А Сердар не можа да ме убеди в силата на любовта си.Тази любов я приех повече като свършен факт.После дори се опитах да си обясня решението на Мерал да го убие,с това,че неговата задача е била да покаже на Нарин и другите,че може и по друг начин да се живее,но за него все още няма място в това общество,то не е готово да приеме тази революционна промяна в структурата на отношенията помежду им и начина им на живот.Промените не могат да настъпят толкова бързо,изведнъж.Всичко трябва да е постепенно.И те започнаха,като най-показателна е промяната на Мустафа.Смъртта на Сердар го накара да се промени,да преосмисли много неща,но дори и той не може да се преобрази изцяло,защото вероятно никога няма да се откаже вътре в себе си от Нарин.Може би лежа напълно грешно с това си тълкувание на финала,но така си го обясних аз.

поста ти за "Облака" все едно аз съм го писала. Едно към едно.
А духовното извисяване на Нарин за мен беше жертва на каузата.Не ми е логично едно момиче,живяло и отраснало в тази среда,да се промени из основи само,защото е провела няколко разговора с хора от едно друго общество,с други разбирания.Мисленето на хората по принцип се променя най-трудно.Често са необходими векове за това,смяна на редица поколения.Поне това ни показва историята на човечеството.Винаги е имало изключения,но те са ярки личности,а Нарин не е такава.
Сега знаем,че ще има 3-ти сезон,а четох че се говори и за 4-ти.Силно се надявам да не го развалят.
И тъй като тя е безкрайно отговорен и читав човек,за себе съм убедена, че поне до края на сезона си е написала тя сценария, колкото и зле да се е чувствала. Знаеш, колко достойно си отиде. Даже си мисля, че е оставила поне насоки за 3 /евентуално 4/ сезон.
Препоръчани теми