МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 369
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
Много исках да дойда днес на срещата... Но имаме промяна в организацията в къщи, поради стоящо си у дома ясленче...и ще ми бъде невъзможно да присъствам. Ще следя за следващи, дано някой път успея! Хубав ден!
По темата от последните страници-с брак или без, ако вие Радос сте отговорни родители, ще намерите начин да отгледате децата си по достоен начин! Очевидно търсиш начини как да се включиш в разни соц.плащания...ако сте затруднени е напълно нормално, но ако е само защото не искаш да си "прецакана" (спрямо малцинството) -за мен е напълно непонятно..

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 09:46 от second

# 436
Радос, съжалявам, но не споделям възторга ти от статията. Хубаво, че човекът е събрал на едно място всички възможни помощи за семейства с деца, но цялото внушение е, че всеки, който взема какъвто и да е вид помощ, е престъпник.
Само един цитат:
"Според Член 8г на ЗСПД, многодетните майки имат право на безплатно пътуване веднъж в годината ( отиване и връщане) с влак или автобус
Кои са многодетните майки - вие много добре знаете !
"

Да, ние много добре знаем!
Отвратително отношение към семействата с повече деца. В същия кюп са и родителите на децата с увреждания, и приемните семейства... - паразит до паразита!
Хайде стига, че се ядосах!

# 437
Здравейте. Не съм писала отдавна, но редовно ви чета. Този месец само лоши неща ни се случват, та нямам търпение вече да минава  Tired. Иначе аз леко полеко започнах с подготовката за срещата с третата любов на живота ми  Heart Eyes. Пера дрешки и слагам на купа за гладене  Crazy
Завиждам ви за срещичката, да си изкарате хубаво.
Аз също мисля, че не е редно да се лъже държавата. В моята отчетна имаше момичета, които питаха /незнам дали записаха/ как да се запишат да учат, без да имат намерение да го правят, само за да вземат помощта за майки студентки от 2800лв. Честно казано, като че ли повече ме "притесни" факта, че въобще не се притесняват да си кажат, че го правят само за помощта, а въобще не смятат да учат.  Tired

# 438
Цветенце, и мен това ме вбесява много! Не само помощите за студенти - въобще всяка злоупотреба. И най-вече стадния инстинкт да гледаме в паницата на "Хасан".  На "Хасан" му опростили тока - и аз така искам, на Хасан му дали (видите ли мизерниците) цеееели 25 лева помощи за парно - ми ще си скъсам ..... и аз ще си набавя документи за инвалидност/самотен родител или там каквото е нужно. Въпросът какво ми се полага да награбя само защото не съм се омъжила за съпруга си - направо ме изкарва от равновесие. Защо тогава имаме претенции за "осъзнато майчинство" и за разумен избор на броя деца - нека направо си признаем че децата ни са плод на инстинктите за размножаване еднакви и за мишките, и за хората, и за  приматите. Ми тъй де - да мерим с еднакъв аршин, мамка му!

P.S. Никога не съм взимала помощи под каквато и да било форма, макар да съм имала право на това - най-искрено се надявам парите да са отишли при някой, който е бил в по-голяма нужда!
С госпожа Харбалиева (Кабо знае коя е) още водим война - дали да плащам за детската защото големия ми син е пълнолетен, т.е. не е член на семейството ни (на книга). Тя 2 години вече ми отказва. Ние пък боядисахме оградата на детската и др.

Последна редакция: чт, 25 окт 2012, 10:46 от Дива ирландска пешеходка (LSD)

# 439
  • София
Гонджа, днес ще ти изпратя дрешките.  Hug

Според мен, за положението с помощите е виновен този, който дава баницата (Държавата), а не този, който я яде. Мисля, че с няколко прости промени в законите, регламентиращи подпомагането, ще се спести огромна сума, която може да бъде пренасочена към хората, които наистина заслужават.
Но на тази тема не ми се говори, защото само се ядосвам.

Мами, които имате деца в първи клас (и вие, които вече сте минали по този път), кажете ми как да се справя с разсеяността на ученика?
Всеки ден се връща с почти празен несесер, със счупени моливи, с разлята вода върху тетрадките... Вчера дървеното му сметало "се счупило", като решил да го извади от раницата... Редовно си забравя якето в училището. Онзи ден, госпожата от занималнята ми се оплака, че тя му почистила чина, защото не могла да издържи на гледката от разхвърляни неща, оляти с какао  Crazy. Иначе го хвали, че пише правилно и хубаво ченгелчетата, смята добре...
Говори ме му, говори ме му, но имам чувството, че той нищо не чува и не иска да положи грам усилие... После го наказах, да не спи при баба си един месец и го караме да си отмята дните на календара.
Моля, дайте ми идеи какво да правя. Лошото е, че средния син копира поведението на брат си и понякога нервите ми не издържат. Миналата събота взели фина шкурка и "почистили" колата на баща им  doh
Ох, дълго се получи. Извинявам се.

# 440
  • София-Велинград
Лукаса,моят син беше същият(с разсеяността си и до днес е такъв Rolling Eyes).По мои наблюдения момиченцата от класа му се справяха в началото по -добре от колкото момченцата.И ние вечно си забравяхме якето,тетрадки ,учебници,дори и чантата в класната стая Simple Smile.Всичко това обаче приключи някъде към средата на вторият срок.Според мен дай му малко време ,да свикне с новият си живот,и ще видиш ,че само след няколко месеца,детето ти ще е доста по-отговорно.А за разсеяността,аз и до днес се боря с нея... Embarassed
Благодаря ти за пратката,утре ще е при мен.

# 441
Lukasa & Te аз имам първокласник, но след като мина през някакъв "адаптивен" го наричам аз период, нямаме проблеми със загубени или забравени вещи.
Стана ми смешно за шкурката /извини ме/, моят малкият така беше почистил колата ни с телена четка, а тя е черна.......... Mr. Green
Дива ирландска пешеходка (LSD) много правилно си го написала. Според мен ако хората насочат всичката тази енергия и упоритост, която влагат, за да се интересуват и набавят документи /повечето с не вярно съдържание/, след това да ги подават и т.н., към работата си, ще изкарат много повече парички и то в по-дългосрочен план.
Мое мнение, не искам да засегна никой. Аз получавам детски надбавки, просто отговаряме на изискванията.

# 442
Ох, Лукаса, какво да три кажа.... Коко беше също много разсеян в първи клас(а и по-късно). Тъй като брат му и сестра му преди това бяха отговорни и прилежни, бяхме направо като в небрано лозе. Говорихме му, помагахме, подсказвахме идеи за по-лесно свикване с правилата, наказвахме... никакъв или почти никакъв ефект... Накрая нещата постепенно се нормализираха, явно с порастването си дойдоха и другите навици. Сега много рядко се случва да забрави нещо, но пък вече е в четвърти клас... Вероятно и при вас "точният" момент още не е настъпил и ще ти трябват още доста търпение и здрави нерви. Още повече, че и малкият подражава на батко. Но и това ще мине, живи и здрави да са децата.
Виж, за шкурката и през ум не би ми минало, как са се сетили пък те?!  Thinking Но пък е било с добри намерения .....
Joy  Hug

# 443
  • На село (близо до Лондон)
радос отвратителен блог!!! Такава злоба към "различните/цигани" отдавна не бях чела! Съвсем правилно да им се дават помощи за да могат да живеят и да си гледат децата.
А това че се отъждествяват многодетните семейства с цигански си е истина и аз не бих се сърдила. Много по-вече циганки имат 3 и повече деца. Също така не бих отказвала помощи, които ми се полагат, само защото виждаш ли и циганки ги взимат. Какво от това? Всички сме хора. Трябва да има помощи за тях, как ще живеят и ще си хранят децата?
Сигурно ми е "промито" мисленето.

# 444
Нещо не схващам защо е добре да не взимаш, когато ти дават.Взимам всичко което ми предлагат.Получавам детски, градината няма да плащам, сега даже и еднократна помощ за първокласник взех.Не мисля, че щом аз се откажа от тези си привилегии парите ще отидат при нуждаещ се човек.Това не е като коментираните по-напред дрешки- няма да ги дам на приятелки защото те могат да си позволят да си купят, искам да отидат при чавек който е в нужда.

# 445
Аз последният път като раждах бях в стая с две циганки, доста свястни между другото, с едната се оказах съгражданка Simple Smile и добре, че стана така, че и се наложи да звънне на майка си от моя телефон та се оказа, че и имам координатите, защото ми се отвори възможност да и дам излишни дрешки и бебешка количка. Сега гледам пак да посъбера някакви дрехи за нея или децата и( има три), защото наистина изглежда добра, но са много бедни и без особенна перспектива да си намерят каквато и да е работа, въпреки, че тя ми каза, че има голямо желание да работи!
Мамо Цоцоланке, а това удостоверение за многодетна майка откъде точно се вади?

# 446
карамелена   не е срамно, напротив. Темата беше за злоупотребите, които се правят, с цел получаване на вид помощ от държавата, за която лицето не отговаря на изискванията по закон. Това вече за мен е срамно и некоректно.

# 447
  • София
 карамелена, не става дума за това. И аз получавам всички тези привилегии, които си изброила, но Радос беше питала за друго.

Звездичка!, аз също познавам свестни циганки и достатъчно не свестни българи  Wink Не се делим по етноси, но темата беше малко по- различна.

Днес на срещата бяхме 7 майки. Говорихме за организацията на празника, за темата, за евентуалните конкурси и т.н. Ако някой може да намери някакво спонсорство за подаръци на децата, ще бъде чудесно. В противен случай ще се наложи да събираме пари, тъй като дядо Коледа няма да има какво да им подари  Sad  
Решихме да има: кулинарен конкурс с обичайните скромни ( но от сърце ) подаръци  Laughing ; конкурс за детска рисунка с награди грамоти; изложба- базар на талантливи майки ( като покупката ще се осъществява в кутия за дарения, които ще бъдат дадени на Асоциация Родители в нашата сметка за подобни събития ). Ако някой не е съгласен да дари творбите си за такъв базар, нека не ги носи.
Една мама ще се жертва да бъде аниматор, но винаги има нужда от помощници. Големите ни деца могат да помагат за много неща, така че ще се радваме да ги видим и тях на празника.

Моля ви да пишете на Албена с колко деца ще идвате, на каква възраст са. Можете да поканите и други семейства с три и повече деца, но трябва да знаем и техните деца на каква възраст са и как се казват.

Даваме срок за записване 20.11.

На 07.11. ще имаме още една среща в офиса на Асоциация Родители, така че, който иска да дойде, да си планува.

Ако съм пропуснала нещо, нека ме допълнят. Благодаря на всички, с които успяхме да се видим  Hug Дано не сме уплашили  goris   Grinning

# 448
Мамо Цоцоланке, а това удостоверение за многодетна майка откъде точно се вади?

От Социално подпомагане, там където се подават документите за детски...Взима се от социалния работник за вашия квартал, когато е готово - поне при нас е така.

Теди, благодаря за инфото! Разпространих го!

# 449
  • София, България
По темата от последните страници-с брак или без, ако вие Радос сте отговорни родители, ще намерите начин да отгледате децата си по достоен начин! Очевидно търсиш начини как да се включиш в разни соц.плащания...ако сте затруднени е напълно нормално, но ако е само защото не искаш да си "прецакана" (спрямо малцинството) -за мен е напълно непонятно..

Мислех си, че поне в тази темичка са все положителни и интелигентни хора, и мога да споделя нещо, което ме вълнува, без да последват разни квалификации. Разбира се, че сме отговорни хора, и се грижим за децата си както можем. А дали сме затруднени ... мислите ли, че щях толкова да се ровя ако разполагах с излишни средства. Вече 10 години обикаляме по квартири и плащаме наеми, ходя на скапана работа за малко пари, мъжлето също толкова време се бори да прави бизнес по честен начин в скапаната ни държава, която гледа по всякакъв начин да те смаже, вместо да те подкрепи. Освен това преди 5 години купихме апартамент в смотан квартал, защото просто не можехме да си позволим друг, и в който след 5 години чакане и молби строжа все пак да се завърши, вече от 1 месец сме новодомци. Много съм щастлива, въпреки че живеем в строеж с неясни шансове да се превърне в нормален блок. Довлякохме си старите мебели, кухнята ни е само скелет без вратички и уреди, но се устройваме, лека полека ще се наредят нещата. И не ми е приятно, някой който не ме познава да ме квалифицира.
И точно в тая тема не ми се говореше за циганите, защото ми е болна тема, но недоумявам изказвания, като това

радос отвратителен блог!!! Такава злоба към "различните/цигани" отдавна не бях чела! Съвсем правилно да им се дават помощи за да могат да живеят и да си гледат децата.

Не съм расист, уважавам и негри, и евреи, и цигани, и китайци, и всякакви нормални хора, които обаче не са паразити за обществото. А нашите мургави съграждани, за съжаление са точно това. В огромната си част. Има и свестни хора, работят, борят се ... ОК. Но тия, които се издържат от нашите данъци, без да полагат особени усилия да работят, и само се оплакват по телевизията, че ги изгонили от жилищата, които смятат за свои, а в които всъщност са се  самонастанили, и че държавата е длъжна да им строи блокове, и да ги настанява  #Cussing out Аз с мойте деца се свирам по квартири и плащам и кредит и наем едновременно, а тях ще ги настаняваме. Откъде-накъде  newsm78

И за мен посланието на статията не е, че всеки който взема помощи е престъпник, а че всички помощи са за циганите. Нищо лошо не видях за хората с увреждания. А що се отнася до приемните семейства - идеята беше, че пак се отглеждат само циганчета, защото предимно такива са децата, които се изоставят.

Не исках да посявам тема за спор, нито да пиша фермани, уважавам различните мнения, но не ме кефят квалификациите, също и да ме нападат без причина. И не се считам за престъпник, в държава, където всички са такива, начело с политиците и управляващите. И в момента съм в болничен, въпреки че нищо ми няма. Мисля, че държавата ми го дължи, след всичко, което НЕ е направила за мен, и след като съм родила и отглеждам 3-ма бъдещи работници и данъкоплатци, които ще издържат новите поколения циганчета.

Общи условия

Активация на акаунт