СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 469
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Avara, благодаря за подсещането Hug

# 526
Днес съм сама вкъщи. Мързи ме и нищо не ми се върши. Реших и че няма да излизам на разходки, ще се отдам на мързел. Та цял ден на комп вися  Simple Smile Вече ми става скучно. Хайде пишете де  Laughing Налага ми се да скачам по другите теми като тук всичко съм изчела  Simple Smile
Сега си правих груба сметка. Ако на ден отиват средно по 8 памперса, то за месеца ми трябват около 100 лева за Памперс Премиум Кеър.  ooooh!

Сетих се да споделя, че в един магазин ми похвалиха нова българска козметика. Казва се Bio G. В Пакостник вече ги има продуктите. Изцяло натурална, използват сребърна вода в кремчетата. Продавачката каза за нейн познат младеж, който си мажел пъпките по лицето с крема за подсичане и имало ефект. Та аз като чух реших да пробвам козметиката върху себе си първо. На деколтето ми излизат гадни червени пъпки от топлото и от слънцето. Една седмица сутрин слагах от крема за подсичане. Ами махнаха се  Simple Smile Сега имам гладка кожа като бебешко дупе хихихихи

# 527
Днес съм сама вкъщи. Мързи ме и нищо не ми се върши. Реших и че няма да излизам на разходки, ще се отдам на мързел. Та цял ден на комп вися  Simple Smile Вече ми става скучно. Хайде пишете де  Laughing Налага ми се да скачам по другите теми като тук всичко съм изчела  Simple Smile

Ами нашите мами са от работливите  Mr. Green Hug
Кой като нас цял ден да дремем на компа и само да четем и пишем  Whistling Crazy

Аз сега си мисля за козметиката. Още нищо не съм взела, но най-вероятно ще е на Бюбхен и то само шампоанче за тяло и коса и нещо за мазане за след баня. Мисля си обаче за тези кремове за подсичане /сега видях, че съм купила судокрем от миналата година / дали трябва да се маже след всяко пишкане и акане. Кумата ми го ползва редовно и винаги маже малката преди памперса. Аз обаче нещо не съм така настроена  Mr. Green и все си мисля, че чак толкова няма да е необходимо. Нали все пак ще ползвам кърпички за дупе или ще го мия всеки пък преди памперса, но още не съм решила кое от двете ще правя  Rolling Eyes

Авара ... останах без думи ... много мило - мерси  Hug

# 528
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile Днес личния ме накара да пусна изследвания, но май не ми харесват. Сега няма на кого да се обадя, ако можете да им хвърлите един поглед, че СУЕ-то хич не ми харесва  Rolling Eyes                                                                                                                                            
Скрит текст:
 СУЕ (РУЕ)   21   mm/h   до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)                    
ПКК (Sunglasses   *   Профил   Виж по-долу
WBC (левкоцити)   10.4   x10^9/L   4.0 - 11.0
RBC (еритроцити - бр.)   3.76   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин)   108   g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит)   0.331   L/L   0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита)   88.2   fL   82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   28.8   pg   28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   327   g/ L   330 - 350
Plt (трoмбоцити)   153   x10^9/L   140 - 440
Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Урина - Белтък,Билирубин,Уробилиноген   *   Профил   Виж по-долу
Урина - Белтък   Oтрицателен      Oтрицателен
Урина - Билирубин   Oтрицателен      Oтрицателен
Урина - Уробилиноген   Неувеличен      Неувеличен
Урина - Седимент   Единични левкоцити , слуз , урати      4-5 Левк., 2 Еритр.[/sub]]СУЕ (РУЕ)   21   mm/h   до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)                    
ПКК (Sunglasses   *   Профил   Виж по-долу
WBC (левкоцити)   10.4   x10^9/L   4.0 - 11.0
RBC (еритроцити - бр.)   3.76   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hgb (хемоглобин)   108   g/L   М(140 - 180) Ж(120 - 160)
Hct (хематокрит)   0.331   L/L   0.35 - 0.55
MCV (ср. обем на еритроцита)   88.2   fL   82.0 - 98.0
MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )   28.8   pg   28.0 - 33.0
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   327   g/ L   330 - 350
Plt (трoмбоцити)   153   x10^9/L   140 - 440
Урина
Забележка: Няма.
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
Урина - Белтък,Билирубин,Уробилиноген   *   Профил   Виж по-долу
Урина - Белтък   Oтрицателен      Oтрицателен
Урина - Билирубин   Oтрицателен      Oтрицателен
Урина - Уробилиноген   Неувеличен      Неувеличен
Урина - Седимент   Единични левкоцити , слуз , урати      4-5 Левк., 2 Еритр.
[/ftp]

# 529
И аз чакам да пишете, че днес в офиса голяма скука Whistling Whistling
В обедната почивка ходих до Джъмбо- купих си чехлички и естествено за бебока една пелена, памучна, много е мекичка. Довечера ще снимам. Отдавна не бях ходила в тоя магазин, така се изкушавах, имаше страхотни пелени. Но цял август месец ще съм свободна, трябва да има причина пак да отида до там Grinning Grinning

# 530
Права си Фейт, аз все си мисля, че като аз съм свободна и другите са така  Laughing
За кремчетата за подсичане. Хич не си спомням с какво и колко често съм мазала. Но все си мисля, че два пъти на ден ще е достатъчно. Аз не съм от стриктните и едва ли на всяко преобуване ще мажа. Вярвам, че като дойде времето, бебето ще ми прошепне отговора  Wink
И себе си против стрии не мажа редовно. Затова и няма да се оплаквам, че вече имам нови, добавени към старата колекция.

Барбера, никаква идея нямам за изследванията. Дано някоя компетентна мама се включи  Hug

# 531
  • Варна
Ами те са се разбъркали и не се разчита кое е резултат и кое стойности. Ще се опитам да поправя.

# 532
Barbera и аз нямам никаква представа, лошото е че нямам под ръка стари мои поне да видя стойностите за сравнение.
millenitta и аз мисля, че 2-3 на ден е достатъчно, но те първа ще разберем, за колко неща ще се окаже че грешим. Аз себе си за стрии мажа редовно вечер с олио, сутрин с крем, дали обаче ще има ефект се съмнявам

# 533
  • София
Фейт и аз ги гледах преди малко в Пакостник различните мазила. С каката ползвах Бубхен, и за дупето крем здраве. Сега май ще пробвам продуктите на Бочко и пак ще заложа на крем здраве за дупето - от него бях доста доволна.

# 534
... Та цял ден на комп вися  Simple Smile Вече ми става скучно. Хайде пишете де  Laughing Налага ми се да скачам по другите теми като тук всичко съм изчела  Simple Smile
Хайде тогава да почваме чата Laughing

Между другото за пъпчиците и само сребърна вода ще ти помогне Simple Smile

Мисля си обаче за тези кремове за подсичане /сега видях, че съм купила судокрем от миналата година / дали трябва да се маже след всяко пишкане и акане. Кумата ми го ползва редовно и винаги маже малката преди памперса. Аз обаче нещо не съм така настроена  Mr. Green и все си мисля, че чак толкова няма да е необходимо. Нали все пак ще ползвам кърпички за дупе или ще го мия всеки пък преди памперса, но още не съм решила кое от двете ще правя  Rolling Eyes

Аз си мисля, че трябва да се маже ако се налага, обаче то бебето само ще ти покаже. Освен това за памперсите и мазането аз и преди съм писала - Цинка много трудно се отмива /респективно от пелените не може да се изпере/, затова няма изобщо да взимам такъв тип кремче /и ще се надявам да не ми се наложи/, а ще мажа с нещо маслено. Дали ще е ланолин /в Бг правят в аптеките страхотно кремче за бебе с ланолин/, вазелин, зехтин или някой маслен извлек, май няма никакво значение. То еднакво добре ще подхрани и пази кожата на бебето.

За цените на памперсите:
Когато първо започнах да чета за ЕБХ и многократните пелени, това беше първото, което ми направи впечатление. Едва след това разбрах, че обикновените памперси се разграждат за 500 години. А когато започнах да чета конкретно за многократните пелени, разбрах че бебетата по-малко се подсичат и по-лесно се приучават към гърне /ако преди това не се започне с ЕБХ/. Малко ми беше трудно да дадем 300 $ за многократни пелени накуп, но иначе разбито по месеци щяхме да платим над 1200 $ за 1 година. Освен това изкарах и голям късмет, че ми подариха пелени, макар че съм си купила достатъчния минимум. Сега имам да съм спокойна и да не откачам, ако не ми е стигнало времето да изпера.

Barbera, дано са ти ОК изследванията, да не се притесняваш!

# 535
# 536
# 537
Barbera втория линк не ми се отваря на мен ,но от това което видях на първия опит:) всичко ти е в норма,леко занижен хематокрит/обем на кръвта/ и еритроцитите са малко ниски.Завишено съвсем леко Суе.Странно ми е за еритроцитите,при мен са на горната граница.Не мисля,че има за какво да се притесняваш-все пак си ги дай и на доктора де:)

# 538
ЗдравЬейтИИ, и аз днес имах само едно излизане и изпуших. Mr. Green  Hands Clap
 Не че си нямам работа, напротив, трябва да опаковаме багажа, защото утре ставаме люлинци. В този ред на мисли, за мамите от Люлин - ако искат можем да си спретнем разходчица или кафенце.  food010
 Чакам хората за нета и ТВ в понеделник и се надявам да съм на линия.  Peace
Стискам палци на Мама Зайка и Франческа, още малко да удържат фронта. Hug

# 539
  • София
ЗдравЬейтИИ, и аз днес имах само едно излизане и изпуших. Mr. Green  Hands Clap
 Не че си нямам работа, напротив, трябва да опаковаме багажа, защото утре ставаме люлинци. В този ред на мисли, за мамите от Люлин - ако искат можем да си спретнем разходчица или кафенце.  food010
 Чакам хората за нета и ТВ в понеделник и се надявам да съм на линия.  Peace
Стискам палци на Мама Зайка и Франческа, още малко да удържат фронта. Hug

За кафенце и разходка съм за. Пиши ми ако искаш на ЛС и ще се разберем нещо за "Добре дошла" в люлинския отбор нека и другите мами да се включат. Hug

Общи условия

Активация на акаунт