Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 594
  • 412
  •   1
Отговори
# 210

Как ли пък не на думи! Съвсем съвсем реално. Не говоря за скандал да подчертая... За повишаване на тон!!!
 От най-любимия и любящ мъж. Т.к. той отказа да напусне (моята къща) смятайки че нищо особено не е станало и ще ми мине, то аз на секундата събрах куфарчето си и отидох на хотел.
Бих го направила  винаги ако ще принцът на Монако да е.

# 211
  • София
Това е единственото, което не бих преглътнала. Хубавото е, че той го знае и ако го направи, значи ще е с ясната мисъл, че е = на раздяла.

# 212
Да бе, как ли пък не единственото... Много неща не бих преглътнала -не само шамар. Каквато и да е проява на "нелюбов" и е = на раздяла. Пренебрежително отношение, изневяра, охладняване, битовизми, нездрава ревност...Престане ли един ден да ме носи на ръце и предпочете ли нещо друго пред мен, и е отишъл на кино.

# 213
  • София
Хахаха! Е, всеки луд с номера си. Някой са с цяла програма.  Wink

# 214
Сори, но да лиша децата си от нормално семейство и баща, само защото повишил тон е пълна глупост. Скандал, минал границите на нормалното, насилие, изневяра и пр. - ок. Но повишаване на тон - това е просто чист инат и по никакъв начин не го приемам. Ако трябваше всички да се разделяме заради повишаване на тон, до сега да са останали 1-2 семейства неразведени...

# 215
Хахаха! Е, всеки луд с номера си. Някой са с цяла програма.  Wink

Затова да трепери всеки дръзнал да ме поиска. Още преди да е пристъпил в живота ми бива предупреден колко съм луда.  Laughing Ако е достатъчно смел, значи е достатъчно луд по мен та да си пасваме по лудост. Mr. Green

# 216
  • София
Сори, но да лиша децата си от нормално семейство и баща, само защото повишил тон е пълна глупост. Скандал, минал границите на нормалното, насилие, изневяра и пр. - ок. Но повишаване на тон - това е просто чист инат и по никакъв начин не го приемам. Ако трябваше всички да се разделяме заради повишаване на тон, до сега да са останали 1-2 семейства неразведени...

и толкова нямаше да останат.

# 217

Аз пък смятам че е пълна лудост деца да живеят в обстановка в която се повишава тон. А за повече пък да не говорим... Освен това никакво дете не може да бъде фактор за моя собствен личен живот в каквато и да било степен. Абсурдно! Е това да решавам нещо в личен план заради дете, няма да стане точно НИКОГА!

За някой повишения тон може да е нищо, за мен е проява на нелюбов и неуважение. А такъв мъж не ми е изпотрябвал. Повишен тон може да оскърби и нарани много повече от шамар. Аз за онзи случай ревах седмици наред и абсолютно бях изведена от релси на работоспособност.

# 218
Това е единственото, което не бих преглътнала. Хубавото е, че той го знае и ако го направи, значи ще е с ясната мисъл, че е = на раздяла.

Мене ми е интересно да попитам, защото това изказване го чувам доста често от жени. Как точно мъжът ви знае, че ако ви удари ще го напуснете - говорили сте за това, просто е станало дума за това и сте го предупредили ? А  защо сте го направили?  Допускате го хипотетично като вариянт, просто искате да си знае, или какво ?
Аз никога не съм казвала подобно нещо на мъжа ми, той  ще ме помисли за луда Crazy. То би било толкова абсурдно, все едно да му кажа "Виж, трябва да знаеш, че ако някога се опиташ да ми сложиш отрова в кафето, ще те напусна". (или подобно безумие)
Това въобще не ми е минало дори като щтрих през ума , та да го предупреждавам, Освен това той  ще се почувства супер обидно и е много вероятно  мнението му за мен да се промени в не много приятна посока.

# 219
А  защо сте го направили?  Допускате го хипотетично като вариянт, просто искате да си знае, или какво ?
Аз никога не съм казвала подобно нещо на мъжа ми, той  ще ме помисли за луда Crazy. То би било толкова абсурдно, все едно да му кажа "Виж, трябва да знаеш, че ако някога се опиташ да ми сложиш отрова в кафето, ще те напусна". (или подобно безумие)
Това въобще не ми е минало дори като щтрих през ума , та да го предупреждавам, Освен това той  ще се почувства супер обидно и е много вероятно  мнението му за мен да се промени в не много приятна посока.

Отрова в кафето не знам до сега в някое семейство да се е слагало, а домашното насилие е във всяко второ семейство. Естествено че е предупреден отрано какво ще му се случи ако не дай си боже не си овладее нервите някой ден.  Мнението му за мен ще бъде съвсем адекватно като за жена която си знае цената и хич не си поплюва.

# 220
Ама всеки мъж трябва да знае това по подразбиране, няма нужда да се предупреждава, то трябва да му е ясно...разбираш ли колко абсурдно е .Аз никога не мога да допусна че някой мъж може да си позволи дори мисълта за насилие върху мен, че да го предупреждавам. След като съм избрала да съм му гадже, жена и тн. явно съм  преценила какъв човек е.

# 221
Ама всеки мъж трябва да знае това по подразбиране, няма нужда да се предупреждава, то трябва да му е ясно...разбираш ли колко абсурдно е .Аз никога не мога да допусна че някой мъж може да си позволи дори мисълта за насилие върху мен, че да го предупреждавам. След като съм избрала да съм му гадже, жена и тн. явно съм  преценила какъв човек е.

Преценките в един момент могат да се окажат много грешни. Никога нямаш гаранция че познаваш човека до теб. Колко случаи на разведени след 10 г брак знам, които твърдят че изобщо не са познавали партньора си. Човешкият мозък и психика са терра инкогнита.

# 222
99 % от децата живеят в обстановка, в която се повишава тон и това не определя това дали са щастливи или не. От много други неща зависи. Ти разбира се имаш пълното право да постпъваш както смяташ за редно, но това не означава, че така трябва да бъде. Иначе наистина се впечатлявам от подобни високопарни слова.

Колкото до детето - не става дума за това да решаваш нещо в личен план само заради детето. Ако си склонна да загърбиш семейството си, заради това, че смяташ за непростим грях това някой да повиши тон, просто жалко за детето, че заради нещо толкова дребно може да бъде лишено от нормално семейство. С мъжа ми сме си повишавали тон, че и по-разпалено сме се карали, но и през ум не ми е минало да го напусна заради това. Защото сме щастливи, защото го обичам, той обича мен и дъщеря ни, а детето се разтапя само като каже "тати". За да се разделя с мъжа си, трябва да стане нещо много по-сериозно - като например да не усещам, че ме обича, уважава, че не го е грижа за семейството ни и пр. и пр.

За да се стигне до раздяла, само заради едно повишаване на тон, едва ли проблема е точно в това - явно нещо много е липсвало на тази връзка, за да се разпадне толкова лесно.

# 223
Ще се замеряме със статистики колко деца живеят с повишаване на тон, с домашни скандали и в домашно насилие? Всички те никак не са малко. Много са също така децата живеещи с един родител които също са достатъчно щастливи. Дет се вика, всеки се нагажда според условията. На един пилаф му е малко, друг и с боб е щастлив. Нищо жалко за детето не виждам.

Колкото до обичта...обичта е обич когато е съпровождана и с уважение. Ако не е, не ми е нужна такава обич. Ще срещна някой ден нормална. Не е обич това което те кара да пълниш очи със сълзи.

В онази връзка не само нищо не липсваше, бих казала че 99% от хората биха могли само да мечтаят за такава. Повече- сигурно са убедени че е възможна само в приказките.
Аз също бях абсолютно уверена че този човек никога не би могъл да ми повиши тон. Но се случи.
Затова вече предупреждавам. Да си прави сметката отрано може ли да си позволи тази жена.

Аз това повишаване на тон го квалифицирам като психически тормоз. Който е не по-маловажен от физическия. Щом ме извежда от психично равновесие, прави ме неработоспособна и нещастна, това е вече МНОГО сериозно.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 10:23 от Lizet33

# 224
Сори, но ако повишаването на тон е способно да те извади от психичното ти равновесие до такава степен, че да те прави неработоспособна и пр., проблема не е в този, който ти е повишил тон.
В никакъв случай не казвам, че това трябва и е нормално да бъде ежедневие за едно семейство, напротив.
Но те уверявам, че никой не мечтае за връзка, която може да се разпадне толкова лесно.

Едни истински здрави и стабилни отношения между двама души могат да понесат доста горчилка, която за съжаление понякога ни поднася живота и пак да се запазят стабилни.
И хората - сме просто хора. Със своите силни и слаби моменти. Понякога можем да плачем, да крещем, да се смеем, да сме щастливи, да сме нещастни... понякога можем и да нараним някого... защото сме просто хора, а не роботи.

Общи условия

Активация на акаунт