Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Лабрех много вкусна тази лятна манджичка и си отпивам от лимонадата
Мишки,Тайна,Катя,Гисчо,Лимон вкусничко
При Пепи пак пълна апетитна програма
Бианка изпивам чайчето с наслада
У нас кюфтета с картофи,кекс със стърган банан и канела и едни милинки със сирене

# 166
megansg - страхотни кюфтета и милинки  Peace

От мен само една баница , от снощи ... Имаше и салата , но не я удостоих със снимка  Simple Smile
Извинявам се , че на снимката е с  тавата , но мъжете чакаха обезумели от глад  Laughing

# 167
  • DE
Здравейте!
Аз видях на Меганс милинките и да не остана назад...
Ама нали все за това се бутам тук в темата Mr. Green

Та от мен Милинки

Картофки на фурна(конфекция)

# 168
Благодаря ви много за комплиментите   Blush Hug
Тайна, много апетитни "кученца"   Heart Eyes  С такъв размер определено ме съблъзняват  Flutter
Katy, ако на това казваш плахо  Crazy  Hug
Гисчо, сорбето го записвам и чакам пъпешчето в двора да роди   Flutter
пеп-4o, при теб както винаги всичко е чудесно   Hug
madlene   Hug
BiankaD, ма много разхлажда този чай беее   Flutter
labrex както винаги е уникална  Hug
megansg, от всичко си открадвам, нищо че съм вечеряла   Party
Елия, чудесна баница.  При мен малко се разкъсва, явно си иска практика   Heart Eyes
matze, скривам си една милинка за закуска.  А картофките как ги правиш?  Като снимка от списание са, аз никога не мога да докарам такава коричка   Flutter
Аз днес експериментирах.  Отдавна заглеждам зеленчукова темпура и реших да пробвам.  Сместа стана доста сполучлива, лепкаше се много смело по всички зеленчуци.  От долу нагоре по часовниковата стрелка - патладжан, броколи, лучени кръгчета, бамя, тиквички, най-експерименталното - ягоди (остана ми малко смеска и реших да не я хвърлям).  Ще напиша рецептата в следващия си пост, ако на някой му е интересно.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 169
Мишки, чакаме рецепта! Всичко изглежда много вкусно, вкъщи много обичаме такива неща, така че чакам с нетърпение рецептата за да я изпробвам!

# 170
  • Пловдив
matze Аз искам да помоля за рецептата на страхотните картофки Heart Eyes Peace

# 171
  • София
  Момичета, направили сте  разкошни вкусотии.Седя и преглъщам,преглъщам, преглъщам!Аз само едни измислени  бисквитки за закуска.

# 172
Момичета, поздрави и похвали за всички без изключение!  bouquet

От мене една автентична банска рецепта-кукурини!

# 173
ТЯ, тъкмо ти прочетох "кукурините" - много са интересни   bouquet
мишки, благодаря ти  Hug страхотна ти се е получила темпурата   bouquet имай предвид, че моята щерка и орехи си прави в такива моменти  Joy
Маце, много вкусно при теб, но си вземам от милинките  Heart Eyes тя и Меганс има, но от нея кюфтенце ще си бодна  Wink
Бианка, много хубава ще да е то зи чай, щом има мента, лимон и мед, няма как да не е   bouquet

У нас вчера имаше патладжани с доматен сос , но по-различни; не пържени. Страхотни на вкус   Blush никога повече няма да ги пържа за сос.

и пак

# 174
Здравейте!

Бианка, напомни ми как пасях детелината като малка Simple Smile))

Напоследък хич не мога да смогна да сготвя всичко, което искам, и все сладоледи са ми в главата....

Днес показвам нещо по-различно - кюфтенца с киноа и батат

# 175
У нас вчера имаше патладжани с доматен сос , но по-различни; не пържени. Страхотни на вкус   Blush никога повече няма да ги пържа за сос.

и пак

Якажи как правиш патладжаните че все не ми се пържи и естествено и соса към тях.Благодаря!
При всички ви много вкусно мен ме е озел един мързел за вечеря съм приготвила да изпека едни картофени кюфтенца  за гарнитура салата от прясно зеле с моркови и мнооого магданоз.

# 176
Пепи,щом не е пържен патладжана ей ме на,с най-голямата вилица съм се въоръжила! newsm22
За нещо месно ще се пресегна и аз за едно кюфтенце от Меганс! Peace
Ще се подсладя обезателно с една кукурина от подноса на Танчето! Crazy

аз се включвам в новата темичка с  билкови хлебчета без месене :

картофени ньоки в два варианта :

и подсетена много удачно от ТЯ/Танчето   айс нектар от кайсии :

и да нямате айс не е фатално  Mr. Green :

Приятен уикенд на всички!  bouquet

# 177
последната чаша за мен, нали  Wink

Кристалин, ето патладжани с доматен сос

# 178
Привет на всички Simple Smile

Еликсирче - бива ли така да ме изкушаваш???  Grinning гушвам си тайно едно хлебче и си взимам официално един айс нектар  Wink неустоими са, мила!!!

От мен една Торта Шведска принцеса

и парченце Simple Smile

Хубава петъчна вечер и приятни почивни дни   bouquet

# 179
Ето ме пак   Mr. Green
Тайна, много са красиви бисквитите, с какво тесто ги правиш и как ги оформяш да изглеждат като розички?   Flutter
Тя, за първи път чувам за кукурини, звучи интересно.   Simple Smile
пеп-4o, и орехи ще пробваме, звучи интересно  Crazy  Патладжаните ти са много съблазнителни.  Как да ги нарежа, как се реже диня?  На полукръгчета ли?   Blush  Ние вкъщи не ядем диня и за по-сигурно да питам.   Laughing
Катерина, много са хубави кюфтенцата   Flutter
Еликсир, взимам си и от ньоките и пийвам от нектарчето   Heart Eyes
Angellove, чудесна е тортата   Heart Eyes
zveti81, ето рецептата
Зеленчукова Темпура

-1 чаша брашно
-2 супени лъжици нишесте
-1/2 чаена лъжичка сол
-1 чаша ледена вода или бира
-1 жълтък
-2 белтъка
Смесват се брашното, нишестето и солта и хубаво се разбъркват.  Във втори съд се разбъркват жълтъкът и водата/бирата.  В трети съд разбиваме белтъците на сняг.  Прибавяме сухите съставки от първия съд към жълтъка и водата и разбъркваме на ръка, не прекалено енергично, могат да останат леки бучици.  Прибавяме и белтъците и разбъркваме всичко много внимателно с шпатула.  Сместа се използва веднага.  Овалват се зеленчуците и се пържат в дълбока мазнина по около 3 минути на силен огън.  Отцеждат се на кухненска хартия.
*Моята чаша е 250 мл.  Използвах пълнозърнесто ситно смляно брашно и бира, много съм доволна от резултата.

Общи условия

Активация на акаунт