Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Големи благодарности на Atrakcia  за подробния отговор!   bouquetВече всичко е наред и болката изчезна. Имало си начин то, пък аз другояче го правех... Blush

Момичета, имам още един въпрос:
как да карам бебето си да оригва след кърмене? Пробвах по коремче на рамото ми, докато галя и потупвам гръбчето - ама не; пробвах изправена да я държа странично отпред - не; изправена с корем към гърдите ми - не... а като не оригне, хълца много жестоко почти след всяко ядене...
П.С. Този проблем го имах и с баткото, значи аз не правя нещо както трябва...

# 256
Здравейте сладки Hug
Благодаря ви милички на всички за хубавите пожелания Hug Hug Hug
Честито на Ема,Мелина,viki_veni,MPEEVA,мойри,Hope♥,kiara_23,celika,-да са ви живи и здрави слънчицата,много щасливи дечица!На мамите бързо възтановяване!
Да разкажа на бързо за раждането-сутринта на 12,07 към 6,30 започнаха контракциите които бяха на 9-10мин.Станах изкъпах се оправих,пих кафе и към 8,30 вече бяха на 5мин и тръгнахме за болницата.В9,10 постъпих с 6см разкритие и контракции на 3мин в 9,50 след не повече от 10 напъна проплака малкия юнак,Пожелавам на всички мами,които не са се обебили лико и безпробл раждане.Ние с Алекс от днес сме си вкъщи и се борим с кърменето.
Много гушки на всички Hug Hug

# 257
Момичета, оправих малко първа страничка. Нека родилите вече да погледнат дали е като хората, защото отдавна не бях правила промените аз, а Селика, за което й благодаря. Ако има някакви грешки кажете и ще се опитам да ги коригирам  bouquet

# 258
  • Видин
Ели, радвам се, че са ви изписали Hug Успя да се споразумееш с докторите Mr. Green Извинявай, че не минах онази вечер, но страшно много бързах и няма никакво време, даже само за 5мин запис на тоновете ми направи Йосифова и ме пусна да си ходя. Довечера пак ще ходя на запис Flutter Пожелавам ти успех с кърменето  bouquet
Ликорн,  процедирах точно както си го описала, но с Марти не съм имала проблеми. Може би да помолиш някоя майка покрай теб да ти покаже, да не би наистина ти да не правиш нещо като хората, но не ми се вярва да е така. Все пак това обикновенно си идва отвътре Peace
Бамбукита, Нели ти го е обяснила много точно. Точно така е от 2000г. към месеца се прибавя 40, за да не стане дублиране на ЕГН-та с тези родени в началото на 1900г.

# 259
Ликорн, бебето невинаги се оригва!!! Просто е необходимо да постои напр 10-тина минутки по-изправено, може и на 45 градуса , а не легнало, за да послегне млекцето. Това в случай, че няма рефлукс!

# 260
  • София
Здравейте мами   bouquet
Много се радвам, че бебевалежа продължава с пълна сила  Grinning Успех и кураж на всички, на които тепърва им предстои това невероятно събитие. Изминаха три седмици от моето раждане и все още не мога да намеря подходящи думи да опиша колко прекрасно беше да видя за пръв път моето мъниче Simple Smile Със сигурност ще искам да го изживея отново! Само да сме живи и здрави...
Очаквам с нетърпение момента, когато ще се преместим в "Родени" и ще си споделяме бебешките радости и неволи  Laughing

Въпрос към ЛЛЛ:
Малката Ани се роди на 22.06. Въпреки леките трудности, кърмим се от 3-тия ден след раждането.
При първата детска консултация установихме, че тя поема по 100 мл. кърма за около 20-25мин.
За една седмица наддаде 420 гр. /до 3670 гр/ като храненето е изцяло на поискване и докато не заспи на гърдата...което да кажем беше в периода от 20 до 40 мин.
Е да, но една вечер започна да повръща обилно и след преглед на ехограф се разбра, че освен колики, има и ГЕР 1-ва степен. Препоръката беше да намаля храненето.
Сега се храним за 15 мин., но тя пък вместо да заспива спокойна, започва да плаче, става червена, рита с крачета и ръчички и от време на време проявява признаци на глад...освен това това състояние се редува със спокойствие през 2-3 мин. И проблемът е, че не мога да разбера дали е от коликите или защото все още е гладна?! Ако й дам още малко, тя започва да хълца, да повръща и така един омагьосан кръг. Правилно ли постъпвам според вас като я храня така?
Ще направя уточнението, че Ани се буди за хранене в период от 3 до 5 часа. Така ни се събират по 6 хранения на ден. Имаме достатъчно напишкани и наакани пелени, но това, че плаче всеки път след хранене много ме притеснява - като всяка друга майка, и аз не искам да оставям детето си гладно Sad
Другите ми две притеснения са, че когато се опитам да я оригна, тя повръща от разместването и се отказах да го правя. Както и че вече почти не изцеждам гърдите си, защото за тези 15 мин, в които папа, почти не остава кърма - има ли вероятност с този режим на хранене и без това изцеждане да ми намалее кърмата?
Извинявайте за обстоятелственото обяснение, но имам нужда от вашата помощ, а не искам да пропусна нещо, което може да се окаже важно...

Последна редакция: сб, 14 юли 2012, 18:01 от BeReady

# 261
Момичета - аз за 2-3 дни, в които не съм влизала съм пропуснала голяма вълна бебета!
Честито! Не искам да изброявам никове, че ще пропусна някоя мама! Пожелавам Ви цялото щастие на земята и много здраве! Бързо възстановяване и късмет на бебетата!
При мен нищо ново - хранене, пелени, сън и пак. Малката няма изграден режим и ме държи будна през нощта... smile3556 Надявам се скоро да отмине този момент.
Хубав ден от мен и цункайте всички бебчета!

# 262
  • София
Здравейте!

Ох, този пост го пиша от вчера.

Аз не съм влизала от преди раждането Blush, но все като седна да пиша малкия преревава и се отказвам.

Първо да честитя всички сладки бебчета! Да са много здрави, щастливи с едно прекрасно детство!

Ние сме добре горе долу. Започнаха му и на Сами коликите, но засега овладяваме кризите с хомеопатията. И на него му се изразяват кризите в пръцкане и акане Crazy Направо в чудо се виждам вече в непрастанната смяна на памперси, преди и след хранене. Иначе е голямо сладурче. Постоянно прави едни физиономии, много е смешен. Засега е само на кърма. Не цедя такива количества, за които пишете, но явно му стига количеството, защото за последните 10 дена е качил 600 грама. Цедя около 40 гр. след храненето му и го слагам в хладилника, ако не му стигне вечер му го давам.
При нас проблема на малката маймунка е, че не спи вечер от 10 до 1 часа и се чудя какво да го правя. Явно тогава има някаква криза от коликите и не иска да спи, плаче, иска да се гушка и да суче. Та ми откарва на гърдите известно време да се успокои.

Това е засега от мен. Ще прочета последните страници от вчера и ще се включа пак Simple Smile

# 263
  • Варна
Здравейте, ЛЛЛ! На 07.07 се роди нашето съкровище Никола чрез цезарово сечение. Успяхме да се закърмим на 3-тия ден като винаги след кърмене давах добавка по 30 мл. Така в болницата имахме наакани памперси по около 5-6 за денонощие.
От четвъртък вече сме си в къщи, но за съжаление кърмата ми е в много малки количества. Направих цедене преди кърмене и резултата беше около 30 мл. от двете гърди.
Спрях да давам АМ, но ме притеснява количеството кърма и дали тя е достатъчна на бебето. Кърмя го на около 2,5 часа или винаги когато се събуди. Давам му да суче и от двете гърди за по 15 минути,но той много бързо се изморява и заспива на гърдите ми. Нааканите памперси са само около 3 -4.
Храня се по три пъти на ден , като междувременно хапвам орехи и жито, пия и доста течности. Моля за съвет какво да направя, за да ми да се увеличи кърмата. Какво е препоръчителното количество кърма, която бебето трябва да поеме при едно кърмене на тази възраст? Най голямото ми притеснение е дали това количество е достатъчно за бебето и дали трябва да му давам добавка от АМ. Понякога плаче силно и тогава му давам АМ, но това е около 2 пъти за денонощие. Днес не съм му давала добавка, тъй като е спокоен.
Благодаря ви предварително и искрено се надявам, че ще успеем с кърменето!

