Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 481
  • 838
  •   1
Отговори
# 750
Не знам какво да кажа предполагам че жената която ме срещна на вратата беше някаква защото като казах че ще се обадя в общината да питам аджеба какво им е работното време на тези директорки и си тръгнах зад гърба си чух коментари от сорта а да вие само с общината плашите искам да кажа също много се ядосах защото ако не го бях чула този коментар нямаше да се разкарвам до вкъщи освен това също искам да кажа че ДАМАТА ОТ ОБЩИНАТА БЕШЕ МНОГО ЛЮБЕЗНА защото въпреки моите крясъци в ухото и тя остана много спокойна и каза че ще ми обясни и въпреки всичко не успях да свърша работа защото я попитах може ли тя да ми смени желанията каза не. Не знам имаше си почти 10 места а сега  нищо. От сутринта се чувствам ужасно като че съм в някакъв тунел в който я няма светлината края му се не вижда, снощи или онази вечер Йоан отново ме попита кога ще ходя при бебетата?

# 751
  • Варна
Нашата директорка беше ми ми скалъпила този номер веднъж и добре че беше там домакинката да ми смени желанията....
А при мен домакинката ми каза, че освен директорката никой друг не можел  newsm78 и последва скандал от моя страна и на следващото сменяне на желанията въпросната домакинка вече можеше  Laughing Ама защо трябва все със скандали да се случват нещата не ми е ясно...

Постоянно се случва при нас директорката да я няма, обаче домакинката е мн. услужлива и е насреща.
А като отговор на последния въпрос - защото тук всеки си прави каквото иска.Правилата са за нас - мишките, дето лапаме мухите и дето ни лъжат колко справедлива е системата им, а ние кимаме разбиращо...

# 752
аз сериозно наквасих директорката където са ми документите без да искам отивам 4:00 часа да си сменя желанията обаче познайте Crazy Crazy CrazyДИРЕКТОРКАТА   Я НЯМА ЕДНА ЖЕНА НА ВРАТАТА МИ ОБЯСНИ КАК СИ ТРЪГНАЛА ПРЕДИ 10 МИН А АЗ ПРЕДИ ДА ОТИДА ЗВЪНЯХ И НИКОЙ МИ НЕ ВДИГНА ЗНАЧИ МЕ ИЗЛЪГА КАК МОЖЕ ТАКОВА НЕЩО РАБОТНО ВРЕМЕ ПОНЕ ОТ 8 ДО 5 НАЛИ ТАКА АЗ СЪМ ТАМ В 4 ЗВЪННАХ В ОБЩИНАТА И малко ми е кофти че я изказах обаче сега Йоан няма да може да участва за обявените няколко места Cry Cry CryОх много ми е съвестно че не можах да я намеря цял ден.

И на мен ми се случи подобен случай, дали не е същата градина?! Чаках я 20 минути да дойде и накрая си тръгнах, понеже тогава трябваше да си взимам детето от частната детска градина, което вече не ходи защото не мога да си позволя таксата.

# 753
Точно това е въпроса-дали е така или свободните места се пускат за ново класиране?Ей това не е ясно в цялата ситуация и май няма кой да ни отговори.

Register ????????

Ако има незаписани след 7 дневния срок, се приемат резервите. На тях им се предоставя 7 дневен срок за записване. Ако и те не се запишат или откажат, отново 7 дена. Класирането се заключва в края на третата седмица след съответното класиране и местата се преобявяват отново.

Най-после конкретен отговор,благодаря!Само ми е интересно защо директорката не ми каза същото,а ми говори за някакви свободни места и нови класирания.Явно всеки си прави каквото иска.Разбирам ,че мога да считам че сме приети.Но за да не ме изненада с някакви си нейни измишльотини май първо ще звънна и аз в общината и ще ида подготвена.
Този

# 754
  • Варна
КАТЕРИЧОК! Кажи на директорката да прочете наредбата.Simple Smile М/у другото нали знаеш, че катеричок е мъжката катерица.Simple Smile)

# 755
Ха, "наш'та директорка" на поредната смяна на желание ми направи 100 чупки и си позволи гнусен коментар от сорта: "Държавата (!) не е длъжна да ви приеме децата в детски градини (!!!!!!), задължена е за децата навършили 5 години, които са за предучилищна!  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out  #2gunfire. Не искам да ви казвам как ми кипна и й казах: "Ами и аз тогава не съм длъжна с нищо на тая държава, защо да съм длъжна, а?!".
Искрено съжалявам, че не съм в тъмносивата икономика, за да не давам стотинка за нищо и само да се редя за помощи.
А то, заради това, че съм честна и почтена и си плащам всичко в замяна какво получавам - изказвания от някаква дебелана, която трябва да е по-ниска от тревата и изобщо да не се обажда  #2gunfire.

