ЗОНАТА и ние - 10 Тема

  • 69 705
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 0
Поздрав за усмихнат и ползотворен ден!

# 406
  • Мнения: 161
Opitax se da bada na linata dieta no ne6to mi se vie sviat i pak 6te si mina na zonata
2 bloka
file 42 gr + sirene 42 +domat 240 +80 grozde+6 maslini
a dosega 2 kofi4ki mliako 2% s orexi

# 407
  • Мнения: 161
ВЕ4Е МОГА ДА ПИшА НА БГ Grinning
щЕ ИМА ЛИ СЬСТЕЗАНИЕ ОТ 01.10 АЗ САМ 59 КГ А ЗАПО4НАХ 60 КАТО СИ ПРИЗНАВАМ ИЗОБщО НЕ БЯХ ЗОНОВА ЗАщОТО НЕ МОЖЕХ ДА СЕ ОРЕНТИРАМ В НА4АЛОТО И ПАК ИМА РЕЗУЛТАТ
А ОТ 01.10 СЬМ НАПЬЛНО В ЗОНАТА И ТОГАВА ДА ВИДИМ ИСКАМ 55 КГ НО ЗА МЕНЕ Е ПО ВАЖНО СЬНТИМЕТРИ

# 408
  • София
  • Мнения: 865
Привет, дами!

Да видим дали съм разбрала правилно. След беглият поглед, който хвърлих на началната страничка, установих, че имам нужда от 9 протеинови блока на ден. Видях и табличката с храните. Да разбирам ли, че един примерен ден би трябвало да бъде: 1 ПБ, 2 ПБ, 3 ПБ, 1 ПБ, 2 ПБ?
Ако съм разбрала правилно, значи съм готова за състезанието от 1-ви октомври Simple Smile)

п.п. Също така, разбрах че 1 ПБ или една порция се състои от 7 гр. протеин, 9 гр въглехидрат и 1,5 гр. мазнина? Не знам дали сте коментирали ето този сайт: ввв.калориенбаланс.ком, но ще се опитам с негова помощ да изчисля седмично меню, за да не се тормозя на всяко хранене.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 11:30 от Киара*

# 409
  • София
  • Мнения: 783
Киара* Малко се обърках в началото, защото 1ПБ означава 1 протеинов блок, но като изчетох всичко, мисля че правилно си разбрала принципа  Hug Сподели как мислиш да разпределиш храненията си и имай предвид, че последното хранене трябва да е точно преди лягане и зареди това всички ние ядем по 1 блок за последно хранене, защото иначе идва прекалено много. За изчисляването на храните- най-добре ползвай таблицата от блога, защото там си е написано за всяка храна какво количество ти трябва за 1П, 1В или 1М и не е необходимо да пресмяташ ти сама всичко. Още повече в зоната въглехидратите се смятат след като се извади количеството на фибрите, което лично мен би ме затруднило да пресмятам всяко нещо. А и другия плюс на таблицата е, че там е отбелязано кои храни са по-благоприятни от други. Ако искаш сподели някое примерно меню и ние ще ти кажем дали е правилно пресметнато. Успех ти желая и не се притеснявай да питаш  Hug

# 410
  • Мнения: 204
Да попитам дали съм изчислила правилно. В 100гр смокини има 19.18гр въглегидрати. Това означава, че в 1 БВ трябва да се консумират 47гр смокини. Така ли е  Praynig

# 411
  • Мнения: 161
Zdravei te  na vsi4ki izviniavam se 4e pi6a taka no ne6to pak ne moga da prevkly4a na Bg.Imam vapros kam tezi s po goliam opit.Taikato ot ytre msial da sam napalno v zonata iskam da si napravia tele6ko vareno kato bylon
no ne moga da iz4eslia kolko bloka sa tova
Sega 6te vi kaja prodyktite i 6te sam blagodarna da mi pomognite
TELE6KO MESO - 275 gr
KARTOFI -425 GR
MORKOV 100GR
LYK-60
PIKANTINA
NE SLAGAM ZEXTIN NITO OLOI 
Moje i da namalia stiga da stane po zonata
az se xrania po 9 bloka
Blagodaria predvaritelno 6te 4akam
tova misla da iam ytre na obiadi na ve4era

# 412
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 130
Ох Simple Smile аз  сега април месец ще направя 2 цели години от както съм плътно в зоната ( с много малко забежки разбира се) и колкото и да имам претенции, че съм дълбоко запозната с почти всичко около зоната, така и не се научих как да ям супи по Зоната, освен ако не е сготвена за едно хранене в мини тенджерка  Mr. Green Не мога да си представя да наготвя ЗОНОВО телешко варено  ( едно от любимите ми)  и после да позная по колко да  загребвам от тенджерата и да знам че си слагам 3 блока например  newsm78. Колко картофа , колко парченца месо и колко грама бульон да попаднат в черпака  Joy За мен единствения начин да ям супа, е да си я наготвя за една порция Simple Smile
 Съжалявам, че не мога да помогна  Blush

# 413
  • Мнения: 1 385
И аз вчера се чудех за супите. Този въпрос ме вълнува от 2-3 години.  Дъщеря ми обича само крем супа /и от една седмица се опитва да е в Зоната, но аз отговарям колко да сипвам в чинията  Laughing/ Е, не зная как да сготвя 1 тенджера и после колко сипвам в купичката  newsm78

# 414
  • Варна
  • Мнения: 435
Ох Simple Smile аз  сега април месец ще направя 2 цели години от както съм плътно в зоната ( с много малко забежки разбира се) и колкото и да имам претенции, че съм дълбоко запозната с почти всичко около зоната, така и не се научих как да ям супи по Зоната, освен ако не е сготвена за едно хранене в мини тенджерка  Mr. Green Не мога да си представя да наготвя ЗОНОВО телешко варено  ( едно от любимите ми)  и после да позная по колко да  загребвам от тенджерата и да знам че си слагам 3 блока например  newsm78. Колко картофа , колко парченца месо и колко грама бульон да попаднат в черпака  Joy За мен единствения начин да ям супа, е да си я наготвя за една порция Simple Smile
 Съжалявам, че не мога да помогна  Blush

Извинявай, ако си споделяла, но не съм видяла - какви са ти резултатите за почти две години в зоната?

# 415
  • София
  • Мнения: 783
И аз вчера се чудех за супите. Този въпрос ме вълнува от 2-3 години.  Дъщеря ми обича само крем супа /и от една седмица се опитва да е в Зоната, но аз отговарям колко да сипвам в чинията  Laughing/ Е, не зная как да сготвя 1 тенджера и после колко сипвам в купичката  newsm78

Според мен нямаш грижа с крем супата, защото е хомогенна консистенция - предварително мериш колко блока готвиш, например 4 блока и ще я хапваш на 4 пъти по 1 блок. Когато е готова супата я делиш на 4 равни части по 1 блок и си готова  Hug
А с другите супи процедирам по следния начин /само че не мисля, че е приложим за телешко варено, защото продуктите са много на едро нарязани/. Готвя пилешка супа от 8блока, например, която искам да ям 4 пъти по 2 блока. Нарязвам продуктите на ситно и след като е готова, я прецеждам през гевгира. Меря на кантарчето "твърдата" част и я деля на 4 равни части, след това разделям и бульона на 4 равни части и така имам 4 порции по 2 блока Hug

# 416
  • София
  • Мнения: 865
Добро утро, Момичетаааааа   bouquet

Хайде на чаша горещ чай  Heart Eyes
Все още не съм измислила какво ще закуся, но имам една активия под ръка и може би ще трябва да я комбинирам с някое филе за момента  Laughing

# 417
  • Мнения: 161
Dobro ytro na vsi4ki ot dnes sam se nastroela za 100% da sam zonova neznam dali 6te ima sastezanie no az se sastezavam sama sas sebe si Grinning.Vseki den 6te si pi6a menuto i ako sbarkam vednaga mi kajete .Zapo4vam s teglo 59kg celta e 55 no po vajnoto e santmetri Wink
Xrania se 9 bloka
Tazi sytren zakysix v 9.30 - 2 bloka
pye6ko file 42 gr+sirene 42 gr+domat 240gr+100 gr iabalka +6 maslini
Obiad -3 bloka
Tele6ko vareno 84 grama+130 lyk + morkovi 80 gr / tova zady6eno/ +240 4erveni 4y6ki +6 maslini +3 badema
sledonedna zakyska 1 blok pile6ko fili-42 gr+domat 240 +3 maslini

Последна редакция: пн, 01 окт 2012, 11:23 от plama4e

# 418
  • Мнения: 496
 plama4e , успех в състезанието сама със себе си  Peace
Менюто ти е чудесно, само сиренето ти трябва да бъде 28 гр, ако е обикновено и 42 гр само, ако е обезмаслено.

Киара*, ако използваш мляко за закуската си то садържа равен брой блокове П и В и трябва да добавиш само мазнини - някакви ядки.

ЗА супите и аз като Moharet   си режа продуктите (предварително измерени )на ситно, измервам и количеството вода с купичката, в която ще сервирам , според блоковете, които ще хапвам ( по често правя 9 или 12 Б, разпределени за 3 или 4 порции *3Б). След това прецеждам гъстата част, разпределям според порциите по 2 или 3 блока и разпределям и течността за определения брой порции. Още горещата супа я разпределям по този начин в бурканчета с винтова капачка за по 1 порция от 2 или 3 блока, според случая, завинтвам и обръщам с капачката надолу.Те си хлътват и се стерилизират от самосебе си. След 1/2 час прибирам в хладилника. Така не ми се налага да ям едно и също , а и имам нещо готово подръка, когато нямам нещо подходящо наготвено. По този начин разпределям и някои яхнии в бурканчета.
 

# 419
  • Троян
  • Мнения: 86
Здравейте,отново съм с питанка?
Изчислявам си пилешкото бяло месо за 42г,но май съм в грешка?Нещо не мога да разбера от табличката!Кога да го смятам за 28г?Пилешките гърди не са ли бялото месо,ако е така по таблица са 28г.,а пък за пилешко месо печено варено е дадено 42г.?Питам с две думи кое да тегля за 28 и кое за 42г.?
И още нещо ме интересува каймата (телешка или пилешка) смляна на място от месо за 42г. ли да смятам?

Общи условия

Активация на акаунт