Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 705
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Didiela-ако е от старите-механичните и програматора е колело-като се разглоби капака има щифт ,който с притискане показва какъв е шева-ако си я отваряла,може да се разместил,или колелото не си е на мястото.Аз съм от тия дето ръчкат непрекъснато,но си познавам машината и съм я "прежалила".Не че един път  не се наложи половинката да ми я сглобява,че един чарк все ми артисваше. Електронна не бих разглобила.Ако не си сигурна в себе си по добре потърси майстор-за Науман в завод Витоша, а и тука няколко пъти имаше тел. на един Виктор дето е и дистрибутор на Елна.  bouquet

# 436
  • София-в сърцата на моите деца
Мерси,от старите е,но с педал и колело -програматор!Няма да рискувам-ще викна майстор да я програмира.Толкова вярно ми служи толкова години,че един майстор да я види  си заслужава.. Peace

# 437
  • София
Здравейте, пчелички неуморни!
Не съм писала отдавна - отпуска, ремонти, ала-бала.......
Снимала съм две блузки и една пухена яка, които уших тези дни, по-късно ще кача снимки.
На дневен ред ми е да ушия перде за новата ни стая - вчера купих плата и....мислех си, че всичко знам или поне имам идея как да ги направя, но ако някоя мама с подобен опит се включи със съвет - ще е полезно (и не само на мен де). Ако не се лъжа по-назад в темата беше коментирано, поразгледах страниците, но не намерих каквото е писано....
Пердетата са плътни, мисля да купя силиконов перделък, широк, за да стоят стабилно отгоре, а за отдолу си мисля да купя някаква дантела, за да са по-завършени, да не седят като просто парче плат, окачено на корниз. А и с подобна дантела някак си по-завършени ми стоят.
КАкво трябва да съобразя? Знам, че ширината трябва да е по 2 или 2,5 за да е добър набора, макар че за плътни завеси като че ли и по-малък набор би стоял добре  newsm78
Има ли някаква особеност при прикачването им към перделъка? Изобщо всякакви съвети ще са ми от полза  Hug  bouquet

# 438
  • София
преди време някой питаше за калъфи за столове, а днес случайно намерих това - може да е полезно  Peace

# 439
Ох и аз искам такива калъфи за столовете в кухнята ама има един проблем.
Много ни идва висока масата явно или са ни твърди столовете, не знам, но слагаме едни възглавници. Та не знам как да прекрепим възглавниците под калъфката Thinking Единствено ми хръмна за ъгълчетата на възглавництаа да сложа връзки и да се завържат за краката и отгоре да се направи калъфа. Много е наложително в кухнята, защото там спи и кучето и има нужда от нещо, което лесно да се сваля и пере. Аз си харесах ети тези

Обаче не знам какъв плат ще е удачен. Нещо памучно по-делено вероятно но какво newsm78 Някой ако има идеи да пише.
Айде стига съм дрънкала сега да покажа едно сетче за кучо-мами. Чантичката се оказа доста удобна за разходки.

# 440
От гледна точка на приятност - памучен плат. От гледна точка на здравина - нещо тип дамаска. От гледна точка практичност и липса на петна - синтетичен плат.

Иначе идеята с връзките ми се струва доста добра, пък и не изглежда трудно за изпълнение.

# 441
Хич не съм фен на синтетиката, но наистина за мебели май  е най-удачно. Имахме един стар диван с една дамсака синтетична и доста мека същевременно. Това чудо беше заливано с мавруд, с течен шоколад омазван абе с какво ли не и само със студена вода всичко излизаше. Но пък спарва  ooooh! А сега с памучните дамаски е супер приятно, но нямат пране. Затова все постиламе (най-вече заради кучето) и все се чудим как да е хем красиво, хем удобно и да се поддържа лесно. Май много искаме,а?  Laughing
Ще трябва да се огледам за подходящ плат newsm78 Идвало ми е да разпърцам едни стари шарени чаршафи и от тях да направя и квото стане...

# 442
при рискове от петна и косми .... Simple Smile виж за някое хубаво трико? Пък от друга страна - на старите шарени чаршафи няма да си личат чак толкова петната.

Имам едни възглавнички, дето не са калъфки и трябва да пера цялата в пералнята. Не е много удобно. Някой ден като правя нови - ще бъдат с калъфки, които мога спокойно да си пера когато и както искам.

# 443
Здравейте, някой скоро да е купувал в София халки 7-8см за слинг, не мога да открия никъде, или са малки или се отварят. Също ме интересува някой шил ли си е възглавничка против преобръщане на бебо при спане на страни, нещо не мога да измисля каква кройка да и сътворя и с какви размери. Ето я в готов вид

# 444
  • Бургас-Несебър
Здравейте, пчелички неуморни!
Не съм писала отдавна - отпуска, ремонти, ала-бала.......
Снимала съм две блузки и една пухена яка, които уших тези дни, по-късно ще кача снимки.
На дневен ред ми е да ушия перде за новата ни стая - вчера купих плата и....мислех си, че всичко знам или поне имам идея как да ги направя, но ако някоя мама с подобен опит се включи със съвет - ще е полезно (и не само на мен де). Ако не се лъжа по-назад в темата беше коментирано, поразгледах страниците, но не намерих каквото е писано....
Пердетата са плътни, мисля да купя силиконов перделък, широк, за да стоят стабилно отгоре, а за отдолу си мисля да купя някаква дантела, за да са по-завършени, да не седят като просто парче плат, окачено на корниз. А и с подобна дантела някак си по-завършени ми стоят.
КАкво трябва да съобразя? Знам, че ширината трябва да е по 2 или 2,5 за да е добър набора, макар че за плътни завеси като че ли и по-малък набор би стоял добре  newsm78
Има ли някаква особеност при прикачването им към перделъка? Изобщо всякакви съвети ще са ми от полза  Hug  bouquet

Мишле
относно каква да е ширината на пердето зависи от перделъка, който ще купиш. Обърни внимание дали е някакъв определен начин на набиране, защото има различни и за да стои добре, трябва да се съобразиш с това. Информация за съотношението на набора трябва да ти дадат в магазина. А ако е обикновен перделък, тогава зависи от големината на стаята, прозорците и дали искаш да са по-пищни пердетата или по-семпли. За по-голяма стая - по-голям набор - за дълги пердета - също по-големия е подходящ - х2,5 или даже х3

Здравейте, някой скоро да е купувал в София халки 7-8см за слинг, не мога да открия никъде, или са малки или се отварят. Също ме интересува някой шил ли си е възглавничка против преобръщане на бебо при спане на страни, нещо не мога да измисля каква кройка да и сътворя и с какви размери. Ето я в готов вид

Flowers
ние имахме такава възглавничка - не съм я шила, но съм я разглеждала как е направена многократно. Значи - два твърди дунапрена - облечени по отденно - а отгоре имат калъф от мек хавлиен плат - като хавлиените чаршафи - като е калъф лесно се поддържа - сваляш - переш, съхне - слагаш, иначе дунапрена докато изсъхне зимата.... подложката отдолу, която стои под бебето е зашита само за едната възглавничка, а другата се захваща с велкро - меката  част на велкрото е зашита на подложката, а по-грубата  - на възглавничката, която се мести, което позволява да си регулираш ширината на подложката (за по-голяма стабилност подвижната възглавничка е с две ленти велкро.

# 445
Flowers , халки точно за слинг си взех от едно магазинче на Симеон в частта си между Христо Ботев и Мария Луиза. Там има много магазинчета за шивашки материали и предполагам, че и по другите има.
Иначе видях също, че има в един магазин на Пиротска почти до Христо Ботев. Като вървиш от Халите посока Христо Ботев, след големия паркинг при Женския пазар, почти до Христо Ботев в ляво. Дано ме разбра Peace

# 446
Здравейте момичета, показвате интересни неща. Бертичка уникални са творенията ти  Mr. Green зареждаш ме с много креативна енергия. Между другото имам въпрос: Къде си изработваш текстилните етикети, сама ли го правиш или в някоя фирма, ако е удобно да споделиш  Hug спомням си че беше споменала нещо по въпроса   Laughing

ето нещо от мен, което направих за бебчето на една много добра приятелка  Hug да не е празен пост

# 447

marrie  разкошно е Браво!!! Grinning

# 448
marrie, сама ги направих в крайна сметка Peace Прецених, че за малкия ни бизнес не си струва инвестицията.
Не са устойчиви както текстилните, но все пак е нещо. С малко дизайнерски умения и трансферна хартия и се получиха.
Все се каня да кача урок в блога ама пустото време  ooooh! Обещавам да кача!

# 449
bubu_123 мерси сещам се къде е, там имаше 2-3 магазина, ще мина да проверя тия дни.

Общи условия

Активация на акаунт