Любители на кучета - 29

• 75 851
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Стелс, дай да го видим това куче, де! Трябва да имаш много активен начин на живот, щом си се спряла на боксер.

С удоволствие ще ви го покажа,само че съм новичка и още не знам как да качвам снимки Embarassed

# 256
Аз отново се обрщам за съвет.Съжалявам, че не мога да се включвам много-много с отговори, но Чарли е първото ми куче и съм неопитна  Embarassed
Наясно съм, че възпитанието му куца и се старая да променя това, като вече не му давам да спи на леглото ми и се опитвам да му покажа кое е редно и кое не.Днес обаче направо ме учуди, когато безпричинно (избутах го на земята, за да слезе от дивана) той побесня започна да лае срещу мен да тича из стаята, като побеснял и да се държи нападетелно.За капак се качи на леглото ми и се изпика!За първи път откакто е вкъщи прави това.Изхвърлих го в коридора(след като успях да го хвана) и след 5 мин нещата утихнаха.Не знам откъде дойде този изблик, направо ме шашна с агресивното си поведение без видима за мен причина Shocked

# 257
Шаляляя, казваш че си го избутала. Нямате ли установено правило кучето да освобождава дивана, когато човек иска да седне? Ако не, създайте такова. Или, още по-добре, не му позволявайте да се качва на дивана.

Сега ще ти обясня защо толкова се е ядосало животното. То си е лежало на негова територия, а ти си отишла и без да си безпрекословно в алфа позиция (сиреч по всяко време и на всяко място), си го избутала от територията с помощта на груба сила. Лаят е бил израз на неодобрението за твоето поведение, бягането - на раздразнение и объркване от станалото, а изпишкването на твоето легло - демонстрация за утвърждаване на това кой всъщност командва парада у вас.

За да не се случват повече такива работи трябва да си много ясна и последователна в определянето на граници и ограничения в дома ви. Това е твоя територия. Ти казваш къде може и какво може да се прави. Ако не се държиш като алфа 24/7, ще има чести препирни за това кой държи властта.

# 258
Шаляляя, Фея те е ориентирала перфектно.
Само да добавя, преди да избуташ кучето от твоя територия, първо му демонстрирай алфа-поведение. Главата и раменете изправени, гърдите напред, тялото - като пружина, гласът - категоричен и властен, командата- кратка и недвусмислена (думата не се прилага при различни по тип ситуации). При нас е "Долу!", за слизане от мебели и човешки колена. Wink
И още нещо - ако кучето съжителства не само с теб, а и с други членове на твоето семейство и неговата глутница, увери се, че всички спазват твоите забрани. Т.е., ако ти си забранила на Чарли да се качва по дивани и легла, никой друг вкъщи не нарушава това правило в твое отсъствие. Всички членове на човешката глутница, без значение от ранга и възрастта им, трябва да бъдат възприемани от кучето като висшестоящи спрямо него.

Стелс, ще ти кажа лесния начин за качване на снимка. Ползвай http://www.prikachi.com/ и сложи в отговора си тук линка под снимката, на който пише "покажи на приятел:". Не забравяй да сложиш тикче под снимката, за да я заключиш за търсачки. Освен ако не искаш снимката да се "вижда" от цялата мрежа.

Simple Smile

# 259
И аз ще се възползвам от разяснението на marta 1, за ви представя моя , вече здрав Рафо:

http://www.prikachi.com/images.php?images/379/5042379F.jpg
http://www.prikachi.com/images.php?images/357/5042357M.jpg

# 260
Много хубав Рафо Hug
Благодаря ви за светите, знам че проблемите идват от там, тъй като той се опитва да се наложи и докато аз се опитвам по някакъв начин да налагам правила майка ми го глези и когато той започва да прави пакости тя му бута храна в устата, за да го разсее или започва да го чеше по коремчето, което той вижда като награда и одобрение за поведението си.И така настава едно объркване, заради което той не слуша никого.Ще се опитам да бъда по-твърда, а също ще дам и тези съвети и на другите Simple Smile

# 261
  • На земята, която е всъщност звезда.
Много хубав Рафо Hug
Благодаря ви за светите, знам че проблемите идват от там, тъй като той се опитва да се наложи и докато аз се опитвам по някакъв начин да налагам правила майка ми го глези и когато той започва да прави пакости тя му бута храна в устата, за да го разсее или започва да го чеше по коремчето, което той вижда като награда и одобрение за поведението си.И така настава едно объркване, заради което той не слуша никого.Ще се опитам да бъда по-твърда, а също ще дам и тези съвети и на другите Simple Smile

Laughing Мечтата на всяко куче!

