Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Сега се сетих, че още нещо исках да питам. Ако някой има същия проблем и най- вече ако го е разрешил успешно, ще се радвам да сподели. Вечер Боби се буди по някое време и иска да спи между нас. Докато не го вземем, не се успокоява и не ляга в леглото си. Слагам го, а той се изправя на решетката. Кротва, когато го взема на спалнята. После почва да се мята, върти, скубе и т.н. което превръща нощта в мъчение, да не говорим сега в тая жега. Мислим да го оставим довечера сам в стаята, за да не ни вижда като се събуди. Пробвали сме и преди за 3-4 вечери. Като че ли имаше някакъв резултат. После обаче заминахме за Хасково и дотам. Друго легло, обстановка и пак искаше на голямото легло. Отворена съм за всякакви предложения.
Да ние сме така. Като часовник е всяка вечер между 3 и 4 се буди и чака да я вземем, ама в жегата между нас не се спи и само се въргаля и ни рита, бърка ни в носовете, хленчи. От 2 седмици таткото се е изнесъл да спи в хола, понеже и той не се наспива за работа, а ако не я вземем на спалнята няма заспиванка пак  Crazy Та дремем до сутринта двете.

КакоРали, и Краси така плачеше, а само да и се намокри крачето- ей ореваваше отралъка наоколо. Протяга ръце да я взема и така. Установих, че май се е притеснила, защото имаше леко вълнение, съвсем леко наистина, но достатъчно като плисне и да се изплаши. Хванах и цаката като я взема на ръце и влизам заедно с нея,  водата да ми е до коляно, а тя в мен, леко се навеждам намокрям и крачетата и така малко по-малко и другите части и същевременно влизахме по-навътре (до дупето ми) и като клекна се радваше даже. Обаче сама не припарва.

# 661
Нощни, да кърмим се. Изобщо не ме притеснява, че не хапва.  Peace

Калифорниа, да пълнеше се, защото хващаше една шепа пясък и си я изсипваше отзад във врата. Но и без това упражнение пак си имаше.

# 662
  • ул. "Мечтание"
Нощни, да кърмим се. Изобщо не ме притеснява, че не хапва.  Peace

Embarassed Embarassed Embarassed
нещо май чела-недочела съм! не знам защо реших, че се притесняваш, че не яде.  Rolling Eyes

# 663
адис, дара продължава да не казва нищо, ама абсолютно нищо! Sad напоследък ми се причува "мама", ама дали е за мен още не мога да кажа Sad твърдо съм решила да я заведа на психолог, но сигурно ще е след почивките. иначе продължава да изнася монолози, ама те са по-скоро на мандарински, отколкото на български, с едни гърлени звуци, много странни. а много държи да я слушаш, ако се разсееш те попипва по ръката да я гледаш в очите, докато ти "говори" Laughing

бонболина
, и аз се отказах от кухните. дара така и не ги прояде, готвим си и това е.
напоследък нещо се е отприщила да яде и така се е набухтилааа, чак двойна брадичка е пуснала  Laughing Laughing Laughing

днес много странно - сутринта дара се събуди много топла, имаше температура о/о 37,5-38. достраша ме да я изведа, а към обяд спадна, после беше малко кисела, видимо я дразнеха зъбите, венците й са алени. дано да е от тях, че утре се качваме на вилата с една огромна компания със сума ти деца и ще е много тъпо, ако трябва бързо-бързо да се евакуираме.

# 664
  • sofia
Момичета, за детски какви документи искат?
Реших да си пусна документи, че нито за едното, нито за др. дете съм взимала.

# 665
Привет от мен късно-късно!

Ние днес се видяхме набързо с Еления и Вико на плажа и само искам да отбележа, че Вико беше много послушничък и кротичък, и сгушен в мама. Подариха на Зори едно прекрасно комплектче с лопатки и една лейка, която за малко да се превърне в ябълката на раздора, но всичко завърши благополучно. Много беше приятно, иска ми се пак, но за повечко време за приказки.  Wink

По въпроса за манджите, Зори е почти всеядна. Нашата детска кухня си бачка и няма проблеми, защото Зори много обича техните манджи. Иначе в другото време яде таратори, салати, манджички всякакви и т.н. Филийки и тестенца също не отказва. Сутрин сме на кисело мляко с банан, бисквити или овесени ядки. Но дори и тя понякога в жегите намаля порциите. А също като амнезия съм забелязала, че вкъщи си хапва най-добре, а с бабите се ослушва, като е в движение.

Пепита, ние сме тук до събота, после се налага да се прибираме.

Елч, на зъбки  ми прилича вашта диагноза. Стискам палци да е само това.  Peace

Всички болни мами и дечица да оздравяват!  Hug

# 666
Добро утро!

Дребния тази сутрин ме шашна като спа до 8 и 20, никога не е спал до  толкова късно. Дали планинския въздух му действа така...Майка му вчера си направи една дълга, дълга разходка в гората, че накрая едва се прибра. Като ми натежа корема, викам си тука си останах. Ама си починах и люш-клат лека полека се прибрах.

Камче, още зимата Петър като беше болен и малко го посвикнахме да го взимаме при нас в ранните сутрешни часове. Като оздравя започнах, след като се унесе в сън между нас, да го местя обратно в неговото легло. Така лека-полека отвикна, сега изобщо не иска при нас да спи, само кошарата си признава за спане.

# 667
Ехо 55 Я какво затишие,тук Sunglasses

Емили Hug - как е Сами днес?

Елч - това ми е познато от каката - едно време тя като говореше искаше задължително да я гледаш Crazy Имало е моменти, в които, ако се разсея и погледна телевизора например, тя собственоръчно ми обръщаше главата и ми се караше,че не я слушам Laughing hahaha Надявам се  вчерашната темп. да е била от зъбки Praynig Peace

Рали каката ни допреди една година и дума не даваше да се обели да влиза в морето Naughty Направо се бях притеснила - отидем на плаж,тя само под чадъра и топи краката в едно бебешко бесейнче ooooh! Надявам се сега като отидем вече да е друго Confused За Буба още не мога да кажа каква ще е реакцията й на плажа,но все си мисля,че с нея няма да си почивам Crazy Mr. Green

Hug

# 668
Како Рали  и Вико отначало беше така, не искаше да се топне,може би водататогава бе още студена и го стресираше температурната разлика.Аз бях много доволна, защото трябваше да следя само 1 дете във водата а не 2. EmbarassedОбаче малко по малко с игра на брега почна да се престрашва(без ничия помощ да отбележа, защото съм била свидетел как родители зорлен си топят бебетата във водата, а те милите опищяват мястото от страх и резултата е - наплашено доживот от морето дете. Crossing Arms)
Към днешна дата и двамата са или с пояс или с ръкавчета.Вико прави засилка от брега и се хвърля във водата ако баша му е наблизо.
Да Буби, като е само с мен е котенце, и от чужди хора много го е срам.Дойдат ли дугите 2 маймуни от глуницата-стой да видиш. Mr. Green
Елч,самият факт,че иска да я слушаш докато ти говори, означава, че детето говори или поне има желание да опита и да се научи.Както и преди съм казвала- нищо притеснително не виждам във вашия случай.Но ти като искаш за твое спокойствие си я заведи, няма да ви навреди.И друго искам да те питам.Да не би просто вие с ТМ да сте по-мълчаливи и тихи?

# 669
  • Пловдив
Привет!

Значи положението както го описваш у вас е едно към едно, както е и у нас.
А те момиченцата са така.Въпреки че са по-големи, са си по-кротки, по-отстъпчиви, повече прощават,повече чуствителни и плахи....но това в никакъв случай не я прави "смотана" Михаела. Naughty

При нас е обратно - Виолета е много бойна, понякога и със сила си постига своето  Crazy , но има и моменти на дипломация, според зависи - с една дума Близнак, нагажда с според ситуацията  Wink

Тути и нашата количка е същата Peace

Нощни мерсаж за съветите - ще ги ползвам  Peace

Пате и ние сма така с памперса, но вече свикнах с мисълта , че към 2 г и нещо ще го махаме  Confused, днес като водих на ясла Виолета видях че носят памперс за момиченце което е вече на 3  Shocked

Стасчо вече се води на яслата, че много сложно с приеми и места. Смятам като се върнем от морето - септември да го пускам и да свиква докато кака му е там 1-2 седмици.

Незнам от луната ли, от зъби ли и Стаско се буди през нощо към 3-4 пие вода, върти се , мрънка , проплаква и заспива след час-два, а Вивка си спи и не се буди от него.

Камче и ние сме така - и затова всички спим на спалнята, а ММ като му пикне да го ритата и отива на дивана - незнам докога ще я караме така, Виолета не иска в детската стая  Whistling

Момичета, за детски какви документи искат?
Реших да си пусна документи, че нито за едното, нито за др. дете съм взимала.
Служ. бел. и от двамата родители за 1 год. назад - брутен доход, бел. от ЛЛ че детето/децата имат всички задълж. ваксини, бел. от училището, акт. за раждане оригинал за справка- доход на член от семейството трябва да е до 350 лв. Дръпни си молбата от тук и ще видиш накрая необх док.   Peace
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20  - тази бланка - Молба-декларация за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст

# 670
  • София
Привет!

И Ади спи нещо неспокойно напоследък, сяда в леглото, хвърля се, търси да суче. Мисля, че кучешките зъби я започват.

Памперса няма да го махаме скоро май, освен ако в яслата не я отучат лелите. Иначе чак догодина мисля да се пробвам.

За морето - Бобо до миналата година го беше страх да влиза, тази още не сме ходили, нищо чудно пак да го е страх. Виж от басейни въобще не го е страх, хвърля се направо в дълбокото.

Днес вкъщи ще идва най-добрия приятел на Бобо на гости с преспиване. Бобо много се вълнува. Така че довечера ще съм с три броя хлапенца  Party

bouquet

# 671
рал, и дара понякога ми върти главата с ръце, за да я гледам, но това е, ако съвсем не съм й обърнала внимание на някой възторг Simple Smile а това си е рядкост.

елениа, ние с мм сме всичко друго, но не е мълчаливи, да не кажа, че в къщи няма момент, в който някой да не мели. аз говоря на дара непрестанно, откакто се е родила, задавам й въпроси, соча й неща - не и не. до такава степен съм свикнала да "разговарям" с дара, че преди няколко дни в една бензиностанция обяснявам на дара нещо тъпоумно за някакви бисквити и една промоутърка на цигари се обръща и с най-обидения си скандалджийски глас казва "ама, извинете, на мене ли говорите?" та се наложи да й обяснявам, че разбирам, че се разпознава при проблема с бисквитите, но в този случай говорех на дъщеря си.

мен това, което ме притеснява е, че тя не иска да повтаря. и все повече ми с еструва, че е някаква форма на отрицание към това, но да видим дали ще се окажа права. повечето деца като им кажеш "кажи мама" , казват "мама", а на дара като й кажеш "кажи мама" и те вкарва директно в игнорсписъка, пуска една усмивка и черта, вече е изчезнала!

# 672
Елч, сигурно си пробвала и следното нещо, но да питам. Казвала ли си: "Кажи какво искаш и ще ти го дам. Не те разбирам какво ми казваш". При Калоян беше голям зор да каже, че иска да иде при мама. Понеже го оставям при прабаба му и прадядо му и като искал вече да си ходи и започвал да сочи с пръст вратата и т.н. Прадядо му всеки път го питал: "Кажи къде искаш да идеш?" и всеки път се запъвал да не го води при мен и накрая му казал: "Няма да те водя никъде, докато не ми кажеш" и така нашия казал, че иска при мама.  Това беше отдавна, но сега използвам тази тактика, но той вече казва разни думички и не се запъвам много. Редовния номер е да говори, докато е с бибата в устата. Тогава му казвам: "Извади бибата от устата и кажи каквото искаш да ми кажеш". Тогава той я вади и ми вика "А".  Laughing Laughing

# 673
Аха ясно.Всичко си разбира детето което му говориш, но не счита за редно да говори и тя след като и ти я разбираш. Simple Smile
Просто мама трябва да успокои малко топката, дори и ако трябва по-малко да говори. LaughingДа сериозно.Спри да се стараеш, и ще видиш как ще те изненада.Като начало можеш да спреш с това "кажи мама"например.Права си са периода на отрицание.Може да  задаваш кратки,но ясни въпроси, които да изискват отговор от една дума...ако може едносрична.(придружение с книжка с картини)Например: Има ли балон?- Да; Къде е балона?- Тук. Хубав ли е?- Да. Дара обича ли балони?- Да. или пък да разгледате ваш албум.: Къде е мама? и тя да посочва с пръстче...а тати. после пък 'Кой е това?- Мама. и т.н.
Децата на тази възраст са в момент на отрицание, разбират, че трябва да направят нещо, разбират, че могат да го направят, но им е любопитно какво ще стане ако пък не го направят. Mr. GreenСъдя по Виктор, понякога е коте, понякога ме изпитва до каква степен мога да клоунича. Crazyама не ми се изпада в подробности, чеее  ooooh! главата ме заболява като се присетя как ме върти на кутрето си.
Та Дарчето явно разбира, че ти имаш голямо желание тя да изрече нещо и затова бойкотира.

# 674
а, да, тя си разбира всичко, изпълнява всякакви команди, посочва всички животни и хора, изобщо ясно е, че разбира, но за нея с това комуникацията  е изчерпана. ако се правя, че не разбирам какво иска ми го показва толкова ясно, че просто и идиот да си няма как да не я разбереш и понеже всички я разбират (дори не само аз) и тя просто не счита за нужно да говори, на мен ми е ясно това, но все пак нали трябва и да проговори. отдавна не я карам да повтаря след мен с израза "кажи еди какво си" и все пак това е начинът като че ли...не мислите ли? трябва да се опитва да повтаря и да чува дали се получава или не и да се опитва да го каже максимално близо до големия човек.

за да ви кажа до каква степен е добра с жесто-мимичните способи ще ви разкажа случка. една приятелка ни дойде на гости, дара седи в нея и си боцка кротко пъпеш с една виличка. обаче реши, че се е уморила и дава виличката на моята приятелка тя да й дава пъпеш. тя й казва, че не я разбира. дара взима вилицата от ръката й, насочва я към пъпеша, забожда едно парче, дава й я пак в ръката и си доближава отворената уста до него, без да го захапва, за да й покаже, че тя трябва да й го даде. и така е с всичко, което се правя, че не разбирам. едно хуууубавичко ми го обяснява на мама даскалското детенце  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт