Детски Градини Варна 2012 - Тема 3

• 60 539
  • 838
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Сега пък това,като отговор на статията за майките се жалват на Омбудсмана...http://www.moreto.net/novini.php?n=190141

ooooh!

нагли,колкото си искаш....

http://www.moreto.net/novini.php?n=190028
И не разбирам защо сме все 10 майки,на другите не им трябва градина и просто си пускат документите, щот се кефят на тото ли?! Thinking

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 00:18 от *Elesta*

# 661
Taneto, аз също съм българин и наплив от доброволци не съм очаквал. Само че е 21-ви век и е време тази еснафска психология да се промени. Според мен, един голям проблем на българите като цяло е, че гледат все да изхитруват нещо за сметка на другите и да се спасяват поединично. Виж гърците и испанците за сравнение - като един се вдигат, и живеят много по-добре от нас въпреки кризите си. Да не споменавам изобщо организираните немско-говорящи. Тук всеки го е страх да не се мине с нещо, и накрая всички са набутани. И така вече 22 г.

Например сега, от спорове кой да лапне консултантските милиони в енергетиката, и кой да седне върху кацата с меда догодина (държавните поръчки, плащани с нашите данъци), никой не се сеща да види реалността. А тя е, че след като турците не можаха да ни унищожат за 500 години, след като и руснаците не можаха за 45, то българските държавни и общински управници ще успеят да затрият нацията и държавата буквално за 50, като броим от 1990 г. И това не е преувеличено. Виж демографските данни за раждаемостта, застаряването, стопяването на българите, особено по-младите.

Има един много прост социален принцип - никой не може да се живее дълго добре, колкото и пари и имоти да има, когато огромната част от хората живеят зле. Затова средната класа, а не милионерите, са най-важни за всяка държава. Да не говорим, че тия милиони и имоти са суета. Най-сигурното нещо в живота е, както казваше покойния Стийв Джобс, че всички ще си отидем един ден. И ще си отидем така както сме и дошли - без нищо. На никой няма да му пъхнат колите, имотите и парите в гроба. За какво са им, да нямат по 100 наследника? Какво толкова му трябва на един човек или едно семейство, за да живее нормално?! Абе луди хора. Между другото, много правилно си се ориентирала към изселване.

# 662
Здравейте момичета,искам да ви попитам нещо,дано успеете да ми отговорите.Детенцето ми е първа резерва след вчерашното класиране.Сега ако някой не се запише,то автоматично ли влиза на негово място или мястото се обявява за свободно и се пуска за ново кандидатстване?Много тъпо се чувствам,такъв малшанс.Ако при освободено място то се заема от резервите,кога точно ще стане ясно дали сме приети?Имам предвид,че се потвърждава до петък,събота и неделя не работят,а после някой ще ни се обади ли какво ли..........при положение ,че не се обявяват класирания с резервите,май! newsm78Просто ако може някой да ми обясни имаме ли шанс да влезем и какво точно трябва да следя като инфо или дали си 1 или 101 резерва е все тая и свободните места отиват за нови тегления?Благодаря ви!
До петък 16,00ч трябва да се запишат приетите. Следи кой се е записал на сайта на общината.Ако някой се откаже ще се появи" отказал се " а на твоето дете ще се изпише "приет"-автоматично. Не се отчайвай има шанс. Ако някое дете стои незаписано до петък иди в градината и говори с директорката . Иначе сте първа резерва до петък и край .

# 663
  • Варна
Привет! Най-после имаме добро число!!! Не сме приети, но сме предна резерва ... преди време бях ви говорил за законен начин да си купиш място в градина. Обещавам ако ни приемат да го споделя ... Аз съм още на семинар и рядко имам достъп до нет, но жена ми говори за някакви разминавания м/у обявените и приетите деца, ако може някой да провери.

# 664
Благодаря ти много за отговора,lukrecciana ! HugЗначи ни очаква седмица пълна с напрежение и надежда.
Желая късмет на всички дечица тук да бъдат приети ако не в най-желаната,то поне в най-близката възможна до дома градина.

# 665
Мами от бг мама, които сте участници в форума ще ви призова утре 8:10 пред Общината колкото и да се съберем ще е добре, да им спретнем един протест мъничък няма да се им даваме мира на общинарите всеки ден ще сме там.

# 666
http://www.moreto.net/novini.php?n=190141&p=9
То това и аз мога да го кажа г-н Кмете....тогава най-големият набор отива на задължителна предучилищна подготовка-искате не искате всички ще ги приемете,но въпроса е преди това,че чакаме още 500 деца за места. Ами вземете се размърдайте и си изпълнете предизборните обещания.

# 667
По-интересната новина е тази под горната статия: 10 варненски майки се жалвали на омбудсмана от неуредици в детските градини - http://www.moreto.net/novini.php?n=190028

# 668
Защо само 10? Няма как да постигнем нещо само по 10. В предаването бяхме 5, сега пък 10.Айде дано така се удвоява бройката поне.
 Ние сме приети по първо желание. Номерът ни е почти най-високия. Днес пуснахме тото, че явно ни е тръгнало на томболи. Отпадаме от съдебните искове, защото дефакто детето е било извън системата 1 месец.Много нерви скъсахме.

# 669
  • Варна
Е да де...Следва изказване на кмета,как нещата съвсем скоро ще се решат...към 2013-2014- 2020!? Айде моля ви се...липсвала политическа воля...Липсват парите, дето окрадохте за градините.... Crossing Arms

Lukrecciana, поздравления, браво на вас! От групичката скандалджии при Милен Цветков само моето пак не е прието... Tired

# 670
елеста, а аз бях сигурна, че вас ще ви приемат първи. Още вярвам, че ще стане скоро. Нашия човек стана Губернатор все пак. Аз сефте чух, че Варна има нужда и от такъв екземпляр, но мисля , че ще помогне на общата ни кауза- да се субсидират и неприетите деца.

# 671
  • Варна
Е да де...Следва изказване на кмета,как нещата съвсем скоро ще се решат...към 2013-2014- 2020!? Айде моля ви се...липсвала политическа воля...Липсват парите, дето окрадохте за градините.... Crossing Arms

Lukrecciana, поздравления, браво на вас! От групичката скандалджии при Милен Цветков само моето пак не е прието... Tired
Браво!  bouquet супер реклама за утре! Майки, протестирайте за да ви приемат децата! Joy

# 672
  • Варна
Смешно ли ви е нещо?! Thinking
Аз без нерви останах, а вие се забавлявате?
И това е смешно предполагам:

http://www.segabg.com/article.php?id=621377

# 673
Мами от бг мама, които сте участници в форума ще ви призова утре 8:10 пред Общината колкото и да се съберем ще е добре, да им спретнем един протест мъничък няма да се им даваме мира на общинарите всеки ден ще сме там.
Който може да вземе да ни спретне една анкета, относно присъствието на един/или много/  спонтанен протест пред общината!

По-интересната новина е тази под горната статия: 10 варненски майки се жалвали на омбудсмана от неуредици в детските градини - http://www.moreto.net/novini.php?n=190028
10 майки са се жалвали лично или само 10 въобще са се жалвали на омбудсмана,  ако е второто би било много жалко и показателно, че въобще няма да можем да направим каквото и да е обединение с обща цел!
А аз си мислех, че може и всеки от нас да си напише една жалба до кмета и да си я депозира в общината, ей така да не ни забравят  Crossing Arms!

# 674
  • Варна
Никога не съм искал нови ДГ. Докато ги построят децата ми ще са в гимназия! Само ще врътнат нова далавера .... Искам обезщетение равно на издръжката. Нито повече, нито по-малко! Само с нерви не става, малко хумор помага мисля! Стискам палци да Ви приемат, а и нас още не са ни приели все пак ...

Общи условия

Активация на акаунт