Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 720
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Nevinn - може ли да дадеш рецептата за баклавата, от дете не съм виждала такава баклава.

Може ли и аз понякога да се включвам във вашата група на майсторите? Ежедневно ви следя, но не споделям снимки. Днес реших и аз да почерпя по-случай Рамазан байрам с баклава приготвена от свекърва ми.

РЕЦЕПТАТА ЗА БАКЛАВА

Рецептата: 0,5л.пр. мляко,3 яйца,3щ.сол,1к.ч. олио-това е едната рецепта. Другата е: 300мл.пр. мляко,1 к.лъж.сода, 2с.лъж. олио и по желание 1с.лъж сметана.Омесва се тесто, което се точи, като всяка кора се разстила,  за да изсъхне малко, после всяка се намазва с олио или масло, разполовява се по средата и всяка половина се навива около точилката/ дългите и широки около 3 см./и с двете ръце се набира към средата на точилката. Леко се изваждат и се режат.  Подреждат се в намазнената тава, както искате. Пече се в слаба фурна, около час. След това може да издържи и месец без да се сиропира. Сиропира се със сироп, който се прави на око.Но по принцип сироп за баклава правим 3 към 2. 3ч.захар и 2ч. вода или 3ч. вода и 3ч.ч захар. Преди да поднесем отгоре ръсим баклавата със смлени орехи.ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

# 646
...но пък на вкус е.....трепач! Peace
И тази вечер даже не дойде ред да го комплектовам и съотвенто увековеча,че окъснях за готвене,но и утре е ден.... Mr. Green

newsm68 хайде в събота правим сладкото от чушки  Peace

# 647
  • Балчик
Добро утро с едни содени питки със сирене

еликсир, радвам се, че сосът от сливи ти е допаднал  Hug

Май и аз ще се присъединя към съботното чушкосладкоправене, много апетитно изглежда.  chef

Невин, с тая баклава се окапах тук. Сърбят ме ръцете да спретна една, но ще се въздържа, лятото гледам да не ядем толкова сладки неща (не че винаги се получава Embarassed)

Ох, не искам да изреждам всички да не пропусна някой- всичко е много апетитно и пълнените гъбки и питката и тортата, да не говорим пък за индийския хляб Heart Eyes. Браво на всички, че споделяте вкусотиите си да черпя идеи. А за тези със специалните фотографски умения -     bouquetот мен! Никога няма да мога да се науча на това. Simple Smile

# 648
С удоволствие ще черпя със сладко от смокини! Заповядайте!   bouquet
Katerina R. , мног сладко меню  bouquet
Невинsmile3501 smile3508
Аз съм планувала един сос от чушки от Йоли, а за сладкото ще се почудя още newsm78

Днес поредната порция сладко от сини сливи и праскови Hug

Кекс с мюсли и канела

# 649
Здравейте кулинарни вълшебници!

Неви- страхотна баклава!   chef   bouquet
lu4a- чуден кекс!  Heart Eyes

от мен - Салатка с печени патладжани, сусамов тахан и боб

# 650

newsm68 хайде в събота правим сладкото от чушки  Peace
Хайде!! Съгласна съм! thumbsup

Илианка,ето го финалът на кайсиевата серия с клафути тарт :

# 651
  • ГОре на черешата...
Тук зимнината се приготвя с пълна пара, аз напоследък суша доста плодове, че зимата децата си ги хапват с удоволствие, ето сега заредих сушилниците с праскови и сини сливи...иначе почти не готвя, караме на салати и диня...ето нещичко, което не съм ви показвала:

Салата от зелен фасул                                       Сладоледена торта с пъпеш

Роси ме изпревари пак с неустоимо предложение - страхотен десерт, браво  bouquet!

# 652
Днес май е ден за сладки изкушения във форума! Включвам се и аз с моята простичка бисквитена торта

# 653
  • София
  След толкова много разкошни неща, да се мерна с нещо простичко.Нещо между баница и тутманичета в едно.

# 654
  • DE
Здравейте!
Аз наминавам с днешния обяд

и снощната вечеря(макаронени изделия)

Спокойна и уютна вечер!

# 655
 Малко летни ястия от мен
 Хрупкави пържени тиквички пълнени чушки и домати със сирене и яйца и порция с пържени картофи (червени)
 Лека вечер!

# 656
Тайна, би ли споделила рецептата за баница-тутманика Simple Smile

# 657
  • София
Тайна, би ли споделила рецептата за баница-тутманика Simple Smile

Не готвя с точни мерки, за съжаление.Тестото е с мая, обикновено хлебно тесто, замесено в машината.Като втаса,но не докрай,изсипвам го върху плота, късам топче,колкото да ми се събира в шепата, разточвам го надълго,около 22 см и с ширина около 10-12 см.Мажа с разтопено масло и поръсвам с плънка от сирене и яйца по средата.Завивам го като пуричка и навивам на охлюв.Редя едно до друго в тава, застлана с хартия за печене, изчаквам 15-20 минути да втасат, мажа с яйце и слагам в студена фурна.Включвам на 180 градуса и пека до готовност.

# 658

Невин, благодаря за рецептите, има ли голяма разлика в тестата, и още - подскажи кое е по-вкусно?  bouquet
mari_eta , сладоледената торта е трудна за подминаване! Heart Eyes  bouquet
Тайна, чудесно е това "между баница и тутманик", много апетитно! Heart Eyes  bouquet
Krasima84, много вкууусно! Heart Eyes Всичко!  bouquet

Аз съжалявам, че няма да съм в съботната компания по варене на разни чушкови конфитюри и други, но понеже тогава пътувам, днес след обед наварих една доза от сладко-киселия сос от сини сливи на Джемма  bouquet, една доза от бързото шведско сладко-силт от сливи и две дози от фаворита ми - конфитюра от чушки. Heart Eyes

# 659
И вкъщи днес сме на сладка вълна, с тази Тарта с къпини

Хубава вечер  Party

Общи условия

Активация на акаунт