Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 61 281
  • 838
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Аз съм с вас също, ще чакам новини Peace

# 511
И мен ме бройте за колективния иск .

# 512
И аз се включвам към колективния иск. Чакам с нетърпение новини.

# 513
  • варна
здравейте момичета и аз сам с вас към колективният иск. и ние не бяхме приети даже не се доближих ме поне малко до целта. Sad                                                                                                                               някъде бях попаднала на текст ,че общината е длъжна да осигури на 50% от децата места в градините.

# 514
  • Варна
И аз ще участвам в иска! Не ме интересува колко места е длъжна да осигури общината, съвсем друг въпрос е на колко ще плаща издръжка !

# 515
омбудсмана ще е в града на 25 и 26 октомври ,да си запазим колективно час ?

# 516
Невероятно, но ние сме приети.
Даже не мога да се зарадвам. Толкова мъки само и само да е някъде на градина.
Естествено докато до вчера имах проблем, че детето ми не е прието на детска градина. Сега имам проблем как ще го водя от Колхозния до Чайка и как ще го взимам навреме от Младост до Чайка и после да го заведа в къщи, да му сготвя и изобщо луда работа.
За срещата с Омбудсмана ме включвайте и мен. И изобщо за всяка инициатива ще следя тук. Ще се борим до край. За всички трябва да има градина или обезщетение. Защото и за занималните ще имаме същия проблем После за училище .....Проблемът не трябва да се разглежда само на микро равнище.
Важното е да не се отказваме, защото четох и 2010 е имало тема като нашата и 2011г. и нищо.
 10 майки с колички пред морската градина успяха да затворят отново пътя за коли в Морската, долу при басейна. Значи и ние ще можем. Просто не трябва само 5-6 човека да взимаме публични изяви, а всичките, всичките за които липсата на равенство е проблем.

# 517
  • Варна
Ivmon, поздравления!
Разбира се,че няма да се откажем...аз всеки ден си повтарям като мантра :Ще ги осъдя тия и толкоз...
Предлагам да изчакаме РуменФ да каже какво са го консултирали и да действаме...Молбата да се подаде е 10 - 15 лева...

# 518
  • Варна
омбудсмана ще е в града на 25 и 26 октомври ,да си запазим колективно час ?
ами да,запазвайте час и ме пишете в бройката, само кажете къде и в колко? Peace

# 519
Невероятно, но ние сме приети.
Даже не мога да се зарадвам.....Важното е да не се отказваме, защото четох и 2010 е имало тема като нашата и 2011г. и нищо.

Късметлии сте, браво. Но наистина човек не може да се зарадва на такова точно класиране.....

Влизам днес в темата да напиша с ясното съзнание нещо, което не ми дава мира откакто приеха детето ми през септември. И ще поискам съвет как да постъпя от тези от вас, чиито деца вече са приети и са махнали с ръка "край, приети сме, вече не ме интересува"; искам съвет и от тези, чиито деца продължават да се въртят на тотото.
Ясно е като бял ден, че ел.регистър е начин за хвърляне на прах в очите на хората. В групата, която ще посещава детето ми освен "класирани" чрез регистъра деца са записани и няколко други, чиито имена са съответно резерви с номера 6х, 9х, 12х. Две от въпросните имена повече не се появяват в следващите дати за класиране, само едното се появява седмица след това и край. Трябва ми още малко време, но си залагам главата  Wink за това, което пиша. Ако Register не ми вярва, ще му пратя точни данни на ЛС.

Миналата година след сигнал на майка до прокуратурата за дете, посещаващо ДГ без класиране, отговорът беше, че нямало доказателства и случаят беше прекратен. Така уреденото дете си ходеше в близката градина, а майката - подател на сигнала си разхождаше нейното от квартал до квартал.
Давам си сметка, че ако разкрия какво научих, детето ми няма да види бял ден във въпросната градина.....но не бива да премълчавам и да си приспивам съвестта. Дори това да е последното ми противодействие срещу системата.....

И малко инфо като за край и за който знае - през ноември ми е делото в КЗД, стискайте палци Комисията да отсъди нещо справедливо  Praynig

# 520
и аз имам информация не само за една детска градина която има деца приети извън класирането а си мисля че са доста градините :тука даже една майка също беше писала още..а ние си се въртим на тотото и така и не ни идва късмета.Нека регистър се включи и да кажа как така става, че има деца приети извън класирането -то това става не само с доброто желание на директорката -тя даже и да иска най мн едно дете да приеме говорим за повече от едно дете.За тези деца който не са приети на въпросната томбола кой им плаща издръжката-нали общината-значи се знае за тези деца???Как така от обявена група от 30 човека се оказва че е мн повече

# 521
Така. Първо, Ivmon, честито, въпреки че както живееш до градината, така ще трябва да се разхождаш ежедневно по 2 пъти до Чайка, зиме и лете, в пек и студ. Такава им е чудесната система. Но все пак ще е по-добре от домашен карцер, за теб и детето.

Второ, днес говорих с адвоката. Правилно сме се насочили първо към омбудсмана. Идеята с колективния час при него е мн. добра, ако е възможно такова нещо. Включвам се и аз към кандидатите.

Следващата стъпка е КЗД, въпреки че засега на мен ми изглеждат доста несериозни. Не отговарят на е-мейли, не вдигат телефона, преди 2 години са решили подобна жалба за местата в детските градини в полза на общината. Сега чакам да адвоката да ми прати решението и мотивите им, за да видя какви точно са. Така или иначе нищо не пречи да се жалваме и там. Те са именно специализирания орган по защита от дискриминация, а не съда.

Трето, възможността за съдебно преследване е да заведем дело/дела за обезщетение. За подробности ще говорим като се видим, защото тук има твърде много очи и уши. Има подводни камъни и информация, която трябва да съберем предварително. Това което адвоката ме предупреди е, че съдебната система в България не блести с морал, честност и решения по съвест, затова може да се очакват всякакви изненади, включително противни на нормалната логика.

Последно, явно трябва да се раздуха проблема по медиите, кой както може, за да предизвикаме някакво реално движение. Най-близки са българските медии. Да не забравяме и, че в София са телевизиите, а там има хиляди неприети деца, така че трябва да се съюзим някак и с тамошните родители и да действаме заедно. Ако още няма, може да направим и Фейсбук-група на Лузерите под 5г. за да се синхронизираме с тях Wink

Като ми остане време, ще преведа някои неща на немски и английски. С тях ще опитам да запозная и медии на запад с лотарийните практики в България. Може да почерпят иновативен опит, или да попритиснат нашите власти с неудобни въпроси, и така да ги стимулират да решат проблема. А може и да предложат помощ, например емиграция срещу детски градини. Там ще се зарадват, мисля, на всеки пристигащ европеец, особено с деца, като се имат предвид застаряващите им нации.

# 522
  • Варна.....
Там ще се зарадват, мисля, на всеки пристигащ европеец, особено с деца, като се имат предвид застаряващите им нации.

Да, да, с хляб и сол ще ни посрещнат!
Медиите няма да ни решат проблема!

Според мен, трябва да се води дело за заплащане на обезщетение, в размер на субсидията, която получават общинските ДГ.
Колективен иск няма да стане, тъй като таксата ще е доста висока. Варианта е с индивидуални искове.
Имам някаква идея, но ми е оскъдно времето в момента. Ще помагам с каквото мога!

# 523
  • Варна
Ами и аз това се чудя...На моята дъщеря, приятелчето и е прието в Незабравка на първо класиране.Обявените места бяха мисля 2 групи по 30/ако не ме лъже паметта/.Та таткото на детенцето ми каза, че в тяхната група уж от 30 деца, сега била 32?! И се чуди той кои и от къде са тези парашутисти, при положение, че друго класиране не е имало след това през май!
И аз се чудя?Ми като уж имат тези две места що не си казаха и не ги пуснаха за класиранията?И после такива като нас ще лапат мухите...

# 524
Сори за повторния пост, само за инфо. Оказа се, че случая който КЗД са разглеждали преди е малко по-друг: "В жалбата се излагат оплаквания за извършена дискриминация по признак "гражданство". Подателят на жалбата Х.Х. излага следните оплаквания пред КЗД за това, че е подала заявление за прием в детска градина заведено под вх. No8 при "ОДЗ No Х" в гр. Варна. Дъщеря и Х.Х. не била приета поради факта, че съпругът и Х.Х. не е български гражданин и няма постоянен адрес във гр. Варна, както и че работи на пасажерски кораб."

Общи условия

Активация на акаунт