Нека и момичетата във форума се включат с мнение  Hug

# 264
 mamma mamma mamma mamma mamma mamma mamma :mamma:ro

Момичета с голяма радост искам да ви съобщя,че мама _ati_
роди малкия "голям"Николай. 3850гр. с дължина 54см.Естествено раждане.

# 265
Здравейте ЛЛЛ
На 8.07 родих моя син Веселин бях с плацента превия и поради отлепването и се наложи спешно секцио и след него стоях повече време в реанимация.първите три дни е хранен само с АМ след третия ден започнах да се възстановявам и го слагах на гърдата си,но той не искаше да суче и пак АМ.Вече сме си в нас понеже ми е второ дете и имам горчив опит от първото как бързо се отказах от кърменето поради редица причини,но сега съм решила че ще кърмя.Проблема ни е,че той засуква добре,но много бързо се изморява и заспива на 5-тата минута,не мога да разбера дали е сукал добре или не.Заспива толкова дълбоко,че дори понякога държи кърма в устата си и започва да се дави.След като го сложа в леглото се събужда пак пак го взимам пак на гърдата и пак 5 минути.след което примерно се оригне и заспи за час и половина понякога два.Сега спи малко повече но сме жълтеница и не мога да съм обективна дали от нея спи повече или защото вече суче по добре.Не смуче биберон той не го иска,не му давам и АМ.Имаме по 4 наакани памперса с жълтеникаво зелен цвят.След като заспи аз се мъче да се изцедя но текат най много два канала и то цръкнат по малко и спрат,след лек масаж на гърдата пак цръкнат и така докато с зор изцедя 20-30мл.След сукането на бебо не чувствам напрежение на гърдите,освен че са ми малко разранени зърната и там има напрежениеИнтересувам се как да накарам бебко да суче поне 10мин.и дали е нужно след като не чувствам напрежение в гърдите да се изцеждам след всяко хранене,и имали вероятност да имам запушени канали и затова да цедя толкова.искам да кажа че кърмата ми тръгна едва вчера след редица топли компреси и леки масажи.Благодаря предварително.

Ако някой и от мамите кърмили и кърмещи имат опит с това моля за помощ.

# 266
Да ви се оплача каква ужасна майка съм Sad
Снимах беба със светкавица без да искам и то от доста близо. Sad

# 267
  • Варна
BeReady, ще следя какво ще ти отговорят, че и ние много повръщаме. Не сме ходили на ехо, ама повръща в големи количества. Макар, че аз не го спирам да яде. Като повърне и пак яде и така... но пък по-често. Обаче да си призная не съм броила храненетата.

# 268
  • София
Цанкова, на мен ми казаха да я не храня след като е повръщала...а тя пък наново огладнява - това имах предвид с този омагьосан кръг.
Нас точно заради обилното повръщане ни пратиха на ехограф. След 10 дена ни вика пак, за да видим дали се задълбочава проблема. А като я видя да повръща и направо настръхвам! Сега съм на тръни - дали я държа под ъгъл, по колко време яде, гледам да не я разбутвам като съм я сложила вече да легне...абе направо никак не ми е добре положението Laughing

# 269
  • София
Добро утро,милички Hug
Аз отивам към болницата,от 3 часа през нощта съм с контракции и водите ми изтичат по малко.Преди половин час ми падна и тапата.
Стискайте ми палци Praynig

Целувки и се надявам скоро да се похваля Grinning

Общи условия

Активация на акаунт