МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 103 929
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
Гонджа, нашата Поли е кръстена на майка ми, която не е сред нас вече 14 години. При това по някакъв странен каприз на съдбата и трите й имена са същите като на майка ми (т.е. мъжът ми и дядо ми имат еднакви имена и фамилии). Не мисля, че ще й се отрази в негативен смисъл. По-скоро се надявам да стане добра, умна, обичана и уважавана, каквато беше майка ми.  Heart Eyes Мъжът ми има близък приятел от детинство, който сега е свещеник и ни каза, че никъде в християнската религия не се споменава такова нещо - това са стари езически поверия, появили се в трудни и мрачни времена, когато много деца не са оцелявали и хората са се хващали за всяка мисъл, която би могла да предотврати това и да "гарантира" здраве и дълъг живот. Пък името Георги е толкова близко до сърцето ми, че няма как да не "дам гласа си" в негова полза.  Hug

Деспина, обяснявам кое е най-важното в живота (поне според нашия мироглед). По-важно е децата да са богати с любов и грижа, отколкото с нова скъпа играчка от какъвто и да било вид. Обяснявам, че моите деца са богати с братята и сестрите си и да ти каза има ефект. Никой никога не им се е подигравал за това, че доизносват дрехите на по-големите си братя и сестри, но пък много са им завиждали именно заради тях. Важно е детето да се научи, че демонстрацията на материални блага не е гаранция за по-добър живот, че много често децата, страдащи от липса на внимание и любов в семейството биват "купувани" по този начин от родителите си, а никое дете не мечтае да бъде "обичано" по този начин....

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 14:21 от Пролетната Фея

# 556
  • София-Велинград
Пролетна фея,много ти благодаря,особено за това ,че базираш думите си и на свещеник. Peace
Това вече съвсем спря терзанията ми!!! Flutter

# 557
Гролетна фея, много хубав отговор относно материалните придобивки и обнадеждаващо ми прозвуча, защото най-голямата кака при нас напоследък много започна да мрънка за разни нещица!
Аз да ви питам нещо! Simple Smile Понеже ми се идва на срещата през месец декември, ама изобщо не съм сигурна, дали с тези три малки деца е подходящо да идваме, тъй като и не знам как точно протичат срещите, реших направо да си питам?

# 558
  • София
Ей, Звездичке, много сладко питане! Hug Къде, ако не на празник на многодетните семейства ще е по-подходящо да дойдеш с децата! Laughing Срещите протичат шумно и весело. Simple Smile  Децата тичат, скачат, лазят....всяко според възможностите. Joy Имаме си аниматори, които им организират забавни игри. Намислили сме тази година да отделим едно кътче за най-малките бебета, да има къде да си играят и те. Wink Традиционно на края идва дядо Коледа и раздава дребни подаръчета. През цялото това време ние, родителите, се занимаваме с оценяване на кулинарните експонати и се опитваме да си разменим някоя и друга приказка. Grinning Сега планираме да има и базар на художествени изделия на сръчните ни мами, та занимавки ще има за всички. Peace

Момичета, видяхте ли се днес? Нещо ново за празника обсъдихте ли? Освен от Клевър Бук, не съм получила отговор от нито една фирма. Confused

# 559
  • Не съм от тук и съм за малко
ВАЖНО за празника на многодетните семейства.
Здравейте, да дам горе-долу отчет за днешната среща.  Grinning
За съжаление не се очертава да имаме много спонсори, даже за сега нямаме нито един сигурен, така че решението по първа точка е продиктувано от това.
1. Събираме по 10 лв. на семейство. Парите могат да се внесат по сметка, която Кабо Алма ще даде в близките дни. Другият вариант е направо на празника, но ако може това да е в краен случай.
2. Трябва да се донесат на празника следните неща, за които търсим доброволци:
- пластмасови чинийки ~ 100 бр.;
- пластмасови вилички ~ 100 бр.;
- салфетки ~ 200 бр.;
- чували за боклук ~ 10 бр.;
- течен сапун - 1 бр.;
- тоалетна хартия ~ 4 бр.

3. Маси - има нужда от няколко за кулинарния конкурс. До сега сме уредили 2 или 3. Ако някой има маса/масичка за къмпинг, пластмасова - градинска или подобна и е готов да я предостави за празника, моля да пише, за да знаем с какво разполагаме. Имаме покривки, така че вида на масата не е от особено значение.
4. Играчки за елха (не стъклени), за украса на елхата, която традиционно ще сложим - всеки по една и това ще е достатъчно.
5. Бебешки кът - килим от пъзели + плюшени играчки. Решихме да обособим такъв, с импровизиран "килим" от пъзели, тези големите с букви, цифри и пр. направени от нещо като пластмаса, надявам се че се сещате. Таня каза, че ще донесе няколко бр. такива, но ще има нужда от още. Също хората с бебета, може да носят по някоя плюшена играчка, за да се забавляват малчовците.

Моля, момичетата от срещата, ако пропускам нещо от обсъденото днес, допълнете ме. Hug

Забравих да поптам за плаката с мотото на празника, кой отговаряше?  newsm78

# 560
  • София
Тези, които ще носят масите, трябва да са поне 20- 30 минути по- рано в залата, за да подредим.

Имаме идеи за големите ни деца да се включат като помощници на аниматорките, да снимат моменти от празника, да помагат за други игри. Моля да ги насърчите да дойдат, защото ще имаме нужда от тях, освен с ценното им мнение по отношение на кулинарния конкурс  Wink

# 561
  • София

2. Трябва да се донесат на празника следните неща, за които търсим доброволци:
- пластмасови чинийки ~ 100 бр.;
- пластмасови вилички ~ 100 бр.;
- салфетки ~ 200 бр.;
- чували за боклук ~ 10 бр.;
- течен сапун - 1 бр.;
- тоалетна хартия ~ 4 бр.

Аз се наемам да ги купя. Peace

Писах на фирмите за почерпката: Победа, Престиж, Нестле, Гаврош, Папая, Сладкарска къща Аби, Queens, Dunkin Donuts.

# 562
  • Sofia, Bulgaria
Тази Година Гаврош са затруднени и няма да се отзоват.Имаме отказ от там отдавна  Sad . Преговорите с Данон продължават,но ще знаем резултата към края на месеца.Имам и две места от който ще получим по няколко дребни подаръка в много малки бройки ,но още не е на 100 % сигурно.Аз продължавам с опитите.На не отговорилите на мейла звъня по телефона.Не се отказвам  Peace. Надявам се с напредването на времето повече хора да минат на Коледна вълна и да се отзоват!

# 563
  • София
 Минавам да почерпя за именния ми ден днес и да честитя на всички, които празнуват- да са живи и здрави!

От Pain D`Or обещаха да осигурят 100 кроасана. Peace

# 564
А фармацевтични фирми? Лавена-на бочко производителите, разни други които предлагат витамини? Не че всеки би ползвал конкретен продукт, но те обикновено са много активни в рекламата си-моята джипи например все по нещо ми дава я на хип, я на бочко-в рекламни пликчета-последно детска паста за зъби..

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ ДНЕС!

# 565
  • София
ВАЖНО за празника на многодетните семейства.
Забравих да поптам за плаката с мотото на празника, кой отговаряше?  newsm78

Аз  Laughing

Да кажа , че следващата среща ще е на 28-ми ноември от 10 часа Peace

Сладка бъди жива и здрава и все така лъчезарна!

# 566
Честит празник! Simple Smile
sweetkids_mama, честит имен ден, пожелавам ти много здраве и щастие! Благодаря ти за отговора! Hug

# 567
  • Не съм от тук и съм за малко
Миленка, честит имен ден!   bouquet  Да си жива и здрава!  Hug

От Pain D`Or обещаха да осигурят 100 кроасана. Peace
Супер!  Grinning  Дано повлекат крак.  Wink

# 568
Миленка, честито. Да си жива и здрава.    bouquet

# 569
  • Бургас
Честито и от мен! Laughing
Покрай задължитените честитки забравих за теб!
Обаче ти знаеш,че не си на последно място. Hug

Общи условия

Активация на акаунт