ЗОНАТА и ние - 10 Тема

• 69 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Вятър Таханът се брои за мазнина. Прави се от сусамови семена.

chibka Уцели проблема право в окото  Sunglasses Това е трудното в Зоната... и зависи от вида на ястието. Трябва да намериш свой начин - разделяне на месцата на порции, които предварително си претеглила, например. Погледни рецептите в книгата на Папазова, те са за по няколко блока. Би могла дори да да удвояваш количествата, ако искаш да готвиш големи количества. Обикновено за едно зоново ястие се слагат определеното количество продукти, и после се дели на равни порции от по 1, 2 или 3 блока. От тях сипваш например - на детето 1 блок, на теб 2, на мъжа - по повече блокове.

За навън - слагаш в кутийки, няма как иначе.

В заведение като си, караш на око. Като прекараш няколко седмици в претегляне на храни у дома, ще свикнеш после да определяш и на око. Не е голям проблем + - няколко грама. Ще можеш да прецениш в ресторант колко и какво да ядеш. Дори и да сбъркаш, следващото ти хранене вероятно ще е у дома, и ще е претеглено, и това ще те вкара в Зоната ако в ресторанта си излязла с малко. Не е проблем.

И да, вярно е, че е малко пипкаво всичкото това теглене, изчисляване и разделяне, и че изисква време, но... казват, че се свиква  Wink. За мен това е най-голямото предизвикателство на Зоната.

Успех!

# 301
Искате ли да ви се оплача?
Викам си аз - хайде сега ,купувам си витамини,пия рибено масло,следя си блоковете,тренирам и влизам в ритъм .... И какво ми се случва - някаква чревна бактерия - спирам рибено масло и ми казват да ям сухари ,препечен хляб,картофи и ориз  Laughing Хахахах - и аз казвам - Сега да си наваксам за всички пропуснати въглехидрати ли?   Mr. Green
Сега още ден два ще си пия глупавите хапчета  и да ми минава.Впрочем - явно имам здрава имунна система ,защото за година и нещо съм настивала 2 пъти и се опраях за по ден -два. Simple Smile Сигурна съм,че е заради начина ми на хранене.Сега пак - в събота вдигнах температура и не ми беше добре,но се наспах и на другия ден -бях шен  ,само дето корема ми не е в час,но и това ще мине и ще съм в редиците   bouquet

# 302
Ini, скорошно оздравяване! Hug Ти си човек с воля и аз много ти се радвам! Ще влезеш бързо в ритъм, не се притеснявай!  bouquet

# 303
Милички, как сте, много ми липсвате. Опитвам се да се храня зоново по време на бременността, но ми е много трудно, особенно вечер съм като вълк EmbarassedМоже ли да ми кажете някъде към 12 блока ли трябва да консумирам на ден или? Hug Hug Hug

# 304
 vitaivan ,във въпрос номер 4 от блога е записано, че бременните и кърмещите не бива да приемат по-малко от 14 блока. Така че, не се ограничавай в храната само заради фигурата, а давай на бебчето всичко, от което се нуждае. А моят съвет е да се храниш разнообразно и да се стараеш да имаш в едно ядене П, В и М (полезни), дори и да не са строго балансирани, а пресметнати на око. Така няма да се лишаваш от нищо и ще се чувстваш сита. Мисля, че в началото на темата на Симеоновките, имаше едно момиче, което се хранеше по неговите листи и издържа доста време, но последните месеци си позволи всичко и в големи количества, но това е нормално. Тя сподели, че роди здраво и красиво бебче и после много бързо си върна старите килограми.  Hug( Гушки за теб и коремчето) Hug

Ini`, скорошно оздравяване  Praynig  Hug Не знам какви хапчета са ти изписали, но доколкото съм чела стомашни проблеми се оправят най-добре с пробиотици за регулиране на чревната флора. Ако желаеш потърси повече инфо и пробвай.

# 305
Благодаря, Bibita   Hug и dani1712 ,много сте  мили Simple Smile    bouquet
Иначе ,да взех си пробиотици - Биогайя - 10 лв -10 бр  Laughing златни ще да са  hahaha

vitaivan и аз съм съгласна с Дани - хапвай си ,сега ще имаш нужда ,просто наистина да е някъде около зоната ,сигурна съм,че ще се чувстваш  по-жизнена,отколкото ако си набавяш енергия от бързи въглехидрати.
Споделяй ни как върви.   bouquet

# 306
  • София
Мила Ini` много съжалявам, че не се чувстваш добре. Стискам палци бързо да се оправиш. Хубаво си направила, че си взела пробиотик, само един съвет - следващия път не взимай Биогайа. Тя сама по себе си не е лош продукт, но първо е доста скъпа и второ съдържа само един щам бактерии в себе си, а е хубаво в пробиотиците да се съдържат три щама - Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus gasseri, Streptococcus thermophilus. Не казвам, че няма да ти помогне - ще ти помогне разбира се, но просто даваш много пари за по-малко бактерии и чисто финансово не си заслужава. Аз пия един пробиотик всяка зима от няколко години насам и съм много доволна - струва 22лв, има 5 щама и ми стига за 1 месец, но не съм сигурна дали мога да напиша марката, че да не излезе реклама. Както и да е, увлякох се малко Simple Smile Бързо оздравяване и те очакваме скоро пак в редиците на Зоната Simple Smile

vitaivan  яж си по 14 блока на ден и не му мисли Simple Smile Съветвам те да ги разпределиш така, че да не ти се падат повече от 3 блока на хапване, за да не поемаш огромни количества храна наведнъж и да ти става тежко. Може да ги разпределиш в повече хранения - 7-8 на ден. Може да се храниш на 2 часа или пък да имаш по-чести хранения, когато усещаш повече глад. Недей да гладуваш и недей да се тъпчеш, опитай се да намериш своята златна среда. В крайна сметка в момента целта не ти е да сваляш килограми, а да поддържаш оптимално здраве, така че можеш да си позволиш повече да експериментираш  Hug

