Хайде на море с ЯНУАРСКОТО дете! (40)

• 33 179
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Успях да се запиша за второ класиране, утре или днес по-късно ще го пуснат.

smile3501 newsm17

# 571
  • В две тъмни очички
Нощни , браво на вас!!! Страхотен напредък! Аз малко започнах да се притеснявам какво ще правим с ходенето на гърне/храсти ли каквото и да е навън! Е, не ще и не ще! Ама не мога да я принуждавам! Пробвах вчера да, като и напомнях и резултатът беше точно обратният - всеки път казваше , че не й се пишка и минута след това го правеше в гащите. Явно не е готова да пишка на вън! Чудя се как да я провокирам?!

Инка, същата работа е и при мен, само ме увещават да отвръщам със същото и така щяла да разбере, че не се хапе и удря  ooooh!

Аз леко да се похваля (ама леко, че да не почне пак) , Влади не е хапала от 3 дни! Еления, пробвах това, което ти каза, да лежи наказана 1 минута, само че не я карам да лежи, а да отиде с вдигнати ръце и с лице към гардероба. В началото го приемаше за игра, след това ме хапеше и преди да съм й казала, че е наказана тя вече отиваше на гардероба сама , но явно малко по малко схвана идеята. Не че не ме поглежда пак лукаво и не се опитва да прави едни ситни , ситни крачки отдалечавайки се от наказанието си, но все пак има напредък! Дано е за дълго!

# 572
Бебеш,  fingerscrossed!

Децата са различни, моето в повечето случаи като му поискат/задърпат играчка я дава. Вчера гледам една майка люпи семки и плюе на земята на детската площадка!  ooooh! Мислех да я увикам, пък се разколебах.
И аз преди дни минах край една детска площадка, където в пълно мълчание 7-8 майки седнали на 2 пейки чоплеха семки, а около тях буквално кочина.То ясно не са на опера, ама никакво съобразяване ! #2gunfire
Борис е различен в къщи- като иска нещо- край ще го има.Със зъби, бутане и красъци си го отстоява . А навън- друг Борис - дипломат, даже подава на децата понякога, ако му поискат нещо.
Онзи ден едно дете го хвана за гушата ей така без нищо и едва му отворихме ръцете на другото дете- беше на площадката с майка, баба и дядо си.Борис стоеше като  гръмнат- не знае как да реагира- ако беше атака от батко му - щеше да го ухапи или удари с глава. Ама това дете е чуждо и не знае как да реагира.След няколко секунди вече започна да реве, когато и други родители скокнаха и взеха да реагират.

# 573
  • ул. "Мечтание"
Бебеш, радвам се, че си успяла да се запишеш!

Бубе, благодаря!  Hug
При Искрен нежеланието да пишка навън беше защото не му беше удобно да го издържам в тази поза, стягаше се и не можеше да се изпишка. Започнах да го слагам да седне на бедрата ми, както съм клекнала или пък носим с нас седалката за тоалетна (иначе не пишка в тоалетна, пак защото не му е удобно), слагам я на краката си и го слагам да седне. Та така.  Wink По едно време обмислях да взема сгъваемо гърне, но безбожните цени ме отказаха. Само се сдобих с нова седалка за тоалетна, по-компактна, за да ми е по-лесно да я нося в раницата.

# 574
  • София
Благодаря за отговорите за Дентокинд. Засега го давам както пише на опаковката (по схемата на Бубето). Нощни, Бебеш, за тези есенции трябва да се поинтересувам, даже не знам къде да ги търся. В аптеките има ли ги?

И ние сме в период на активно тръшкане, не знам дали се дължи само на зъби или и на проява на инат. От "не" не разбира, т.е. много добре разбира, но прави напук. Последната й приумица е да си блъска главата в нещо, като не стане на нейното Shocked
Но това по не ме притеснява от бъркането в гърлото да повръща (пак за постигане на нейното и привличане на внимание. Ще кажеш, че й липсва внимание!). Онзи ден на прегледа при лекарката повърна, докато си бъркаше в гърлото, само и само да не я прегледат. Лекарката и сестрата я гледаха изумено, такова нещо не били виждали. Притеснявам се в яслата това да не се задълбочи Praynig

От гърнето пък става на секундата, не мога да я накарам и една минута да седи. Иначе "теорията" я знае - казва кога какво й се прави, знае за какво служи гърнето, ама на практика не го прилага. Даже като ходя до ВЦ-то си носи гърнето при мен и вика "мама пиш, Дианче пиш", оставя го пред мен и си излиза Laughing

# 575
  • ул. "Мечтание"
Мелона, аз имам целия комплект, купих си го от Пашкулев. Може и отделни есенции да си купиш, както и да си поръчаш да ти направят готова забъркана (мисля, но не съм сигурна).
Ако искаш мога и аз да ти направя Рескю Ремеди и/или комбинацията за зъби и да ти пратя. Или някой познат край теб, който има есенциите да ти ги забърка, да пробваш.
Има тема за Цветолечението: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649835.0

# 576
  • София
И аз вчера в Борисовата бях до 4-ма 40-50 годишни, нормално изглеждащи чичовци и лели, които седнаха на площадката (бяха без деца) и извадиха семките...и плюха, плюха, сигурно 1 час изкараха така. как ли не ги гледах, не учих Михаела как да не прави боклук на висок глас и т.н., но не. Не събрах смелост директно да кажа нещо и още ме е яд!
Моите деца не посягат, обикновено тях ги бутат по площадките и без да пипат чужди неща. Не го приемам - всеки брани по нещо, но агресията не е решение. Но пък 2-та се разправят доста и имат схватки помежду си, докато навън са по-скоро плахи/смотани/.
А кажете наистина какво казват книгите за посягането и агресията към други деца - да се намесваме или не?

# 577
  • София
Мелона, аз имам целия комплект, купих си го от Пашкулев. Може и отделни есенции да си купиш, както и да си поръчаш да ти направят готова забъркана (мисля, но не съм сигурна).
Ако искаш мога и аз да ти направя Рескю Ремеди и/или комбинацията за зъби и да ти пратя. Или някой познат край теб, който има есенциите да ти ги забърка, да пробваш.
Има тема за Цветолечението: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=649835.0

Благодаря ти! Hug Ще прочета и ще видя откъде да взема, ако продължава да се тормози. Не искам да те ангажирам да пращаш, все някъде ще намеря.

# 578
Приета съм ! Simple Smile))))

# 579
  • София
Е, браво! Честито!

# 580
  • ул. "Мечтание"
Бебеш, честито!  Hug  bouquet

Мелона, Пашкулев е в София. Обади се направо, като решиш какво искаш и можеш да отидеш да си вземеш шишенцата.  Peace

# 581
Ха, честито, Бебеш!

# 582
Момичета, аз да ви кажа малко съм се хванала за главата с това моето лудаче. Чудя се вече какви тактики да прилагам, за да пречупя тези черти в нея, които на по-късен етап ще дадат голям напън на всички ни. Абсолютно осъзнато и с цел да ме изпитва прави нещо, което знае, че й е забранено. Гледа ме в очите и го прави баааааавно , за да види как ще реагирам!!! Или в другия вариант ме чака да изляза от стаята или да се замотам нещо и отново го прави!
Бубе - това аз да го бях писала, нямаше да го кажа по-добре. ММ след 2-та почивни дни, тази сутрин вика "да отивам на работа да си почина малко"... Не луди, ами много луди ни прави. Бяхме вчера на музей с животни с Рая и тя много се радва - 15 мин. Останалото време ни направи диви и щастливи. Имаше една двойка с 6 деца - хората си вървяха нормално и изглеждаха нормално..... а ние с едно  Crazy
Нощни - честито постижение на Искрен.
Агентке - приятна ваканция
Мелона - с гърнето и Рая процедира по същият начин - знае за какво е, като я питам къде пишкат и акат големите момичета ме води в тоалетната, слага си дъската и дим да я няма....
Бебеш - честито и успех

# 583
  • София
Момичета, аз да ви кажа малко съм се хванала за главата с това моето лудаче. Чудя се вече какви тактики да прилагам, за да пречупя тези черти в нея, които на по-късен етап ще дадат голям напън на всички ни. Абсолютно осъзнато и с цел да ме изпитва прави нещо, което знае, че й е забранено. Гледа ме в очите и го прави баааааавно , за да види как ще реагирам!!! Или в другия вариант ме чака да изляза от стаята или да се замотам нещо и отново го прави!
Бубе - това аз да го бях писала, нямаше да го кажа по-добре. ММ след 2-та почивни дни, тази сутрин вика "да отивам на работа да си почина малко"... Не луди, ами много луди ни прави. Бяхме вчера на музей с животни с Рая и тя много се радва - 15 мин. Останалото време ни направи диви и щастливи. Имаше една двойка с 6 деца - хората си вървяха нормално и изглеждаха нормално..... а ние с едно  Crazy
Айде и ние в кюпа! Crazy Прави ни луди и двамата. Сега се връщаме от мола. Тича  през цялото време и то не в посоката, която ние искахме. Сваля дрехите от рафтовете, пипа всичко и пищи, когато тръгна да го гушкам. Освен това рита с крака и драска като котка! ooooh! Сега се чувствам като пребита... Вчера пък бяхме в ИКЕА и там беше същия ужас. Кротваше само в детските кътове, даже се заигра с една кухня и стоя на едно столче към 30 мин. Mr. Green През другото време имаше класическо тръшкане! Whistling Кога ще кротне не знам, ама аз сигурно ще побелея до тогава! Crazy
Бебеш, честито и успех в учението!  bouquet

# 584
Бебеш какво ще учиш?
Аз след тази измъчена магистратура, се отказах от учене. Направо ми скъсаха нервите докато изготвях дипломната.
Бубе, не става ли с по-кротки наказания. Това,което си предприелаа ...как да кажа, не е много надеждно, да не говорим за самия метод- колко е комунистически. Confused(Става въпрос за прав с лице към стената и вдигнати ръце)Да не те отчайвам,но резултата, който надушваш е "фалшиф".
Другото ще ти го пиша на ЛС. Peace

А кажете наистина какво казват книгите за посягането и агресията към други деца - да се намесваме или не?
Разбира се, че трябва да се намесим. Работата на родителя е да даде добър пример.Ако не спрем агресията, значи я толерираме.[/color]

Общи условия

Активация на акаунт