Любители на Котки Тема 63

• 48 957
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • София
VSV, дано някой твой близък приеме котето срещу парична помощ!
Аз не си представям да приема коте, да се грижа за него и да го заобичам и после да трябва да го върна! Успех, дано се наредят нещата!  Peace А и да се съберете после пак!  Peace

Да, както казах ще плащам месечна издръжка за котето само да се намери добър стопанин да го гледа. Роднините ми ако имаха желание щяха и без пари да го гледат.
Явно е трудно да се намери дом за 6-годишно коте. То ми е като детенце и изобщо не ми и минава през ума да я оставя на улицата. Това си е направо престъпление. Дайте някаква идея. Мислех ако разлепя текст и снимки по кварталните магазини за храна за домашни любимци дали ще имам по-голям шанс.

# 631
Според мен се свържи с Аnimal Rescue Sofia (ако още не си), вероятно не могат да откликнат веднага с намирането на дом, но може да се съгласят да напишат за котката в сайта си. А той се гледа от мнооого хора и шансът да се намери читав временен стопанин според мен е голям Simple Smile

(Благодарение на тях задомихме така едно коте -- невероятен късмет извади, милата душичка!!!)

Не знам, аз не можах да прочета цялата история, но тя разбира ли се с други котки??? Мисля, че имаш най-голям шанс да намериш именно човек, който вече си има една/няколко, и би се съгласил да я вземе като другарче. Което е страхотно, защото така грижите и отговорността са нещо познато Peace

# 632
  • София
VSV, обещаването на парична помощ крие своите рискове. Могат да се появят "любители на котки" с цел взимане на парите. Мисля, че ако някой хареса котето, няма да го спре прехраната. След това можеш да предложиш финансова помощ. Наистина е трудно да се намери дом за коте, а за възрастно още повече. Все пак има хора на възраст, които не искат да се занимават с бебета.  Wink  Желая ти успех в намирането на дом! 

Тина, радвам се, че Мърчо се подобрява! Силно момче е!  Hug

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 22:57 от Тaня67

# 633
    VSV, аз попадам често на случаи с осиновени котки , даже  от улицата от германци.А Кари е много красива, мисля, че ще има шанс. Писах на една позната от Варна, в техния  приют или организация осъществяват  такива осиновявания.  дано ми отговори.Ще й покажа и снимките ти .

# 634
И аз пожелавам на Кари да си намери дом, сигурен и любящ.  VSV, голяма грижа имаш, но дано се наредят нещата. fingerscrossed
Седморката на Блейк (или Блейката, ако говорим за мен) все така се радва на дворно съществувание- вършее из цветята, катери се по дърветата, спи в напоения райграс, когато е най-топло. Имат апетит, да ви кажа, да не ги мислите. Grinning Получиха пастичка за глисти и пудра за бълхи. Всеки вече си има своя физиономия и характер, излишно да ви казвам- прекрасно прекрасни. Laughing  Само да можеха да не излизат на улицата... Confused

# 635
  Милите те, попаднаха си на място, ама са премного де.

VSV, пиши на   страницата на Animal Hope Varna  
https://www.facebook.com/animal.hope.varna  и успех Peace

# 636
  • София
Благодаря на всички за съветите и помощта. Ще пиша на посочената организация и ще ви ъпдейтвам какво се случва.

Lei@ ще пиша на тази организация

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 23:49 от VSV

# 637
Снощи съседката ни звънна и каза, че едно коте се е мушнало в мазетата им и веднага хукнах да проверя.Под всяка врата на мазетата имаше голям процеп и с фенерче можеш спокойно да видиш какво има в помещението.В едно от тях беше нашата Сия.Мисля, че нямам спомен да съм изпитвала по-голямо щастие в живота си както в оня миг.Сгушена милата, мяукаше тихо, но след няколко минутки излезе изпод вратата и дойде в мен.Беше гладна, жадна и съвсем малко отслабнала.Най-дългите 4 дни...Сега е доста спокойна вече, спинка много но най-важното е, че вече е при нас.Благодаря ви много за подкрепата и съветите Hug