# 307
Ini` Ини, съжалявам, че си хванала това неразположение, много е неприятно, понякога е и изтощително. Пожелавам ти бързо възстановяване  Hug

Moharet Вече умирам от любопитство кой е този пробиотик?  Simple Smile Напиши го  newsm17

vitaivan   Аз, като "Симеоновка" със стаж Laughing, преди 3 години реших да се храня в Зоната по време на бременността, но за съжаление успях само в самото начало. От четвъртия месец нататък му отпуснах края, а в последните 2 месеца ядях бясно, и точно тогава трупнах "това", което сега още не мога да сваля  Embarassed Важно е също и след раждането да останеш в Зоната, че и тогава може да се качат килограми, които после трудно да свалиш.  

# 308
Ini` успех в борбата с стомашните проблеми. И у нас това беше много чест проблем -носеше ги малкия тия ротавируси от градината, докато не го ваксинирах с Ротарикс и не сме се натръшквали оттогава-сложихме бариерата май newsm78. В тая връзка искам да ви попитам какво мислите за ваксинирането-предстои гаден сезон и мисля да се боцнем с противогрипни, а чувам ужасно разногласни мнения по въпроса. Чух даже, че има противогрипна детска, но засега само против получавам като мнения , само една моя приятелка лекар е "ЗА".
Carmen, много си мила и изчерпателна както винаги . Голямо БЛАГОДАРСКО за отговора  Hug
Moharet , и аз умирам от любопитство  Thinking Пробвай да ни го напишеш тоя пробиотик, а ако не бива модераторите ще го делнат. И аз ще ви споделя със същия риск какви Омега 3 ми донесоха снощи, мнооого похвалени, че нямат синтетика а са изцяло с органичен произход-на марката NUTRILITE са. Добавките у нас аз купувам само от тази марка-витамини, калций, даже сега си взех един чесън на таблетки, да преборим вирусите #2gunfire Доволна съм от тази марка и малкия ги обожава-много са вкусни и лесни за прием.
vitaivan папкай миличка на воля не се ограничавай сега-слушай тялото си то знае най-добре. Когато започнеш да кърмиш обаче бъди внимателна-тогава се качва най-много. Поне с мене беше така. Успех !

# 309
  • Троян
Здравейте,от скоро се опитвам да спазвам Зоната и искам да попитам нещо!
 Може ли следобедната ми закуска да се състои от 1 мляко с нес кафе и трябва ли да добавя мазнина от 1 блок ?
Четейки темите разбрах ,че 8 гр.шоколад е 1БВ така ли е?
Фъстъците,семките,бадемите трябвали да са сурови задължително?
И може ли да ми кажете какви са тези шоколадови барове който чета ,че ядете?
Благодаря предварително!

# 310
Natali, не съм много сигурна, но мисля че 4-5гр шоколад бяха 1Б мазнина, не въглехидрат.

# 311
Така...от днес и аз опитвам да съм в зоната Simple Smile Последно изчислих, че трябва да хапвам по 9 блока. Реших да ги разпределя по 2 на закуска, обяд и вечеря и по един за 2те междинни хранения и 1блок преди лягане - та общо 9. Как мислите добро ли е това разпределение или трябва да променя нещо? На закуска хапнах 1филия ръжен хляб 2/3ч.л. масло и 56гр сирене - това според моите изчисления трябва да са 2 блока /2БП+2БВ+2БМ/. След това късната закуска /както го кръстих едното междинно хранене Simple Smile/ беше 125гр кисело мляко //1В+1П/ и 6 фъсъка /1БМ/. За обяд хапнах 240гр домат /1БВ/+ 240гр краставица /и това го смятах за 1БВ/, та станаха 2БВ+пуешко месо 80гр /2БП/+6 маслини /2БМ/. Та досега това съм хапнала за целия ден, а то не е никак малко така като гледам Simple Smile. Кажете моля ви, правилно ли се ориентирам в таблицата и правилно ли смятам? Или само се заблуждавам, че съм в зоната?

# 312
Благодаря ви милички за изчерпателните отговори, много ви обичкам всички!!!! Hug Hug Hug

# 313
sstefy, 240гр краставица са половин В, не 1. 480гр са 1В. А ти в България ли се намираш? Ако да, киселото мляко трябва да ти е 220гр за 1В+1П. Даже в нащо кисело мляко има повече В, отколкото П, така че ако можеш го замени с нещо друго и само вечер (че е по-леко) го приемай като последно хранене за деня, преди лягане. Simple Smile

# 314
MeRiTo, благодаря за бързия отговор! Simple Smile Аз прочетох, че краставицата трябва да е 480гр, но не можах да изям толкова, затова само 240гр хапнах. И да, в България съм, благодаря за инфото за киселото мляко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт