Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 690
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
пеп-4o, крем-карамела изглежда много апетитно  newsm10

# 676
пеп-4o, крем-карамела изглежда много апетитно  newsm10
и аз искам крем карамел Пепи изкуши и мен  Grinning но идват почивни дни и ще си направя  Wink
Maриета сладоледената ти торта изглежда прекрасно   bouquet
Лабрекс моля те кажи къде да открия рецептата за конфитюра от чушки? Нямам много време да изчета всичко  Embarassed

Реших да покажа и тук сладкото от чери доматки което правих тези дни

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 17:13 от kostilq

# 677
  • Сливен
Момичета, ето ме и мен с една домашна пица с тесто по рецепта  на Пеп-чо

# 678
  • Sofia
kostilq,
каква красота! Има ли нещо друго при черитата, или това са оранжеви такива?

Тайна,
чакаме си рецептата за пилешката шкембе-чорба - на такава бих се прежалила и аз  Wink

# 679
  • София
Тайна,
чакаме си рецептата за пилешката шкембе-чорба - на такава бих се прежалила и аз  Wink
Няма нищо сложно, има доста рецепти, но аз си я правя по лесния начин.Сварявам  си пилешкото месо със солчица, вадя го, нарязвам го на дребно, а през това време наливам в бульона да поври около 300-400 гр прясно мляко с разтворени вътре лъжица и половина брашно.Връщам месото вътре да поври. Запържвам в 50-60 гр масло червения пипер .Сипвам го в супата и ври още 5 минути.Със свински джолан става още по-вкусно.Отделно си правя счукан чесън с оцет в купичка и едро смлян лют пипер.Който иска, да си слага.Забравих да напиша и няколко завъртания черен пипер с мелничката.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 22:12 от Тайна

# 680
kostilq,
каква красота! Има ли нещо друго при черитата, или това са оранжеви такива?

Тайна,
чакаме си рецептата за пилешката шкембе-чорба - на такава бих се прежалила и аз  Wink

Tari Tasartir има портокали и лимони Simple Smile ако те интересува рецептата тук

# 681
  • София
Nevinn, благодаря за рецептата. Може ли да напишеш количеството брашно и какво е брашното : бяло пшеничено или царевично, което се използва при месенето.

РЕЦЕПТАТА ЗА БАКЛАВА

Рецептата: 0,5л.пр. мляко,3 яйца,3щ.сол,1к.ч. олио-това е едната рецепта. Другата е: 300мл.пр. мляко,1 к.лъж.сода, 2с.лъж. олио и по желание 1с.лъж сметана.Омесва се тесто, което се точи, като всяка кора се разстила,  за да изсъхне малко, после всяка се намазва с олио или масло, разполовява се по средата и всяка половина се навива около точилката/ дългите и широки около 3 см./и с двете ръце се набира към средата на точилката. Леко се изваждат и се режат.  Подреждат се в намазнената тава, както искате. Пече се в слаба фурна, около час. След това може да издържи и месец без да се сиропира. Сиропира се със сироп, който се прави на око.Но по принцип сироп за баклава правим 3 към 2. 3ч.захар и 2ч. вода или 3ч. вода и 3ч.ч захар. Преди да поднесем отгоре ръсим баклавата със смлени орехи.ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

[/quote]

# 682
Ето я и пеперудената торта Simple Smile Кремът страшно много ми хареса!

и парченце:

# 683
Кате,ефектна торта! Peace
Тайне,такава застройка и аз ще пробвам на пилешко,защото и шкембе обичам,но моите хора-не,много вкусна изглежда супата ти! Crazy
И на Вики сладкото с маслото на филийка ми звучи като безумно вкусно прегрешение! Peace

смокини и круши с козе и Бри :

# 684
Привет, момичета! След огромно отсъствие и аз да се разпиша, че имам наваксвам доста по страничките назад!

Смокинови тарти с бадеми и Гарам Масала

Желая ви приятен и усмихнат уикенд!

# 685
  • София
  Еликсир, и аз не ям шкембе, но с пилешко или джолан си ям.Особено с джолана, сварен до разпадане , става разкошно.С пилешко става доста постна.

# 686
  • София
Здравейте,
Krasima84 , направо се замаях от изобилието, което си наготвила  Hug
пък и все вкусни ястия
labrex , отново оригинални идеи
*sve* , грабвам си парченце от тортата с маскарпоне
еликсир , чуден тарт
пеп-4o, шишчетата с бекон са уникални
 Katerina R. , прекрасна торта
vanillla , много финни и апититни тарталетки
у нас - ориз със зеленчуци

китайски спагети с гъби и мръвки

кюфтета с бял сос

# 687
  • София
Пропуснах да покажа и десерта
сладкиш с праскови и сливи

# 688
Eклерова тортичка с бял шоколад (и крем, който не стигна за намазване острани hahaha)

(Упорито продължавам с тортените експерименти, надявам се скоро да започнат да ми се получават вкусни и красиви като вашите!) Embarassed

# 689
mari_eta и сладоледената торта и слатата са един път!
kostilq, много ме впечатли с това сладко от доматчета. Видях рецептата в блога ти и веднага я вкарвам в To Do листата!
Katerina R. жестока идея с тези пеперуди! Задължително ще я пробвам. Ако ми остане време и ентусиазъм, може да е другата седмица за рождения ден на малката. Тя със сигурност много ще я оцени.
еликсир, това е точно по мой вкус!
vanillla, много ме заинтригува с тези тарти.

Аз се отчитам с портокалово семифредо с шафран и зелени смокини.

Общи условия

Активация на акаунт