Хубав и икономичен климатик?????

• 16 249
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Новите Осаки хич ги няма.
Отиди и измери колко м2 е само стаята, която искаш да климатизираш... И после ми я опиши...
Точно 45 кв.м.по н.а.,в които влиза и някакъв % общи части.
Магазинчето е със санитарен възел,има малко складче,включено в тези 45 кв.,и по-голяма търговска част,където ще се продават дрехи.Партер,много стъкло,2 входа.Сенчесто,дори усойно място,много прохладно през лятото.Жеги там не се чувстват.
И аз така чувам за Осаките.

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
Ти предимно за отопление ли търсиш климатик?

# 17
По-малко за охлаждане и повече за отопление,да.

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
Магазинчето е със санитарен възел,има малко складче,включено в тези 45 кв.,и по-голяма търговска част,където ще се продават дрехи.Партер,много стъкло,2 входа.Сенчесто,дори усойно място,много прохладно през лятото.Жеги там не се чувстват.
И аз така чувам за Осаките.

ако махнем склада, общите части ВеЦе-то, може би стават около 30-32-3 м2.
Пак си е сериозен обем и щом е усойно, партерно, с много витрини не по-малък от 18-ка. Ако пък склада не е отделен сериозно от общия обем... сте си за 24-ка.
Или 2бр. по 12000 BTU.
Но търси инвертори. Обикновените не гарантират качествено и надеждно отопление. Виж, ако имаш алтернативно отопление и му разчташ, можеш да си сложиш on-off машина.
За София ли говорим?

# 19
Здравей те!!Пред голяма дилема съм може ли някой да ми помогне?Търся си климатик предимно за отопление за стая от 25кв.м. изложение предимно изток и една стена север,пвц дограма и добра външна изолация.Имам и комший от долу който ще се топлят на дърва. Цялото изложение на апартамента е източно три стаи една до друга и всички стени са вътрешни с изключение на една на холо- кухньо- трапезарията  Winkкъдето ще сложим климатика.Моля помогнете ми с избора на климатик ако е възможно и на по нормална цена.Благодаря предварително Heart Eyes

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 23:21 от ели 05

# 20
Само да добавя,че сме на последен етаж(4-ри етажна сграда)и на тавана също имаме изолация,а и на 3-та етажа имаме комшии който ще се отопляват на дърва.За първа зима сме тук и не знам какво да правя сградата до сега не е отоплявана.

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
за 12-ка ако ви кажат, че сте... то тя ще е на ръба.
Но все пак изисквай по-мощна от 4кВт машина.

# 22
Ами точно обратното,казаха ми че съм за 18-ка,но не знам дали няма да е много голям?И дали ако е по голям ще дърпа много ток?Извинявам се предварително за невежеството си Embarassed

# 23
Здравейте,
Ние също ходихме по "мъките" в търсене на климатици и лутане. Избора е голям, информацията много и в един момент човек наистина се чуди какво да избере и дали е правилно.
Ние си купихме ето такъв Gree препоръчаха ми го като добра марка, иначе другите за които съм чела добри отзиви като марки са Futsitsu, Toshiba и Mitsubishi в едната ни стая е точно такъв, но е по-отдавна и е малко в заварено положение, не сме го купували ние.
Преди три месеца си сложихме този, ако сте в София препоръчвам ви ги, доста отзивчиви момчета и ти обясняват всичко, което те интересува и което ще ти свърши работа ето го и нашето климатиче, дано и зимата да сме доволни https://clima-tic.com/%D0%9A%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8 … 2C-Lomo-12000-BTU
Иначе това, което мога да кажа от информацията, която събрахме е, че взависимост от желанията цената се повишава, но стига, човек да бъде насочен правилно може да избере добро качество и за около 1000 лв.

# 24
Ние от година сме с 2 бр инверторни 12-ки Osaka - за неголяма спалня (10-12кв) и хол (20 кв м, но и с преход към кухнята). В най-студените месеци сме плащали макс 104 лв ток общо (на топла вода сме, останалото на ток). Климатиците бяха закупени с отстъпка, така че не им знам продажната цена, но не би трябвало един климатик да струва повече от 700-800лв. Предвидете още 150-180лв на климатик за монтаж. Нас ни посъветваха да вземем 12-ка за спалнята, тъй като на по-малките климатици външното тяло спирало да работи на по-ниски температури през зимата. Тази зима имаше няколко дни с температури около -20 градуса и климатиците ни си работеха нормално, но трябва да не ги спирате денонощно, оставят се на поне 18 градуса Simple Smile
Та без да са спирани зимата, над въпросните 104 лв сметка не сме платили.

# 25
Конкретен модел не мога да преоръчам. Нащите климатици са Daikin и до този момент нямам забележки. Тихи и икономични са. Ползваме ги през преходния сезон, когато или не са пуснали все още парното или вече са го спрели. Лятото за охлаждане. Сметките ни за ток са повече от прилични, при положение, че когато работят, работят по цял ден. Предполагам, че повечето климатици от по-високия клас отговарят на критериите ти.

# 26
Предстои ни покупка на климатици, основно за отопление. Най-важното ни е да не са по 2000 лева. Но като гледам май няма смисъл от покупката на някакви бюджетни варианти.

# 27
  • там, където ми харесва
Трябва ми климатик за 40кв.м. дали 20-ка ще е подходящ? Помещението е общо с кухня и хол и една стая ,на която ще отварям вратата.

# 28
  • София
Имам вкъщи подов и стенен Дайкин. Не може да става и дума за сравнение. Подовият е изумителен.
Препоръчвам горещо на всеки, който може да отдели толкова пари.

Общи условия

Активация на акаунт