Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 481
  • 838
  •   1
Отговори
# 810
Великата ти идеята за различни числа, без точки на желанията, не само че прави поредността на желанията невалидна, но ще разпръсне децата на още по-далечни места. Говоря за първото класиране.

Още искаш ли?!

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 11:46 от Register

# 811
  • Варна
[Така ли?! Недоволството идва само и единствено липсата на места. И недоволството нарасна, тъй като бе приет закон за 5 и 6 годишните и се наложи набор 2009 да понесе тази тежест. Ама ти отново не отчиташ това. Това е закон за всички общини.

Не мислиш да последствията, преди да ги предложиш. Ако аз имам болно дете с ТЕЛК и ти искаш да го изхвърлиш далеч от твоето здраво. Е ти явно разбираш интеграцията по собствен си начин. Близнаци се гледат различно от 2 деца, най-малкото защото разходите са х2, а не малкото да износва дрехите, играчките и другите неща на по-голямото. Как ще равняваш някой с 3 деца, спрямо такъв с 2. Три деца се гледат не +1 спрямо 2 по трудност.
Е най-сетне! А кой е виновен за недостига на места? Бащите че са правили, а майките че са раждали?
Ако си фирма и обещаеш 2700 .... услуги а доставиш 1700, плащаш неустойка!!!

И за децата с ТЕЛК 1 предимство за 1 ДГ в едно класиране или специализирана и толкова! Не казва "далеч от моето дете", а ВМЕСТО МОЕТО! Мислех, че смисълът на интеграцията е РАВНИЯТ СТАРТ, а това което се получава е обратна дискриминация.

# 812
A вие, Регистър, проверири ли сте колко деца в специализираните градини наистина са приети с ТЕЛК или здрави деца, чиито родители са с дебели джобове и връзки в Общината, са се уредили там. Доколкото знам само мин. година в санаториалната градина имаше прием за деца, които не са с ТЕЛК. А дали всичко останало е с деца, които се нуждаят от специални грижи.
Нямам нищо против във всички детски градини да се приемат всякакви деца, но тези предимства с ТЕЛК в повечето случаи са толкова нагласени, че и да има дете, което реално е с увреждане, няма да повярвам.

# 813
Register, аз говоря на "ти" само с приятели, а вие определено не сте от тях. Статистиката за приетите по втория начин е при вас, така че мога да съдя само по очите и ушите си. Но може да се направи и на място, ако ще е необходимо да го доказвам. Не виждам кой ще води детето си с кола, ако градината му е наблизо. Подобен беше трафика и покрай Морска звездица, и покрай Ян Бибиян. Още да изброявам ли?

Ето малко суха статистика щом толкова настоявате:
Родени деца във Варна за последните 7 години (пак 7 реда, от НСИ): 2005 - 4947; 2006 - 5463; 2007 - 5333; 2008 - 5607; 2009 - 5900; 2010 - 5390; 2011 - 4948; 2012 - ?

Усещате ли накъде вървят нещата? Повече не смятам да ви отговарям. Правете каквото искате. Накрая и без това сами ще се затриете.

# 814
Веско-Варна по призункция виновен и този, който взима решенията. Като граждани всичко поемаме тези негативи.

Register, аз говоря на "ти" само с приятели, а вие определено не сте от тях. Статистиката за приетите по втория начин е при вас, така че мога да съдя само по очите и ушите си. Но може да се направи и на място, ако ще е необходимо да го доказвам. Не виждам кой ще води детето си с кола, ако градината му е наблизо. Подобен беше трафика и покрай Морска звездица, и покрай Ян Бибиян. Още да изброявам ли?

Много просто - който ходи на работа с автомобил. Аз го правя и не само аз, проблем ли е? Как е възможно г-н  roumenf да вадите изводи от това ... не ми го побира ума...

"Кой ще се затрие!?" -  там е проблема, че така мислите и така обучавате студентите си...

A вие, Регистър, проверири ли сте колко деца в специализираните градини наистина са приети с ТЕЛК или здрави деца, чиито родители са с дебели джобове и връзки в Общината, са се уредили там. Доколкото знам само мин. година в санаториалната градина имаше прием за деца, които не са с ТЕЛК. А дали всичко останало е с деца, които се нуждаят от специални грижи.

Проверки се правят и се следят. Веднага след класиранията информацията се изнася. Приемът на ОДГ №9 и ЛДГ 20 ли става въпрос или за санаториалната ясла?

# 815
Точно за тях. В санаториалната ясла зная, че се приемат всякакви дечица.

# 816
В яслите реда на прием е друг. В ЛДГ 20 и ОДГ 9 приема се прави по документи в София, Министерството на Здравеопазването

# 817
А вие правили ли сте такива, за да се разбере дали всяко прието дете е с ТЕЛК?

# 818
Правени са случайни проверки на документи и предимства още преди голямото класиране.

# 819
Не се съмнявам, че всичко е било в ред, естествено  Joy

# 820
г-н Регистър можете ли да кажете кой ги прави тези проверки т.е имена и предложението на родителите от този форум е родители на неприети дечица да присъстват на тези " проверки " защото като кажете проверки са правени даааа правени са ама от кой? според мен трябва да присъства лекар родители на неприети деца и от общината човек.Като цяло става въпрос за предимствата да са абсолютно прозрачни т.е където пише предимства ДА да има препратка на която всеки да цъкне да излезе какво е предимството ако е телк , или каквото и да е ние трябва да го виждаме и АКО ИСКАМЕ ИЛИ СЕ СЪМНЯВАМЕ ДА ГО ПРОВЕРИМ А НЕ ДА ВСЕКИ Е С ПРЕДИМСТВО АМА КАКВО СИ ГО ЗНАЕ ДИРЕКТОРКАТА А ДОКУМЕНТИТЕ СА ЗАСЕКРЕТЕНИ.

# 821
  • Варна
Веско-Варна по призункция виновен и този, който взима решенията.

Възможно ли е някой да работи в сферата на образованието или в Общината ( не го знам къде се помещава тоя Регистър) и да пише така?  Joy

# 822
ПОсвен това в район "ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК" има само едно ЦДГ. Имаше прием в който ОДЗ-тата обявяваха нулев прием заради преминаването на деца от яслените групи в първа. Тогава живущите в този район няма да са много щастливи.
А вие какво направихте за този район???Най- малко обявени места и най- малко приети деца...Тази година най- много деца са приети от район Младост.Всички наши познати деца са приети.Днес като ходихме до детската градина да кандидастваме за ДВЕТЕ бройки, който сигурно пак ще са заети от деца с предимство.Детето ми вика"Мамо и аз искам на тази детска градина при децата".Аз как да й обясня, че не е приета и не знам дали ще я приемат??Как да обясня на 3 годишно дете ,че то не може да играе при тези деца???Стига с тези 2-3 бройчици дето ги изкарвате и дето предварително са заети! Искам да знам  Регистър кога ще има НОВИ  места  и какво ще се направи за тези от нас дето чакат ...

# 823
Веско-Варна по призункция виновен и този, който взима решенията.

Възможно ли е някой да работи в сферата на образованието или в Общината ( не го знам къде се помещава тоя Регистър) и да пише така?  Joy

Еми.. Варненското образование има нужда от леееко ограмотяване Wink

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 22:46 от roumenf

# 824
  • Варна
Вижте, Регистъра не е Общината. Това е представител на фирмата,която поддържа софтуера само. Виновника тука е ясен - Общината, в частност Дирекция Образование и съответния зам кмет. Мисля,че всички трябва да се обединим около идеята да се създадат най-бързо нови места. Който има подобни идеи - да казва...Малко се увличаме по полемиката за неправомерно приетите,но гарван гарвана око не вади- и не очаквам някой да признае и да се извини от Общината...Трябва да им досаждаме, че още има деца навън и те ЧАКАТ! Аз почти през ден си говоря с разни госпожи от Общината и разбирам колко са твърдоглави,че места няма...НО ДЕЦА ОТВЪН ИМА и проблема не се решава, а се отлага...за 2 години,докато станат на 5 нашите дечковци.Не можем да чакаме... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт