Дочакахме финала на играта, ЮЛСКО бебче чука на вратата.

• 37 445
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Пети, таза ми според всички лекари е доста тесен - 17 см. и през него може да мине само бебе до 2600 г, а моето, въпреки, че върви дребно сега е толкова по тяхна преценка... ако отиде до термин - никой не се наема с нормално... не знам, има ли други мами с таз 17 и родили нормално бебоците си...

# 481
  • Варна
Мама Рая,
 Hug, Благодаря! Радвам се, че съм те подкрепила.
 Ще отговарям на въпросите ти от своя гледна точка и опит, но все пак нямам големи претенции да разбирам. Редуването на гърдите е задължително. Всяко дете е различно. Следният бозайник беше свикнал да яде само от 1-та на едно хранене. Новият мъж, обаче има друг ритъм. През нощта и сутринта бозае само от едната. После обаче не му стига само едната или ако нервен ги редуваме. Поже вече ми е като инстинкт горе - долу в рамките на два часа предлагам първо едната гърда, дори да бозае и от двете. Правя така, защото има моменти, в които нервиничи от колики и сменяме посоката, а съм сигурна, че не я е избозал. Интервалите от 2 - 3 часа са нормални. Вече няколко пъти казвам, че неспокойното спане го лекуваме със спане по корем. Щом са ти меки и ненапрегнати гърдите, нямаш нужда от друга помпа освен беба. Не е нужно да се втвърдява гърдата за да е пълна. Гърдите произвеждат млякото, а не го складират. Млякото се произвежда по време на сукане. С първото си дете имах проблем докато проумея това. Ако в рамките на 4-5 часа премахваш мляко от другата гърда, няма да се случи нищо.
Идеята на кърменето от една гърда докато бебето я изплюе е да стигне до задното мляко, а не да се напълни другата. Аз лично никога не отказвам цица, когато бебетата не искат млякото, а само да се успокояват, те знаят как. Понеже усещам слизането на млякото, има случаи, в които малкия точно тогава изплюва гърдата. За давенето и ние се давим. Правилно вдигаш Дария по-изправена, защото така няма да се задави и ще гълта по-малко въздух. Винаги "цвръква от едно или две каналчета, и има тъничка струйка". Нормално е детето да се събуди гладно. Моето се събужда с реееееееев.
 Hug
Честито на новите мами!!!

# 482
  • Видин
Петя, Звездичка, дано да сте прави Hug А и нали знаете, че надеждата умира последна Mr. Green
Ема, всичко ще се нареди. В момента важното е ти и бебка да сте добре и да се чувствате добре заедно. Ние сме насреща и ще те подкрепяме винаги, когато имаш нужда Hug

# 483
Здравейте мамета!
Roxanna, Niya_Petrova, pepina_79 момичета благодаря! Късметлийка съм направо с тези свекъри!
deina-meina, Ками и вие звучите много добре! Дано да сте все така спокойни!
tsveke beke честитоооо! Да сте много спокойни и щастливи!
Maria_kv честито и тук! Много щастие!
The Flower, elli77g стиснати палчета от мен! Ще ви чакаме после да се похвалите!
Ema*08 аз му давам на Краси Биогая и ако съм забравила сутринта, му я давам веднага като се сетя. За килограмите- аз забременях 48 кг, влязох в болницата 65, а сега съм 56. Нормално е според мен да се свалят доста килограми бързо в началото, но после става май все по-трудно. Аз за няколко седмици съм свалила само един килограм.
Бамбукита аз за коликите давам освен Биогая и Инфакол (Лефакса ми свърши и не мога да го намеря, а му действаше много по-добре на Краси според мен). Почнах да му давам и чайче, което съдържа анасон, копър, мента, лавандула, резене и лайка. Правиха ми го от Таодерма, но не знам дали го продават по аптеките. Но Краси от вчера вечерта има доста силни кризи, не знам дали е заради ваксината по-неспокоен, но е ужас направо. Така рева вчера, че го водихме в 10 вечерта на боуен терапия. Бяхме го водили миналата неделя, но не му повлия много, затова снощи го водихме пак, вече не знаех какво друго да направя…днес пак се дра много преди обяд, но от както му дадох малко чай е доста по-спокоен. Дано да му подейства! И снощи и днес единственото, което го успокоява е гушкане (кърмене) кожа до кожа и „повиване” с пеленка.
Иначе да ви го похваля Краско, за месец е качил 1080 гр и е порастнал с 3 см! На мама мишлето!
Айде спирам! Успех на всички!

# 484
Момичета,щастлива съм да съобщя страхотната новинка- нашата лъчезарна усмивка и толкова топъл човек-мама zarady,Радмила Александрова,днес
20.07.2012 в 12.50 часа е родила своята красива принцеса с прекрасните мерки-3.800гр,50 см!!!Нормално раждане,Ради сподели,че дори се е родила с ръчичка до главата и малко я е поизмъчила,но това според мен означава,че ще бъде пробивна и устремена малка госпожица!
Пожелавам от сърце на роденото в този свят ден момиченце да расте здрава,обична,красива като мама  и кака,на Ради-голямо браво за чудесното справяне и бързо възстановяване ,а на цялото семейство-да пълни къщата с детски смях!
Прегръдки и за двечките! Hug Hug Hug

# 485
Благодаря на всички маминки за поздравленията! Днес за наш "късмет" Илиан от сутринта е твърде неспокоен, боли го коремчето и е плачкал милия ми от 11 до към 16 часа следобед, много се измъчи милото и нищо не помогна да облекчи болките му. Мама и тя се поизмъчи, но сега спи спокоен, явно наистина се е поизморил. Пробвах всякакви методи, кой каквото ми е казвал или съм чела, но нямаше голям ефект. Нито капки, нито масажи на коремчето, нито топли кърпи, пелени, възглавнички...нищо  ooooh! Дано е било еднократно, че ми дойде честно казано малко в повече и доста се притесних, а хем съм минала един път през това!

Сега да не пропусна да честитя на мама Ради - да ви е честита принцесата Ради, да расте в много любов и хармония, да е много здрава, да радва всички около себе си! Родила се е на страхотен празник! На мама бързо възстановяване и много целувки!

# 486
  • Видин
Честито на мама Радмила. Пожелавам на двете много щастие и късмет, а на мама бързо възстановяване

# 487
Айде и тук да честитя именника на Пепи, да ти е жив и здрав и много да ви радва!  Hug
Честити бебчета на новите мами,да са ви живи и здрави!  Hug

# 488
ЙЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, че прекрасна новина - браво на РАДИ! Да ви е жива и здрава малката принцеса.

Пепчо, не искам да те плаша, мила, ама момчетата са така - от малки не търпят болка  Tired Дано поне ти си от късметлийките и да не ви държи много, но моите младежи и тримата бяха със зверски болки единия до над годинката, а близнаците до към 8-9-тия месец. Като междувременно застъпихме коликите с разстежа на зъбките - за пълно щастие  Mr. Green
Това, което установих като поне малко помощ беше лежане по корем върху моя корем или на тати върху корема - само така се успокояваха  Hug

ХАЙДЕ ДЕВОЙКИ и ДНЕС НА ОТЧЕТ

АЗ още съм 2 в 1  Mr. Green
Snej_83, Имам си болки, болежки, контракцийки - от всичко по малко, но нищо конкретно. НООООООООООО нищо не се знае  Mr. Green

Сузи се е отчела - хайда да ВИ видя и другите!

Niya_Petrova, Decu - ТУКА ЛИ СТЕ ОЩЕ?

ИМА ЛИ ОЩЕ ДЕВОЙКИ с отминал или днешен термин където да не са се отчели  smile3506

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 18:43 от NellyDi

# 489
Привет и от мен мили майчета. В началото се включвах, но после спрях поради липса на време. На всички родили - честито и да са живи и здрави бебетата. На тези които не са все още леко раждане. Моето мишле се появи на 07.07.  - 4,100кг и 52 см в майчин дом.

# 490
Тук съм си аз.
Ще ходя на разходка да подскачам малко, а после ми казаха да пия чай от джинджифил за вътрешно загряване (една приятелка акушерка каза, че помагал за начало на контракции).
Та стискайте палци, защото не искам да ме тормозят на сила - искам всичко да си стане нормално  Hug

Айде огън служба не остана  Heart Eyes

# 491
Лелееееееее никаква активност.
Момичета искам да питам, ако знае някоя мама да каже. След като родя ще трябва да си походя на зъболекар, дали местните упойки биха повлияли по някакъв начин на кърмата и оттам на бебето?  Thinking

# 492
  • Видин
Нели, тук съм аз Mr. Green Само днес съм се отчела няколко пъти, само не и с контракции или някакви други надежди за раждане Whistling
Сузи, това може да ти каже само зъболекаря със сигурност, но мисля, че в определни дози може Peace
Деси, Ели77, стискам палци и трите да родим съвсем скоро и то без да предизвикваме раждане Hug

# 493
  • Някъде там край морето
Здравейте на всички Simple Smile Честито на мама Заради малката принцеса и на МамаИли.
Пепи, честит ти малък, сладък именник  Hug Да е жив и здрав и с гордост да си носи името. Нашето име е на прабългарски вожд, внук на Атила Simple Smile Много искахме нестандартно име и таткото го одобри и  от там е Реан Simple Smile
Много слаба активност има в темата последните дни, но предполагам, че всички са като нас - на моменти не знам на кой свят съм Simple Smile Малко по малко свикваме, но пък е прекрасно  Simple Smile

# 494
Честито на Заради,Мария_кв и на мамаИли!   bouquet  bouquet  bouquet
Пепи, да ти е жив и здрав малкият именник!
The Flower и Елли77г, стискам палци  fingerscrossed
Иви от ЛЛЛ, много благодаря за отговора Simple Smile
Бамбукита, аз давам Еспумизан за коликите и засега сме добре уж, пък да видим  Praynig
Катя_о_м, браво на Краско! Много е пораснал Simple Smile
Моята дребосъчка сега си спинка и аз се възползвам, а утре ще излизаме за първи път по-далеко от квартала Simple Smile
Лека вечер на всички и успех , ако някоя от вас е тръгнала към болницата Wink

Общи условия

Активация на акаунт