ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Измислих го Thinking 3 блока
риба тон 84 гр+500 маруля+240 краставица + 1 праскова / нещо салатата ми се вижда много как мислите?/ +9 маслини

# 361
500 маруля - 1 ВБ . 240 краставица - 0.5 ВБ 1 праскова (100гр) - 1 ВБ -  още 50 гр праскова,за да ти станат 3 въглехидратни блока.
Салатката като обем е доста и ще ти напълни стомаха - аз примерно бих заменила половината маруля с 120 домат или чушка - за да ми е по-вкусна Simple Smile
Аз обикновено с маруля си правех така:
170 марул - 0.3
100 краставица - 0.3
240 домати и чушки - 1
плод малък (40 гр примерно в случая)

Това е според мен и аз така го харесвам - да има от няколко зеленчука.

# 362
приемам идеята за салатата Бльгодаря

# 363
Здравеи те на вси4ки .Днес закусих добре и сьм доволна.Да попитам от както сьм на този режим не ми се яде хляб изобщо това нормално ли е? И още 1 вьпрос как мога да ям овесени ядки и елда

Ще е интересно да научим дали е удачно да се хапва често елдата по Зоната.

# 364
а идея за ве4еря аз сьм нова и приемам всякакви сьвети 3 блока

# 365
За елдата знам,че има по-висок гликемичен индекс и ако сте по-чувствителни към покачване на инсулин ,може по-бързо да огладнявате и да не достигате желания часови диапазон ,без да огладнявате.Много е индивидуално.Чела съм,че е полезна,заради хранителните си свойства ,затова трябва да се опитва и вие сами да прецените как се чувствате след това.  bouquet
plama4e,ти разгледа ли рецептите в блога? там има много добри предложения и по 2 и по 3 блока ,според нуждите ти ,дори са и написани кое колко е,за да можеш да заменяш.Занм,че е трудно в началото с тия сметки,но ще видиш,че ще ги запомниш бързо и после ще ти е много лесно. Simple Smile

# 366
Ини говориш за блога на зоната нали?
Там нещто не мога да разбера като правят едно ястие пише 6 блока и зна4и да го хапвам 3 на обяд и 3 на ве4еря така ли ?

# 367
Благодаря ти Mohared за блоковете. Определено много ми е объркано с тези изчисления и още не мога да се ориентирам. Явно трябва да си купя ел. кухненска везна, а също и от къде разбра, че 2 кг зеле е 5 ВБ. В книгата всички продукти са измерени в чаши доколкото си спомням, само за месо и риби беше в грамове.
А този калкулатор , който Мерито е посочила, при мен не излиза. Има грешка. При вас как е?
И още един въпрос: Защо трябва да ядем обезмаслено мляко и сирене, а после да ядем мазнини с това ядене? Не виждам смисъла. Как разбирате кое сирене колко блока има, ако е купено от щанд?

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 23:02 от sneji20

# 368
sneji20 Кухненската везна е задължителна за Зоната.
За зелето - в таблицата на блоковете в блога, където са дадени грамажите за 1 блок, пише, че 400 г зеле е 1 блок.
2000 г / 400 г = 5, значи 2 кг зеле са 5 блока.
В таблицата в блога освен количеството в чаши, са дадени и грамажите, затова използвай нея.

Калкулатора на блоковете протеин трябва да свалиш от блога. Линк към калкулатора, даден тук във форумите, няма да работи. Иди на страницата с Линкове, и го свали оттам, или от карето горе вдясно.

За мазнините - Препоръчва се да ядеш обезмаслени млечни продукти, защото мазнините, които те съдържат са неблагоприятни. Така наречените "добри" мазнини се намират основно в зехтина, маслините и ядките.

Сирене, закупено от кулинарен щанд, няма как да се прецени. Може само приблизително, ако знаеш дали е краве или овче, например, и да провериш в някой сайт съответно какво е съдържанието му на основните хранителни елементи.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2012, 23:28 от Carmen

# 369
  • Троян
Здравейте, нуждая се отново от вашата помощ!
Правих Мъфини с овесени трици по рецепта от форума.Там е посочено 1Ч.Ч чаша кисело мляко ,която да е равна на 2 Блока П+В,аз го претеглих на 440гр.,но ми станаха повече от 6 мафини?Моите станаха 10!
Явно някъде греша!Моля за помощ!
Това е рецептата 2 яйца,2 белтъка,1ч.ч кисело мляко,56 гр.извара,56 гр.трици,6 ореха.
това да са 6 лока?

# 370
Благодаря на dani1712 и moharet. Аз хапнах по 42гр, но следващият път ще я смятам по 30гр. Знам, че е доста солена, но харесвам пушените риби.
 Сега да по питам за торта   Embarassed. В събота дъщеря ми има РД и ако се изкуша за седобедна закуска колко грама мога да хапна за 1 блок.

# 371
Здравейте!
 От 6 дена съм в Зоната и кантарът бавно върви надолу. За сега 800гр..
 Днес сутринта обаче кантарът показа +300гр.
 Като помислих какво съм яла вчера реших, че се дължи на тахана с мед, с който прекалих.
 Купих си сусамов тахан на "Балчо". Много ми допадна вкуса му, само дето малко нагарча.
 Затова смесих 2с.л. тахан=4М и 2с.л. мед=4В. Получи се божествен вкус.
 За следобедна закуска(1Б) хапнах 2с.л. от тази смес( не можах да се спра) + 28гр моцарела.
 За вечерята- зелена салата-2В, 1ч.л.зехтин+6 маслинки=3М, 126гр. херинга в собст.сос=3П.
 И за капак- 1с.л. тахан+мед.
 Срамувам се от лакомията си.
 Да видим днес?!
 Къде греша с този тахан и мед?

# 372
И за капак- 1с.л. тахан+мед.
 Срамувам се от лакомията си.
 Да видим днес?!
 Къде греша с този тахан и мед?

Ами тахана е мазнини, меда въглехидрати, трябвало е още един протеинов блок според мен.
ОБАЧЕ: не изпадай в депресии при всяко леко покачване на стрелката нагоре. Мери се веднъж седмично. Ако се усетиш, че си "прегрешила" с нещо не чувствай вина, просто се постарай следващото ти ядене да е в Зоната. Важни са обиколките, а не килограмите. Нали се сещаш, че тези 300 гр не са мазнини, а просто задържани течности в организма. Важна е статистиката след месец примерно.
Старай се сладките неща да ти идват от плодове предимно. След няколко дни сама ще видиш как няма да изпитваш глад за концентрирано сладко.
Успех ти пожелавам!  Peace

# 373
plama4e - малко късно ти отговарям,но - да.Едно ядене от 6 блока можеш да си го разделиш на два приема по 3 блока или на 3 по 2блока. Ако си приготвяш така храна от повече блокове,просто я делиш и поемаш колкото си определила за храненето  Wink

Виждам,че има много нови момичета.Радвам се.  bouquet Разберете ли един път принципите,се свиква.
natali_80 ,може яйцата да са ти били по-големи,може да си разпределила по-малко количество във формичките и да са станали повече . Въглехидратите и протеините са ти балансирани ,но са  5 ПБ + 5ВБ  = 5 блока ,а не 6

# 374
Вьпрос4е още се лутьм.Таблицата ж зоната е по 1 блок нали така. Зна4и
кашкавал 28 гр+сирене 42 гр = 2 ПБ так ли да разбирам

НЕ МИ СЕ СМЕИТЕ ТРУДНО МИ Е ОщЕ СА СХВАНА ТОЗИ МЕТОД  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт