МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 357
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Деспина, може би ако се опиташ някаква схема да въведеш с първокласника ще сработи. При нас има правило: всеки ден четат и пишат първо и след това могат да играят на компютъра. Ако и той обича да играе на компютър или нещо друго любимо да прави, можеш да вържеш нещата с ученето. Учителите тук ни казаха максимум 10минути на ден да учат, но аз ги карам повече, защото като другоговорящи мисля, че трябва повече усилия да полагат.
Вчера бях в училището им - за всички родители имаше покана да дойдем да играем с децата. Направи ми впечатление, че нещата са много разчупени. Няма го това целодневно седене на чин.  Имат възглавнички на които сядат/лягат, докато гледат някое образователно филмче, имат място в стаята, където сядат на земята в кръг, и госпожата обяснява каква е следващата задача за деня. Докато играех с няколко деца, две три можеха да играят на компютрите в стаята. Имат аквариум с рибки. Пяха песничка, докато госпожата свиреше на китара. Общо взето учат докато играят.
Междудругото има една много интересна програма "Буквенка". Можеш да си я свалиш безплатно от интернет. Вики с нея научи буквите преди време. Със сигурност ще му бъде интересно.
Ние сме от днес във ваканция 9 дни, а времето стана студено и ще трябва вкъщи да измисляме разни творчески занимания. Най-вероятно за Хелоуин. Сега са на тази тема.
Поздрави и до скоро! Hug

# 481
  • София
Преди малко гледах Кабо Алма. Поздравление за здравите нерви, мила приятелко  Hug Аз не бих се справила с такова предизвикателство.

# 482
  • София
Преди малко гледах Кабо Алма. Поздравление за здравите нерви, мила приятелко  Hug Аз не бих се справила с такова предизвикателство.

Къде я гледа - да видя и аз?

# 483
  • софия
здравейте,преди години беше "запис" Simple Smile сега не съм в крачка и може би съм старомодно,но да ви следя кога ми остане време  Peace

# 484
  • София
  Дани, добре дошла и тук, ти си третата августинка от нашата отчетна, с близначета след по-голямото дете, която познавам  Simple Smile Едната мама не пише, а само четеше в темичката ни.  Simple Smile Обаче си единствената която ги нашари, останалите сме или с три момичета или с три момчета  Simple Smile

# 485

Къде я гледа - да видя и аз?

http://bnt.bg/bg/productions/140/edition/26394/n3_delja_h3_s_and … _28_oktomvri_2012  Wink
Някъде между 5-тата и 32-рата минута. Но не стигна времето за съществените неща като семейното подоходно облагане и индексацията на пенсиите. #Cussing out

# 486
  • София
Пролетна, "самотна майка" е майката, която е самотна в акта за раждане на детето. Т.е. там трябва да пише "баща неизвестен". Т.е. не е въпрос на убеждаване на социалните.

Ами всъщност не е точно така:
"По смисъла на Закона за социално подпомагане, самотен родител е „лице, което поради вдовство, развод или несключен граждански брак отглежда само деца до 18-годишна възраст, както и навършилите пълнолетие деца, в случай че продължават да учат, до придобиване на средно общо или професионално образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст”. Конкретно определение за самотна майка не е дефинирано в закона."
Никъде не се споменава изрично за липса на баща в акта за раждане. И точно тук идва "вратичката": "несключване на брак". Никой не проверява дали тези родители наистина отглеждат децата си сами, или просто живеят на семейни начала с другия родител, без да са сключили брак. А двете неща далеч не са равностойни.

В нашата детска градина критерият при класиране на децата беше "баща неизвестен" в акта за раждане.

# 487
.

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 16:19 от Еластина

# 488
Момичета, днес моето голямо момче става на 19 години. Да ми е жив и здрав, винаги да преследва мечтите си с този хъс, който има сега, и да стане истински, добър и уважаван лекар.  Praynig

Почерпете се.

# 489
 Честит празник, Пролетна newsm59
Нека всичко което си му пожелала се сбъдне!
Благодаря за почерпката, страхотна торта  Simple Smile

# 490
  • София
Пролетна да ти е живо и здраво момчето!Поздравления за теб  bouquet, че си го възпитала  да преследва мечтите си с този хъс ! И пожелавам на всички нас да стане истински , добър и уважаван лекар!  Hug Hug Hug  bouquet

Кабо страхотно участие  Peace

Еластинка в Бургас ли сте още?  Hug

# 491
Пролетна да ти е живо и здраво детето и много успехи му пожелавам занапред.

# 492
Пролетна, здрав и щастлив да расте младият човек Simple Smile
Еластинка в Бургас ли сте още?  Hug
smile3520 Мда, да не чуе онзи, дето обърква нещата..... Simple Smile
От известно време се лутам в духовните си пътища, и както се изрази едно момиче-"Духовното ми извисяване, струва доста материални средства" Mr. Green
Сега съм на вълна Су джок, купих си книги и чета едни сложни за мен неща Simple Smile, но ми е интересно и вярвам, че има приложение и действа. Следобядът, както никога съм сама, запалила съм аромалампа с етерични масла, слушам си "Найтуйш" и чета, а вън времето си изплака очите Simple Smile

Хубав ден, момичета Simple Smile 

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 14:39 от Еластина

# 493
  • Варна
Пролетна, честит празник на младежа! Много късмет и успех в живота!

# 494
  • София

Сега съм на вълна Су джок, купих си книги и чета едни сложни за мен неща Simple Smile, но ми е интересно и вярвам, че има приложение и действа.

Peace Действа! Аз я имам от около 5 години .Имам един успешен и един неуспешен опит с нея. Но си я чета от време на време, когато зазлее някой. Успешния ми опит е неизличимя ми синузит , който се оказа съвсем лечим със Су джок, а неуспешния с едно нощно напикаване ,което също успях да излекувам , но с друг немедицински метод.

Общи условия

Активация на акаунт