Имате ли 'тайни' пари?

• 33 604
  • 423
  •   1
Отговори
# 315
  • град-държава
Не зная кои са тези, които са казали "никога не може да ми се случи", аз самата не съм скрила и 1 лев от мъжа си. Предполагам, че едва ли ще ми бъде мъж преди изобщо да е стигнало до там положението.

# 316
  • София
ahasver, ти очевидно разбираш спестяването на пари от единия партньор, без да уведоми другия за това, като нещо много лошо и подло. Аз го разбирам като разум и далновидност.

Наистина човек никога не знае какво точно може да му поднесе живота. Примери много. Нищо престъпно няма в това да заделиш пари, които най-вероятно ще бъдат използвани отново в семейството в някой кризисен момент. Никой не е застрахован от нищо. Прекалената категоричност не е от ничия полза.

# 317
ahasver, ти очевидно разбираш спестяването на пари от единия партньор, без да уведоми другия за това, като нещо много лошо и подло. Аз го разбирам като разум и далновидност.

Наистина човек никога не знае какво точно може да му поднесе живота. Примери много. Нищо престъпно няма в това да заделиш пари, които най-вероятно ще бъдат използвани отново в семейството в някой кризисен момент. Никой не е застрахован от нищо. Прекалената категоричност не е от ничия полза.

Да заделяш пари и да КРИЕШ, са две съвсем различни неща, не мислиш ли?

В едно нормално семейство, парите се заделят със взаимно знание и решение.

# 318
Да, имам тайни пари, който към края на месеца обикновено се превръщат в общи Laughing

# 319
  • Linz
Предполагам, че едва ли ще ми бъде мъж преди изобщо да е стигнало до там положението.
А ако имаш властен мъж, който те заплашва, че няма да видиш децата, ако се разведеш?

# 320
  • град-държава

Намирам го за нещо, което ми говори, че в това семейство нещата не са както трябва според собствените ми убеждения за тях такива, каквито смятам за нормални. Бих била безкрайно обидена, ако някой живее и си натиска парцалите, когато има толкова ниско мнение или някакви други скрити и не особено топли чувства спрямо мен.
Не виждам причина един човек да не заделя и спестява открито средства при едни нормални взаимотношения, както и не виждам причина този човек да не намери решение за съществуващите или възникнали внезапно проблеми, по един или друг начин.

А ако имаш властен мъж, който те заплашва, че няма да видиш децата, ако се разведеш?

Истината е, че никога до този момент не ми се случвало да имам взаимотношения каквито и да били с мъж, от който се страхувам, да не казвам, че не ми се е случвало да се страхувам от мъже.
На един мъж колко му е акъла личи много преди появата на децата и съвместното съжителство/брака, както вече казах бих решила проблема изобщо преди да се стигне до криенето на пари.

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 15:25 от ahasver

# 321
  • Linz

Истината е, че никога до този момент не ми се случвало да имам взаимотношения каквито и да били с мъж, от който се страхувам, да не казвам, че не ми се е случвало да се страхувам от мъже.
На един мъж колко му е акъла личи много преди появата на децата и съвместното съжителство/брака, както вече казах бих решила проблема изобщо преди да се стигне до криенето на пари.
Явно си много млада и още не знаеш времето колко много може да промени един човек.
Понякога животът се извърта на 180 градуса.

# 322
Предполагам, че едва ли ще ми бъде мъж преди изобщо да е стигнало до там положението.

Хммм, в подобен случай отделянето на пари и изобщо парите биха били най-малкия проблем. Проблемът ще бъде психическото и физическото оцеляване на жената и на децата й.

Но темата, доколкото я чета, е за "нормалните" семейства, а не за проблемните.
Надали бих допуснала някой да ми иска подробен отчет на харчовете /от 19-годишна се издържам сама и отчет никога не съм давала на никого/, но и не бих уважавала себе си ако лъжа съпруга си и крия от него.
"Тайните" ни пари са явни и на двамата. Реално аз ги отделям, съгласно разпределението на приходите и разходите у дома, но и през ум не ми е минавало да скривам някой и друг лев.
Е, не му казвам кое и за колко съм си купила, когато тръгна да си купувам обувки и бижута - това е страстта ми. Той пък не пита, защото знае, че няма да е за сметка на семейството. И така.
Разбира се, ако имам късмет да изляза в майчинство в близките години, сигурно ще крия пари - от себе си, за да ги разпределя по-удачно и да не се налага да си променяме стила на живот първите 2-3 г.

# 323
  • София

Да заделяш пари и да КРИЕШ, са две съвсем различни неща, не мислиш ли?

В едно нормално семейство, парите се заделят със взаимно знание и решение.

Ако ми дадеш определение за нормално семейство обаче, ще се съглася.
Я се огледай из подфорума - на един му липсват пеперудите, други спят отделно, трети не знам си какво...Колкото хора, толкова разбирания за нормално семейство.

Намирам го за нещо, което ми говори, че в това семейство нещата не са както трябва според собствените ми убеждения за тях такива, каквито смятам за нормални. Бих била безкрайно обидена, ако някой живее и си натиска парцалите, когато има толкова ниско мнение или някакви други скрити и не особено топли чувства спрямо мен.
Не виждам причина един човек да заделя и спестява открито средства при едни нормални взаимотношения, както и не виждам причина този човек да намери решение за съществуващите или възникнали внезапно проблеми, по един или друг начин.
брака, както вече казах бих решила проблема изобщо преди да се стигне до криенето на пари.

Ок, и аз мога да съм категорична.  Peace
А пък според моите представи и убеждения този, който не си е сложил един лев настрана, защото имал идеалното семейство, е меко казано неразумен. Толкова много неща могат да се случат в едно семейство, че въображението не ми стига.

# 324
  • град-държава
Реди , насилник не се става за една нощ. Малко или много във времето разни отклонения проличават по един или друг начин.
А и така да бъде, с какво явните пари са нещо по-малко от скритите. С какво ще ти помогнат повече от явните. Аз не виждам как някой може да ми бърка в банковата сметка без пълномощно от моя страна, или просто трябва да си в тотална зависимост и сам самичък на този свят...

orchid, аз също имам настрана, но не крия това от мъжа ми.

# 325
Ако ми дадеш определение за нормално семейство обаче, ще се съглася.

Нормално семейство, според мен, е това, в което партньорите се чувстват удовлетворени от начина, по който са "уредили" отношенията си. И когато не е необходимо да лъжеш другия или да се преструваш пред него на друг човек.
Толкова.

# 326
  • София
azaf, ако правилно те разбирам, щом имаш тайни резерви настрана, значи се преструваш пред мъжа ти на друг човек?  newsm78
Но ако той знае за тайните ти резерви, значи сте нормално семейство?

Разликата е, че аз не разбирам тайните резерви като липса на доверие и обидно отношение към партньора, а като едно изкушение по-малко да изхарчим тези пари за някоя глупост, например.

# 327
  • Linz
Реди , насилник не се става за една нощ.
Точно за това става въпрос. А когато си вътре в ситуацията и има независещи от теб обстоятелства, решението може да се окаже много трудно. Една заделена сума би могла да го направи по-лесно.

# 328
azaf, ако правилно те разбирам, щом имаш тайни резерви настрана, значи се преструваш пред мъжа ти на друг човек?  newsm78
Но ако той знае за тайните ти резерви, значи сте нормално семейство?

Разликата е, че аз не разбирам тайните резерви като липса на доверие и обидно отношение към партньора, а като едно изкушение по-малко да изхарчим тези пари за някоя глупост, например.

Като лъжа го разбирам. Като недоверие към него. Какво означава "изкушение да ги изхарчим"? По-скоро това е егоизмът той да не ми ги изхарчи, а да си ги изхарча аз. Така ми звучи.
Но... не знам реално.
Писах вече, че при нас никой нищо не крие, понеже не се налага. Хем са общи, защото всеки има достъп до сметката на другия. Хем всеки си харчи от неговите и за общите неща, и за своите, и за отделяне, и пак остават. Дано да сме живи и здрави и да е все така.
Когато се е налагало преди години да заделяме пари, защото е имало опасност да не стигнат за нещо или за подсигуряване на края на месеца, пак не ми е минавало през ум да ги крия, защото го познавам и му имах доверие, че наистина ще ги изхарчим заедно за семейството, а няма да ги вземе и да ги изхарчи някъде за глупости.
Аз тайни резерви нямам - имам си моя сметка. Той също. Ако се разделим, всеки си знае кое е неговото - и парите, и имуществото. Няма опасност единият да завлече другия, че да се лъжем на дребно /още повече, че имаме и семеен бизнес, който е 50:50 на двамата и започнем ли да се лъжем там.../.

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 15:55 от azaf

# 329
Не крия пари, но имам известна сума в българската си сметка, в която всеки месец влиза един наем.
Той знае за съществуването на тази сметка, но няма идея колко точно са парите.  Mr. Green
От същите тези пари му купувам и подаръци за разни поводи, както и за себе си някои по-скъпи глезотии, закупуването на които би трябвало да бъде обсъдено, ако се плащат от семейния бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт