МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
Ехеееее, момичета, здравейте! Помните ли ме?.......
Бях изчезнала за 3 месеца и половина и бях без нет..... За новата учебна година обаче се приземихме в София, целокупно и съвкупно, окабелихме се, т.е. сдобихме се с нет..... и почти месец след приземяването ми аз успях да седна пред компютъра  Crazy, от което се чувствам особено горда и удовлетворена....... Дай Боже повече такива възможности да имам  #Cussing out Crazy
И така накратко как премина нашето приключенско лято. Първо премина далеч, далеч от всички планове, които бях съградила........ Един месец бяхме при свекър ми в Созопол, където си беше жива война....... Ама аз оцелях, мисля даже, че и победих........ #Silly Joy Най- важното обаче беше, че децата бяха доволни и се чувстваха много добре. После бяхме и при баща ми в Кремиковци пак за около месец и малко и там си беше военно положението  Wink. През останалото време бяхме на почивки в Златоград, Елените, В.Търново и тогава се чувствах най-добре. Не готвех, не чистех, не сервирах, не миех чинии....... Кеф... Истинско удоволствие ми беше да изпера дрешките и да ги изгладя, направо си се забавлявах, виждаше ми се толкова малка и нищожна работа..... Нямаше и мърморещи дядовци наоколо, нямаше дразнители.......
Иначе лятото премина сравнително спокойно, като изключим един инцидент с мъжа ми, за малко щяха да му отрежат крака, заради една незначителна раничка, по точно едно ожулване. Но се оказа, че имал диабет и то стряскащите 22 стойности, без да знаем и така се стигна до невероятно силна инфекция, 40 С Т, бълнувания и Бърза помощ. За радост всичко се размина благополучно, крака си е на място. Но заради тази случка той спря да работи цяло лято и съответно всички мой планове се развалиха и така се наложи да обикаляме из България....... Не че ми беше лошо, де......... Само малко престоя при баща му ми дойде в повечеееееееееееееееееее Weary, ама и това изтърпях.....
Другото около нас  е, че Явор е първокласник, а Мишо в понеделник тръгва на градина. Явор се представя просто отлично. Много съм горда с момченцето си. Всички много го хвалят. А тетрадките му просто са разкош  Heart Eyes. Единственият проблем беше учителката от занималнята. Още първия ден, като и поднесе детето цвете, тя се тросна, че била мислела накрая да и ги дават, а не в началото..... Маркирах си я аз още тогава  Naughty Два дни по късно самата тя ми каза, че хич не и се занимавало с деца и хич не и се работело (пенсионерка е), ама племенницата и си търсела работа и тя решила и тя да си потърси, да не я изкарат най-мързелива в родата  Shocked....... А преди това работела на щанда със сиренето и кашкавала в "Европа"...... А аз се чудех от къде ли ми е позната. И веднага я свързах със злобната и гадна продавачка на сирене, с която съм се карала 100 пъти..... Това ми беше достатъчно за да си махна детето веднага от там и да го запиша в частната занималня в училището. Много съм доволна от госпожите там, след няколко дни преместих и Дани там. За една седмица напредъка на Дани е невероятен  Grinning. А пък малкото Мишле тръгва след два дни на градина. Така ми е свито. Знам си, че много ще реве милото. Моето сладко бебе. Обаче искам да е сред деца, да се социализира, да е контактен, ангажиран...... Много вярвам, че тези неща се изключително важи в развитието на едно дете. А и самия той е толкова контактен и така търси деца и се заиграва. Вчера като отидох да покажа документите в градината, да видя наред ли са и той така весело влезе вътре, лъчезарно се запозна с учителката и веднага тръгна по едни дечица, които отиваха на футбол. После с рев го изведох от градината. Обаче знам, че това е само първия път, после ще има рев и вой........ Притеснявам се за него, че не говори, само отделни думи, кратки изречения и то неправилни, иначе е много умен, всичко разбира, будно и любознателно дете е, но не ще да говори....... И е на памперс и това си ми е проблем. Но затова съм виновна само аз, а и това, че лятото много пътувахме и аз все се страхувах да не се напикае в колата, че е и трудно после за преобуване...... И все така, хайде от утре, от понеделник......
Четох малко по диагонал  Embarassed, че доста съм изпуснала, та не разбрах, всъщност този месец среща имало ли е? Ако още не е имало, ще дойда с удоволствие Grinning
А за 09.12. сме на линия. Пишете ме в кулинарния конкурс със соленки с кашкавал "Ала Даниела"  Crazy
И накрая да се похваля с новото си хоби, което изключително много помага на особено НЕстабилната ми нервна система. Правя си гердани, това да си нижа мъниста доста ме успокоява и после с гордост се "фръцкам" с тях. Даже мисля да си отварям и магазинче, ама нещо не си намирам подходящо помещение. Ако знаете някое такова, моля кажете ми. Да е малко квадрати, 10, най много 15 и да е на централно, възлово място. И в тази връзка с герданите, 09.12. е Св. Анна, с удоволствие бих поднесла на празника изработен от мен подарък на всички мами Ани  Heart Eyes.....

