Как будите децата си за градина?

• 7 616
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Моята дъщеря от 4 годишна се оправя сама в банята. Щом може да стигне чешмата, значи може да се измие сама. Четката и пастата за зъби са поставени ниско, за да ги стига сама. Хавлията й също. Мераците й да си играе с водата бяха пресечени с настойчиво обяснение от моя страна, откъде идва водата и как трябва да се пести това ценно нещо. Е, оказа се, че не е малка да го разбере. Имам по-малко дете, което изисква също много грижи и внимание. Нямам време, а и желание, да вървя след каката и в банята, и в тоалетната, че и да я обличам. Не че другите са търтеи(много грубо определение), но насърчавам всячески самостоятелността.

2pac, моите и двамата напоследък вечерят само с диня. В горещините за мен е нормално, и аз го правя.

# 61
Поне до 7-мата му година аз ще му мия зъбите. Моя приятелка - зъболекар, прави същото с дъщеря си. Моето мнение е, че едно дете не може да измие старателно зъбите си без помощ от страна на възрастен. За къпането мисля същото.

# 62
  • на последния етаж
Поне до 7-мата му година аз ще му мия зъбите. Моя приятелка - зъболекар, прави същото с дъщеря си. Моето мнение е, че едно дете не може да измие старателно зъбите си без помощ от страна на възрастен. За къпането мисля същото.
И аз мисля така. Макар че и аз не съм сигурна колко успявам да ги измия - напоследък много бързо й омръзва, започва да мрънка и след около минута й давам четката да продължи сама.
По темата - става сама около час, час и половина преди да излезем (ранобудна е от бебе), избира дрехи, облича се, закусва вкъщи и мием зъби; излизаме.

# 63
За зъбите ги мием заедно и тя повтаря каквото правя аз. Опитвал съм да и помагам, ама не ми дава. Казвам и да търка всяко зъбче.

# 64
  • София
моят зъбите от около година си ги мие сам, т.е. от към 5,5 годишен, но с ел. четка, т.е. тя мие предимно, той само има задача да обходи с нея устата....
За къпането аз си го къпя и още ще го къпя...до кога не знам...
сутрин да го оставя обаче сам да се оправя е абсурд, като е сънен ще му трябва около час и поливена да се облече и измие....

# 65
За зъбите - да, до към 7г мия, тук не е до смостояителност. Другото да правят сами, но...

# 66
Е как да я накарам да ми даде, казва, че я гъделичкам и се дърпа.

# 67
  • София
ами не знам, аз на тема зъби не търпя  лигавщини, особенно откакто се наложи да  оправяме пулпит и той може би и за това няма  и възражения, защото и за него не беше най-приятната история на света...

# 68
ами не знам, аз на тема зъби не търпя  лигавщини...

И аз така. Абсолютно здрави са му зъбите, именно защото съм особено настоятелна и напълно безкомпромисна с оралната хигиена.
Докато не видя, че може абсолютно сам да поддържа идеална такава, аз ще му мия зъбите. Особено важно е постоянните зъби в първите години да бъдат обгрижвани старателно, тогава са най-уязвими.

# 69
За зъбите съм напълно съгласна. Контролът и при нас все още е много сериозен. Но дъщеря ми си ги мие много старателно. Мъжът ми доста я изтормози, докато я научи. Сега ги мие наистина много старателно, а аз през няколко дни правя изненадващи проверки по време на миенето.

# 70
  • Между гори и планини
Будя го около 8 без 20, че ставането му е трудно. Гушкам го, той се крие под възглавницатта, аз подвиквам от спалнята.... около 15 мин му трябват да се завлече от леглото до тоалета  Laughing Помагам му с миенето на лицето и зъбите и с обличането (лятото на някоя риза, зимата с катовете дрехи, за да стане по-бързо). В 8 и 10 сме пред блока и идва колата от градината да го вземе.
Не закусва у дома, в началото закусваше, после започна да не яде и само изхвърлях храна. В градината си изяжда всиччко. Но синът ми и в почивните дни има нужда от поне 30-40мин настройка след ставане, преди закуска.

# 71
E промениха ми графика и сега след почивката съм чак в 18 на работа, така, че градината отпада Mr. Green Просто няма да я водя и ще сме заедно повече.

Общи условия

Активация на акаунт