ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 731
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Листите, за които говориш са някакъв вариант на Зоната, който предлага Огнян Симеонов. Ако искаш да се храниш наистина по Зоната си разпечатай таблицата от блога  и се придържай към нея за по-добри резултати. Тя от създателя на този режим Д-р Сиърс , а не някаква вариация по темата.
По тази таблица закуската ти би изглеждала така:
28 гр. сирене (но по-добре 56 гр извара) + 1 яйце= 2П
домат 120 гр + краставица 240 гр = 1 В + 100 гр ябълка 1В = 2В
маслини 6 бр = 2М

обяд :
84 гр. пилешко филе = 3П
360 гр гъби (но тия гъби сурови ли ще ги ядеш . ако ги задушаваш с мазнина, трябва да включиш и нея)1В + 240 гр домат + 120 гр краставица 11/4 В + 75 гр ябълка 3/4 В = 3В
9 маслини =3В (ако няма да добавяш мазнина за пилето,гъбите или салатата)
следобедна-  лешниците трябва да са само 3 бр. за 1М
вечеря - марулята е 500 гр за 1БВ -трябва да добавиш още 1 В по избор - ябълка за десерт или домати 240 гр към салатата (или 125 гр вино за наздравица)
късна - млякото, ако е кисело е 220 гр, ако е прясно е 170 гр и се добавя полезна мазнина 1 Б ядки по избор

# 346
бЛАГОДАРИА ЗА ОТГОВОРА дани1712
oxxx взех да се обарквам но ниама да се ОТКАЖА

# 347
  • София
Моля помагайте, започван от днес ще съм благодарна, ако помагате. Днес си купих пушен паламуд и не мога да преценя колко гр. са 3 БП, а мисля това да ми е обяда.  Мисля, че е най - близо до скумрията, но пък за нея има само сурова Praynig

Аз съм смятала по етикет пушен паламуд, скумрия и най-любимото ми - пушена пъстърва. И трите излизат около 28-30гр. за 1ПБ и мисля, че е нормално да излизат по-малко, отколкото е суровата риба, защото при сушенето се губи голямо количество вода. За себе си съм преценила, че е по-добре да ям пушена риба, отколкото някакви шунки и филета, които са пълни с бог знае какви боклуци, нишестета, фруктози, гуми и тем подобни гадории Simple Smile

# 348
Здравейте момичета, някой беше писал че чиата се смята за мазнина 5гр 1 БМ, но се натъкнах на това
http://www.bb-team.org/hrani/id/516737_chia-semena-susheni?serving=5, това незначи ли че по скоро е БВ? Ако не кажете как точно се четат тия таблици моля  Hug Току що си направих кисело мляко 220 гр и 5 гр чия, супер е, станах фен на чията  Mr. Green
Смятам за закуска да започна и с овесената каша, имам малко нужда от помощ обаче, ако някох си я хапва да сподели рецепти, и ако може да ми помогнете да обърнем ето тази по зоната
:
Продукти:
 1 с. л. овесени ядки
 3 с. л. кипяща вода
 2 с. л. мляко
 1 с.л. мед
 1 зелена ябълка, нарязана на парчета
 1 с. л. нарязани (смлени) орехи
 ½ чаена лъжичка канела

Благодаря ви и лека зонуваща вечер Simple Smile)))))))))))) Mr. Green

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 21:58 от poliville

# 349
Дами, можете ли да ми помогнете? Една филийка от този хляб на колко БВ се равнява:
хляб Вита Тази сутрин хапнах една филийка и го броих за 2 БВ, но сега като се замисля май съм сбъркала  #Crazy

# 350
  • София
Здравейте момичета, някой беше писал че чиата се смята за мазнина 5гр 1 БМ, но се натъкнах на това
http://www.bb-team.org/hrani/id/516737_chia-semena-susheni?serving=5, това незначи ли че по скоро е БВ? Ако не кажете как точно се четат тия таблици моля  Hug

Според мен също се води мазнина, защото в зоната вадим количеството на фибрите от въглехидратите, а чиата има много фибри и като ги извадим остава нищожно количество въглехидрат и се получава, че мазнините са преобладаващи. Може би е най-добре шефа да си каже вещата дума по въпроса  Hug
И аз да питам - директно ли накисна чиата в млякото или мина някаква топлинна обработка преди това ???

Meli5a не знам колко тежи една филийка от този хляб, но по мои сметки 28гр са 1ВБ. Ама така като гледам състава на този хляб - по-добре недей да го взимаш често, че е фрашкан с консерванти Hug

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 22:38 от Moharet

# 351
Moharet какъв хляб би ми препоръчала? За закуска предпочитам да ям филийка с филе и малко кашкавал....и още нещо как третирате пастета?

# 352
  • София
Meli5a трудно ми е да ти препоръчам хляб, защото рядко ям и в повечето случаи си го правя аз. От купешките хлябове много харесвам ето този. Като съдържание, или поне това, което са написали, е супер, но е доста скъпичък, а и ме притеснява, че срока му на годност е много дълъг, което ме навежда на мисълта, че са пропуснали да отбележат някой друг консервант Simple Smile
Иначе, ако си от София, горещо ти препоръчвам да пробваш хляба от Слънце и луна - и той е скъпичък на фона на останалите, но си струва, според мен, защото знаеш какво ядеш и е прясно изпечен с квас и хубаво брашно. Толкова мога да кажа за хляба, който яде повече хляб, може да ти даде повече идеи Hug А за пастета - най-добре си го сметни по етикет или още по-добре може да се пробваш да си направиш сама, защото ще знаеш какво ядеш. Аз мин.седмица исках да си купя пастет от сьомга, че много отдавна не бях взимала, и направо се потресох като прочетох състава на всички марки в магазина и установих, че съдържанието на сьомга е около 50%, а всичко останало са гуми, нишестета и други подобрители и консерванти. Е, взех си де, колкото да си начеша крастата, ама не бих взела скоро пак  Hug

# 353
Здравейте момичета! Отскоро много чета за зоната и книгата и други писания и още не мога добре да се ориентирам. Бихте ли ми помогнали? Може ли да ми изчислите - колко блока е зелевата супа от диетата зелева супа? Или по-скоро колко като грамаж от супата е равен на 1 блок?

http://steffanov.dir.bg/diet13.html

Благодаря ви предварително!

# 354
  • София
sneji20 трудно е да се прецени по тази рецепта, защото ни трябват точни грамажи, но аз бих сготвила супата така:

- голяма зелка - 2кг - 5ВБ
- стар лук - 130гр - 1БВ
- пиперки - 240гр - 1БВ
- пресни домати, смлени на сос - 240гр - 1БВ
подправки на вкус

Получават се 8ВБ; делиш на 4 равни части по 2Вб и хапваш с 2блока протеин и мазнини  Hug

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 07:48 от Moharet

# 355
Добро утро Simple Smile Днес пак на закуска кисело мляко 220 гр , овесени ядки 32 гр и чия 5 гр плюс 1 ПБ извара , достатъчно заситена се чувствам Simple Smile Moharet чията я слагам така както си е, без да премине никаква топлинна обработка, ако я хапваш веднага леко хрупка, зърната са много ама много малки Simple Smile ако я оставиш за 5 мин сама набъбва и прави самото мляко по гъсто и наистина засища много, да не повярваш  Tired Crazy
Я ме светни за това с продуктите, значи се вадят фибрите от В и после се сравнява това което остава с мазнените и протеините и по това се преценя към коя категория да го причислиш? И още едно въпросче, купувам си някакъв продукт например, по същия начин ли процедирам, гледам кое е преобладаващо, след това го смятам на Б, примерно трябва да изям 2 ВБ от него, после си добавям оше 2 БМ И 2 БП ( по мой избор) или трябва да изчисля и мазнините и протеините които съдържа?Днес наобед съм се засилила към лимеца ....

# 356
poliville, в блога с линковете има един ексел файл http://www.bg-zonata.com/links/ под името "Калкулатор на блокове протеини, въглехидрати и мазнини в храните". Там нанясаш стойностите на храните за 100гр и отдолу ти излизат грамовете, които трябва да консумираш за П В М. Взимаш тази бройка, която е най-малка (примерно смяташ за диня; предполагам числата, не ги знам - нанесла си данните, които пише на етикета на продукта и малко по-надолу в таблицата ти излиза за П - 500гр; за В - 100гр; за М - 600гр; тук грамовете за В са най-малко, следователно продукта излиза, че е В и консумираш определените грамове за 1ВБ). Peace

# 357
Здравеи те на вси4ки .Днес закусих добре и сьм доволна.Да попитам от както сьм на този режим не ми се яде хляб изобщо това нормално ли е? И още 1 вьпрос как мога да ям овесени ядки и елда

# 358
Да, нормално е Simple Smile Важи особено за сладките неща.

# 359
моми4ета как ви се вижда закуската ми за утре 2блока
сирене 84 гр+кашкавал56гр +240 домат +1 праскова + 6 маслини
като прасковата мисля да и я хапна кьм 10 4аса
сега умъвам вьрху обяда си като го измисля 6те споделя

Общи условия

Активация на акаунт