За сега от мен е това. Бях много дълга, благодаря ви, че ме изчетохте.

Лека нощ и хубава събота и неделя!

# 361
  • София
Дани Hug благодаря ти, че ни разказа толкова подробно как сте изкарали лятото. Много ми беше интересно да изчета поста ти. Толкова много неща са ти минали през главата  ooooh! Никак не ти е било лесно, но вече тези грижи са отминали. Желая здраве на мъжа ти и да ви е подкрепа. Мишето, ще се справи в градината.

Като си намериш подходящо магазинче Hug, ако ти трябват още нещица - ей така за повече калабалък  Mr. Green , ще се включа с нервощадящото ми хоби. Правя едни цвеКета за момиченца, които вече станаха завидно количество, та им измислих и органайзери, на който да ги закачам, че почнахме да преливаме.

# 362
  • София
Ех, какви сръчни и талантливи мами имаме  Hug Браво, момичета! Аз съм с две "леви" ръце и нищо такова не умея. С удоволствие ще разгледам вашите творби и може Мони да намаже някоя дрънкулка  Wink Ех, как съжалявам, че не се казвам Ана  Laughing Може да си направите изложба на празника, ако мислите, че ще ви бъде полезно за реклама на нещата, които правите. Знам, че има и други сръчни момичета, така че може да оформим един кът за вас. Кабо Алма, какво мислиш?

Момичета, ако някоя от вас има идеи за евентуални спонсори за лакомства на децата, подаръчета, книжки, нека да се задейства. Миналата година Еми направи някои много добри контакти и сега пак ще пробва. Но не отказваме и други  Wink Не е лесно да намериш подаръци за 100- тина деца на различни възрасти, които добрия старец да раздаде. Ако мислите, че не е нужно да идва дядо Коледа, може и ние да си раздадем като едни добри негови помощници. Кабо Алма, ще имаме ли озвучаване, музика? Как стои въпроса с внасянето на храна, тоалетна, почистване ,украса? Не че е скоро, но да сме наясно и да знаем как да подредим нещата.

Имам една близка, която в понеделник роди близначки от трета бременност. Има още едно момченце и едно момиченце. Да са живи и здрави! Ще я поканя да пише, когато има време и сили  Wink

# 363
slavina_S,благодаря ти и на теб,но ние с мъжа ми се спряхме на VW Sharan и на Citroën c8,та като му дойде времето,ще е една от тия двете коли Simple Smile

# 364
  • София
Някой да иска кафеLaughing
Появявам се и аз да докладвам, че съм жива и здрава. Wink Просто умората ме надвива и не ми оставя време за тук. Blush

Ще отваряме ли друга тема за организацията на празника? На линия съм за кулинарния конкурс, ако е възможно пак да бъде направен такъв. Идвам с хляба и ножа! Laughing

# 365
Хей, Дани, звучиш много бодро! Браво на теб!

Sunny girl, браво за куража да отгледате още две мъничета! Желая ти спокойна бременност! Peace