# 638
  • Costa Rica
Супер! Гушни бегълката от мен Hug

# 639
  • София
Здравейте!
От скоро имаме коте, взето от улицата (някоя мама котка или някои друг ги беше зарязал в един автосервиз)... Веднага щом се озова в нас я заведох на ветеринар, прегледаха я направихме и паспорт, сложихме й всичките ваксини и я храним с храна от ветеринарната клиника за малки котета. До сега не бяхме обръщали внимание, че има шанс да е част от някоя порода котки...Наши съседи много я харесаха - та един ден идват и казват вашето коте не е много случайно - порода Мейн Куун... разчетох се в интернет и наистина белезите отговарят на нашето...Все още не съм отишла при ветеринарите да ги питам те какво мислят по въпроса, но все пак се питам дали някой от вас има такава порода и дали има някакви по специални грижи: храна, нещо за поддържане на дългата козинка..
Благодаря ви ако споделите нещо Simple Smile

# 640
Аня, искрено и много ме зарадва постът ти. Гушни и от мен.

Дай Боже, добрите новини да продължават!

# 641
Здравейте!
От скоро имаме коте, взето от улицата (някоя мама котка или някои друг ги беше зарязал в един автосервиз)... Веднага щом се озова в нас я заведох на ветеринар, прегледаха я направихме и паспорт, сложихме й всичките ваксини и я храним с храна от ветеринарната клиника за малки котета. До сега не бяхме обръщали внимание, че има шанс да е част от някоя порода котки...Наши съседи много я харесаха - та един ден идват и казват вашето коте не е много случайно - порода Мейн Куун... разчетох се в интернет и наистина белезите отговарят на нашето...Все още не съм отишла при ветеринарите да ги питам те какво мислят по въпроса, но все пак се питам дали някой от вас има такава порода и дали има някакви по специални грижи: храна, нещо за поддържане на дългата козинка..
Благодаря ви ако споделите нещо Simple Smile  
Майко мила, кой би изхвърлил Мейн Куун? Вероятно са кръстоска, а може само да приличат, провери.Тия май ставаха огромни и са доста скъпи.

Качества и поведение

Мейн-куунът е много привлекателна котка, общителна и спокойна по натура. Бързо се привързва към всички членове на семейството. Не проявява агресивност. Котките от тази порода са силни, плодовити, съобразителни и устойчиви към условията на влажен и хладен климат, поради което са станали любимци на моряците. Те са послушни, нежни и ласкави, обичат гальовното отношение и необичайно приятно мъркат.  какво ти трябва повече Grinning

А това е  много готино  http://noble-cat.com/main-menu/polezno/narychnik

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 09:31 от Lei@

# 642
Малко снимки по време на игра
 Laughing
 Laughing

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 17:42 от pavlina6328

# 643
Прав е авторът, но щеше да е по-добър текстът, ако го беше написал с повече любов към "проблема" Laughing

# 644
"Аха. Значи котките от рекламите не са Истински?

Всъщност появата в реклами не прави котката Неистинска. Не е достатъчно някой да я бухне в някаква чудата пирамида от черги и да я снима как наднича нервно от дупката. Но веднъж попаднала там, държанието й означава много.

Например, ако поставите Неистинска котка пред наредени купички с котешка храна, тя послушно ще избере храната, произвеждана от спонсорите на рекламата, дори и всички останали купички да не са намазани с грес.

Истинската котка, от друга страна, независимо от всичко ще се втурне към най-скъпата храна, ще я разсипе по пода на студиото, ще я излапа с виновна наслада, ще пробва някои от другите храни, ще препъне оператора и накрая ще се завре зад подиума на новинаря. Където ще се издрайфа. А после, след като собствениците й купят няколко големи кутии от този жалък буламач, повече няма и да припари до него."  Laughing Joy hahaha Laughing
Из "Автентичната котка", Тери Пратчет

Общи условия

Активация на акаунт