# 262
Много хубав Рафо Hug

Laughing Мечтата на всяко куче!

Нали  Grinning

Забравих да ви попитам-разбарах как би трябвало да се предотврати подобна ситуация-но когато тя вече е налице как да процедирам.Явно поведението ми вчера не помогна да овладея положението как смятате, че трябва да се държа,как да го накажа, ако пак прояви такова неуважение Thinking

# 263
Рафо е прелест. Heart Eyes Да е жив и здрав!

Забравих да ви попитам-разбарах как би трябвало да се предотврати подобна ситуация-но когато тя вече е налице как да процедирам.

Опитай да накараш Чарли сам да слезе от дивана, леглото или друга забранена територия, като пробваш алфа-поведение и определена команда. Докато трае "процедурата", Чарли ще се съпротивлява (никой не сдава доброволно властта Wink), но ти си наложи хладнокръвие. Всяко нетърпение или ядосване от твоя страна ще те провали. Направи всичко възможно да спечелиш първата "битка" и когато кучето слезе от дивана, похвали го, погали го и седни на дивана точно там, където е седяло то. Остани на дивана, без да позволяваш на Чарли да се качва и не ставай, докато кучето загуби интерес и се захване с нещо друго. Чак тогава диванът ще е твоя територия. До...следващата "битка". Peace

С течение на времето, само като влезеш в стаята и кучето ще слиза от дивана, защото ще знае, че мястото му не е там.

Никога не го коригирай, ако видиш белата, но не си го хванала на "местопрестъплението", защото няма да направи връзката.

(Аз засега спирам със съветите до тук, защото моят дребосък е на това ниво - знае кое не е разрешено, но пробва дали забраната още важи Whistling).

Успех! Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 19:21 от marta1

# 264
Сериндипити, Рафа е абсолютен пич! К'ва готина прическа има - кърдушан с перчемче  Heart Eyes

Шаляляя, Марта ти е дала чудесни съвети.

Другото нещо, което си можела да направиш, е да пресечеш набирането на инерция в момента, в който си чула първия лай. Първо звукова корекция (подплатена с поза на алфа, разбира се), а ако това не проработи - "захапване" по врата. Така няма да се стигне до изцепки от рода на беснеенето и подпикаването.

Само си представям как си стояла, сащисана и вцепенена, докато кучето е бягало и лаело. Не си и предполагала, че ще получиш подобно отношение, убедена съм. Затова не си могла да реагираш адекватно. Иначе явно знаеш какво е правилно и какво - не. Сега остава да убедиш другите... Успех (особено с майка ти)!

# 265
  • на морето
Здравейте! Има ли някой с котка и куче в апартамент? Ако да,ще се радвам да разкаже как става спогаждането и има ли шанс ако котката е първа..
.........Миналия уикенд се влюбих в едно изхвърлено куче /според мен/ бретон шпаньол на един извън градски път.Казах си "на връщане го вземам",но на връщане го нямаше вече там.Тази седмица пак се очертава да пътуваме във въпросната посока и си мисля ако го видя какво да правя.Беше женско,много мило и добро,нахраних го, гушках го...Но имаме котка,при това нашия е доста своенравен.Абе истински мъж. Mr. Green Не знам как би приел едно куче и дали изобщо е възможно това.А така ми се иска да спася онази душичка,да и дам дом и любов... Confused

Бр, и с тебе се знаем от котешка тема . Знаеш , че и при мене ситуацията беше аналогична - котките бяха вече в къщи , когато се присъедини и  Лора . И при мене притеснението , как ще приемат куче , държа Лора месец , преди да я доведа в "града ",  на село - там от където я прибрах .  Но , по същество на въпросите ти .  
 Имам сериозни съмнения , че пак ще се срещнете с горкото бретонче . Щом пътят е бил страничен ,а то е  било само , че и гладно / щом си го хранила / версията с изхвърлянето е твърде достоверна . Е, може и да се е загубило , знам ли .....А може и да живее със собствениците си някъде наоколо и да го пускат да се саморазхожда .  Каквото и да е реалното положение , то на дали  ще седи на едно място и ще чака . Излишно е да казвам , че е трябвало да го вземеш на момента , а не " на връщане " . Дано все пак да има късмет кучето и да се срещнете отново , за да го приберете .
Заявявам го с ясното съзнание какво би произлязло от това спонтанно действие , точно преди седмица се "забърках в подобна ситуация " с изгубено куче ,което прибрах и слава богу , че се намериха собствениците на другия ден , защото бях в прединфарктно състояние ...При всяко преминаване на котка наоколо й ,  кучето ръмжеше и бафкаше ....Тоест нямаха 100% поносимост . Поне не хукна да ги гони из апартамента , че съвсем щяхме да я втасаме .
 Разбирам ти опасенията , но , докато не ги съберете двете животинки не може да знаете как ще реагират едно на друго. Когато преди време доведох Лора  със свито сърце,  имаше само едно взаимно подушване , обикаляне и ...толкова . Никакви ексцесии ! Е , в началото Лора беше ограничена с каишката да не обикаля из апартамента поради хигиенно- възпитателни съображения / не можеше да стиска ,явно не е била учена на това / .
Мисля , че на първо време едно такова ограничение и при вашия случай ще  е вариант .
Виждам , че май , притесненията са ти относно котаранчо - щом е своенравен е по -вероятно да се наложи да пазиш кучето от него , а не обратното .

ПС .В интерес на истината , от другите кучета Лора се научи да гони котките по улицата , но в къщи си къта , гушка и играе безпроблемно с "нейните ".

ПС1: На първо "търсене " от нета излезе това за запознаване на куче и котка . http://arsofia.com/forums/discussion/115/obscho-szhitelstvo/p1

Serendipity, Рафа е сладурчо ! Да е жив и здрав !

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 17:29 от asha

# 266
  • Варна
asha ,не го взех на отиване,защото приятеля ми не искаше.До връщането го бях убедила,но уви не беше там.И днес минавахме 2 пъти също го нямаше.Предпочитам да вярвам на версията,че е била саморазхождаща се,защото наистина наоколо имаше къщи.Въпроса е,че по принцип ми липсва присъствието на куче в живота ми,често си мисля за това.Хубаво е,че при теб нещата горе-долу са се наредили,но има и по-лоши варианти като например кучето да е агресивно към котето,обратното някак ми се вижда по-поносимо...Може би ако кучето е бебе би било по-лесно.Все пак поела съм отговорност за котката,не мога да рискувам да не се харесат,а и както казваш ти няма как да знаем предварително.Ще видим.Така или иначе куче няма да си купувам целенасочено,вероятно когато почувствам че искам да прибера някое определено нещата ще си дойдат на мястото.
 Hug

# 267
Марта,благодаря за помощта!Надявах се да има директно прикачване от компютър,но явно ще се наложи да ги качвам на друго място.Тези дни и без това ще го покажа във фейсбук,ще пратя малко и насам Wink

# 268
  • София
Здравейте момичета  Hug Hug Hug

Ние бяхме на палатки много добре ни се  отрази на всички . Peace
Но нашата красавица  много се спускаше по хората които минаваха край нас  Tired.А пък тези с колело и мотор просто бяха достойно наджафквани и гонени  Tired.Много ме беше срам да обяснявам на всеки как кучето не е такова ама сега си лае  Ужас  ooooh! . Иначе ние всякак си се опитвахме да я спреме с корекция придружена със звук  накрая когато си мисля че е разбрала че не бива да прави така  ,се промъква покрай мен и хуква по хората  да ги гони и лае . Определено пазеше територия  Tired , но е много неприятно , защото така ги стряска нищо че е малка.
Приемам всякакви съвети .  bouquet
Другото което ни се случи на палатките е , че срещнахме едно мопсче на 9 месеца много дружелюбно и игриво ама нашата си умря от страх и само се криеше , а ако мопса се доближеше до нея се щракаше със зъби  ooooh!

А по темата с гръмотевиците много я е страх , даже една нощ се опитала да се качи в леглото на дъщеря ми и като видяла че не може  спала плътно залепена до леглото .

# 269
  • София
Момичета, трябва ми съвет, за да помогна на едно момиченце. Тя е с голямо куче, което сега е на 7 месеца. Проблемът му е, че гони котките, т.е., нито може да го пусне да потича, нито може да го удържи, защото в момента е около 20-тина килограма. Не я слуша като го вика. Засега съм й казала вкъщи да го привиква за щяло и нещяло и да му дава лакомства и играчки, за да свикне да идва при първо повикване, но имам лошото чувство, че вече е поизпуснала доста неща от възпитанието му. В момента нямам никакво време да ровя в Интернет и да търся изход от ситуацията, затова изцяло разчитам на вашата помощ  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт