Къната, билките и всичко останало

• 76 074
  • 762
  •   1
Отговори
# 690

Искам също да си взема сапун за коса. Това, което досега съм открила е сапун-шампоан с масло от карите и розмарин в zoya.bg. Пак същото - добре ли ще се отрази на боядисаната ми коса, има ли някой, който би бил по-подходящ от него.
Сърдечно благодаря за отделеното време.   bouquet
hedgehog, на боядисвана коса сапун не знам как ще действа, в смисъл, че тя е по-уязвима. Особено ако русото е постигнато с изсветляване на косъма, бих отклонила идеята за сапун Peace. Мек шампоан за третирана коса е по-добра идея според мен Peace. Наред с останалото, напоследък мен ме е обхванал мързел към всичките ритуали със сапуните и си карам само на шампоанчето на Алверде. Нещо нямам вдъхновение за сапуни, пък и една добра фея ми изпрати някои козметични суровини, между които една основа за душ-гел, с която мисля да си поиграя Simple Smile.

# 691
dragon8, много благодаря. Знаех си, че ще ме научите на нещо важно тук.  Simple Smile
Отказвам се от сапуна тогава, добра козметика за боядисаната коса си имам, исках да включа и билките обаче. В случай, че оставам със шампоана, мога поне да правя маските, нали? Касията засега я изключвам, защото не знам колко златисти оттенъци придава и на колко светла коса се случва, мисля, че амла също отпада, защото след като се слага в сместа, за да тушира червените оттенъци, сигурно оцветява?
Мога ли да слагам спокойно нийм, брингараж и готовата билкова смес, например?
Много благодаря.   bouquet

# 692
  • В полите на Пирин планина
dragon8, много благодаря. Знаех си, че ще ме научите на нещо важно тук.  Simple Smile
Отказвам се от сапуна тогава, добра козметика за боядисаната коса си имам, исках да включа и билките обаче. В случай, че оставам със шампоана, мога поне да правя маските, нали? Касията засега я изключвам, защото не знам колко златисти оттенъци придава и на колко светла коса се случва, мисля, че амла също отпада, защото след като се слага в сместа, за да тушира червените оттенъци, сигурно оцветява?
Мога ли да слагам спокойно нийм, брингараж и готовата билкова смес, например?
Много благодаря.   bouquet

Амлата не оцветява. Ползвала съм нея и нийм, и брингараж на изсветлена коса с боя. Но на мен ми действат сравнително изсушаващо тези билки и затова се придържам към маски с масла и пчелен мед, като добавка към професионалните продукти за поддържане на косата.

# 693
Момичета, много ми се иска да се видя с черна коса! Но не искам да се боядисвам, а искам да използвам нещо по-безвредно!   Embarassed

Какво бихте ми препоръчали?

Аз съм с тъмно кестенява коса.   Peace ето и нагледно

# 694
Не съм специалистка в къната, билките и всичко останало Simple Smile
Но не мога да не похваля косата на maminka23   bouquet

# 695
 maminka23,къносване и после индиго.Малко повече е мазането,но пък си струва..............И може да добавиш отвара от зелени орехи/тук е мястото да напомня,че сега е момента за орехите-до към средата на юни са тамън за събиране/.

# 696
Но не мога да не похваля косата на maminka23   bouquet
Hug Благодаря.
И аз много си харесвам косата, но сега е изтощена, трябва да я подстрижа и да я боядисам в черно - много ми е интересно дали ще ми отива.  Rolling Eyes

къносване - каква къна ще ми препоръчате и откъде да си я набавя?
индиго - къде мога да намеря индиго?
отвара от зелени орехи - как се приготвя тази отвара?

Дали ще ми звърши работа - готова билкова боя за черен цвят - от сайта на Хенафокс? Или да си взема отделно къна и индиго?
Разгледах таблицата за цветовете - там пише, че от тъмно-кестенява коса, за да се мине на черен цвят, трябва да се сложи къна, а после да се действа с индигото, НО имам нужда от насока:
може ли да ми обясните как да процедирам въобще или като си взема всичко нужно - ще има упътване и ще разбера. Какво количество се слага, как се приготвя и т.н. какво количествое ще ми трябва за коса дълга до раменете?

Много се извинявам за тези въпроси, но съм начинаеща - никога не съм се боядисвала дори.  Embarassed

Последна редакция: сб, 08 юни 2013, 00:12 от maminka23

# 697
Но не мога да не похваля косата на maminka23   bouquet
Hug Благодаря.
И аз много си харесвам косата, но сега е изтощена, трябва да я подстрижа и да я боядисам в черно - много ми е интересно дали ще ми отива.  Rolling Eyes

къносване - каква къна ще ми препоръчате и откъде да си я набавя?
индиго - къде мога да намеря индиго?
отвара от зелени орехи - как се приготвя тази отвара?

Дали ще ми звърши работа - готова билкова боя за черен цвят - от сайта на Хенафокс? Или да си взема отделно къна и индиго?
Разгледах таблицата за цветовете - там пише, че от тъмно-кестенява коса, за да се мине на черен цвят, трябва да се сложи къна, а после да се действа с индигото, НО имам нужда от насока:
може ли да ми обясните как да процедирам въобще или като си взема всичко нужно - ще има упътване и ще разбера. Какво количество се слага, как се приготвя и т.н. какво количествое ще ми трябва за коса дълга до раменете?

Много се извинявам за тези въпроси, но съм начинаеща - никога не съм се боядисвала дори.  Embarassed
Наистина хубава коса   bouquet
Относно къносването: аз не съм ползвала индиго, но изчетох всички теми досега и в тях има доста инфо, ако искаш по-точно най-добре ги прочети, наистина е полезно.
Според това, което пишат дамите, най-добре за наистина черен цвят е процедурата в двете стъпки, която отнема повече време, но дава по-добри резултати.
Къна и индиго на Хенафокс (същите и от сайта зоя.бг) доколкото знам са доста качествени, аз досега не съм била разочарована от техен продукт (ползвам няколко различни индийски билки от месец-два).
Относно процедурата предлагам наистина да погледнеш темата тук, многократно е описана. Инфо има и в блога на Хенафокс. По принцип има и упътване на самите опаковки, но според мен е доста по-изчерпателно тук, защото е опит на различни хора с различни коси.
Относно самото мазане не се притеснявай, лепвай хубаво количество (за коса до раменете 1 пакет от 100 гр. и къна и индиго би трябвало да е напълно достатъчен, и да остане), така че всичко да е покрито от-до и не забравяй ръкавиците и мазния крем по челото, та да не оранжевееш след тов  Laughing (измива се, но не е приятно).
Надявам се, че съм помогнала поне малко с насоки къде да се търси информация (:

# 698
Много благодаря!!!  Hug
Значи правилно съм се насочила към продуктите на Хенафокс. Ще си взема кана и индиго, но преди да действам - ще прегледам предишните страници на тази тема, за да ми стане ясно как да действам.
При мен е по-скоро от любопитство, но ако не ми хареса - сигурно ще трябва да стискам зъби и да изчакам доста време, за да няма следа от черното - тоест да израсне косата.  Embarassed

# 699
Косата ти е тъмна, така че разликата едва ли ще е фрапираща, пък и след известно време индигото се поотмива, та ще е близко до твоя цвят.
Аз в момента се разхождам с къносана-върху-боядисана (преди година, с някаква боя с къна, в която обаче явно е имало доста глупости), та на места е наистина тъмна (горе-долу моят тъмно кестеняв, но с червеникави отенъци), на други е малко-посветла, бие на червено, останалото си е направо рижо (където боята е действала най-грубо), та нямам търпение да я къносам пак след 2 седмици, с надеждата да е малко по-еднородна като цвят Laughing

Относно билките съм много доволна, мия я по-рядко, и е приемлива (макар последния ден да е вързана, за да не е ужасна), но я правят по-твърда и леко суха по краищата, така че ползвам и масла за финиш. Отделно редувам с маслени маски (след тях - мек шампоан, всички експерименти доведоха до извода, че без е трудничко Rolling Eyes), които пък я правят мекичка (но и бързо се сляга).

Общо взето съм доволна, има повече обем, нямам сърбежи, пърхут или други подобни проблеми, лъскава е, засега цъфти само отпред, където фризьора не подстрига твърде много, защото е по-къса (от израстнал бретон).

# 700
Много благодаря!!!  Hug
Значи правилно съм се насочила към продуктите на Хенафокс. Ще си взема кана и индиго, но преди да действам - ще прегледам предишните страници на тази тема, за да ми стане ясно как да действам.
При мен е по-скоро от любопитство, но ако не ми хареса - сигурно ще трябва да стискам зъби и да изчакам доста време, за да няма следа от черното - тоест да израсне косата.  Embarassed

Косата ти е доста тъмна и според мен ще се получи добър резултат и с готовата смес на Хенафокс.

# 701
Момичета, много съм мързелива да чета цялата тема, помогнете моля, искам червена къна в която да няма химия, моля ви кажете ми какво да купя, и къде го продават. Ужасно благодаря, предстои ми поредното боядисване с онази индийската, която разбрах е пълна с химия. 
Марка или продукти коиот да смеся?
  bouquet

# 702
Момичета, много съм мързелива да чета цялата тема, помогнете моля, искам червена къна в която да няма химия, моля ви кажете ми какво да купя, и къде го продават. Ужасно благодаря, предстои ми поредното боядисване с онази индийската, която разбрах е пълна с химия. 
  bouquet

Да си продължим дискусията и тук  Wink

Преди около 2 години се къносвах с къна от сайта на Хенафокс. Тя е натурална и без химически добавки. В сайта има и готови билкови смеси за боядисване.
Натурална къна има и в Зоя.бг.

# 703
  bouquet
Как се разбира,че е пълна с химия?

# 704
  bouquet
Как се разбира,че е пълна с химия?

По-горе в темата / или в някоя предна / коментирахме състава й - съдържа изкуствени оцветители, освен къна, а и други добавки.

Общи условия

Активация на акаунт