Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 61 306
  • 838
  •   1
Отговори
# 495
Момичета знам че не е по темата, но днес като се качих на автобуса с децата ми казаха че от 1.11.2012 трябвало да имат карти иначе ще ги таксуват. Брей че са бързи като трябва пари да ти вземат душата ще ти извадят ама я  ги накарай да ти дават...

# 496
http://www.moreto.net/novini.php?n=188107
Нещо пак се опитват да ни замажат очите...
Обявените места без тези, които ще бъдат към ОДЗ "Чайка" вече бяха обявени и запълнени още миналия месец. Просто тези, деца ще тръгнат на детска градина от 15.10., защото градините не бяха завършени.
Това, което може да очакваме пак са две групи, които не зная кога ще обявят и те са за филиала на ОДЗ 4 "Чайка" и ще се помещават мисля, че в сградата на бившето Частно училище "Малкия принц".
А новият филиал на ЦДГ "Теменужка", ще бъде на ул. "Капитан Райчо", някъде след Автогарата (поне така разбрах, когато се обаждах за обявените работни места).

# 497
# 498
Сутрин край детските градини във Варна - http://filkovbg.wordpress.com/2012/10/12/mornings-around-kindergarten-varna-2012/

Между другото, някой да има до момента отговор от омбудсмана?

# 499
# 500
Сутрин край детските градини във Варна - http://filkovbg.wordpress.com/2012/10/12/mornings-around-kindergarten-varna-2012/

Между другото, някой да има до момента отговор от омбудсмана?

Отговор трябва да даде до 1 месец. Така, че отговор чакаме евентуално след този срок. Но със сигурност ще даде.
Аз често имам взаимоотношения с него на сегашната си работа и мога да кажа, че е доста прецизен и точен.  Стига от Общината да не го завъртят. Така, че нека всеки си помни кога е пратил жалбата и като мине месец да пише пак, какво е движението по жалбата.

# 501
Пореден път, в който не сме приети. А числото ни е най-ниското, което ни се е падало до сега Sad

# 502
  • Варна
И ние не сме приети.... #2gunfire

Ма то като гледам и други 250 деца не са...Нашето число пак започва с 4, за 5-ти пореден път....после случайни числа били?! Няма нищо случайно ,хм...Как ни веднъж не се падна 8 или 9?!

Аз викам да подаваме жалба в съда,тези 2-3 места дето пускат всяка седмица само за да ни замажат очите,за кого по-напред... ooooh! В Морето.ком пускат тенденциозно по една статия седмично, че да седят мирно разярените родители -т.е ето -работи се по-въпроса...А той - въпроса, отдавна е трябвало да бъде решен.

# 503
  • Варна
И ние ПАК не сме приети.За сметка на това ни се падна най-високото случайно число до сега 8*** , ама пак сме назад из резервите.
Аз съм много за съдебния иск, но според мен трябва да е колективен.Обаче трябва някой на Ти с правото да каже как и на какво основание да се заведе дело срещу общината.

# 504
  • Варна
Aми аз сигурно се повтарям,но моята молба е написана,само трябва да се депозира в Администр.съд...Можем да се съберем и да го обсъдим, преди това аз ще я дам на приятелка адвокатка да ревизира...

# 505
  • Варна
Добре, може да се съберем и да се обсъди, колкото повече, толкова по-добре.

# 506
Не е ли по-добре да се консултираме с някой голям адвокат?
Да си изберем един "змей" да ги попилее.

# 507
Добре е, да. Но едва ли ще струва безплатно  Naughty.

Пък дори и да се заведе дело, силно се съмнявам решението му да бъде в полза на родителите  Tired - ето Базитов каза, че общината не е длъжна да осигури места за децата. Осигурени са места за 5 и 6 годишни. По закон няма дискриминация, няма несправедливост  ooooh!.

Случайното число този път беше много малко #Cussing out .... вече е толкова жалко ... всяка седмица ни разиграват нервите безпределно ...

# 508
При 3-5-6 бройки за 650 деца изобщо не се надявайте. Но продължавайте да се кандидатирате, за да можем евентуално да искаме обезщетения за всеки неуспех и всеки месец без детска градина. И тогава цената на теракота ще им стане последния проблем за бюджета Wink

Аз имам насрочена консултация с адвокат в началото на следващата седмица. След това ще се обадя, и ако има желаещи може да се видим и обсъдим завеждане на колективен иск. Имаме поне 4 възможности за правно преследване срещу общината, фирмата и дискриминационната им система. Най-меката е омбудсмана.

# 509
  • Варна
Добре,Roumenf, пиши след консултацията,за да се срещнем и обсъдим по-нататъшните действия. Peace

Общи условия

Активация на акаунт