Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 720
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Labrex, може ли рецептата на сладкиша-Жираф?
На снимката мн.ми хареса,дано и на вкус да е такъв.Ще съм ти мн.благодарна.

# 151
  • Варна
Мари ета за моя труд е нищо но твоя + майсторство е направо за завиждане.Нугата ти е трепач
Мат вкусен кюфтак
Тя...обичам такама закуско-обядо-вечеря в Банско
Мадла и бутчето и салатката и десертчето са много апетитни
Красима всичко е много вкусно но панираната крема направо ме разби,браво за идеята и чакам ако може рецептичката
Близнаците  направила си приятни летни изкушения
Вал и при теб вкусно и ще си грабна кренвиршка
От мен простичко и мързеливо супа с месце и наденица с гарнитурка.Десерт диня,пъпеш и сложих една царевичка да се вари

# 152

megansg пак подредила вкусотии! Heart Eyes Приядоха ми се месца, ще трябва нещо да добавя към постните ми тиквички. Grinning  bouquet
val80, много апетитни кренвиршки! Heart Eyes  bouquet
Krasima84 с пълна програма! Crazy  bouquet
И тези ледени удоволствия.........неустоима съблазън са! Crazy Heart Eyes  bouquet

У нас постна манджа с тиквички и лимонада от краставици (не мога да кажа хареса ли ми или не, интересно ми беше, пробвах я, необичайна, но не лоша на вкус).

# 153

Такива чушчици ми правеше моята баба. Снощи ги ометохме  Grinning

chef http://thegingerylemon.blogspot.com/2012/07/chushkisdomatensos.html

# 154

Много ме заинтригува това кюнефе. Наскоро ходих в Турция и страшно много ми харесаха десертите им. Непременно ще го пробвам Grinning

# 155
Здравейте и от мен!  Не съм се отчитала от доста време, но напоследък започнах пак да надничам в темичката и отново започнах да снимам.  Ще се опитам пак да бъда редовна.  Благодаря за всички красоти и рецепти, които споделяте, невероятни сте!    bouquet
Ето някои неща от последните дни:
Пълнени чушки с ориз и кайма на фурна   и Кюфтета на фурна от кайма и тиквички

Домашно суши   и Гръцка баница "Тиропита"

Питка с чеснова паста по Лабрекс (надявам се не бъркам името, записала съм само съставките)  и същата, но на охлювчета

Пълнени патладжани на фурна   и Крекерите на Ксения (но от пълнозърнесто брашно) с тарама и люто чушле

Хубава вечер на всички!    bouquet

# 156
  • София
  "Кученца", но без клечка.

# 157
  • София
Плахо се включвам при вас. Следя ви редовно и се възхищавам от много от вас. Толкова вкусни неща предлагате, че не мога да смогна. Ето и моето кремче: 

http://katyamukanova.com/blog/152-krem-s-praskovi.html

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 14:25 от Katy

# 158
Аз днес черпя всички с по едно сорбе от пъпеш с мента . Прохладен ден на всички Simple Smile

# 159
при нас имаше  супа от пиле

снощи хрупкави пилешки крилца

сладък салам

и пица за закуска

а за вечеря - пържена риба 

# 160
Анук,
Гисчо,
Пеп40,
Лабрекс, kostilq,
 Katy,
 Мишки,
 TheGingeryLemo,
Katerina R.
Madla ,
Близнаците,
Мариета,
Тя

Изтекоха ми лигите!!! Страхотни вкусотии сте приготвили Simple Smile 

# 161
След вкусотиите на Пеп-4о-вземам си от сладкия салам няколко парченца, ако може

Един  Студен чай от детелина, лимон и мед

Вземам си и от сорбето на Гисчо
Кати-много апетитно кремче
мишки-много апетитно и при теб
Лабрекс- предполагам ,че напитката с краставицата е била много свежа
мегансг- отново много и вкусно
TheGingeryLemon вкусни чушчици

Хубав ден момичета!!!

# 162
  • На небето
labrex ще може ли рецептата на мързеливите пирожко-блинчики. С какво тесто ги правиш?

# 163
labrex ще може ли рецептата на мързеливите пирожко-блинчики. С какво тесто ги правиш?

Estell, ето рецептата, правя ги по нея, защото така съм я записала, но мисля, че и с друго палачинково тесто ще станат:

яйца - 2
брашно - 300 гр.
кефир /айрян) - 300 гр.
гореща вода - 200 гр.
сода - 1 ч.л (равна)
сол - 1 непълна ч.л.
сахар - 5 ч.л (не слагам)

Тесто – всички продукти се смесват в купа, аз бъркам с тел и накрая се сипва горещата вода, като енергично се разбърква тестото. Оставя се за 20-30 мин. Трябва да е като по-рядка сметана, почти като нашето палачинково тесто - боза. Ако стане гъсто, разредете с малко водичка. Аз слагам и около лъжица олио (ливвам на око от шишето), защото пека на сух тиган, да не лепнат.
Приготвям си плънката в това време – запържена кайма, или останало сварено месо, може да се добави лук, подправки. Плънката на тези от снимката е от задушени гъби и тиквички, нарязани на ситно, посолени и поръсени с чер пипер. Ако плънката е гореща, не чакам да изстине, направо от тигана, в който е приготвена, я сипвам върху палачинките. Всъщност пържат се като палачинки, разлива се тестото в тиган, в едната половина на кръгчето се сипва с.л. горе-долу от плънката (зависи колко е голяма палачинката), върху нея с дървена лопатка захлупвам другата половинка и леко понатискам отгоре. Като се запържи, обръщам да се изпече и горната страна и готово, това е. Използвам  тиганче с диам. 15-16 см, по-лесно ми е като са по-малки, пък и по-бързо стават. На среден огън приготвям. И студени са ни вкусни. Heart Eyes Peace

Понеже млеката ни не гасят содата, угасете я с капки оцет, за да не се усеща в палачинките, а може и бакпулвер да използвате. Пробвайте с половин доза, излизат 10-ина бройки. Вместо солената плънка, може да се сложат плодове или сладко, после отгоре да се поръсят с пудра захар, ако са със сладко, даже не е нужно, нормално сладки стават.

Намерих и картинки, ето  стъпка по стъпка. Peace

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 13:16 от labrex

# 164
  • На небето
Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт