Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 474
  • 838
  •   1
Отговори
# 780
Катеричок, честито. Ще се видим на 12ти .
 Аз оставам в готовност да помагам с каквото мога на дискриминираните деца на Варна.
Мисията не е невъзможна.Искаме издръжка за всички неприети.
Силве, общината е забранила смяна на градини до юни. Не можеш да кандидатсваш без да го отпишеш.

# 781
  • Варна
Не съм съгласен, че няма размени. От къде е информацията?
Регистър, може ли малко информация моля.

# 782
Миналата година  приеха синът ми чак в Аспарухово, виждам че обявяват места за набор 2008 в градини, които са ми по удобни, но не знам мога ли да кандидатствам след като той посещава градината в Аспарухово - 3-4 деца от тяхната група се преместиха в градини в града, но каква и врътката и процедурата не ми е много ясно. Някой може ли да разясни?

Би могла ако намериш дете, което иска да посещава вашата градина, да се разменят с твоето дете, при положение, че директорите на двете заведения са съгласни.

# 783
Ами аз намерих. И директорките са съгласни , но общината не дава.Питахме миналата седмица.

# 784
Ами аз намерих. И директорките са съгласни , но общината не дава.Питахме миналата седмица.

Интересно какво й пречат подобни размени на общината. Те не стига че създават проблем на хората, а после им пречат сами и доброволно да си разрешат проблема.

# 785
  • Варна
Здравейте, днес видях, че е имало допълнителен прием, но за съжаление сме го пропуснали тъй като бях извън страната ... дали има някакъв начин да си разбере дали всечке свободни места са заети?

# 786
Допълнителния прием на резервите ли говориш или за този големия прием за Чайка и Теменужка?Свободните налични места във Варна към момента може да видиш на сайта на общината,но са нищожни.А свободните места за двете споменати градини ще станат ясни в края на другата седмица,но се съмнявам че ще има.Ще се запълнят още тази седмица според мен.

# 787
http://www.varna.bg/bg/articles/2970/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0 … %D0%B8%D0%B5.html

Това е последното решение на Общински съвет свързано с детските градини. По-точно т.3, но кога ще се случи........... и ние продължаваме да чакаме.

# 788
# 789
Трябва се се кликне и отвори pdf-файла. Това, което прочетох обаче, не мисля, че е вярно в действителност. Поне за "Калина Малина" - там се обявиха 2 х 30 места за цели групи. За детското градче също мисля, че бяха по 30 места в група. И май само в ОДЗ"Чайка" сме прецакани с 25 места.

# 790
Не можах да отворя файла,но ако става въпрос за бройката деца,Ani_Stam,въобще не мисля,че сме прецакани в Чайка,даже още по-малки трябва да са групите.Не може 30 деца да се гледат от 2 госпожи.Лудост е!Нито за децата е добре,нито за персонала.Ето сега в частната градина са 15 деца някъде и ги гледат 3 госпожи +една мед.сестра.Идват и учител по англ. и по музика.Добър брой възрастни за толкова деца.Така на децата се отделя по голямо индивидуално внимание при игри,занимания,грижи,евентуални проблеми,персонала не е толкова уморен и изнервен.Такива големи групи за мен са като стадо дечица ,които за да бъдат контролирани се водят под график.Нали се нагледах в яслата.Не знам какво да очаквам сега,много ми е притеснено.Много ни е сбъркана и системата и материалната база и организацията.Приети ли са-приети,гледат ли ги-гледат,ама как ги гледат и как се чувстват децата е друг въпрос.

# 791
Това решение е от 24.10.1012г. и се надявам да е за нови групи.

# 792
Дава съгласие да бъдат разкрити целодневни групи, както
следва:
 Четири групи за 100 деца на ул. ”Капитан Райчо” като филиал
на ЦДГ № 4 ”Теменужка”.
 Две групи за 50 деца, физкултурен салон и басейн към ЦДГ №
21 ”Калина Малина”.
 Две групи за 50 деца към ЦДГ № 3 ”Детско градче”.
 Две групи за 50 деца като филиал на ОДЗ № 4 ”Чайка” в имот
ПОС, находящ се в гр. Варна, кв. “Чайка“, 19-ти п.р. до бл. 19, предмет на
АОС № 431/17.10.1997 г.

# 793
  • Варна
Това са глупости!Едно комшийско се прехвърли преди седмица.... Изумен съм!!! Хем не ме четете, хем  идеите са Ви като моите!

# 794
  • Варна
Веско Варна, това само доказва наблюденията ми...Правилата са за някои,за други важат връзките...Знаете ли какво ми отговори Регистър за грешките,които споменах тук относно неправомерно приемане : "ами така е станало, но вече няма да правим така(щом ни изхващахте)"...Значи,който се уредил уредил...последствия за неправомерно приетите - никакви...Аз съм възмутена до дъното на костите си...
Надявам се, тези бройки обявени в последното решение на Общинския съвет да са нови такива и да стане до нова година...Иначе продължавам с всички сили и средства... #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт