Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 611
  • 412
  •   1
Отговори
# 195
  • София

В ходенето на терапия няма нищо срамно и далеч няма да отиде мъжката му гордост където и  да било. Ако се налага двамата ще сме там!

Браво! Стига и той да е толкова мотивиран, сигурна съм, че ще се справите!  Peace

Питай го и ще видиш, че няма да се съгласи! Ни с теб, ни без теб! Ако изобщо се навие, то ще е след много време и когато той самията реши, и се случи още нещо такова екстремно, не е задължително да е насочено към теб. Съжалявам, че го казвам.

# 196
  • Пловдив

В ходенето на терапия няма нищо срамно и далеч няма да отиде мъжката му гордост където и  да било. Ако се налага двамата ще сме там!

Браво! Стига и той да е толкова мотивиран, сигурна съм, че ще се справите!  Peace

Питай го и ще видиш, че няма да се съгласи! Ни с теб, ни без теб! Ако изобщо се навие, то ще е след много време и когато той самията реши, и се случи още нещо такова екстремно, не е задължително да е насочено към теб. Съжалявам, че го казвам.

Още преди да го напиша сме го обсъдили и той заяви своята готовност. И ще бъде направено!

Точно затова казвам, че не може и не бива всички да се поставят под общ знаменател.

# 197
Оставете я Даруся. Не за друго, а защото по моментна снимка не можете да гадаете. Разказът "аз спокойно му казах да загасим климатика, а той ми заби едно круше, но всъщност ме обича и уважава" липсва детайл, предистория, контекст и конктретика. Пък и тя не ни ги дължи, на една аморфна група непознати.

А има ли по-голяма сила от човешката способност за самозблуда, не знам.

# 198
Не бих оправдала шамар....а какво остава за юмрук в лицето.
Писах и преди това, ако ще после този мъж да ми се тръшка и звезди да сваля....това е обичайна реакция, когато усетят, че са прекалили. Но не им пречи да продължат...

# 199
  • Бургас
Ох, като прочетох разказа на Даруся и такъв смут настана в душата ми.  Confused  Confused Истината е, че и цял живот да живеем с човека до себе си, никога няма да го опознаем напълно. Никога не знаеш как за секунди може да ти се разкрие друг свят. Сетих се за един филм с Никълъс Кейдж - "8 мм", гледайте го - заслужава си!
Идеята за психотерапия е добра - нещо се е отприщило в съпруга ти, Даруся, нещо се е случило в него. Не е изключено и да е някакво заболяване.
Юмрук в лицето. Веднага си помислих, ако го направи моят мъж (борческа визия и сила) - несъзнателен удар с юмрук в лицето би  ме оставил на място. Ако оцелея - значи е предумишлен (изконтролирал е силата си).

# 200

Мира, изкрейзила жена и климатик е несъпоставимо. Изкрейзилата първа е загубила самоконтрола си.[/i]

Къде я видя тази изкрейзила жена? Че помолила мъжа си да се спре климатика за 1час??? И това е повод за юмрук в лицето???
Стига бе....не се учудвам че има толкова жени, които са бити...при подобно мислене...

Мирама, коментара ми е към пост на Мира не по отношение на авторката. Не си ме разбрала правилно.

Коментирах това:

Fortunе,факт ли е,че сме изпаднали в една и съща ситуация?!?Факт е.Какво значение има причината-било то климатик,счупен телефон,изкрейзала към момента жена....Самоконтрола е, както сама си казала в дъното на нещата.И в двата случая оправдание няма-ние си ги оправдаваме,прощаваме,преглъщаме.
Дано никога не се повтори и да намери сили да преглътне нараненото си достойнство.Аз и 8г по-късно не съм.Никога няма да забрави,но ако съумее да прости ще се измъкне от кошмара,в който се върти сега.Прошката е това,което мъжа и цял живот ще го гризе защото знае,че няма да изкупи вината си по никой възможен начин Peace

# 201
Според мен и нейния пост е към моя насочен Peace Ама така е във виртуалното пространство.Едно мислиш,друго пишеш,трето се чете а четвърто и пето се разбира/коментира Peace аз разбрах какво искате да кажете и двете

# 202
Мира, може  и така да е, но в първият момент с друго впечатление останах. Затова и се пояснявам, че имах предвид изброената изкрейзила жена, която споменаваш като пример, че е несъпоставима като причина за юмрук с въпросният климатик от проблема на Даруся. Та така...

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 13:32 от Fortune

# 203
Идеята за психотерапия е добра - нещо се е отприщило в съпруга ти, Даруся, нещо се е случило в него. Не е изключено и да е някакво заболяване.

Нищо не е изключено, както за всеки един човек, но изобщо не е задължително. Моля ви се, не плашете жената. Първо е много разпространено, има си статистики за това по цял свят, и, второ, това, че съпругът й е разбрал че има проблем (а не просто си казва че се поразгорещил и си изпуснал нервите, нищо страшно) и е готов да отиде на терапия, е огромна крачка.

# 204
Няма начин да преглътна, ако партньорът ми ме удари.

Мъжът ми не го е правил и никога не би го направил.

Но предишният ми приятел, както стана ясно в края на връзката ни, считаше за нормално жената да бъде "побийвана". Събрах си багажа и се изнесох на пожар. Нито молбите, нито сълзите му бяха в състояние да ме трогнат.

Вдигне ли ръка веднъж, няма спирка. Това знам аз. Ама не съм психолог, нито психотерапевт. Дано при Дарусиния мъж нещата влязат под контрол!

# 205
  • София
Не вярвам терапия да помогне в случая на удар, че и то с юмрук. Изненадана съм, че толкова лесно се е съгласил натерапия. Да видим дали изобщо ще се тръгне и ако да, дали след първата среща ще има втора. Самата мисъл, че ще трябва пред чужд човек да си признае, може да го откаже, да го избие на гордост.

# 206
Много искам да видя, как при 1 шамар, веднага си събирате багажа и напускате "насилника"..
След 2 деца и н-броя спокойни години заедно.. newsm78

Даруся,
 Hug

Мъжът ти най-вероятно е с много високо кръвно?

# 207
  • София
и на мен ми е интересно да го видя. Тук съм се начела на какво ли не, като обичайната песен е "аз!? да ме удари!? Веднага си събирам багажа!". По-скоро едно такова събиране на багажа може да стане по друга линия - казва жената какво става, родителите й идват и за десет минути я прибират барабар с децата и на следващия ден подават жалба за домашно насилие. Ако трябва да бъдем честни, това е начинът - с жалба, обаче малко хора са склонни да набъркват полицията в семейните дела. Една жалба за домашно насилие би имала по-силен ефект от всичко друго.

# 208
Много искам да видя, как при 1 шамар, веднага си събирате багажа и напускате "насилника"..
След 2 деца и н-броя спокойни години заедно.. newsm78

Не съществува вариант да не си тръгна при подобно нещо ако ще с 15 деца да съм.

Аз съм си тръгвала само за повишаване на тон, та какво остава за шамар.

# 209
Да де..
на думи - аз..Wink

Общи условия

Активация на акаунт