ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 710
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
vitaivan ,във въпрос номер 4 от блога е записано, че бременните и кърмещите не бива да приемат по-малко от 14 блока. Така че, не се ограничавай в храната само заради фигурата, а давай на бебчето всичко, от което се нуждае. А моят съвет е да се храниш разнообразно и да се стараеш да имаш в едно ядене П, В и М (полезни), дори и да не са строго балансирани, а пресметнати на око. Така няма да се лишаваш от нищо и ще се чувстваш сита. Мисля, че в началото на темата на Симеоновките, имаше едно момиче, което се хранеше по неговите листи и издържа доста време, но последните месеци си позволи всичко и в големи количества, но това е нормално. Тя сподели, че роди здраво и красиво бебче и после много бързо си върна старите килограми.  Hug( Гушки за теб и коремчето) Hug

Ini`, скорошно оздравяване  Praynig  Hug Не знам какви хапчета са ти изписали, но доколкото съм чела стомашни проблеми се оправят най-добре с пробиотици за регулиране на чревната флора. Ако желаеш потърси повече инфо и пробвай.
Мила, можеш ли да ми кажеш как мога да намеря този форум на Симеоновките, за да видя как са се хранили бременни те там, мерси предварителни мила Hug Hug Hug

# 376
plama4e ,няма проблем. Аз съм възприела,че сиренето е също като кашкавала  28 гр.освен ,а изварата е 56 Simple Smile . Така ти предлагам и ти да ги смяташ.
Води се по тези таблици - те са обновени и доста практични.
http://www.bg-zonata.com/storage/docs/ZoneBlocks-15052012-3.htm
  bouquet

# 377
Ини благодаря за отговора зна4и сьм разбрала това е 2 блок

# 378
Ини виждам 4е си по навьтре в нещтата както се казва
Идея за меню 9 блока вси4ко приемам 

# 379
  • София
Здравейте!
 От 6 дена съм в Зоната и кантарът бавно върви надолу. За сега 800гр..
 Днес сутринта обаче кантарът показа +300гр.
 Като помислих какво съм яла вчера реших, че се дължи на тахана с мед, с който прекалих.
 Купих си сусамов тахан на "Балчо". Много ми допадна вкуса му, само дето малко нагарча.
 Затова смесих 2с.л. тахан=4М и 2с.л. мед=4В. Получи се божествен вкус.
 За следобедна закуска(1Б) хапнах 2с.л. от тази смес( не можах да се спра) + 28гр моцарела.
 За вечерята- зелена салата-2В, 1ч.л.зехтин+6 маслинки=3М, 126гр. херинга в собст.сос=3П.
 И за капак- 1с.л. тахан+мед.
 Срамувам се от лакомията си.
 Да видим днес?!
 Къде греша с този тахан и мед?

франсоаза , не се притеснявай - от две супени лъжици мед с тахан не можеш да качиш 300гр. Най-вероятно наистина тази разлика идва от течности. Обаче, така като ти гледам менюто, изобщо не си била в зоната вчера. Ето, да видиш разбивка на блоковете:
 За следобедна закуска(1Б) хапнах 2с.л. от тази смес( не можах да се спра) + 28гр моцарела. - тук имаш 1П, 2В и 2М; трябвало е да добавиш още 1П.
 За вечерята- зелена салата-2В, 1ч.л.зехтин+6 маслинки=3М, 126гр. херинга в собст.сос=3П.
 И за капак- 1с.л. тахан+мед. - тук имаш 3П, 3В и 6М; доста мазнини си изяла за това хранене
Внимавай колко блока от П,В,М ядеш - трябва винаги да са равни, за да бъдеш в зоната  Hug
И другото, което е - тази херинга, ако е пушена и готова за консумация - най-добре свери с етикета, какво количество трябва да хапнеш, защото количествата в таблицата са дадени за сурови риби. Аз бих смятала готовата херинга като риба тон от консерва - 28гр за блок.

# 380
  • София
plama4e прочети предните теми - там можеш да намериш много менюта на всички от нас.
Ето сега за пример ще ти напиша моето меню за днес:
закуска -5 яйца от пъдпъдък, 1ч.л.мед, 1ч.л. сусамов тахан - 1 блок
втора закуска - айран от 220гр. кис.мляко и 3бр. кашу - 1 блок
обяд - омлет от 1 яйце, 56гр. извара и 2/3ч.л. зехтин+ 480гр. домат - 2 блока
сл.закуска - 1блок баница с овесени ядки от блога
втора сл.закуска -1 кюфте с печени чушки от великолепните рецепти на Дани - 1 блок
вечеря - 84гр. печена пъстърва, домат 240гр, прясно зеле-сготвено и изчислено 1В и 1бразилски орех - 2 блока
късна -  айран от 220гр. кис.мляко и 3бр. кашу - 1 блок

Аз в момента ям по 7пъти на ден, пробно, но всеки може да добави по още един блок към две от основните хранения и да яде 9 блока на 5 хранения, както си му е реда  Hug

# 381
  • Варна
Момичета от утре искам да започна зоната.
За закуска имам овесени ядки.
Как си ги приготвяте.
За обяд мисля да си купя кремвирш и какво друго предлагате newsm78.
Слрдобед кисело мляко
 А за вечеря яйце, може би със салата.
Само трябва да сметна по колко гр. трябва да са продуктите/ newsm78
Добре ли е като меню. ooooh!
ПП. Трябва да съм на 8Б.

# 382
Moharet много ми хареса твоето меню за деня ще го пробвам Ако не е много нахално ще се радвам да ми даваш от твоите идеи защото да си призная аз нямам никакви идеи за в кулинарията
А много искам да сваля тези 5 кг 

# 383
Първо : Добро утро на всички  Hug
Второ: Не искам да звуча назидателно, но ми се ще да помоля новите момичета : Ако наистина искате да направите нещо за себе си поразровете се назад в темите и прочетете всичко от край до край. Така хем ще ви се изяснят повече принципите на Зоната, хем ще си намерите много идеи за менюта, а и са обсъждани много интересни неща свързани с отделните храни и добавки. Поне аз така направих като започнах  Wink  Hug
А сега по-ред на номерата  Laughing:

natali_80 , рецептата за мъфини е изчислена за 6 блока. Явно твоите формички са по-малки и затова са ти се получили повече бройки. Аз използвам чашки за крем-карамел, че са по-големи или другия вариант е да си го изпечеш в една тавичка и да си го нарежеш на 6 равни парчета, както аз правя най-често.
danj , с купешка или домашна торта няма никакъв начин по-който да си режимна. Единия начин е да си хапнеш чист протеин и след това само една- две вилички от тортата, но аз не бих се справила така. А другия начин е да се почерпиш за РД на дъщеря си и следващото ти хранене да бъде строго зоново - може и само кисело мляко с ядки, за да компенсираш поне малко калориите, които ще поемеш.
 франсоаза, Пит ти е отговорила много вярно - важно е да не се самообвиняваш, защото винаги ще има поводи за излизане от режима. Важно е следващото хранене да е строго балансирано. А  Moharet ти е посочила конкретните грешки в менюто.

# 384
Тъй като предния пост стана много натоварен да се доизкажа  Joy
vitaivan,Ето я темата на Симеоновките . ЗА съжаление не помня в коя тема точно бяха бременните. Но според мен няма защо да я четеш, тъй като знаеш, че той им дава едни листи с грамажи на храните (или нашите блокове) и трябва да се хранят по тях. За бременните беше увеличил точно броя на редовете, които трябва да хапват (а именно блоковете).
ивка27, овесените ядки и кренвирша са продукти, които трябва да се хапват ,поне в началото, по-рядко. За овесените ядки имаше предложения преди няколко страници, а и назад в темата. А е съвсем друг въпроса, че д-р Сиърс под овесени ядки има предвид съвсем различен продукт - истинските овесени ядки, които изглеждат като житото, а не тези нашите, които са на пазара (това също беше доста дискутирано назад). Към киселото мляко задължително се добавят мазнини и то добри. А и ако не спазваш точните грамажи няма как да си в Зоната. КОпирай си таблицата с грамажите на продуктите за 1 блок от блога и поне в началото се придържай към зелените за по-добри резултати.

# 385
ЗА всички нови момичета :
Ето от тази страница натък е началото на първото ни състезание . Има подробни всекидневни отчети с менюта.
А от Тази -нататък са отчетите за второто състезание .
А аз вече си запазвам място на първия ред сред публиката и с нетърпение чакам трети тур, че е доста интересно по време на състезанията. Кога ще бъде началото?

# 386
Добро утро момичета лек зонуващ ден Simple Smile Mr. Green

# 387
Благодаря за отговорите на Moharet и Dani1712! Ще си взема бележка!  Hug
Доста прочетох по темата, включително книгите на Б.Сиърс и д-рМ.Папазова.
Купих си кухненска везна и започнах да си тегля продуктите, но смятах блоковете по таблицата на Папазова. Разбирам, че тя вече не е актуална.
Сега си разпечатах вашата таблица и ще корегирам.
Мисля, че вчера влязох в Зоната.  Grinning
8.30- 1сварено яйце-1П, 28г пуешко филе-1П, 28г сирене-1П, 1 домат,краставица-1В, 6бр, маслини, кафе
          18зърна грозде-2В и 1 орех-1М;
12.30- 84г пилешки гърди, сготвени с дом.сос, маслини и моцарела(по рецепта от тук)+ салата=3Б
16.30- 1круша-1В, 3 сурови бадема-1М и 28г кашкавал"Култура" с ниска масленост-1П, кафе
19.30- 126г карагьоз на скара-3П, зелена салта,краст.,чушка-1В,1ч.л.зехтин-3М, 18з.грозде-2В
23.00- 220г кисело мляко"Алфатар"+3 бадема=1Б
За деня съм изпила 2,5-3л вода.
Общо за деня 11блока(толкова си ги изчислих).
Днес кантара показа -500г.
Имам въпрос: Какво кисело мляко от тези по магазините консумирате?
Приятен и усмихнат ден!   newsm10

# 388
Тъй като предния пост стана много натоварен да се доизкажа  Joy
vitaivan,Ето я темата на Симеоновките . ЗА съжаление не помня в коя тема точно бяха бременните. Но според мен няма защо да я четеш, тъй като знаеш, че той им дава едни листи с грамажи на храните (или нашите блокове) и трябва да се хранят по тях. За бременните беше увеличил точно броя на редовете, които трябва да хапват (а именно блоковете).
ивка27, овесените ядки и кренвирша са продукти, които трябва да се хапват ,поне в началото, по-рядко. За овесените ядки имаше предложения преди няколко страници, а и назад в темата. А е съвсем друг въпроса, че д-р Сиърс под овесени ядки има предвид съвсем различен продукт - истинските овесени ядки, които изглеждат като житото, а не тези нашите, които са на пазара (това също беше доста дискутирано назад). Към киселото мляко задължително се добавят мазнини и то добри. А и ако не спазваш точните грамажи няма как да си в Зоната. КОпирай си таблицата с грамажите на продуктите за 1 блок от блога и поне в началото се придържай към зелените за по-добри резултати.

Благодаря ти много мила, ще те послущам и ще си продължа както досега, целувки!!! Hug Hug Hug

# 389
  • Варна
Благодаря ви момичета за отговорите.  bouquet
През деня съм на работа и ми е много трудно, ще изчета по подробно нещата за зоната , ще се снабдя с необходимите продукти , което ще стане събота и неделя.  bouquet
А това със състезанието е много интересно и стимулиращо. Wink
Аз съм навита , но например да започнем от понеделник и е 1 октомври, ще мога и да се подготвя.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт