Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Ivy, благодаря за бързия отговор. Млякото ми не е с твърде силна струя, макар че бебка се задавя леко понякога, но се изкашля и продължава да суче. А в интерес на истината, аз също открих, че ако й дам още малко да посуче, понякога хълцането спира.  
Нищо друго не ме притеснява засега, освен хълцането - това е и единствената причина така неистово  Laughing да се опитвам да я оригвам...

Някой питаше мамите със секцио дали носят колан... И двете ми раждания са секцио. След първото колан носих много малко време (макар че бях суууупер надъхана), но ми беше неудобен и спарващ и горещо ми ставаше и...така... Сега все още според гинеколога ми е твърде рано за колан, още повече в летните жеги не мога да си причиня такова нещо, но и по-нататък едва ли ще го слагам... направо с коремните преси ще започна, когато му дойде времето.  С баткото така ги започнах сериозно сутрин и вечер и тъъъъкмо смъкнах коремчето и взе, че се появи малката във вид на две розови чертички... Laughing

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 15:06 от licorn

# 331
Здравейте отново скъпи мами!
Току-що се връщаме от хирурга, ами утре сутрин ни викат в 8.30 първо да му вържат пъпа наново и да махната смотаната клампа, че е на път да направи и пъпна херния. Лекаря точно това се възмущаваше че идвали все бебета и всяко второ било с пъпна херния заради тези клампи. А и аз имам спомен с каката пъпчето ни падна на 5 ден от раждането, а Илиан вече е 15 дни и няма нишан дори да пада скоро. Та това с пъпа. Освен това утре ще ни гледат с някаква лампа, за да се разлбере дали е херния или някакъв друг вид оток, на който не му запомних честно казано името. Каза че е много малък за операция, и че засега не е опасно, и че ако не е херния с компреси до годинката ще се оправи. Та малко ме успокои честно казано, че като чуя операция и ми настръхват косите.
Другото което ми направи впечатление е, че моя кокорчо колкото пъти го закарам на лекар / вече 3 пъти сме ходили - два пъти при педи и един път при този хирург/ се нааква, а после като го избърша му се напишква и в ръцете  Mr. Green. Голям кеф му е. Сега спи в кошницата за кола и не смея да го преместя толкова ми е сладък.  Heart Eyes
Ема добре дошла вкъщи мамче,  Hug, много ви целувам със Сияна двете, и да ти кажа наистина е добре да се замислиш това ли е мъжа на живота ти и струва ли си да се тормозиш мила! За мен поведението му е някак си детинско /извини ме, не искам да те обидя/, но както казва и мама Пети, в такъв момент човек трябва да подтисне собствените си емоции, та това си е чудо - родила си му дете, трябва да е най-големия щастливец!!!
Пети благодаря ти мила, и аз съм на твоето мнение, а и както видях и хирурга също, няма да бързаме за никъде. Сигурна съм че дребчо ще е добре  Hug
Тери страхотна снимка на Тимур и Онур, да са ти живи и здрави сладурковците!
И да не пропусна Диденце да ви е жива и здрава принцесата Силвия, много да ви слушка и да ви радва, да расте в много любов и топлина  newsm51

# 332
Най - накрая и аз да успея да се запиша в темичката  Hug
 mamma mamma mamma mamma
Но нямаше как просто ...  Grinning
Имам огромното удоволствие да Ви съобщя прекрасната новина и тук, че днес, мама Диляна /didenceto/ е станала мама на цитирам "Най - прекрасната чернокоса принцеса" малката се казва Силвия и е със страхотните размери 3700гр., 51см.  Hug Да им е жива и здрава, да расте много щастлива, да има прекрасно детство и да не спира да радва мама и тати  Hug на мама бързо възстановяване!  Hug
Да се похваля и за себе си, нищо, че вече знаете  Grinning на 05.07 станах мама на прекрасния ни
Алекс!Роди се цели 4кг, с цезарово сечение, всичко мина нормално и съм изключително доволна от целия екип на Тина Киркова /бях без избор/ и не съжелявам, определено!Имахме малко проблеми като се роди, водиха ми го до Пирогов дори  Sad после беше малко в кувиоз и на системи, но нищо...важното е, че всичко се оправи!Сега сме добре, гледкаме си се вкъщи.За мое очудване ние с таткото сами си се справяме Simple Smile)))
Имам и въпрос към ЛЛЛ
Алекс се роди на 05,07.Дадоха ми го след 4 дни, поради малки здравословни проблеми.През това време е хранен с АМ.В момента, в който ми го дадоха, го сложих на гърда, но той много се уморяваше и не се хранеше, постоянно сваляхме грамажи и педиатърката ме посъветва да си му давам добавката, поне докато сме там, че да наддадем малко грамажи!Но аз междувременно със добавките, пробвах преди това да му давам да суче и ако виждам, че още е гладен да си му давам АМ-то.Наложи се да се цедя.Първия път изцедих 2 шишенца от по 125мл...до тук добре, но следващите пъти по 90-60-40...всеки път различно...и знам, че не му стига, понеже хапва около 100мл на ядене и се налага да дохранвам  Sad Има ли някакъв начин да стимулирам повече образуване на кърма?Също така при цедене виждам, че имам запушени канали, понеже само малко в началото тече от повече, после само от 1-2 ...  Sad иначе си пълним памперсите след почти всяко хранене, не спазваме режим, на поискване е...но ми се иска да е само на кърма, но виждам, че не му стига количеството  Sad Също така имахме и друг проблем със сученето...зърната ми се израниха много, мажа се с Гермастан, но една вечер малкия повърна кръв...много се оплаших, но се сетих, че ми е от зърната...според Вас нормално ли е?

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 16:29 от Nins87

# 333
Честити малки съкровища на Мимими к и Диденце!
Пепи, радвам се, че са те поуспокоили!
Ема, добре завърнала се! Относно мъжа ти, аз мисля, че този човек изобщо не ви заслужава!
Капка, не се напрягай излишно, пълно е с всякакви чудовища, всичко ще е наред! Hug На теб за 20 юли ли ти беше датата?

# 334
Здравейте,
Честито на всички юлски майчета и техните новородени бебчета!

Относно кърменето и разраняването на зърната, препоръчвам ползването на протектори още от самото начало и мазането с Гермастан. Не допускайте бебоците да ви разраняват. За да успокоявате гърдите си правете отвара от смрадлика за вече разранените зърна. А за самите гърди и запушените каналчета масажи с пяна и контрастни душове, много е успокояващо.
Има една рецепта за разранени зърна, от трите вида кантарион жълт, червен и бял и зехтин, прави се мехлем и се мажат зърната но пропорциите не си ги спомням, вероятно рецептата я има някъде в нета.
Успех на всички, ние сме в очакване, утре ще ходя на консултация и ще стане ясно кога ще влизам в болница. Наближава момента и душичката ми се посвива.

Успех на всички!

# 335
Аз пък препоръчвам вместо Гермастан, да се ползва Лансинох, първо че е без измиване и второ ползва се при вече разранени зърна, докато Гермастана предотвратява разраняването им! В родилно бях и с двата вида кремче, Гермастана не помогна, а и акушерките препоръчваха кремовете без отмиване!

# 336
Здравейте,
няколко дни не смогвам да вляза тук и преглеждам само на бързо какво се случва във фейсбук.
Първо да честитя и тук на всички нови мами. Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват! Да растат много щастливи, обичани и да имат много късмет!

Ние със Симона сме добре. Вече има колики, но с капките май успяваме да ги овладеем до някаква степен и не са толкова силни (пу-пу). Излизаме на разходки сутрин,когато е малко по-хладно или привечер. Много й харесва и си спи чудесно на въздух. Много обича да се гушка. За съжаление не сме изцяло на кърма, а се налага след кърмене понякога да се дохранваме, но се борим с това. Аз се наливам с всякакви чайове, сокове и хомеопатични хапчета, за да увелича кърмата  Simple Smile
КЪМ ЛЛЛ:
Кърмим се със силиконови зърна. Искам да попитам дали те могат да са причина за не достатъчно ефективно изсукване и затова Симона да остава гледна понякога след кърмене и да се налага да дохранвам, макар че след кърмене се изцеждам и не успявам почти нищо да изцедя?

Пепи, всичко ще е наред с кокорчо, стискам палци  fingerscrossed  Hug . Доволна ли си от козметиката на Хип, нали такава си беше взела?
ЕмаHug, явно този човек не ви заслужава. Ако имаш нужда от подкрепа и помощ ние сме насреща.

На всички мами, които още чакат съкровищата си, успех и леко раждане!

# 337
Честито на всички нови мами  Hug няма да изброявам, че да не пропусна някоя  Hug Да са Ви живи и здрави дечицата!  Hug
Пепи, мила, много се радвам, че лекаря Ви е успокоил  Hug ще видиш, че всичко ще се оправи  Hug
Ема  Hug просто не знам какво да кажа за таткото  Sad искренно се надявам нещата да се развият в най добрия за теб вариант  Hug

# 338
Честити бебета - Леда на мама МимимикТео на мама Дитка, Пресиан на мама Ихтиандра, Мира на мама Сисли, Ния на мама Евушка, Радина на мама Клео, Силвия на мама диденце! Да са здрави! Да растат щастливи и добри!

Ради, мерси за морската идилия! Страхотно изглежда!

Пепи, леле направо ме втрещи! И на мен ми направи впечатление, че пъпчето на Дария падна след 10-тия ден. Докато на Алекс му падна още първата седмица! Добре, че сте го завели. Сега като почистваш след банята, трябва да пристягаш кончето - така ми казаха в болницата. Стискам ти палчета и за утре! Добре, че този лекар е погледнал пъпчето на Кокорчо! Тези щипки са токлока големи и тежки, че нищо чудно да направят някоя беля! А Кокорчо като че ли си маркира доторите - ихих!

Момичета, искам да ви питам, някоя от вас има ли канал за капките Лефакс? Ако може да си поръчам и аз?

# 339
Здравейте и от нас.  Simple Smile
Честито и тук на всички нови мамчета, да са ви живи и здрави дечицата, а на вас бързо възстановяване.  Hug
Пепи, радвам се че си по спокойна сега...и мен толкова ме е страх от пъпчето...  Praynig
Капка, не я мисли аптекарката, мисли само за бебчето което скоро ще гушнеш.  Hug

# 340
Здравейте и от нас (най-сетне да събера сили и малко време, надявам се, да пиша  Simple Smile),
Първо да честитя на сигурно вече десетките нови мами и да им пожелая много радости с малките мушмороци  Hug Hug Hug
Нас за съжаление ни налегнаха проблеми отрано. Първо запушени слъзни каналчета, после ни откриха ингвинална херния, а като отидохме за второ мнение за хернията, ни откриха още един момчешки проблем - единият тестис, който си беше слязъл (помня, че ми казаха, че е), се е качил пак някъде не на място... Sad Освен това бебче има ужасни колики и не спи и реве по цели нощи - ама буквално - веднъж рева до 9 сутринта - и ходим като призраци. На моменти умората направо надделява над майчиния инстинкт  Rolling Eyes И през деня не спи - но днес направи изключение - дано не е събирал просто сили за нощта, че дупе да ми е яко  Confused А от рев е на път да направи и пъпна херния  Rolling Eyes Иначе свикнахме да се храним и даже вече почти само се кърмим - цедя по веднъж на денонощие, а бебко за 2 седмици от изписването беше качил 500 грама, с което направо се гордея  Simple Smile
Пепи, на нас за хернията първо един хирург от Пирогов (там ни казаха, че били най-добрите) ни каза, че засега не е проблем, а като стане на 3-4 месеца (в нашия случай заради ниското тегло - около 6 месеца) може да се оперира. Иначе не представлява опасност за момента. Трябва само да следим да не се заклещи, защото, ако се случи, много спешно трябва да се озовем в Пирогов, че е доста опасно. След това се консултирахме и с проф. Бранков, който е завеждащ Детска хирургия в Пирогов. Той каза, че можем да изчакаме до към година и половина, когато се прави операция (в нашия случай ще отстранят наведнъж и двата проблема). Доколкото разбрах, вероятността за спешна ситуация е малка. Искрено се надявам да е така, че ние доста се втрещихме. Сега следим за разстройство, повръщане, липса на апетит и неистов плач... Казаха, че херният усилвала коликите. Като се има предвид какви са ни ужасни, нищо чудно... Дано при вас се окаже, че е друго  Praynig
Иначе по принцип казаха, че в редки случаи се намества и от само себе си, а при нас и за тестиса казаха, че поне до годинка има време да се самоориентира. Моля се да сме от редките случаи и всичко да се нареди самичко  Praynig
ЛЛЛ, Миряна, , първо с голямо закъснение благодаря за отговора   bouquet Божидар вече спи при нас, на леглото, но за съжаление това не помага. Всяка вечер около 12-1 ч той започва да плаче неистово, държи се като при колики, и единственото, което го успокоява донякъде, е сукането - не само за успокоение, но и като средство за хранене. Стигнахме дотам една вечер да нямам нито кърма, нито запаси. Иначе по принцип нямам проблеми с количеството и вече успях да регулирам нещата май. Всяка нощ обаче влизаме в цикъл от сукане (хранене с шише), оригване, хълцане, сукане... И така до сутринта. За мен този режим е адски изтощителен за съжаление. Започнах да се чудя дали не предизвиквам по някакъв начин нещата с храната, която ям. По принцип спазвам общоприетите правила за "забранени храни". Чудя се дали не е някаква алергия и реших да изключа млечните от днес за няколко дни. Какво друго бих могла да направя? Как да разбера дали не е алергия или някакъв друг проблем? Между другото, той връща по малко храна понякога след ядене, хълца ужасно често и за дълго и освен това от време на време изпищява, докато го кърмя - мисля си, че последното може и да е от струята, ама знам ли  newsm78 Освен другото от време на време се дави, а понякога в съня си прави такива физиономии, сякаш нещо му е заседнало на гърлото  Rolling Eyes Благодаря отново предварително за ценната помощ и съвети  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 19:48 от nouvelle_vague

# 341
Здравейте момичета, ние сме си още 2 в 1, а и като гледам не иска дори да си помисли да излиза. Тези дни разни близки и далечни познати все ме подпитват няма ли да раждам и толкова съм се раздразнила, че не може да бъде, даже бях решила да си сложа табела на тумбака "Незнам кога ще родя!" .
Честито на всички станали мами, дано скоро и аз съм сред вас, че така ви завиждам честно казано, че ми иде да се изрина от завист.... В смисъл завистта е благородна, но искам и аз вече да гушкаме бебка, а и каката постоянно и говори как щяла скоро да излезе и тя милата няма търпение.
 Hug Hug Hug на всички, които като мен нямат търпение вече.

# 342
Здравейте сладки Hug
Честито на мамите -_ati_,Laty,ГИБАНА,Ками,дафи-25,ditka_sl,mimimi_k,ihtiandra,sisely,kleo_st,didenceto-Да са ви живи и здрави малките ангелчета,да растат умни и щасливи деца!На мамите бързо възтановяване! Hug
Пепи мила стискам палчета и се надявам  с кокорчо всичко да е наред и да се оправи по-бързо Hug
Ema*08 Hug най-важното е че ти и малката балеринка сте добре,всичко останало с времето си Hug
Много гушки за всички Hug Hug и стиснати палчета за които имат нужда fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 343
Виждам, че почна бебевалеж Simple Smile Какво по-хубаво!

Имам и въпросче към ЛЛЛ:

Родих нормално в 6:45 в неделя. Днес - вторник, усещам сутринта вече болка и напрежение в гърдите - явно от слизането на кърмата. Бебето го слагам често - винаги като иска и се оптвам и да го будя. Мисля си че засуква добре, чувам примляскване с ушите и мисля коластра доста успя да изяде. Чакам сутринта пак да е при мен и така през целия ден. Питането ми е - дали да се цедя и кога - преди, след кърмене? Тя суче според мен всеки ден с една дея по-добре, но все още не прекарва повече от 5-10, най-много по 15 мин на гърда. Държа я и повече но тя си почива между сукането Simple Smile

# 344
  • Варна
Честити бебетаааа! Много малки съкровища са се появили!!!

Със сигурност ще дам лош съвет, но: за кърменето и дохранването лично аз бих си дала няколко дни на непрестанно кърмене докато се регулира производството. И без друго с новородено нямате друга работа освен да си го гушкате. Щом иска да яде през час, през половин час - негова работа за една седмица ще се регулират нещата.

Общи условия

Активация на акаунт