Така ми се иска и ние да присъстваме на празника, но...някой ден ,мейби... Thinking

Аз пък да ви се похваля си изкарах първите парички тук и сега ще си ги кътам, за да си преведа най-накрая дипломата. Дадох едно интервю за едно изследване относно предизвикателствата пред българите, които работят тук като самоосигуряващи се и ..взеха, че и ми платиха. Направо се почувствах супер супер щастлива. Не че сумата е голяма, но все пак ...подейства ми добре на самочувствието, щото пък и на нидерландски беше. Липсата на работа не ми се отразява добре. Непрекъснато броя месеците, откакто не съм работила и месеците, които евентуално още няма да работя, заради обучението, което чакам да започна. Мислех си да шия малки гобленчета и евентуално да търся пазар за тях, но пък няма да имам време езика да уча..та ни така , ни иначе. Но хубавите неща, казват, стават бавно...така че ..търпението му е майката..

Днес тук има избори и много се надявам да не спечелят националистите, че лошо тогава. Искат да разделят страната на две, против емигрантите са и все от тоя род.

Надявам се да не съм ви развалила настроението с моите грижи!
Желая ви хубав ден и весел празник на празнуващите Петковден!
  bouquet

# 366
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet

С изключително удоволствие разгледах темата ви,
и реших да ви поканя, ако желаете да гласувате в
анкетата на тази тема, за да може и чисто статистически
да се потвърди, че за щастие нараства раждаемостта,
както и броят на многодетните семейства в България.  Simple Smile Hug

Да са ви живи и здрави прекрасните дечица!

Колко деца имате?

# 367
  • София
Здравейте и от мен. Аз също не съм писала отдавна, но пък всеки ден набързо хвърлям по един поглед на темата.

Добре дошли и леко бременеене на новите мами  Peace

Аз си почивам от лудницата вкъщи с плетка в ръцете. Преди седмица изплетох на децата магаренцито Йори, скоро започвам "Костенурките Нинджа".  Laughing

При нас няма нищо ново. Големият син тръгна на училище за първи път. Никак не му се учи, даже сподели, че с всеки изминал ден му става все по скучно. Редовно си забравя учебници, моливи, дори и якето... Обясняваме по сто пъти едно и също нещо, но през едното ухо влязло, през другото излязло. С джобните си пари, няколко пъти си купува гумички за моливи. Казах му, да си харчи парите за нещо от което има нужда или за храна и той на следващия ден ги похарчил за химикалка... Смях...
Средния син миналата седмица тръгна на детска градина. Голям рев е всяка сутрин, а познава учителките си, защото брат му беше при тях.
Най-малкото диване, като ги няма братята му се забавлява с котката. Имат много странна връзка. Дребния го търси за да го тормози, а Луци пък го хапе и дере. После в знак на любов си удрят главите... Целите му ръце са издраскани, но малкият не се отказва.
Вечер е някаква лудница, докато ги изкъпем и нахраним... и до 22ч. всички сме по леглата.

Лека седмица ви желая.

# 368
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet

С изключително удоволствие разгледах темата ви,
и реших да ви поканя, ако желаете да гласувате в
анкетата на тази тема, за да може и чисто статистически
да се потвърди, че за щастие нараства раждаемостта,
както и броят на многодетните семейства в България.  Simple Smile Hug

Да са ви живи и здрави прекрасните дечица!

Колко деца имате?
Хубава анкета, но раждаемостта не нараства, за жалост.

Но пък аз съм оптимист! Пра-пра-пра внуците ми ще говорят китайски и ще ядат с клечки, а в училище след пети клас - втори език ще им е ромският! А българското племе ще стане световно известно като маите и ацтеките - изчезнало и оставило след себе си паметници на древната си култура - панелки и речник с правилното изписване на чуждите думи в българския език. Mr. Green
Ех, славно е да си бил част от последните динозаври! :Р

# 369
  • София

Хубава анкета, но раждаемостта не нараства, за жалост.

Благодаря на всички, които се включиха!  bouquet
Не са гласували толкова хора, колкото би
ми се искало, но модераторите преместиха
темата и ми се струва, че в този подфорум
не влизат много потребители.

Все пак, Ваня, отговор "три деца" набъбна по
невероятен начин - от 0% до 23.2%, след участието
на момичета от тази тема, така че надежда има!  Simple Smile Hug

# 370
  • София
Все пак, Ваня, отговор "три деца" набъбна по
невероятен начин - от 0% до 23.2%, след участието
на момичета от тази тема, така че надежда има!  Simple Smile Hug

Не съм писала скоро - разкърших пръсти по клавиатурата да се изкажа по въпроса без да са ме питали. Нищо лично, просто повод да кажа два неуместни лафа по любима тема - за децата и /не/умиращата надежда! Wink Мерси, че ни каза за анкетата - умирам си да ме анкетират, и аз съм там с три деца.  Peace

Ох, добре, че на млади години ги родих, не знам как съм ги изтърпяла до сега, днес ми скъсаха нервичките, нямам търпение утре пак да отида на работа и да ми се късат конците и циповете - те поне не ми реват и не ми държат тон, и мога безнаказано да ги псувам!  Whistling

От друга страна ми липсват децата и домакинството...Не, не си противореча! Липсва ми времето да им отделям време. Все още имат нужда от вниманието ми и все още имам какво да им дам, но сега не се виждаме по цял ден. И въпреки телефонната ни любов, не се чувствам на мястото си.
Всъщност се оказа, че нямам място. Непрекъснато хвърча някъде. Пълна съм с въздух! Mr. Green

# 371
Здравейте мили Мами. От години чета форума, но до сега почти не съм писала. Много ми е приятно да се присъединя към вас. И у нас е 'лудница' Simple Smile. Кака и бати са на 6,5 и почти 4 години, а малката госпижица е вече на 4,5 месеца. Обкръжението вече свикна и не сме чак толкова голяма атракция Simple Smile.
Надявам се, да се включвам по-често. Много от проблемите са ни познати и на нас.

И ние трудно се събираме в едната кола и след някоя година ще ни трябва ван. Все още се оглеждаме и си харесваме. В момента сме с две коли, за да сме по-гъвкави и маневрени.  Едната е с три обособени седалки отзад (рено сценик) и е по-широчко, а другата уж е голяма, но кошница и две столчета отзад не се събират и каката седи по средата на една възглавница(мое производство, направо си прилича на купешко столче Simple Smile), която я повдига, за да закопчеем безопасно колана. Надявам се, че е достатъчно защитена....

Успешна седмица и много емоции на всички!

# 372
  • София
Да се включа в темата за колите Simple Smile Влюбена съм във  Фиат Мултипла на метан ! Според мен това е идеална кола за многодетни Simple Smile Фабрично сложена метан система = евтино , отпред има 3 седящи места , отзад всичките 3 седалки могат да се махат - товарна кола. Отзад има и место за количката и багаж Simple Smile)) Вътре е като аквариум и има  много добра видимост . Просто я искам !!!
http://www.google.bg/imgres?q=%D1%84%D0%B8%D0%B0%D1%82+%D0%BC%D1 … :429,r:9,s:0,i:93

# 373
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, ще се срещаме ли тази сряда, как сте? Или го оставяме за началото на следващия месец? Имаме да обсъждаме празник...   Grinning

# 374
  • На село (близо до Лондон)
За коли VOLVO X90 е супер за многодетни семейства. Има три седалки отзад, доста широко е. Багажника е голям, двойна количка влиза спокойно. Освен това има и още две седалки отзад които се вдигат ако не трябва багажника.

често ми се случва да "забирам" още 2-3 деца заедно с моите от училище, за да играят вкъщи, идеална работа върши. Голяма е за паркиране и не бях сигурна как ще я карам, но има сензори отзад за паркиране, така че е добре. Но трябва да се посвикне малко.
Незнам колко е удобна за каране в голям град

Общи условия

Активация на акаунт