Sick  Sick  Sick

# 756
Да само на общинска работа да се уредиш,тръгваш си когато искаш правиш си каквото и когато поискаш ти хората които трябва да обслужиш и които ти плащат заплатата реално ти пречат и нарушават спокойствието ти така нагло
И ВСЕ ПАК ОТ ТЕЗИ СКАНДАЛИ КОИТО ИМ ВДИГАМЕ ОСВЕН ТЕ ,ВСЪЩНОСТ НИЕ СТРАДАМЕ ПОВЕЧЕ ЗАЩОТО ОТ НЕРВИ МИСЛЯ ЧЕ ОСТАРЯХ С НЯКОЛКО ГОДИНИ. Sad

# 757
Общината няма как да провери сама себе си. Това е омагьосан кръг - проверка за наличност на съответната бележка, НО не и проверка съдържанието и същността на документа. Липсата на какъвто и да е контрол прави хората още по-смели в опитите си за уреждане.
Да ние честита новата зам. кметица -
http://www.chernomore.bg/index.php/component/content/article/34- … 12-10-26-12-57-23
Тя ще реши проблема с градините! Ще ни прати на село да си гледаме децата и да продаваме бащините ниви -  за справка: думите й от срещата на "високо ниво" на 1.6.2012 г.  Simple Smile Laughing Joy

# 758
  • Варна
Общината няма как да провери сама себе си. Това е омагьосан кръг - проверка за наличност на съответната бележка, НО не и проверка съдържанието и същността на документа. Липсата на какъвто и да е контрол прави хората още по-смели в опитите си за уреждане.
Да ние честита новата зам. кметица -
http://www.chernomore.bg/index.php/component/content/article/34- … 12-10-26-12-57-23
Тя ще реши проблема с градините! Ще ни прати на село да си гледаме децата и да продаваме бащините ниви -  за справка: думите й от срещата на "високо ниво" на 1.6.2012 г.  Simple Smile Laughing Joy
Много умно, но явно това е политиката на Общината...Същото, с други думи каза и Базитов преди срещата с Милен Цветков. А аз ще репликирам на госпожата като се срещнем скоро - ами ни село си имам,ни ниви...Накъде да хващам- САЩ, Европа или?!
Или към нейното село?

# 759
Г-жа Попстефанова е добър избор, според мен. Тя поне има инициатива и желание за решаване на проблемите. Но да видим. Проблемът с градините по начало е бил затлачен и нерешен с години, когато е трябвало. Не знам дали служителите от Общината четат този форум, но ако го правят досега трябва да им е станало ясно че вместо решение са създали друг по-голям проблем с правилата си за прием в ДЗ. Не знам дали това е било преднамерено или от недостатъчен капацитет. Затова, този път съвсем добронамерено и конструктивно ще кажа, ако аз трябваше да правя правилата за прием, какво бих заложил в тях:

1. Поне единият родител трябва да е с постоянно местожителство във Варна от минимум 2 г. (по лична карта).
2. Ако има някакви предимства, това трябва да са (в този ред): а) сираци; б) двама работещи родители; в) самотни майки или един работещ родител с повече от едно деца; г) болни и инвалидизирани деца - само в специални детски градини; д) друго дете до 3-та група в същата ДГ. Работата на родителите се доказва със служебна бележка + платени социални осигуровки за една година назад.
3. Предимство за едно дете се ползва само веднъж и само за една детска градина (по 1-во желание);
4. Децата се приемат в ясли и градини приоритетно в квартала който живеят или квартала по месторабота на родителите (ред на желания), за да се избегне проблема със сутрешния трафик.
5. Децата, непопадащи в горните групи или некласирани в квартални ДЗ се класират за останалите свободни места в обшински ДЗ с лотария.
6. В лотарията се теглят поредица от случайни числа за всяка детска градина.
7. На некласираните за общински ДЗ се изплаща временно сумата на субсидията до приемането им в общинско ДЗ. Общината може да публикува списък с одобрени частни ДЗ и детегледачки.
8. На всеки период 3-6 месеца се прави проверка на приетите в общински ДЗ. При открити нередности детето освобождава мястото и родителите се глобяват със стойността на изплатените субсидии от началото на нарушението до момента + законовата лихва върху тях.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 23:57 от roumenf

# 760
Г-жа Попстефанова е добър избор, според мен. Тя поне има инициатива и желание за решаване на проблемите. Но да видим. Проблемът с градините по начало е бил затлачен и нерешен с години, когато е трябвало. Не знам дали служителите от Общината четат този форум, но ако го правят досега трябва да им е станало ясно че вместо решение са създали друг по-голям проблем с правилата си за прием в ДЗ. Не знам дали това е било преднамерено или от недостатъчен капацитет. Затова, този път съвсем добронамерено и конструктивно ще кажа, ако аз трябваше да правя правилата за прием, какво бих заложил в тях:

1. Ако има някакви предимства, това трябва да са (в този ред): а) сираци; б) двама работещи родители; в) самотни майки или един работещ родител с повече от едно деца; г) болни и инвалидизирани деца - само в специални детски градини; д) друго дете до 3-та група в същата ДГ.

2. Предимство за едно дете се ползва само веднъж и само за една детска градина;
3. Децата се приемат в ясли и градини в квартала който живеят или квартала по месторабота на родителите, за да се избегне проблема със сутрешния трафик.
4. Децата, непопадащи в горните групи се класират за останалите места в обшински ДЗ с лотария.
5. На некласираните за общински ДЗ се изплаща временно сумата на субсидията до класирането им в общинско ДЗ.
6. На всеки период 3-6 месеца се прави проверка на приетите в общински ДЗ. При открити нередности детето освобождава мястото и родителите се глобяват със стойността на изплатените субсидии до момента + законовата лихва върху тях.

Ето нещо конкретно което бих подкрепила! Може да го депозираме писмено в общината, като съберем колкото може подписи в подкрепа!

# 761
Взех решение да подам жалба чрез адвокат към Комисията за защита от дискриминация. Ако някой има желание да се включи - нека ми пише на лични.
Това е от жалбата ми до Омбудсмана-
 "ЗА ВСИЧКИ КАНДИДАТСТВАЛИ ДЕЦА ДА СЕ ЗАДЕЛЯ ЕДНАКВА СУМА ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ, БИЛИ ТЕ ОБщИНСКО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ, ЧАСТНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ ИЛИ ДЕТЕГЛЕДАЧ/КА-ВСИЧКО ДРУГО ДА СЕ ОБЯВИ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ! НЕ Е ПРИЕМЛИВО ОБщИНАТА ДА СИ ИЗМИВА РЪЦЕТЕ ЗА СТОТИЦИТЕ НЕПРИЕТИ ДЕЦА, КАТО КАЗВА, ЧЕ МЕСТА НЯМА И НИщО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НАРАВНО С ДРУГИТЕ СА КАНДИДАТСТВАЛИ, НО НЕ СА ИМАЛИ ШАНСА ДА "СПЕЧЕЛЯТ" OT ЛОТАРИЯТА! АКО НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ МЕСТА ЗА НЕПРИЕТИТЕ ДЕЦА, ТО СПОКОЙНО МОГАТ ДА ОТДЕЛЯТ СУМАТА НЕОБХОДИМА ЗА ИЗДРЪЖКА, ПОЛАГАщА СЕ НА ЕДНО ПРИЕТО ДЕТЕ И ДА Я ИЗПЛАТЯТ НА РОДИТЕЛИТЕ! ТАКА ТЕ щЕ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОСИГУРЯТ НА ДЕТЕТО СИ ГРИЖИ В ЧАСТНО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ, ДЕТЕГЛЕДАЧКА ИЛИ ДОРИ САМИТЕ ТЕ ДА ПОЛАГАТ ГРИЖИ ЗА НЕГО БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТ, ЧЕ щЕ СА ФИНАНСОВО ЗАТРУДНЕНИ ОТ ТОВА! ОСИГУРЯВАНЕТО НА ГРИЖИ И СРЕДСТВА ЗА ЕДНО ДЕТЕ И НЕОСИГУРЯВАНЕТО НА ДРУГО, ПРИ РАВНИ ДРУГИ УСЛОВИЯ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!"
В отговора му никъде не се споменаваше дори "Дискриминация". Само намирал недоволството ни за справедливо и основателно и е отправил препоръка към общината приоритетно да разгледа проблема с недостига на ДГ  Rolling Eyes

# 762
  • Варна
Този път подкрепям г-н Филков на 95%. Предимство за двама работещи родители са "наглася" прекалено лесно и ще го имат да речем 80% от децата. Би могло да се включи с ниска стойност в точкова система .... Ако новия зам. кмет наистина ще праща на село, поне ще се отървем от Шуменското Марче. Simple Smile

# 763
  • Варна
Ето още една интересна идея ... колегата се чуди дали общинарите ни четат, да им помогнем! Линк към избрани моменти от този форум до всички мейли до които се доберем ... не могат лесно да спамят 600 семейства!

# 764
  • Варна
Този път подкрепям г-н Филков на 95%. Предимство за двама работещи родители са "наглася" прекалено лесно и ще го имат да речем 80% от децата. Би могло да се включи с ниска стойност в точкова система .... Ако новия зам. кмет наистина ще праща на село, поне ще се отървем от Шуменското Марче. Simple Smile
Ами ако се иска бележка за внесени осигуровки за последните 1 -2 години? Платени данъци, не само липсата на задължения...Щот тя Марчето сигурно няма задължения, щот и данъци не плаща...Ако няма имот,кола с варненска регистрация и т.н.съответно няма данъчни задължения...Тя общината може да контролира всичко това, ама явно не им се занимава с подробности....Затова ей ти на лотария, всичко честно.... Whistling
Аз все си мисля, че плащайки данъци тука от 20 години,имам някакво право на разни социални услуги все пак? #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт