МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 389
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Тъкмо за колите влизах да попитам пак Mr. Green
Абе,отзад остава ли място за багаж,количка и т.н?Ние като гледахме снимки в интернет ни се стори,че отзад,при положение,че се използват всички седалки,не остава място за багаж newsm78

GI ,в това Волво остава място и за багаж,така ли?Ама много ли е голяма тази кола?Ние се оглеждаме за нещо не чак толкова огромно,понеже на мен няма да ми е удобно за каране Crazy,ама то зор работа,няма как такива коли да са малки Confused

Аз забравих на вас дали ви се похвалих,но в сряда бях на преглед и чухме 2-те сърчица Heart Eyes Heart Eyes
Казахме и на моите родители,и на родителите на мъжа ми.Всички го приеха нормално и много се зарадваха,естествено дори веднага си предложиха помощта...И едната баба в събота гледа двете деца,а аз малко почивка го ударих,след огромното готвене и чистене Laughing

# 376
Ние сме с Chrysler Grand Voyager! 7-местен е, като освен това остава отзад място за багажа на целия ни катун + количка + сгъваема кошара. Simple Smile
Съни, повечето 7 местни коли предлагат или 7 места и почти никакъв багажник, или 5 места с багажник (като се махнат задните 2 седалки). Тъй като ние сме с 4 деца, бяха ни необходими всички седалки, но трябваше да има и багажник. Затова след като разреждахме Reneult Espace, Lancia Z, Fiat Ulysse, Opel Zafira и не помня какво още, се спряхме на Крайслера. Много сме доволни. Голямата кола си е голяма кола - хем е удобно за всички, хем има място за багаж, хем по-лесно се кара (има страхотна видимост, нали е по-висок от масата автомобили Simple Smile ). Само е трудно за паркиране в града и на градско гори доста.
Радвам се, че близките ти са приели новината добре. Вярно, че винаги кандисват, но ако някой от семейството ти изрече необмислено лоша дума, винаги се помни и остава един лош привкус. Сега ти остава само да се грижиш добре за теб и двете бебчета вътре. Успех.

# 377
Sunny girl, вариант е всяка нормална 7местна с допълнителен багажник отгоре Peace
И браво на вашите, страхотно че така нормално са приели новината  smile3501

# 378
албенка, и тази сряда няма среща. Sad Нещо липсва ентусиазъм.

теди, озвучаване имаше, видя го какво е.

Ох, наистина трябва да се срещнем поне другата седмица, че нещо изпушвам.  #Crazy

# 379
  • София
Аз съм на линия за среща другата седмица, когато кажете. Hug

Sunny_Girl, много се радвам, че така добре са приели новината роднините! Heart Eyes

rozichkata, добре дошла! Hug

Ванче, много добре те разбирам! Hug

# 380
  • Варна
Мами, сигурно много пъти са ви питали това, но и аз... Как успявате да синхронизирате режимите на децата? В отделни стаи ли спят? Как учениците понасят досадата на по-малките и пречат ли си? При нас дребчо изобщо още не е проблем, но другите двама вече са различни и ще стават все по-различни и се чудя какво да правя. На баткото не винаги му се спи на обяд, № 2 пък е кисел като краставица ако не спи... Вечер, ако не включа ледените нотки в гласа няма да заспят до 12 ч. ... пък аз искам да си легна, ако може до 10,30 ч., че след малко ставам да храня бебо... Бих се радвала на споделен опит   bouquet

# 381
Цанкова, той и моят опит е колкото твоя, но да ти кажа при нас как е! Спим всички в една стая вечер, първо защото децата така са свикнали и второ защото за мен така е най-удобно( и приятно, но това е друга тема Simple Smile). През деня всеки спи в отделна стая, и нашата най-голяма кака отвреме навреме не иска да спи, но аз все пак я карам да полежи малко, защото някой път така си заспива, въпреки, че ми е заявила, че не и се спи, ако пък не спи и давам да си рисува, оцветява, пишем буквички, докато другите спят, защото тя така или иначе ги обича тези работи. За лягането вечер и аз отвреме навреме включвам ледените нотки, но те понякога са неизбежни, дори и само едно дете да е. Иначе още от времето, когато бях само с две деца гледам следобедния им сън винаги да е по-едно и също време, въпреки  че когато са малки децата е малко трудно понеже много лесно заспиват и преди времето за сън. Сега естествено бебето си спи, когато си поиска и още не съм синхронизирала нещата, но след някой, друг месец пак така смятам да направя.

# 382
  • София
tsankova, като гледам възрастта на лентичките, полунощ ми се струва много, много късен час за лягане. Моите големите допреди 1-2 години си лягаха към 21.30ч. При нас трудното беше с първите две деца, защото бяха с разлика 4 години и деляха една стая. Малко след като се роди Зори, Косьо отказа следобедния сън. Няколко месеца го насилвах да спи- беше голяма история, защото чакахме първо малката да се унесе, после гледах да влезе тихичко.... Simple Smile Накрая видях, че няма смисъл, и се отказах. Пращах го в хола да си играе. Вечер също чакахме Зори да заспи, но тя си лягаше към 8 часа, така че не беше чак такъв проблем. Когато се роди Галя, ние се преместихме в хола, за да освободим едната спалня. Така големите си останаха заедно, но режимите им отдавна се бяха уеднаквили, а Галя си спи сама в стая.

# 383
  • През девет земи в десета
daria, няма да й избяга ''личното пространство'' и ''нещата, на които не можеш да я научиш'' - на тази крехка възраст й трябва преди всичко спокойствие, ласки и свобода са си бъде, каквато си е - ''бъбриво, игриво, весело прекрасно момиченце''!  Hug
Аз лично винаги бих избрала да си я гледам, ако не - поне да поизчакам година - две и да я пратя на градина. Peace
Peace
Ванчето, както винаги много добре го е казала. На 2 години в личното пространство трябва да бъде само мама. Та много от децата/бебетата/ на тази възраст все още са кърмачета.
В този ред на мисли, ако имаш финансова възможност, не причинявай на детето си детска градина или ясла.

Моите деца не са ходили на градина, изобщо!!! Мисля, че са доста добре социализирани, по-добре дори от децата, които са ходили на градина Wink Винаги съм се стремяла да не им навлизам в личното пространство и да ги оставям сами да взимат решенията. А това което могат да научат в градината.....понякога е по-добре да не го научават или поне да е в по-късна възраст Laughing

За колата, ние сме си направо с камионче. Трима отпред, трима отзад и цяла каросерия за багаж Simple Smile Моята е кола е Пежо 406, само за мене и децата е напълно достатъчно.

Цанкова, при нас децата никога не са си пречили едно на друго. Първо, че дори сега когато са на работа/училище те си лягат разумно рано, второ, ако някой от по-големите не иска да спи, просто се изнася в хола да чете. Малката примерно от тази година е първокласничка и си ляга вечер в осем. 11-класника ляга към 10ч. Студентката се прибира в 10ч. до 11 е в леглото. Междувременно между 8ч. и 11ч. вечерта вече се ходи на пръсти и се шепне Mr. Green Просто се съобразяваме един с друг, иначе няма начин.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 16:57 от Зла Гад - Пиги®

# 384
Моите деца не са ходили на градина, изобщо!!!

Sadзавиждам...най-искрено.......Тресе ме това, че ще пускаме Сами на градина......Финансово ни е много трудно, но благодаря на Бога, че все пак успях да избегна яслата.......Сега разчитам на това,че му остават малко повече от 2м. до 3г. и това, че се познавам с почти всички в детската градина и директорката няма да ми откаже да го запишем директно на градина......А и по непотвърдена информация едната учителка ще е учителка, която е била на Йоан......Това ми дава голям кураж, защото това е нашата любима учителка......Дано е тя Praynig - толкова е топла, сърдечна, мила......

# 385
  • София
... Как успявате да синхронизирате режимите на децата?

Аз съм въвела режим за спането. При мен няма "не искам" и "не ми се спи". Двамата по големи си лягат около 21:30ч., пускам им "Мечо пух" и след 22ч. не разрешавам да се става от леглото, да се вдига шум или да се борят. Спят заедно с баща си в тяхната стая на една голяма спалня. Бебето го приспивам около 20:30ч. в другата спалня (където спя и аз). Единствено в събота разрешавам да се стои до късно, когато са си вкъщи. Големият син е много активен и хич не обича да спи. Брат му е пълна противоположност - по флегматичен и като му се приспи, отива и си ляга. Бебето върви като големия си брат, но засега овладявам положението...

Sunny_Girl, преди години, когато решихме да си сменим колата, направихме списък с моделите и започнахме да обикаляме вносителите им. Всички ни дадоха да направим обиколка из града със съответния модел, за да преценим дали ни харесва. Спряхме се на Renault Grand Scenic с (3 седалки отзад и 2 прибрани в багажника). Води се мини ван. По-малко е от Reneult Espace и ми е идеално за града и ежедневните придвижвания по задачи. Ако се наложи да пътуваме извън града за по-дълго, закачаме ремаркето в което товарим велосипедите на децата, бебешката количка и всичко, което не сме побрали в багажника.

# 386
  • На село (близо до Лондон)
GI ,в това Волво остава място и за багаж,така ли?Ама много ли е голяма тази кола?Ние се оглеждаме за нещо не чак толкова огромно,понеже на мен няма да ми е удобно за каране Crazy,ама то зор работа,няма как такива коли да са малки Confused
Sunny_Girl голяма е Simple Smile, но много удобна.

tsankova за режимите, как такива малки деца до 12 часа? УжасТ, за родителите де...

Моите и тримата в 7.00 са по леглата, двамата малки са заспали, Баткото чете малко книга и той към 7.30 е заспал. Но те стават рано към 6, 6.30 и са много активни през деня. Така са свикнали от бебета да лягат, а и тук си е тъмно в 7. Между 7 и 10 е времето за родителите. Единствено петък или събота остават до малко по-късно. Имат собствени, отделни стаи и тримата.

В момента двамата по-големи спят в една стая, имат sleepover. Тук е много популярно да си канят приятелчета с преспивка. Доскоро не разрешавах с приятелчета, но сега съм го измислила те двамата да си го правят помежду си. Даже ми благодариха, голям смях Whistling 

# 387
Мами, моля да погледнете тази тема - това е детето на най-добрата ми приятелка....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683190.0

# 388
  • София
Здравейте Момичета!
И аз все нямам време, та сега едва ви изчетох!
Много се зарадвах на Дани и Мамико че са писали, тия дни се чудех къде изчезнахте  Hug Hug Hug
Радвам се , че ще и имаме и коледно парти, на което се надявам да дойдем и ще имам честа да се запозная с Мама Цоцоланка  Hug
Наде, много добре разбирам как се чувстваш, дано по скоро го научиш този език , на който дори името не мога да запомня #Crazy и да започнеш работа.
Тити , фиата е ок, но за мен има два недостатък а: 1. Че е Фиат ;2. Много грозен бе.........
  Grinning
GI ти направо си живеееш в приказка по моите стандарти.  Grinning
За лягането- моите деца лягат в 9. По точно в 9 започват да се приготвят, но до 9.30 са заспали общо взето. Момичетата има изграден навик , който се задейства с командата "Приготвяйте се и лягайте", а малкия го приспивам и къпя  аз . Ако искат да гледат филмче лягат в 8.

Напоследък ни е доста трудно,да не кажа по тежки думи, но няма да се оплаквам особено след поста на ДИП.
 Hug Дано се съберат парите и момиченцето се подобри. Поздрави и кураж на приятелката ти , която явно е много силна и смела жена и майка! Praynig

# 389
  • София-Велинград
Момичета да изохкам може ли? WhistlingВече съм в 5 месец а не спира да ми става лошо и да повръщам.Вече не всеки ден,но има дни които едвам издържам.Без никаква причина ми става лошо и отивам да се изповядам на тоалетната #Crazy.Едвам взех малката от градина и на връщане по парка стабилно наторих. Embarassed EmbarassedС другите бременостти не ми се е случвало толкова дълго.С баткото няколко седмици с малката никак ,ама никак.Сега обаче този мъник добре ми разказва играта/Според лекаря било нормално.
Така ми се иска вече да видя този хубосник ,които ме тормози.Мисля си ,че е от възрастта,много бързо де и уморявам,явно наистина е от ня.Но пък няма да се предам  Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт