Майка ми

• 9 081
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Кой говори за теб! Коментарът ми беше към поста на Течен шоколад. За мен такова поведение на тийн е побъркващо

# 31
И аз съм на мнението на как' Сийка. Явно, че нещо се е изгубило по пътя. Опитайте се да го намерите заедно.

Ако не става, не става. Просто се изнеси и започни на чисто. Отношенията ни с хората трябва да ни зареждат, особено с най-близките. Ако не, такава връзка ти пречи. С времето и разстоянието отношенията ви могат да се стабилизират за добро.

# 32
Аз съм и благодарна много и всеки пък и го казвам , просто съм доста импулсивна  ,  а тя е винаги до мен , може би това ме изнервя до известна степен и затова ,често се караме.Обичам я много тя и детето ми(мъжо също де Wink) са всичко в живота ми.С баща ми е същото обичам го много , той много мармори и е по -заядлив от мен   , но винаги ми е помагал и подкрепял               

# 33
В тая тема имам материал за цял роман Mr. Green Ще има да пиша, ама сега ще се къпя, че умирам от жега, пък после за майка ми... Twisted Evil

# 34
Прочетох написаното до тук.кеа, не се сърди на писалите тук, те просто не разбират, защото нямат такива преживявания. И да ти кажа и друго:ако се махнеш, няма да се променят нещата кардинално. Да, ще бъдеш независима, ще имаш възможност да й се репчиш, но тя няма да те остави на мира. Моята усойница е почти на 80, съвсем се е вдетинила, съмнявам се, че склерозата я натиска както майка й някога, но не спира да ме тормози по всеки повод и по всякакъв начин. Тъй като е едно сбръчкано и безпомощно бабе и вече мърморене, съвети и назидателен тон не вървят, си намери друг начин за издевателство, непрекъснато реве, че е много болна, ще умира и никой не й обръща нужното внимание.  Crazy ooooh! Ще те тормози докато е жива където и да си, каквато и да си, както и да живееш. Няма спасение....
Броя й дните... Tired ooooh!

# 35
И аз мн разсъждавам какво може да накара една майка да се е държала сурово с детето си. Да му създава комплекси, да го бие, да има болни амбиции, винаги да го критикува?

Понякога, когато си разсъждавам се питам дали комунистическия режим е виновен? Нали той възпитаваше децата по системата Макаренко. Нали той създаде домовете за изоставени деца и по това време да дадеш детето си в такъв дом не е било чак толкова необичайно. Искаме си да ги оправдая с този режим, който е правих отношенията между хората студени.

Понякога обаче виждам майки, които имат различно отношение към двете си деца. А, на това нямам обяснение. Жестокост към едното и любящо отношение към другото.

Майки, за които е било важно единствено полагане на грижи за физическо оцеляване и никаква морална подкрепа към децата си. В същото време максимално изисквания към тях за всичко. За съжаление тези деца израстват в обществото като подтиснати, комплексирани и в последствие самите те трудно намират своето щастие, защото винаги се подценяват и се настройват негативно към всичко заобикалящо ги.

Не комунистиеския режим, а простотията и селянията. Колкото по-прост е човек, толкова по-емоционално осакатен. Такива хора се отнасят към всичките си близки потребителски. Те не умеят да изпитват чувства и към съпруг дори, защо да ги имат към деца.
Времето...аз смятам че времето има връзка с простотията на населението. Мисля че тя бавно но все пак намалява сред новото поколение. За съжаление обаче далеч не в желания мащаб, все още ширещата се селяния дори в градска среда е просто покъртителна. Така че...явлението ще се повтаря уви, още не едно поколение.

# 36
Понякога, когато си разсъждавам се питам дали комунистическия режим е виновен? Нали той възпитаваше децата по системата Макаренко. Нали той създаде домовете за изоставени деца и по това време да дадеш детето си в такъв дом не е било чак толкова необичайно. Искаме си да ги оправдая с този режим, който е правих отношенията между хората студени.

стига фантазии , домове е имало от векове ,
комунизмът нищо не е променил , освен , че е задържал настъпването на сексуалната революция и тук тя настъпва няколко десетилетия по-късно ...

# 37
Кеа, на този свят човек всъщност е сам. Ражда се сам(смисъла е метафора) и умира сам- това е реалността. Живее с другите , но дълбоко в себе си човек е сам, дори и да открие сродни души, той пак е сам. Или го приемаш и живееш в мир със себе си или непрестанно се питаш  "защо?". Има моменти в живота ни, когато е необходимо да се приемат някои неща за даденост, която облекчава  горчивината и разочарованието. Не си струва да "ядеш" за такива неща, разбираш ли - не си струва. Peace

# 38
Много добре те разбирам.

Но за добро или зло не си избираме сами роднините,майките,бащите,братя ,сестри,лели,стринки и лелинки.Дори и децата си не избираме от каталог.Каквито се паднат- такива.

Единственият избран е съпругът,мъжът, на когото раждаме деца и с когото делим /в повечето случаи/ битовите неволи.Него си избери по свой вкус.

Светът е пълен с прекрасни хора,които могат да те заредят с толкова много позитивизъм,че да полетиш,без да си предполагала някога,че си способна на това.
Грижи се за себе си.Грижи се за себе си така,както би искала някой друг да се грижи за теб и когато изобщо не очакваш ще срещнеш другата половина на душата ти.
Да,майката е една и никой не може да я замени.Но само,ако тя самата е в състояние да ти бъде майка.По документите не винаги е изписана истината.

Имаш само един живот и по-практично е да го изживееш сред хора,които те разбират,подкрепят и обичат.Мрънкането и обвиненията не винаги са израз на любов и загриженост.Ако не се чувстваш добре в нечие обкръжениуе не ти е там мястото.

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Авторката така и не ми отговори на въпросите  Whistling

кеа , сама ли живееш с детето или живееш с майка си и тя ти помага малко или много в отглеждането  Rolling Eyes ?

Ако е второто има не малко родители които 'натякват' на децата си и ги 'мачкат' че са неспособни сами да се оправят и т.н.

# 40
Имаш само един живот и по-практично е да го изживееш сред хора,които те разбират,подкрепят и обичат.Мрънкането и обвиненията не винаги са израз на любов и загриженост.Ако не се чувстваш добре в нечие обкръжениуе не ти е там мястото.
Peace аз по тази причина прекъснах всякакви контакти с моите родители.

Много ми е по-добре, чувствам се много по-спокойна и си живея живота.

Аз никога не съм живяла с моите родители.
Майка ми е много нещастна във втория си брак, финансово е независима и може всеки момент да се махне, ако пожелае, но не иска, така и е по-удобно, на него също, обаче вкъщи и двамата се изяждат един друг от злоба и омраза.
Отида ли и на гости, тази злоба и омраза преминава върху мен, каква съм никаквица, грозна, глупава, за нищо не ставам и така е било винаги. Когато думите идват от родител и когато са отправени към дете, може да го сринат психически. Просто някой родители не могат да се нарекът такива, за това по-далеч. Всеки може да си свали гащите за две минути, обаче това ли те прави родител?

# 41
  • БГ
Майка ти е ясно, че няма да си промени отношението към теб, за което ти съчувствам  Hug Наблюденията са ми, че на такива хора като майка ти им се падат добри деца, които стават стойностни хора. Един такъв човек е моята майка, която е най-добрия ми приятел .Пожелавам ти да станеш такъв  най-добър приятел за твоите деца. Peace

# 42
Наблюденията са ми, че на такива хора като майка ти им се падат добри деца, които стават стойностни хора.
Peace

# 43
  • София
а майка ти никога, нито веднъж ли не ти е казвала, че съжалява и да ти се е извинила? Не знам, ама чак такава проклетия не ми се вярва да е! Не че я оправдавам, ама да не е болна нещо, да има някакви разбутани хормони или нещо в главата, и това да я прави такова чудо! Дори аз като песимистично настроена, някак не мога да повярвам, че една майка така ще се отнася към детето си!

# 44
...... дали комунистическия режим е виновен? Нали той възпитаваше децата по системата Макаренко. Нали той създаде домовете за изоставени деца и по това време да дадеш детето си в такъв дом не е било чак толкова необичайно. Искаме си да ги оправдая с този режим, който е правих отношенията между хората студени.
съжалявам, че се включвам малко извън темата, но домовете, създадени по системата "макаренко" са през втората световна война в русия за деца-сираци, а не за изоставени деца.през комунизма Grinning учех с такива деца от дом за изоставени и те бяха обгрижвани от персонала,в материално отношение добре гледани и завършиха средно образование като едни нормални деца.обратно, през демокрацията се нагледах на домове като от филми на ужасите и децата, които попадат там са обречени на кошмар!една жена трябва хубаво да помисли  преди да си остави детето - по-добре аборт, отколкото създаване на такива нещастни дечица!не оправдавам изоставянето на дете независимо от обстоятелствата!
и в момента отношенията между хората са много по-студени от преди.това е прост факт, попитай родителите си, ако ти не помниш как се живееше преди.

Общи условия

Активация на акаунт