Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 692
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Лабрекс, благодаря за бързият отговор! Hug Това ще е вечерята утре, с картофено пюренце...Обаче няма да махам кожичката, че мъжлето я обича. Сега ще поразгледам и другите рецепти в този блог, има доста интересни.

# 61
...Обаче няма да махам кожичката, че мъжлето я обича. Сега ще поразгледам и другите рецепти в този блог, има доста интересни.

И аз не махам кожичките, напук на всички вредности, дето им приписват и на стремежа ми уж към здравословно хапване, от тях не мога да се откажа. Ще му ходи картофено пюренце!  Heart Eyes А сайтът е страхотен, един от най-добрите и със страшно много рецепти! Peace

# 62
  • пак на Рив Гош
Лелееее, кога темите станаха 100?
Пепика, благодарности за новата тема и за постоянството  Hug
И юбилейната тема се очертава да е пълна с вкусотии. Стартът е висок  Laughing

Тайна, ако знаеш откога не съм правила качамак... Ще вдема да направя един тези дни, подсетих се покрай теб  Hug
Лабрекс, това еврейско пиле изглежда чудесно!
Anuck, и чийза, и сьомгата са страхотни!
Matze, и в наше село температурите хич не са летни (20 градуса), ама за разлика от теб, вече нямам кисело зеле  Grinning
Пеп-4о, от теб си вземам смокини със сирене (заливката от балсамикова редукция ли е?) и принцеси - откакто ги видях, все преглъщам  Laughing

От мен:
- пиле фрикасе с гарам масала

- печено свинско филе с чоризо:

Правих и една галет с праскови и боровинки, ама рецептата има нужда от още малко "тунинговане", та снимка няма  Mr. Green
Лека вечер!

# 63
  • DE
Роце, и аз нямам...конфекция е Embarassed
Едно настъргано, ситно, кисело.
Не е като домашното ама като няма друго...!

Аз посред нощите ходих да си слугувам на лакомията, ама пържените банички на Зиче ме замотаха.
Е, моите са по-скромни Mr. Green

# 64
  • Пловдив
ЗИЧЕ, мислих, че са само моя измислица баничките... Simple Smile сложила си и саламче, супер, утре така ще ги направя!

Princess Zvezdichka,  аз я правя от 30 години тази измислица Mr. Green но сега включих и саламче  даже и  кашкавал слагам понякога. Peace опитай стават страхотни Hug

Мatze, извинение за безсънието  Hug Hugно и аз понякога като видя нещо което ми харесва посред нощете го правя. Станали са чудесни и хич даже не са скръбни трийгълните ти банички.  bouquet  bouquet Грабвам си веднага една за закуска. Hug Hug

# 65
  • На небето
Anuck благодаря за рецептичката за сьомгата която си дала. Напоследък се чудя как да я правя. И по точно с какво да я гарнирам.
Ако някой даде идея и за сос подходящ към сьомгата....???????????????

# 66
Момичета, неизчерпаеми сте! С голямо удоволствие се записвам в новата тема!

От мене шоколадови саксийки с мента

# 67
Ох, че е вкусно при вас. В тези жеги хич не ми се готви, затова ще се запиша при вас с една домашна пица Simple Smile

# 68
 Да се запиша и аз в новата ни 100 тема Simple Smile с един разнообразен Огретен ( от картофи  и плънка-моркови,тиквички, спанак, пушен свински врат и т.н. )
 А тези пържени банички най вероятно ще намеря време и аз да си спретна такива , че ще има да ги сънувам - доста са съблазнителни, щом ми се приядоха, а аз не обичам мн. банички и като цяло тестени закуски Simple Smile
 Хубав ден на всички, въпреки че е 13 -ти петък Simple Smile

# 69
Привет!

По-интересното от снощната вечеря - варени яйца с копъров пастет.

И пак сладолед - с мед и канела

# 70
  • На небето
Орис със сьомга във винен сос:
Банички с тиквички и ориз:
Домашен пай със сладко:  
Сладки розички:

# 71
  • Варна
Estell, по коя рецепта е пая.
Много съблазнителен. Hug
В тези шоколадови саксийки ми останаха очите. Heart Eyes

# 72
  • На небето
ивка27 ами по много стара рецепта от времето на майка ми. Като бях дете майка ми го правеше.

Домашен пай

250гр. масло (голям пакет)
1ч.ч. захар (може и малко повечко)
1 бакпулвер
3 яйца
брашно на око
мармалад размесен с малко вода. Може да се смеси мармалада с повечко вода и да се сгъсти със сгъстител за сладко, така не става толкова сладък десерта. Но аз не го правя, слагам по малко мармалад за баланс. А водичката извира или попива част от нея в блата. Така блата не остава сух.
Аз правя половин доза и ползвам по малка тавичка. В случая ми стана малко дебел блата понеже направих малко повече тесто за блат. Обикновено се прави по тънък блат с повечко мармалад, но мармалада не ми стигна затова и в случая изглежда така. Ако правя половин доза от пая слагам 125гр. масло (малко пакетче) и 1 яйце и малко повече от полочин ч.ч. захар. Така блата става по хубав и хрупкав, направо се топи в устата, но пък много трудно се точи. Което в случая си струва ядовете от накъсването. Изключително вкусен и лек десерт.

# 73
  • Варна
Естел, благодаря.  bouquet

# 74
тя влюбих се в саксииките е страхотна идея  Peace Hug

от мен едни банички

Цигара Бюрек

Общи условия

Активация на акаунт