Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 200
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • Велико Търново
[сега четох поредната статия за това как детето не трябвало да се слага на гърне преди 3 г.
добре де, до 3 г. с памперс ли?
ами те ще му се смеят в детската градина...това няма ли да навреди повече?

на кой да навреди? на производителите на памперси ли?  Money

# 451
Привет!

Ние се тръшнахме цялата фамилия от един летен стомашен вирус. Мона се разболя първа във вторник, днес таткото падна последен. Вчера ми беше толкова лошо, колкото не ми е било откакто бях бременна в началните месеци.

Иначе сме добре. Бягаме от жегите за уикенда на вилата ни, а последния уикенд отскочихме до Банско сами с двете деца. Беше генерална репетиция преди да опитаме да дебютираме сами на море с двамата бандити. Бих казала, че беше успешно. Като изключим началните часове когато се изпокарахме с таткото и бяхме на път да се връщаме  Grinning После влезнахме в релси и само се разбирахме кой след кого ще тича  Joy

За памперсите и аз не знам какво да мисля. В предната ми отчетна почти никой не правеше опити за махане преди 2 г. Аз лично махнах памперса на Макс на 2 г. и 10 м. Буквално за 2 дни. Но той не говореше и се притеснявах как ще ми казва. Казва си детето без много думи и почти не сме имали издънки. Но и е важно да отбележа, че за времето, в което беше с памперс никога не съм видяла червено дупе или обриви от претопляне. Докато Мона започна да се зачервява още от няколкомесечна ако я изпусна и постои наакана. А и тя като типично момиченце е по-схватлива. Още не съм я пробвала сериозно, но създаваме съспенс за гърнето и тя много иска да седи на него.  Joy Вече започна да ни информира като свърши голямата работа без да сме я питали, което ме изпълва с надежда, че може и да успеем с махането на памперса скоро. Първите опити са планирани за края на лятото на вилата.

# 452
  • sofia
За тренировъчните гащи- Ети намери във Вис виталис, но се оказа, че са адски дебели- 6.50лв.

# 453
Добро утро и дано да е прохладен деня !

Мисля, че лятото  е чудесно време за махане на памперса- може да ходи и по голо дупе, локвите лесно съхнат, не изстиват крачетата, ако се напишка.Ако опитите са успешни -чудесно и за двете страни.Естествено детето само ще си покаже, но при сигнал от него защо да го държим до 3 години.
Борис е с чувствителна кожа и лесно се зачервява- ходим с обикновени памучни гащи и пера по 3-4 чифта всеки ден, голямата работа вече я вършим на гърне- улучихме часовете, в които я прави.А като излизаме слагам памперс.

Ох, мойте момчета много се дразнят в къщи- Борис хапе, бутат се, карат се за всака вещ, крещят си- понякога е истински сървайвър !Е има и моменти на спокойствие и братска обич, но са малко- като две мечета са !

# 454
  • ул. "Мечтание"
Благодаря ви момичета!  Heart Eyes Направихме и днес тест - чхг се е удвоило и е около 880, в четвъртък съм на преглед да видим вижда ли се сакче, тогава чхг би трябвало да е над 1000... днес пак малко прокървих, надявам се всичко да е наред!  Praynig

Супер!  newsm68 newsm44
Чакаме днешния ти отчет! Hug Praynig

Бубе, Какче, благодаря за пожеланията!  Hug
(обичайно празнувам на Еньовден, ама то с толкова много варианти си е объркващо кой кога  Crazy)

Еления, честита ви Кари! Видях я във фейса, супер сладурана!

wondergirl, да ви отминават бърже  неразположенията!

Четох я и аз въпросната статия, за която говори Елч. В нея става въпрос, че била вредно детето да се стиска, преди да стане на 3 г. Моето чудене е как ще накараш насила едно дете да стиска, ако не е достигнало съответното ниво на развитие.  newsm78 Божидар започна да стиска на 9 месеца!  Shocked Искрен на година и 4-5 месеца. И кво ся, да ги оставя да си пикаят в гащите ли?!   ooooh! Не ми се търси сега да го ровя това изследване (при това само едно единствено такова!!!), да видя какво точно пише в него. Няма да се очудя, ако няма нищо общо с нищо общо и даже да е поредната пропамперсна спекулация.  Thinking

# 455
  • София
Момичета, водите ли децата на лекар само заради повишена Т?

От вчера Ди е с 38-38,5. При 38,5 дадох 2 пъти Панадол. Тормозят я два кътника, други симптоми няма. Бих я завела веднага да я прегледат, но нашата лекарка е в дълга отпуска и не знам на кого ще попадна и дали няма да напраска някой АБ, та после да се чудя какво да правя.

Буби,
приятно изкарване на почивката!

снуки, стиснати палчета и от мен за прегледа!

За памперсите не мога да се изкажа, нямаме напредък.

Хубав ден на всички!

# 456
Не ми се бършат локви, пък да се дебнем като комунисти, рано е. Не виждам смисъл, като може да се научи за 2 дни към 2,5 години и то само като му се обесни какво, къде и защо.

Как се тръшкат децата ви, ей така както си играят изведнъж, без причина!?!

Буби, весело море, поздрави на Джозеф!  Heart Eyes

Снуки, стискам палци!

Мелона, препоръчвам за преглед с две ръце д-р Масларски от Вита!

# 457
  • в Надежда-та
При мен вече няма земна сила, която да му убеди, че на 1.6г. памперса не може да се махне.
Айде с едното дете да е чисто съвпадение, ама и 2-те Rolling Eyes.......А децата ми определено не са по-надарени в което и да е отношение спрямо връстниците си Naughty

# 458
 Може, ама трябва постоянство и търпениеееееееееееееее.
 Калифорния, Вики се тръшка като не стане на нейното.

# 459
При мен вече няма земна сила, която да му убеди, че на 1.6г. памперса не може да се махне.
Айде с едното дете да е чисто съвпадение, ама и 2-те Rolling Eyes.......А децата ми определено не са по-надарени в което и да е отношение спрямо връстниците си Naughty

Абсолютно съм съгласна, зависи от родителите  Peace

# 460
  • София
Ааа и с бой става - нали живеем до гето и циганетата играят в съседство - като наближат годинката и вече са без памперси, ама ядат шамари при фал... И още нещо забелязвам, без да съм фен на новите методи - нали казват как рано махналите памперса деца се стресирали и после се напикавали като по-големи (глупост според мен, защото това значи цялото наше поколение да се е напикавало, а аз нямам такива спомени), обаче при циганетата е факт - хем бебета по гащи, хем напикани деца на по 5-6.

# 461
  • Пазарджик
Калифорния,няма как да знаеш,че на 2,5 години ще се справите с памперса за 2 дена.Според мене не трябва да свикваш с тази мисъл,за да не се разочароваш.Всяко дете е индивидуално,може пък твоето момче да е вече готово,но няма как да знаеш ако не пробваш
Любе в наше село нямаме Вис Виталис,вероятно ще поръчам на етърва ми да вземе от UK

# 462
  • София
Здравейте,
ние днес имаме пълна програма: първо бяхме на у-ще  Mr. Green, после на консултация + ваксина! ooooh! Официалните размери на Виктор са 12 220 гр. и около 84 см, буйстваше мнооооого, ревеше, дереше... Биха и последната ваксина и следващата чак на 6 г.  Party

Гери, бързо да се оправя тайфата! Hug

Kalifornia, и Виктор се тръшка, когато не стане неговото или когато аз искам да направя нещо, а той не! Пример: обличане, събличане, смяна памперс, вадене от водата, когато не му обръщам внимание и си имам работа...

За памперсите - и аз смятам, че 3 г. е твърде късно. Трябва поне да се пробва, ако не става е друго нещо. Но ето например мен сега ме мързи  Blush и все отлагам... А в тази жега детето се поти и се чеше зловещо в памперс зоната, така че явно трябва да се действа! Peace А и честно казано ми писна да давам грешни пари за памперси! Naughty

Тути, Нелката е голяма скица! Heart Eyes

# 463
  • sofia
Какче, ако махнеш памперса ще бършеш локви, не те ли домързя пак?
При Лия нещата с гърнето не са ок, седи на него, става и пишка до него! Не е готова, но аз я оставям по голо дупе. За сметка на това прави изречения. Не се впрягайте излишно, децата са различни. За мен е грешно да се караш, ако детето се изпусне. Тя като пишне на земята крещи ' беляяя', но аз и казвам, че не е беля и обяснявам. Не искам да и насаждам страхове за глупости.
Впрочем я е страх от тъмното. Вика ' там тъмо аууу' и сочи загасената лампа, вчера я водих на тъмното и му вика 'здрати' и 'тао'. Смешка. А спи на тъмно сама през нощта.

# 464
Тути, той не е виждал гърне, а също доскоро не ни беше виждал и да ходим до тоалетна. Сега ме гледа, но не му прави никакво впечатление. Нямам усещането да е готов, нааква се в памперса и не му прави впечатление. Отделно знам за децата на няколко приятелки научели се да ходят до тоалетна (не преди това гърне, без гащи) буквално за 2 дни, след 3 годишна възраст. Така е, защото са в състояние да разберат за какво иде реч, а не да се радват майките на случайни попадения в гърнето. А, и моето дете не е в никакъв случай напредничаво в НПР, все беше в горните граници на нормите за НПР до 1 година.

Общи условия

Активация на акаунт