СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 491
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Момичета ,да ви питам нещо.Вчера и днес ми се случи и ми е доста странно.Изведнъж ми става тежко на коремчо и дишането ми е затруднено.Имам чувството,че от тежестта на корема ще спра да дишам.Направо място не мога да си намеря.Поотпуска ме,когато пусна климатика на доста студено и въздуха се промени.Дали е от жегите... newsm78

# 451
На предната страничка мамите го коментират. Аз не знам нищо повече. 50% на определени стоки. Просто се разходи до някой магазин и може и да имаш късмет  Wink
Аз не мога да измисля от какво имам нужда. Всъщност всичко си имам, така че май ще пропусна утрешния пазар
Даная, възможно е да е от жегите, но и корема притиска всичко вътре. Затрудненото дишане е една от екстрите на последните месеци

# 452
Lucky* благодаря ти за отговора. А докато бебето е при майката пускат ли бащата и другите роднини в стаята? И имаш ли информация при естествено раждане до колко време след това ти дават бебчето /т.е. ти го носят в стаята/?
Aко е родено нормално и през деня ти го носят след 2-3 часа. То нали след раждането се стои 2 часа в родило(аз преди стоях с торбички пясък на корема). Ако е родено през нощта ти го носели на сутринта, но ако изявиш желание може и по- рано да си е при теб.
Свижданията официално от 17-19ч мисля бяха и да, показвали го на бащата  Grinning

Моя син днес си хареса едно новородено момиченце и цял следобед ми говори как искал точно това бебе, много му харесало да си го вземеме. Обеснявам аз, че то си има майка и на нея ще и е тъжно, ако й го вземем, но не.. искал го  Mr. Green И на края каза да поръчам нашето точно същото да бъде... А, сега де Simple Smile Бебе по поръчка  baby_neutral

millenitta, аз затова не се подлъгвам да ходя много много, че все нещо ще харесам  Blush Да има и родата нещо да вземе... Всъщност истината е, че ми е толкова горещо, че не ми се мърда... Whistling
А за креватчето... нашето е Бертони и вече е пред разпад  Rolling Eyes То верно, че няколко пъти е местено, сглобявано и разглобявано, но не е от най- добрите изпълнения... Дано издържи още 3-4 години...Най- добре намери някъде да си го огледаш на живо, което пак не е гаранция, че няма да те подлъже. Нашето като ново изглеждаше много масивно и стабилно.

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 23:05 от Lucky*

# 453
На предната страничка мамите го коментират. Аз не знам нищо повече. 50% на определени стоки. Просто се разходи до някой магазин и може и да имаш късмет  Wink
Аз не мога да измисля от какво имам нужда. Всъщност всичко си имам, така че май ще пропусна утрешния пазар
Даная, възможно е да е от жегите, но и корема притиска всичко вътре. Затрудненото дишане е една от екстрите на последните месеци
оки, мерси. Утре ще направим една обиколка. Hug

# 454
  • shumen
Мама Зайка стискаме палци всичко с теб и бебчо да е ОК до края.
Аз утре съм на преглед и ще видим бебчо.Дано ми кажат пола със сигурност вече.

# 455
Lucky* мерси за информацията... дано да си намеря компания  Praynig и да отида и аз на 25-ти да видя за какво става въпрос

# 456
Здравейте мами, имам един въпрос към мамите от София, който не е много по темата Blush Знаете ли за някакъв склад в София за бяла техника с изгодни цени или евентуално да правят отстъпка при покупка на повече от един продукт.  Търсим си печка, хладилник и пералня.

Те мамите са казали, ама да кажа и аз  Mr. Green Бягай утре в Техномаркет - ако има 50 % намаление, супер  Crazy ... ако не, ще се разходите малко  Heart Eyes Днес мъжо са коментирали на робота и една колежка му е казала, че на петък 13- правили винаги такива намаления ... последно беше за Великден  Peace

millenitta аз също съм чувала за дрешките на виталиса, че давали дефекти честичко. Кумата винаги ми е казвала да проверявам копчетата дали се отварят и затварят добре  Peace
Иначе креватчето изглежда много сладурско, но както ти е казала Lucky* по-добре го намери някъде и отиди да го видиш  Heart Eyes

Аааааа ... и чакаме снимки на новите покупки  Mr. Green Hug

danaeka ами айде де, от кога чакаме да разберем пола ... толкова е срамежливо - да не излезе мома накрая  Hug

# 457
Напоследък лягам, ставам,ям ,ходя до тоалет, сядам на комп и пак лягам .... чувствам се малко като куче  Joy 

А аз днес бия и кучката по мързел Laughing

При нас от днес е пак страховита жега, а от утре ще почне да се качва и влажността и ще стане ужасно. Струва ми се, че ако в ада няма висока влажност, изобщо не е чак такъв проблем Simple Smile

И нещо сериозно:
Пускам две статии на български, отнасящи се до дисплазия при бебетата:
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2027&sectionid=21&id=0001601
http://www.za-decata.com/polezno/ot_pediatyra/199
и една на английски /накрая на страницата са показани картинки с правилна и неправилна позиция на бебето/:
http://www.hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/p … -other-equipment/
Хубаво е да се има предвид при купуването на кенгура, седалки, та дори и количка.

Aко е родено нормално и през деня ти го носят след 2-3 часа. То нали след раждането се стои 2 часа в родилно (аз преди стоях с торбички пясък на корема).
Вместо да ти дадат бебето, приятно за разлика от пясъка  #Cussing out #2gunfire

Моя син днес си хареса едно новородено момиченце и цял следобед ми говори как искал точно това бебе, много му харесало да си го вземеме. Обеснявам аз, че то си има майка и на нея ще и е тъжно, ако й го вземем, но не.. искал го  Mr. Green И на края каза да поръчам нашето точно същото да бъде... А, сега де Simple Smile Бебе по поръчка  baby_neutral
Голям сладур!  Hug

# 458
лелеее мами,колко много сте изписали Hug
аз утре влизам за малко в болница днес лекарката така ми каза ooooh!
каза по добре сега за малко отколкото по късно да лежиш до края Tired
връщам се да ви изчета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 459
Ooх Франчи,пак ли Hug..Тамън мислех,че вече всичко е наред с теб и само тати се чака.Но щом е казала докторката отивай кво да правиш.
Аз тази вечер,понеже мъж ми е нощна излязох с баща ми,пихме бира на пейка и си говорихме мнооого.Обичам вечерите-само  тогава захлажда,а аз нямам нито климатик,нито нищо и денем е ад.
Много взех да повръщам тия дни.Май ще да е от ужасните температури.Е  днес например,8 и нещо вечерта -термометъра показва 34,а чувствително се усеща че е разхладило.Бее добре сме се подредили -8 и 9 месец-юли и август ooooh!.
Даная ако бебчо ти притиска диафрагмата нормално да ти липсва въздух.Особено в горещините е още по-осезателно.Пробвай да си хванеш ръцете високо над главата ,изпъни се и дишай.Помага Simple Smile

# 460
  • Stara Zagora, Bulgaria
Пак сте изписали много, хвърлих един поглед набързо и диагонално Laughing, днес се попресилих с подреждане, освободих доста шкафчета, които да запълним с дрешки и други неща.. Знам, че не трябва да се натоварвам, даже ме понаболя корема по едно време... ама...резулатата е страхотен, легълцето сглобено и всичко, направо щях да се разплача от радост каква хубава стаичка си има бебешона Heart Eyes, тия дни ще кача снимки, че сега съм толкова уморена...
Нашето матраче е на магнифлекс пиер карден, но още е в магазина, че беше с размери по поръчка, кума ни има магазин за бебешки стоки и легла, може би ги знаете на Дибо и отстъпката ще е голяма, даже вчера каза, че иска да ни го подари, гледах и това от бамбук, но ми се вижда вече прекалено скъпо и безмислено да се взима. Тези от кокос, които обсъждате изглеждат супер, чувала съм добри отзиви.

# 461
Здравейте коремчета    bouquet
Бих искала да поканя всички мами , които не са на територията на България да се присъединят към нашия отбор на Бременни майки в чужбина
Лека и безпроблемна бременност с най-прекрасния финал от мен  Hug

# 462
Привет и от мен по никое време:) Heart Eyes
Аз днешния ден го проспах,беше ми много отпаднало и реших да си релаксирам.Привечер по хлад излязох на биричка с приятели cheers Два дни не бях мърдала никъде в тези жеги sweating
Сега полегнах,бебчо да се размърда малко,че днес явно и на него му е поспаливо:)))И ми се струва,че хъца.За първи път усещам нещо подобно-точно като часовник-тик,так:)Много мило.Добре че знам от вас,иначе щях да се чудя какво става:)) newsm78 Laughing
За тоновете-сега започват да ми ги мерят на 10 дни.Като вляза в 9 месец-всяка седмица.Така ми каза доктора, който ме следи.Първите тонове ми бяха безплатни в деня на ЖК,после не знам.Но чух нещо за 15 лв в МД.Не знам дали са задължителни(едва ли),но е желателно и важно  да се следи как се чувства бебето baby_neutralи дали страда(както те се изразяват).
Нашето матраче дойде вчера.Дадоха ми талон и гаранционна карта,които регистрирам в нета.А колко е мъничко:))Подарък ни е от бъдещите баба и дядо:)
Франческа,стискам палци всичко да е ОК.Казаха ли защо те приемат сега?
За всички мами,които са в болница-стискам палчета да сте добре.
Мартичка някъде се загуби Thinking
Някоя мама утре ще ходи ли на лекция в Мола на Цариградско?Май е късно да питам,но все пак  Simple Smile
Сега се сетих :за всички мами,които вече са сглобили легълцата и имат стаи за бебчовците.Вече няколко приятелки ми казаха,че не трябва леглото на бебчо да бъде празно.Като е сглобено просто вътре да се сложи плюшена играчка или кукла:)Пак поверия.Не бях чувала,но реших да споделя.
Хайде лека и спокойна нощ  на всички:) newsm46
1countingsheep аз ще съм така май:)

# 463
Добро утро  kaffeetrmker_2 тоооолкова много ми се спи въпреки снощните хлад и дъждеец  Tired
Благодаря на всички, които си показаха матрачетата, ще ми е от голяма полза  Hug
Франческа, стискам палци и те очакваме да се завърнеш след някой ден. Наистина по-добре сега ден-два, отколкото после повече  Hug
Future-maman на мен ми се ходи на лекциите, но се стопирах вече, че ми е много далеч The Mall и трябва да се лашкам с маршрутката пък и е жега  ooooh! Tired но пък мога да ходя на тези в мола на Опълченска, че ми е доста по-близо. Ако има някой, който ги посещава, мисля другия вторник да ходя ако ми хареса темата.
Еl Sol честно казано и аз за първите тонове не плащах, но тогава бях и на консултация, а онзи ден си бях само за тонове, но не ми дадоха бележка, а само името си казах на касата. Кога ти е следващото ходене? Аз имам час за 27, май за 16 и 30 беше, трябва да погледна. Мартичка, Чики вие за кога сте?
Хубав ден на всички  Hug

# 464
Добро утро,
и на мен много ми се спи, много е активна бебка, цяла нощ се мести не мога да се наглася за спане в никаква поза. Не съм провала само права да спя.
Успех на всички майки в болница, да устискат още малко докрая и най-прекрасния резултат след това.
Лек ден на всички и дано е по хладен!

Общи условия

Активация на акаунт