Аз съм голямото разочарование на моята майка. Да. Не успях да се омъжа за престолонаследник или поне за обикновен милионер. Понякога се чудя, аз наистина ли съм и дъщеря. Че как съм се самовъзпитала толкова различна в някои отношения от нея. Да, самовъзпитала, щото тя реално незнаеше в кой клас съм; Ако и съобщя случайно, че имам 5, вместо 6, тя просто питаше „и защо“ и не дочакваше отговор.Самоотгледах се, рядко отговорно, самостоятелно, свръхорганизирано и ….саможиво дете. Ако това всичко е в мой +, благодаря на нея. Просто така и се е стекъл живота, с мъж пияница, сама жена с две деца, изплащаща жилище, с хиляди допълнителни работи. Да, физически тя не е била до нас. Тя се грижеше за ФИЗИЧЕСКОТО ни оцеляване.Благодарна съм и за всичко това и до днес ми помага ФИЗИЧЕСКИ много. Обичам я естествено, тя е моята майка.И затова нямам право да я упреквам, може би. Едното за сметка на другото…Ама другото, другото го няма. Аз никога не съм разговаряла с нея. Никога, разбирате ли. Цял живот крия чувства и емоции. Цял живот съм кастрена и критикувана. И до днес не знам защо. Половината си живот давам да имам такова безпроблемно, умно и разбрано дете, каквото бях аз. Само, че мен никой не ме оцени….
Надяваше се да изживее неизживения си живот чрез мен, може би…ама…аз не съм с робска психика, своенравна съм и пряма.Компромисите не са ми стихия.Какъв сценарии е имала за мен само гадая. Аз предпочетох да се изуча, реализирам и макар и по-късно да се сдобия с дете, че да не съм кукувица като сестра ми, чиито живот е дирижиран. Сега съм самотна майка, представяте ли си ????Цял живот майка ми ни е натяквала, как ако не сме били ние….Бреме някакво. И аз да поема по този път…Какво разочарование съм само.
А….каква е връзката с дадената заплата на комшииката ли?Ами просто даващата явно си има изградено някакво мнение от разказите на майка ми. Да предпочете съседката, вместо родната дъщеря….. Болно ми стана…
И най-големия ми страх….да не повторя същите грешки с моето дете…..

че и обратното