Как будите децата си за градина?

• 7 614
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
Връзвай я на конска опашка, ако ластичето е хлабаво, просто го превърти още веднъж през опашката.

Тупак, много ми е мило като ти чета постовете и темите. Личи си, че обичаш детето си безкрайно.

# 46
Тупак, мисля че ти писах вече, че можеш да я заведеш на фризьор да й сплетат плитки.

Нещо такова, всяка фризьорка в квартала може да го направи. После можеш само да й вържеш опашка. Когато аз отсъствам, обикновено водя дъщеря ми на плитки, защото татко й не може да се справи с косата й. Успех Simple Smile

# 47
 Peace Плитките са красиви, но при разплитането после що коса има да се скубе  Confused не върви постоянно да е така.

Sourcherry, аз съм от по-рядко четящите в този раздел, но мисля същото като теб по отношение на 2pac.  Peace

2pac, по отношение на прическата и моята е с дълга коса, също не обич да я реша...хмм.. стои само при госпожата от градината да и прави прическа и твърди, че тя не е скубе  Crossing Arms , а на мен мрънка...е, тя г-жата е страхотна де, прическите и също, аз и се възхищавам всеки път, та...ползвам плътни ластици, не зная как да ги опиша, като тези примерно: http://kosa-bg.com/productv/7420/lastik-za-kosa-v-sedem-tsvyata-b-685.html , не онези обикновените, които "скубят"; хващам я отзад на една плитка, така че бретонът да не влиза в очите (твоята сладурка от снимките виждам, че има бретон, така че ще е по-лесно) и после сплитам, за да не и се разпилява.

По темата за събуждането през цялата година си бях "измила ръцете" и оставила тази дейност на таткото, че той тръгваше по-късно на работа от мен.
Обикновено събуждам малката с целувки и гушкания или побутвания, говоря и, спазвам ритуала, който са си направили с таткото, след като се облекат да поспи "1 минутка на дивана" и/или да погледа Дисни ченъл...  Laughing четох, че при повечето от вас в темата върви Супер7 или там не знам си кой канал, при нас е Дисни-то  Laughing

# 48
Мисля утре да опитам пак с плитките,че държат по добре от опашката. За многото плитки и аз имам мерак да я заведа, ама не е за всеки ден,а и не е ли по добре да спи с отвързана коса? Ще я заведа на фризьор и да я оформи, че да не и влиза в очите и там ще питам как да процедирам за сутринта. Но ще тренирам с плитките. Оня ден баба и се изтърва, че била рошава и потна и не се усеща на кого мрънка ама малката я постави веднъж на място. Разби ме като и каза "Не ми казвай какво да правя, аз имам ли баща имам ли?"(заставайки до мен и обръщайки длани на горе със стойка) Пък аз като играе не и казвам да не тича и не вървя да я гледам потна ли е. То след мен не са тичали, а съм здрав. Не вярвам, че от потта се разболява човек и май това са бабини девитини. 

Пък по темата тя за сега лесно става при мен, явно този час аванс е от полза.

# 49
2пак, къде е тази градина, в която приемат по всяко време? Аз мисля, че ви видях с малката в Аспарухо. Там ли е?Simple Smile

Иначе моето дете се събужда само в 7:45 ч. Ако закъснее го будя като го погаля. Сутрин закусва само ако пожелае, но задължително изпива чаша мляко.  Peace

# 50
"Горска приказка" в Аспарухово. Аз я водя в 9 и и пазят закуската. А ми казаха, че и в 11 мога да я заведа. И все пак и давам да яде нещо сутрин. Дали палачинка, дали Нескуик с мляко. Сега ще я взимам в 4 и половина и отиваме в парка, после в къщи и утре ще я водя.

# 51
Едно само не мога да разбера, защо голяма част от тук писалите казват, че мият и обличат децата си - още от 2-годишни би трябвало сами да се справят с тези задължения. В никакъв случай не им правите услуга, така се възпитават търтеи. Познавах едно момченце, което на 6 г. все още баща му му обуваше сандалите, моята тогава беше на 1,6 г. и сама се оправяше.

А и после следват оплаквания от учителките в ДГ как не ги обличали и запасвали Naughty Е, те не са лакеи все пак.

# 52
Сперанца, темата е  друга, макар да си права!

2пак, значи правилно съм ви разпознала в Аспарухово!

# 53
Едно само не мога да разбера, защо голяма част от тук писалите казват, че мият и обличат децата си - още от 2-годишни би трябвало сами да се справят с тези задължения.

Естествено, че могат. Също така прекрасно могат да си поиграят на мивката,  да се понамокрят, докато не ги гледам и после да се преоблекат наново.

# 54
  • в здрача
Едно само не мога да разбера, защо голяма част от тук писалите казват, че мият и обличат децата си - още от 2-годишни би трябвало сами да се справят с тези задължения.

Естествено, че могат. Също така прекрасно могат да си поиграят на мивката,  да се понамокрят, докато не ги гледам и после да се преоблекат наново.
Освен това може да се наложи всеки ден да се пълни шишето с течен сапун. Да се слага нова ролка тоалетна хартия. Ей такива нещица, налагащи ми все още да съм до 3-годишната ми дъщеря когато се мие и ходи до тоалетната, че и когато се облича, защото все още се налага да и асистирам особено когато си е избрала рокля с цип на гърба и да обяснявам, че пола и панталон не се връзват, нито къси гащи и рокля, както ми се стъкна онзи-ден. Виж когато голямата стана на 7 не ми се налагаше вече дори да наглеждам как върши тези дейности.

# 55
  • Mars Hotel
Не ми пука дали някой мисли, че детето ми е търтей. Ако някой може да си позволи да си пие кафето спокойно сутрин, докато двегодишното му дете самичко си изключва алармата на телефона, съчетава си дрехите по цвят и материя, мие си зъбите и лицето за една минута, после си прави закуска, изяжда си я и си измива чинията, при нас това няма как да стане. Търтеи, какво да ги правиш...

# 56
 Peace Съвет за дрехите, не твърдя, че откривам топлата вода, но определено в повечето случаи помага Wink
Дрехите съм ги приготвила още от вечерта, че нещо не ми се харесва сутрин, бързайки всеки да се оправи, малката да ми мрънка, че искала такава или онакава блуза/пола/панталон...не, че не се е и случвало де, миналата седмица май беше, като с тръшна, че ще върви с жилетка сутринта  ooooh! ...което, като се замисля е мн по-добър вариант от този да ми се тросне, че иска да е само по гащи примерно  Laughing

Blush  Peace Евала на децата, които се справят сутрин сами в банята, но на моята госпожица и е малко сложно, първо ползва стол, за да достигне мивката, през другото време не пречи да се справя, но сутрин няма време за плацикане прекалено дълго и...горкото все още не мож да достигне четките за зъби, та си е търтейче и то, поне докато не порасне още на ръст  Laughing

---
2pac, ти си се сетил де, но ако фризьорката, при която отидете е по-свободна пък да вземе да те понаучи на някоя лесна прическа за малката Wink

# 57
  • Mars Hotel
Да, приготвям дрехите от вечерта, но това не означава, че когато тя стане на сутринта, ще си ги облече за 10 секунди и ще приключим темата.  Wink

# 58
Едно само не мога да разбера, защо голяма част от тук писалите казват, че мият и обличат децата си - още от 2-годишни би трябвало сами да се справят с тези задължения. В никакъв случай не им правите услуга, така се възпитават търтеи. Познавах едно момченце, което на 6 г. все още баща му му обуваше сандалите, моята тогава беше на 1,6 г. и сама се оправяше.

Нека не обобщаваме. Търтеи се възпитават по доста по-различен начин от това да помогнеш на тригодишно да се облече по-бързо.

# 59
Нямам и аз времето да я чакам. Днес станах в 7 и 45 направих и палачинки и и пуснах Дора да я буди.. Изяде една голяма равняваща се на две и чаша мляко и я сресах, изми се и две опашки на бързо и 8 и 45 за градината. Значи с яденето и сресването за нея ми трябват 45 мин да стане и така. Ако я чакам сама да се сеща едва ли ще стане. Трябва да я будя по рано. Снощи пък вика гладна съм и докато и приготвям разни неща по летни и леки, чувам: Тате изцапах ти леглото и я гледам набарала и отворила пакет с вафли и яла яла и се размина с вечерята. Само диня яде и маслини. Да идва Петъка, че да я взимам пак.

Общи условия

Активация на акаунт