СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 452
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Върнахме се от ЖК, голямо обикаляне днес  ooooh! А каква глупост направих... Embarassed Направлението ми за болничен беше с изтекъл срок от 3 дни и днес изпуснах лекарската комисия, утре ще е  ooooh! Болничният ми беше до 09-ти, трябваше днес да го взема.  Embarassed
Иначе бебка се развива добре, даже много добре. Сега е почи 2 кг и около 35-38 см, а може и повече - не се сещам  Rolling Eyes Беборана е големичка  Laughing

# 211
връщам се от док  Heart Eyes май ми стана навик - взех всяка седмица да ходя  Crazy

130 хемоглобин  newsm68 супер изследвания на всичко - бебчо си е пак с главата надолу  Mr. Green

купих му 2 бели шапчици и 2 чифта бели ръкавички  smile3521

# 212
  • Русе
Здравейте, за първи път се включвам във форум откакто съм бременна и имам голямо желание да споделям и да обменям опит с други бъдещи майки. В момента съм в 29 седмица от бременността.
Както виждам всички тук сте като едно голямо семейство и това е прекрасно.
Надявам се да ме приемете Simple Smile Бих се радвала да помогна с каквото мога !

# 213
Здравейте мами как се чувствате ? Аз залагам че първото бебче ще е момче Wink

Дайте ми съвет и информация относно смяната на АГ .... баш сега , знам че е доста неподходящо но тази докторка вече почва да ми лази по нервите, а я виждам само 1 път месечно . Споделете мнение да изтрая ли още малко или да и бия шута , само да не попадна от трън та на глог , някоя от вас сменяла ли е АГ в последните месеци ?

# 214
  • където мечтите се сбъдват
Lili,според мен я сменяй.Последните месеци са важни и по добре да те следи някой,на който имаш доверие.Аз моята я смених в 24 г.с. и изобщо не съжалявам.
Euphorica,добре дошла  Hug
Анхела,страхотен хемоглобин!Браво!Аз моя ще го изследвам пак в четвъртък да видя дали се е покачил след няколкоседмичен прием на желязо.

# 215
Имаш ли списък за МД и от къде се взима?Защото аз нямам идея какво точно се иска за мен и бебето.Ще съм ти благодарна ако имаш да го споделиш. Hug

Ако става въпрос за АГ  болница “Майчин дом” ... ето  Heart Eyes

http://www.maichindom.com/bg/hospitalization/

Благодаря,Фейтче:) Hug

Здравейте мами как се чувствате ? Аз залагам че първото бебче ще е момче Wink

Дайте ми съвет и информация относно смяната на АГ .... баш сега , знам че е доста неподходящо но тази докторка вече почва да ми лази по нервите, а я виждам само 1 път месечно . Споделете мнение да изтрая ли още малко или да и бия шута , само да не попадна от трън та на глог , някоя от вас сменяла ли е АГ в последните месеци ?

Лили и според мен я сменяй. #2gunfire
Щом не си доволна..А все пак тези месеци са много важни и най-вече твоето спокойствие.
Анхелка,благодаря за споделената поза:)))И това е идея.Но все някак ще се нагласим.Факт е,че е страхотно удобство Wink Ние затова му казваме :любовника:Нямаш шанс за ласки с любимия.Оградена си от всякъде Grinning

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 19:23 от future-maman

# 216
Привет Simple Smile

Днес като ставах сутринта си заспивах, та имах много да изчитам накуп Wink Ама иначе сутринта бях като от часовник с кукувичка - на всеки кръгъл час трябваше да ставам. Прозаично, до тоалетна  jumpuu /търсих някоя невротично подскачаща иконка, ама само тази е горе-долу/.

Преди време май си бях пускала моя болничен списък, по-скоро като подсетка, иначе ви е твърде много Wink
Ето го пак:
Скрит текст:
ЗА БОЛНИЦАТА

За мама:

Медицински карти - здравна, от болницата и за застраховката
суперабсорбиращи дамски превръзки
подложки за гърди
възглавница за кърмене
хартиени кърпички
тоалетни принадлежности: четка и паста  за заби, сапун и шампоан, дезодорант, четка за коса, гребен, сешоар, грим и т.н.
вазелин/гланц за устни
пижама с отвор отпред за кърмене
пеньоар и пантофи
Бельо
сутиен
номерата на хората, които искате да информирате
фотоапарат/камера (при желание)

За бебето:

40 еднократни памперса (големина 3,5-5,5 кг) и мокри кърпички
бял мек сапун за бебе - неароматизиран
малко одеялце
дрешки за престоя
дрешки за прибиране вкъщи
кошче за кола

Към това си взимам и вазелин / за да се улесня при почистването на мекониума/ и малък термофор /за топли компреси на гърдите/. Освен това и вода, защото пия само 1 вид /всичката друга ми мирише, а не може да се остава без вода по време на раждането. А в болницата дават студена, пък аз не обичам /леле, какви капризи, така, като го видях написано, съм ужасна/. Може би ще си приготвя и някой плод и ядки /то ако остане мъжа ми ще се погрижи Simple Smile/, ако раждането се проточи, да се подкрепям. Така де, да не взема да заслабна... Шапчица за бебето не взимам, защото от болницата подаряват едни много красиви, ръчно плетени. Иначе имам няколко, при това различни размери. Дрехи за изписването - всички, които познавам са си тръгвали от болницата с дрехите, с които са отишли. На мен също ми се струва нормално. То размера не се променя толкова бързо...
Ако случайно почна да си приготвям багажа /поне купените и готови вече неща/ ще ги снимам. Много ми се ще да се събера в едно сакче /нарекох си го за болницата още като го получих/.

за изследванията:
тук се взима вагинален /а мисля и ректален/ секрет за Стрептококи Б, ако не се лъжа 36 г.с., или някъде там. Ако има нещо по време на раждането се влива антибиотик. Така бебето е защитено, без да са го тъпкали него с лекарства.

Euphorica, добре дошла!
Ако има още някой новодошъл и непоздравен от мен, държа да отбележа, че не е лично, само съм разсеяна.

Вчера дръпнах книжките от Естествени идеи, прочетох тази за раждането. Не е лоша, дава някой идеи. Конкретно е за Бг болнично обслужване и реклама за участието на дулата. Все пак има насоки подходящи за всяка бъдеща мама, а отнема съвсем малко време да се прочете. Препоръчвам.

За облозите не искам да се включвам, въпреки, че смятам, че първото ни бебе ще е момиченце. Но пък пожелавам на Мартичка да е първа в средата на август и никоя да не ражда рано!

# 217
Цитат
...нека си питам- девойките на които не им е за първи път как...
се става пак девойка

Извинявам се на авторката, не можах да се сдържа. Толкова ми стана смешно, че реших, че е грехота да си го запазя само за мен.

Така преди време една бъдеща мама писа, че ще убие свекърва си, кръщавайки бебето на нея. Нов вид "нежна революция". Всъщност тя беше писала, че си харесва свекървата, която не очаква бебето да е кръстено на нея и "ще си умре от кеф", или нещо подобно.

Ама човек като е слободясъл какви глупости може да измисли... /визирам себе си/

Дано не съм засегнала двете съфорумки Hug

# 218
  • Русе
Тъй като ми е първо дете, отдавна се замислям какво ми е нужно да взема в родилното...Предполагам, че ще си съставя списък и ще се движа по него.Естествено, че има основни и много важни неща, но предполагам, че трябва и според индивидуалните нужди да преценя.
Относно камерата : това е най-приятното - да запечаташ момента Simple Smile

# 219
  • Русе
Да не забравя също : Благодаря за привествието Simple Smile Радвам се,че мога да споделя с всички вас !

# 220
Така преди време една бъдеща мама писа, че ще убие свекърва си, кръщавайки бебето на нея. Нов вид "нежна революция". Всъщност тя беше писала, че си харесва свекървата, която не очаква бебето да е кръстено на нея и "ще си умре от кеф", или нещо подобно.

Ама човек като е слободясъл какви глупости може да измисли... /визирам себе си/

Дано не съм засегнала двете съфорумки Hug

Споко Simple Smile Няма проблем. Само дето вече не съм убедена дали ще умре от кеф или от притеснение, като си я познавам  newsm78

# 221
Euphorica Добре дошла мила ... ще се радваме да обменяме опит  Hug
Ако искаш да те запиша на първа страничка ми дай инфо /виж какво точно трябва/ и ще те добяавя  Heart Eyes
За родилното и като цяло списък за бебчето сме говорили доста пъти, но пак можем да ти кажем ако нещо конкретно те интересува. Всяка болница по принцип си изисква определени неща за родилката и бебчето, така че според болницата в която ще раждаш - може да провериш.
Иначе списъци за бечето има много  Heart Eyes

Ето например:

http://moebebe.com/?id=5/

http://moebebe.com/?id=4

edna ot nas просто си имала късмет  Mr. Greenспоред мен, а и е строго индивидуално всяко раждане и всеки организъм Flutter Наистина е хубаво да се намали /или по-скоро спре/ приема на магнезий в девети месец, защото може да удължи бременността. Знам за такива примери  Heart Eyes Но самите лекари ще преценят според състоянието на бременната най-добре  Hug

Пипи не се шашкай за болничните. Аз моите ги взимах към 25 -то число всеки месец и ги носих в счетоводството към 7-8 число. Те внасяха осигуровките към 10-11 число на същия месец, така, че съм нямала никакви проблеми  Peace

-LiLi- ако смяташ, че ще намериш по-добра ... сменяй я. Имаш право по всяко едно време и ЛЛ няма право да ти откаже направление за ЖК, както и АГ да не те вземе  Hug

Роска ... честити придобвки ... много са сладки  Hug

Браво и за хубавите новини на всички, които днес са ходили на "кино" да си видят бръмбазъците  Mr. Green Hug

# 222
Цитат
Пакет памперси за новородено – неразпечатан и пакет мокри кърпички - Ще бъдат отнесени с бебето и няма да са на Ваше разположение

Уф, това звучи толкова страшно, не можеха ли да го напишат малко по-човешки.

# 223
Ето ме пак,да се включа и аз след прегледа,че днес от спане и после гости чета и пиша между редовете все набързо Grinning
Фейт,колко мило ми стана като видях как си наредила вече чекмеджетата.Много сладурско:) Heart Eyes
Аз също залагам,че първото бебче ще е момиченце.Доколкото знам момчетата са "по -мързеливи" да излизат.
Не знам защо,но имам чувството,че като влезна в 9 месец и ще родя Mr. GreenМоже би от тези жеги ми писна,а и на бебчо:))
И аз знам,че в 9 месец магнезия се спира newsm78 На няколко мои приятелки им го спряха тогава.
Цяла нощ си имах сериозни контракцийки,много на често,безболезнени.Препотих се 100 пъти до сутринта,а и както съм самичка #Crazy.Ако бях звъннала на майка ми ,милата щеше да се шашне много.Нямах търпение да отида на преглед сутринта.Та контракциите се виждаха и на ехографа,но шийката не се с скъсила,няма пробив-както той се изрази.И освен но шпа и магнезий(3 х 2 си пия) ми изписа и МАГНЕЗИУМ ДИАСПОРАЛ  по 1 вечер.Дано се оправят нещата,въпреки,че за сега има стягане,но рядко. ooooh!Иначе мерихме тонове,всичко е ОК.Другия петък пак Laughing
Не съм стягала чантата за родилното,само превръзки и памперси още не съм купила.
Много ме ядосаха днес с този болничен.Тъй като имам едно прекъсване от 5 дни,без болничен,сега ме карат да вадя служебна бележка,че през това време съм била на работа,а не отпуска.Първият болничен ми беше от ЛЛ за 14 дни,5 дни прекъсване и после вече по 30 дни от гинеколога.Та става въпрос за тези 5 дни.Т.Е на 40 градуса трябва да отида до офиса за тази бележка и пак до болницата да я занеса #CrazyНо това си беше чиста проба заяждане.Не можело да се прати по и мейл,не можело аз да не съм работила,а да съм получила заплата... На счетоводителката пък и била блокирала системата,та такава бележка не можела да ми издаде сега Joy НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО!!!
Euphorica-добре дошла при нас. Hug
Мами ,май е време за една малка  beer3

# 224
  • Русе
F.a.t.e. , благодаря ! Да било прекрасно да се видя и аз измежду всички тръпнещи в очакване мами в списъка Simple Smile
Това ми първа бременност, на 24 г. съм,от Русе, очаквам моето момиченце на 25 септември.

Общи условия

Активация на акаунт