделно е важно да се вземе в предвид, че машина която не се ползва често е много по-вероятно да ерозира. Не става въпрос цялата от до. Ама я остави шевната си машина няколко годинки навън да видим няма ли да ръждяса  Wink
Що се отнася до поддръжката, вече сама си ги ремонтирам. Ако не е нещо фатално нищо не ми пречи да си купя частта, която ми е нужна и да я сменя Peace Много по-лесно ми е, отколкото да я мъкна по майстори. Когато дълго ползваш едно нещо се научаваш и как сам да го отремонтираш. В противен случай ще губиш време нерви и пари само за да ти центрова някой майстор нещо. А и когато ползваш шевна машина ти трябва да се научиш как сам да я профилактираш, за да не ти се налага често да си скубеш косата  Peace

# 413
  • София
Киара-На мене мене на пръв поглед всичко ми се вижда О.К. ,решението обаче си е твое.Жаном има и в БГ и са търсени.Нямам личен опит.Успех,дано си я полваш дълго.
Какви неща само пишете-че има тема "каква ш.маина" и че Киара явно е нерешителна,това е едно.От клипа на тоя точно Жаном не звучи като с метални части,но според това ,което аз видях на живо напоследък-новите машини в сравнение със старите модели са като детски играчки,а метални части ме съмнява да имат -и не говоря за евтините.А последния "хит",да има среден клас машина с липса на настройка на дължината на шева на известна марка и това да е обявено като "екстра" направо МЕ УБИ.
 Пак казвам това е личен избор и не ми се дават съвети, защото за мене едно е добро,за друг друго.
П.П много момичета пишат за ремонти ,центриране и подобни-е аз с 3 стари машини и МНОГО години ползване непрекъснато-1 сменена част и едно копче,което е счупено,но няма в магазина и го въртя ръчно.Смазване да не кажа никакво,но не повече от 5 пъти в зивота ми .Та това по повод техниката.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 12:45 от lluna

# 414
lluna, зависи как я ползваш машината и какво шиеш на нея. И аз мислих, че смазването на стария лучник не е кой знае колко необходимо, ама ела да видиш майка ми като го смаза и изчисти. Сега работи като самолет Party
А оверлога ако не го смазвам и почиствам често направо не знам. Той след 2-3 кучешки дрешки и става всичко  в мъхове вътре по конците и механизмите ooooh!
Ама то човек ако тръгне да го мисли толкова трябва нищо да не си купи, защото всяка нова техника се прави със срок на ползване.  Нали знаете, че дори електрическите крушки са направени умишлено така, че да изгарят след обределено време. Какво остава за всяка друга техника.
Аз не знам какво точно имате предвид под 'пластмасови части' Кое точно е направено от пластмаса? Водачите на конците ли, зъбните колела ли, нещо от основния механизъм или външните части?

# 415
  • София
Berti4ka-повярвай ПОЛЗВАМ я яко.И винаги си е работила като самолет.Да чукам на дърво и за напред да си работи.Това за новата техника го бях написала няколко стр.по-назад.И да мога да направя сравнение.За това някъде и казах вече, че тест драйва е едно,шиенето в къщи друго.Аз съм от тези дето все са недоволни,има хора ,които веднага си казват-мойта гарга е най-хубава.
А по повод пластмасата-"тракат" по по-различен начин,скоростта е друга,и са по-капризни. Част от забчатките вътре са  метални.Това което ми е счупено за толкова години е именно пластмасова част-и не ги поддържат и внасят,да не казвам какви са им цените.
Затова няколко пъти и написах на Киара-скачай смело и късмет.
И последен пример-аз и приятелка имаме еднакви машини и ги ползваме за еднакви неща-нейното и мойто описание на машината са като от земята до луната.

# 416
 Поръчах!  newsm44 newsm44 newsm44

Само се моля да няма проблеми. Има да си гриза ноктите сега докато не се уверя, че всичко е на ред  Grinning

Момичета, имате по една силна прегръдка от мен, за това че бяхте толкова търпеливи и любезни. Без вас нямаше да се стигне до тук. 

Hug Hug Hug Hug

newsm51

# 417
  • София
newsm81  bigdance2  newsm81

Wink

# 418
  • София
Стиакаме ти палци,Киара,после  да показваш "продукция"

# 419
 Crazy Браво! Не бързам да казвам честито. Всичко ще е ок спокойно.
Аз най накрая да се разпиша с нещо, че все не ми остава време да снимам ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт