Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 61 308
  • 838
  •   1
Отговори
# 75
Запис да следя идиотщината в БГ  Mr. Green

# 76
  • Варна
Момичета, има ли някакво значение дали си на трудов договор или регистриран в бюрото по труда? Едното условие дава ли повече шанс на детето за прием в ДЗ?

# 77
Сега само да уточним....
elena_d Първо: аз не мога да започна работа докато не ми приемат детето на градина, няма кой друг да го гледа,  но гледам да си докарам някой лев като работя от къщи. (това не беше насочено към мен, но за да съм абсолютно точна го включвам)
Второ: не е честно едно дете да стои все още в ясла 8 месеца след навършване на 3 години, а друго да го изпишат 3 месеца ПРЕДИ да ги навърши! Нямам против децата да си стоят до септември в яслата... след като няма пълна приемственост и изработен механизъм за незабавно прехвърляне в друго детско заведение къде да отидат тези деца? Друг е въпроса, че дори да след този допълнителен период единия родител може и да се наложи да си напусне работата за да гледа детето.
Против съм да изпишат децата, които навършват 3 години през септември, октомври, ноември и декември преди рождните им дни!Това няма да е никак честно, защото всяка майка може да се надява на последното свободно място обявено в края на ноември за детенцето си родено на 4-ти декември примерно.

Това с майките обикалящи улиците хич няма да го коментирам...... Дребнаво е да се излагат такива аргументи в подкрепа на толкова сериозна теза. Аз имам приятелка, която на вид е здрава жена, но е с инвалидност, която не позволява да работи.....

Момичета, има ли някакво значение дали си на трудов договор или регистриран в бюрото по труда? Едното условие дава ли повече шанс на детето за прием в ДЗ?

не няма. Аз имам регистрация в БТ и няма проблем.

# 78
Moon...., няма такова нещо.На 3 годинки ги изключват след 1.09 ,които са родени.Дет се вика за ЧРД .Носиш тортата и чупка.
 И ние сме от януарските и какво от това.Нямах право да кандидатствам за градина миналата година с набор 2008.Вървим си с набора.Т.е. нас ни гонят 1.09, а вас по-късно, а кандидатсваме заедно, кой сега е по-прецакан?

Последна редакция: ср, 11 юли 2012, 11:20 от lukrecciana

# 79
Момичета на 23 юли ще има протест в защита на Морската ни градина. Нека се включим и ние там, че безобразията в Общината ни станаха много. И е време да има оставки  Twisted Evil

# 80
Честно и нормално е да ходи на ясла, максимално дълго.

Права си за останалото, но не и за това по-горе. Не е честно децата родени в първото полугодие да се оставят до 31.08 в яслата, т.е. максимално дълго. Тези деца ощетяват чакащите малки. И това "измислено удобство" развърза ръцете на директорите в ДГ да не приемат деца от юни месец. Само ще кажа, че има кметска заповед отпреди 5-6 години поне, че градините трябва да работят лятото нормално! И какво печелят семействата, чиито деца си удължат престоя в яслата, а не са приети на градина и не се знае кога ще бъдат класирани?! Едни 3 месеца да решат кой родител ще остане без работа  Mr. Green

Какви ли не идиотщини приеха последните години, лошото е, че продължават да се правят нови такива. За едно училище, разбрах, е било голям зор със записването на първолаците. Лош пророк съм, още 2008-ма беше ясно, че това ще се случи. Въпреки всичко отговорната власт нехае.

Аз на протеста не мога дойда, махам се малко от Варна заедно с децата. Ще се посветя малко на гледане на био зеленчуци на село  Joy

dima1, това за изчакването до септември на местата за 2077-ми набор откъде го научи?

# 81
Започвам да си задавам въпроса какво ще стане като дойде време за 1-и клас с тези задължителни предучилищни и т.н.

# 82
  • Варна
dima1, това за изчакването до септември на местата за 2077-ми набор откъде го научи?
От директорката на градината. Макар, че тя каза, че и на тях им съобщават новостите в последния момент и много се надявам да се реши нещо друго преди 15 септември  ooooh!

# 83
Защо да не е честно детето ми да ходи на ясла, след като няма кой да го гледа, а не мога да си позволя да остана и един ден в къщи ,защото след това няма да има "вкъщи". А и никой не е казал, че ще изпишат децата преди да навършат 3 години. Това вие тук пишете разбрали-недоразбрали.

Не е честно да има предимства и разни приближени да ги получават, а други не.

# 84
  • Варна
Привет! Някой има ли реални впечатления от "Боров кът" с.Каменар?

# 85
Да следя Sunglasses

# 86
  • варна
момичета,гледам че има незаписани от приетите деца в зорница -1 и на златните-4,а защо не са изтеглени по ред първите резерви newsm78,гледам страницата в интернет на общината.

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 09:24 от puhco

# 87
http://www.facebook.com/#!/events/263563657085314/
Айде на протест за нашите деца в четвъртък 18.30ч

# 88
В "Горски кът" за приети първите 4 резерви за набор 2009.

# 89
http://www.moreto.net/novini.php?n=179520
само не е ясно кога ще стане това???

Общи условия

Активация на акаунт